Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Σάβ, 10 Οκτ 2009 3:59 pm

Ναι, το θεωρώ καλύτερο.
253
48%
Όχι, προτιμώ να διεξάγονται στο κτίριο Γκίνη.
269
52%

Σύνολο ψήφων : 522

Re: Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τρί, 01 Σεπ 2009 12:04 am

Πάντως υπάρχει κλιματισμός στο Γκίνη, τα σχεδιαστήρια τουλάχιστον έχουν, αν και δεν επαρκούν για το χώρο (στην 104 σημερα ακουγες ένα διάχυτο βουητό από ψηλά και μια υποψία δροσιάς ώρες ώρες). Παρ' όλα αυτά τα σχεδιαστήρια είναι τα πλέον κατάλληλα για εξέταση, καθώς είναι πιο ευρύχωρα και από τις αίθουσες των Νέων Κτιρίων (μόνο μειονέκτημα η έλλειψη ''πλάτης'').

Η κατάσταση είναι τραγική στα αμφιθέατρα 18 και 20, αλλά όπως είπε και ο merde_conserve η κατάσταση στο Αντοχής Υλικών δεν είναι και πολύ καλύτερη και στο χέρι είναι να την αλλάξουμε. Εφόσον βέβαια ο περισσότερος κόσμος βολεύεται στο κέντρο, η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ αυτού (αν και ως κάτοικος Ζωγράφου, θα έπρεπε να έχω διαφορετική άποψη :D ;) )
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό vasilistrk » Τρί, 01 Σεπ 2009 2:40 am

Καλά, τι λογική είναι αυτη??? Βολεύει τους περισσότερους κέντρο άρα να δίνουμε κέντρο??? Αν είναι έτσι να έρθουν κ από το Πα.Πει. να δίνουν κέντρο γιατι δε βολεύει ο Πειραιάς! Η σχολή μας είναι ζωγραφου κ εκεί πρεπει να δίνουμε! Μαλάκες ειναι αυτοι που πληρώνουν σπιτια ζωγραφου κ τρέχουν κέντρο??? Για τους "Αθηναίους" τα'παμε, ζοριζονται μερικοι να φτασουν ζωγραφου αλλά δεν πληρώνουν 450 ευρω ενοίκιο για 35τ.μ. σπίτι!
Δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, ειμαι...κομμένος!
vasilistrk

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό vasilistrk » Τρί, 01 Σεπ 2009 2:43 am

Εσύ PAINTER μην απαντάς καθόλου, τα χουμε ξαναπεί μεταξύ μας αυτα :wave:
vasilistrk

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τρί, 01 Σεπ 2009 4:11 am

Συμφωνώ ότι δεν είναι θέμα βολέματος, αλλά πρέπει να δούμε τι αποδεχόμαστε ως τμήμα της σχολής και τι όχι. Το Γκίνη ανήκει στη σχολή μας και θα πρέπει αυτή να το χρησιμοποιεί κάπως. Τα μάθηματα του σχεδίου πχ που γίνονται κάτω είναι απόλυτα δικαιολογημένα, αφού προσφέρονται τα σχεδιαστήρια. Το να δώσεις εξετάσεις σε υπολογιστές, για παράδειγμα, είναι αδύνατο να γίνει κάτω. Ας αφήσουμε τη βόλεψη μας και ας δουμε τι είναι καλυτερο για μας αξιοποιόντας όλους τους δυνατους χώρους που μας προσφέρονται. Και αν θέλετε και τη γνώμη μου, τα αμφιθέατρα στου Γκίνη είναι κρίμα που δεν χρησιμοποιούνται συνέχεια στη διδασκαλεία, από όπου και να ακούσεις και να δεις καλύτερα μπορείς από αυτές τις άθλιες αίθουσες μακρυνάρια στα νέα κτιρια που δεν ακούς παρα τους γύρω να μιλάνε αμα κάτσεις λίγο πίσω, ειδικά στις αρχές κάθε εξαμήνου...να μη μιλησω για να δεις στον πίνακα..
Ισως μία λυση θα ήταν να δίνονται μαθήματα και κάτω και πάνω, αλλά αυτό θα ήταν δύσκολο για κάποιον που θέλει να δώσει 2 μαθήματα σε μία μερα. Από την άλλη είναι προτιμότερο να γίνεται εκεί που υπάρχει περισσότερος χώρος ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για τον εξεταζόμενο. Αξιοποιώντας το Γκίνη δίνεται η δυνατότητα σε άλλες πιθανόν σχολές να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα κτήρια πάνω..νομίζω κάποιες σχολές έδιναν μαθήματα στα αντοχής υλικών.
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Τρί, 01 Σεπ 2009 9:35 am

Vasilistrk, πιστεύω πως όταν πήρες το 35τ.μ. σπίτι με τα 450 ευρώ ενοίκιο, ήξερες ότι δίναμε στα κτίρια Γκίνη πάντα. Γιατί να τα δώσεις τότε; Γιατί κάθε μέρα μπορείς να πας στη σχολή μέσα σε 5 λεπτά. Γι' αυτό παίρνει ο κόσμος σπίτια Ζωγράφου. Γιατί στο 90% των περιπτώσεων πρέπει να πας ζωγράφου. Γιατί άμα είσαι ζωγράφου μπορείς να πας σπίτι σου αν θες για κανά δίωρο που δεν σε ενδιαφέρει το μάθημα και μετά να γυρίσεις πίσω. Γι'αυτό πιστεύω πως ακόμα και αν δεν ήξερες ότι οι εξετάσεις δίνονται Γκίνη ότι πάλι ζωγράφου θα έπαιρνες το σπίτι. Απλώς τώρα ξυπνάς 1:30 ώρα αργότερα στο 90% των περιπτώσεων από μερικούς( και έχεις και άλλα perks που ανέφερα), και την ίδια ώρα στο 10% των περιπτώσεων. Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα όσο προσπαθείς να τα κάνεις να φαίνονται.

Btw, πιστεύω ότι και στο Πα.Πει. ίσως να έδιναν στο κέντρο, αν είχαν και κανένα κτίριο στο κέντρο. Το κτίριο Γκίνη είναι και αυτό μέρος της σχολής μας. Και η σχολή δεν πρέπει απλώς να κοιτάει τι θέλουν και τι βολεύει τους περισσότερους. Πρέπει να δει τι είναι ανεκτό από όλους, ειδικά σε ένα θέμα τόσο λεπτό όσο αυτό της εξεταστικής.

Και για να στο θέσω και περισσότερο στο δικό σου ύφος, μαλάκες είμαστε εμείς που μένουμε 90 λεπτά από ζωγράφου και δεν θέλουμε να βάλουμε τους γονείς μας να πληρώνουν ενοίκιο για να μειώσουμε την απόσταση; Για τους επαρχιώτες τα'παμε, ζορίζονται μερικοί λίγο να φτάσουν κέντρο, αλλά δεν πρέπει να σηκωθούν πριν τις 6:30 για να είναι σίγουροι πως θα φτάσουν στην ώρα τους.

Ο μόνος λόγος για να γίνονται εξετάσεις στα νέα κτίρια που δεν μπορώ να αντικρούσω, είναι αυτός που ανέφερε η soundofsilence, ότι σε μερικά μαθήματα όπως οι εξετάσεις υπολογιστών δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την εξέτασή τους στο κτίριο Γκίνη. Όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να δίνουμε Ζωγράφου, επειδή το Γκίνη είναι σαν να μην υπάρχει τότε.
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό vasilistrk » Τρί, 01 Σεπ 2009 11:00 am

Ρε παιδια τι να λέμε τωρα? Συγκρινεται το κατω Πολυτεχνείο με το πάνω? Το κτιριο Γκινη είναι σε τραγικη κατάσταση σαν κτίριο. Πρέπει το κρατος να ρίξει λεφτα κ να το κάνει ενα γαματο μουσείο για την ιστορια του πολυτεχνειου. Για μαθήματα δεν κάνει!
vasilistrk

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τρί, 01 Σεπ 2009 11:22 am

Η αλήθεια είναι πως το Γκίνη σαν χώρος διδασκαλίας είναι καταλληλότερος. Προσωπικά προτιμώ τα αμφιθέατρα όπως του Γκίνη (πλην του 18) και του Αντοχής Υλικών σε σχέση με το νέο αμφιθέατρο της σχολής. Στο Γκίνη τα προβλήματα εστιάζονται στο κλιματισμό που ενώ υπάρχει και λειτουργεί δεν υπάρχει άνθρωπος να τον λειτουργήσει, στα απαράδεκτα σκαμπό των σχεδιαστηρίων που θα έπρεπε να αλλαχθούν με καρέκλες όπως στα νέα κτίρια, στις τουαλέτες που η έλλειψη φωτισμού, σαπουνιού και γενικώς στοιχειώδους υγιεινής είναι εμφανής, στα ασανσέρ που δεν συντηρούνται όπως αρμόζει με αποτέλεσμα σε κάποιους ορόφους η πόρτα να μην ανοίγει λόγω υψομετρικής διαφοράς και στα στενά έδρανα όλων γενικά των αμφιθεάτρων.

Η συζήτηση έχει μετατραπεί σε έναν ατέρμονα βρόγχο μεταξύ των «βολεψάκιδων» με το αυτοκίνητο, των κατοίκων ζωγράφου και των μετακινούμενων με ΜΜΜ.

Ναι κύριοι, το κέντρο είναι κέντρο. Ας πάμε όλη η Ελλάδα στο κέντρο γιατί εκεί καταλήγουν όλες οι συγκοινωνίες. Ε, θα μας χωρέσει! 10 εκατομμύρια είμαστε, δεν είμαστε πολλοί! Άλλες πρωτεύουσες έχουν και παραπάνω. Πάντα θα υπάρχει κόσμος που χρειάζεται αυτοκίνητο για να έρθει στη σχολή, είτε είναι κέντρο οι εξετάσεις, είτε ζωγράφου αφού ο τόπος κατοικίας τους είναι μακριά και από τα δύο. Πιο συμφέρουσα λύση από το να πληρώνεις τέλη, ασφάλιστρα, καύσιμα, πρόστιμα ή πάρκινγκ είναι να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα δίπλα στη σχολή σου πράγμα και το οποίο έχει κάνει γνωστή μου συνάδελφος. Νομίζω λοιπόν ότι από τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερα πιο εύκολο είναι να αυξηθεί η συχνότητα του 242.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τρί, 01 Σεπ 2009 11:50 am

Ρε παιδιά και τα πάνω Κτίρια και τα κάτω έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Να σας πω την αλήθεια εμένα πιο πολύ με βολεύει να δίνουμε πάνω γιατί μπορώ να πάω και να φύγω εύκολα με αμάξι αλλά από εκεί και πέρα τα πανω κτίρια δεν μου "λένε" κάτι άλλο...Γενικά ναι στου Γκίνη θα πρέπει να πάρω μετρο και λεωφορείο για να κατεβω αλλά δεν είναι και τόσο φοβερό, απο μια άποψη καλύτερα. Εγω πάντως χθές χάρηκα που είδα ξανά το Γκίνη και το παλιό Πολυτεχνείο και που το "χρησιμοποιήσαμε" και καλό είναι να έχουμε και μια κάποια επαφή με το κέντρο της πόλης πέρα απ' το αποστειρωμένο campus του Ζωγράφου...και τέλος πάντων το κέντρο είναι κέντρο, ειδικά αν έχεις μετά κάποια δουλειά κάτω, αν θες να πας σε ένα βιβλιοπωλείο ξερω γω ή κατι τέτοιο βολεύει πολύ...Όσο για την χθεσινή εξέταση κάτω, εμένα προσωπικά τα σχεδιαστήρια με βολεύουν πολύ σαν χώρος εξέτασης, οκ με τα σκαμπό πιάνεται η πλάτη σου αλλά εγώ το ίδιο πιάνομαι και στα έδρανα των Νέων κτιρίων. Επίσης ο κλιματισμός μια χαρά υπάρχει, ασχέτως αν κάποιοι έξυπνοι δεν σκέφτηκαν να τον βάλουν να λειτουργήσει...(αν και δεν εκανε τοσο τραγικη ζεστη). Το μόνο μεγάλο πλην του Γκίνη είναι η κατάσταση στα έδρανα, στα (κατα τ' αλλα πολύ καλα) Αμφιθέατρα του, τα οποία επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αντικατασταθούν....
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 01 Σεπ 2009 1:58 pm

Εμένα μου έλειψε το Γκίνη. Η άνεση των σχεδιαστηρίων, των χώρων, το μεγάλο ύψος της αίθουσας (!), σε σχέση με τις κλειστοφοβικές, στείρες και "πυκνές" αίθουσες των Νέων Κτιρίων. Δεν μου έλειψε βέβαια το...αμφιθέατρο, αλλά όπως είπα αυτό λύνεται σχετικά εύκολα. Όσον αφορά στο πάνω αμφιθέατρο, δεν έτυχε να γράψω, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι πολύ καλό (για να μη μιλήσω για τη...μεγάλη υψομετρική διαφορά που βολεύει στην...παρατήρηση :roll: :mrgreen: ). Ωστόσο, δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε...2 αμφιθέατρα για να διαμορφώσουμε αυτή την άποψη υπεροχής των υποδομών. Σίγουρα, ένα πιο καινούργιο και καθαρό κτίριο, αλλά οι αίθουσες και τα άλλα αμφιθέατρα δεν είναι καθόλου "τέλεια" για εξέταση.

Για τους επαρχιώτες τα'παμε, ζορίζονται μερικοί λίγο να φτάσουν κέντρο, αλλά δεν πρέπει να σηκωθούν πριν τις 6:30 για να είναι σίγουροι πως θα φτάσουν στην ώρα τους.

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά εγώ υπερβολικός είμαι που θεωρώ ανόητο να χαρακτηρίζεται ως ζόρισμα ένα σύνολο 7 πήγαινε-7 έλα με το 608 από τη Ζωγράφου στο Γκίνη μέσα σε ένα μήνα;;; Μόνο ζόρι δεν είναι αυτό. Ας ρωτήσουν πόσο "ωραία" τα περνάμε εμείς που πάμε κάθε μέρα με αυτό το μαμημένο το 242 παρέα με τις μάζες των (αγαπητών ποιοτικά, μισητών "ποσοτικά") ηλεκτρολόγων ( :mrgreen: ), και το μετρό.
Και επίσης απ'όσο ξέρω από την εμπειρία μου (και εγώ από την επαρχία είμαι), όχι, δεν μένει το σύνολο των επαρχιωτών Ζωγράφου. Μένει ένα μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 70%. Αλλά υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είτε μένουν σε οικογενειακά σπίτια/σπίτια συγγενών σε random περιοχές της Αττικής, είτε μένουν σε γειτονικές της Ζωγράφου περιοχές (Αμπελόκηποι, Ιλίσσια, Καισαριανή, Γουδή), ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό a posse ad esse » Τρί, 01 Σεπ 2009 2:16 pm

Εγώ πάντως που στην εαρινή έδωσα όλα σχεδόν τα μαθήματα στο αμφιθέατρο στα Νέα Κτήρια δεν το βρήκα και τόοοσο τέλειο μια που (όπως και σε όλο το εαρινό εξάμηνο) δούλευε ένα μικρό ποσοστό από τα φώτα με αποτέλεσμα να γράφουμε πάντα στο ημίφως εκτός κι αν ήσουν κοντά σε κάποια ανοιχτή πόρτα κάτω, όπου πάλι είχες τον αέρα να σου παίρνει τα φύλλα. Στις προηγούμενες εξεταστικές συνήθως έγραφα στο "μισητό" 18 και το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ήταν ο θόρυβος απ'έξω. Νομίζω όμως πως τα προβλήματα στο Γκίνη (κλιματισμός, έδρανα) είναι τουλάχιστον αντιμετωπίσιμα, ενώ τα προβλήματα στου Ζωγράφου όπως λανθασμένος σχεδιασμός σε όλες μας σχεδόν τις εγκαταστάσεις με απαράδεκτες αναλογίες στις αίθουσες και αμφιθέατρα-μπουντρούμια δεν γίνεται να φτιαχτούν και είναι κρίμα να βλέπεις τόσο νέα κτήρια να είναι τόσο προβληματικά κατασκευαστικά και αδιάφορα αρχιτεκτονικά.
a posse ad esse

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης