Συζήτηση για την εξεταστική διαδικασία

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από gousia

Δημοσίευσηαπό Nysta » Σάβ, 07 Φεβ 2015 7:17 pm

δεν θα παίξω το παιχνιδάκι των αποστάσεων, με τον gousia έχουμε κατα καιρούς ανταλλάξει άσχημες κουβέντες. Αυτό δε σημαίνει ότι δικαιολογείται η συμπεριφορά σας. Και αν θέλετε για να δείξω λίγο παραπάνω ρεαλισμό, ο πρώην πρύτανης Ιωαννίνων Χρήστος Β. Μασσαλάς , έχει απειλήσει τον πατέρα μου με διασυρμό επειδή διεκδίκησε θέση που πήρε άλλος υποψήφιος που δεν πληρούσε τα προσόντα. Η κοινωνία μας είναι άδικη, θα την ανατρέψουμε..
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Re: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από gousia

Δημοσίευσηαπό xaxixo » Σάβ, 07 Φεβ 2015 8:34 pm

αυτο που λεει ο gousia ολοι το εχουμε ακουσει να γινεται (...ή σχεδον ολοι).
οχι απαραιτητα με λεφτα αλλα ο γνωστος του γνωστου βαζει πεντε στον αλλο γνωστο (χωρις κατι σκοτεινο να κρυβεται απο πισω).

ειναι η τουλαχιστον η δευτερη φορα που ενας (συγκεκριμενος) διδασκων απειλει με μυνησεις, εισαγγελεις και δικαστηρια εναν σπουδαστη μεσα στο φορουμ.
αν οι σπουδαστες δεν καταφερνουν να αλλαξουν την μικροκοινωνια του πανεπιστημιου, δεν εχουν καμια ελπιδα να αλλαξουν την πραγματικη κοινωνια...
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."
xaxixo

Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Καταγγελία από gousia

Δημοσίευσηαπό gligor » Σάβ, 07 Φεβ 2015 10:50 pm

Δάσκαλε ή πραγματικά έχετε άγνοια ή υποκρίνεστε. Ξέρω προσωπικπά φοιτητή που έχει πάρει 5 δίνοντας λευκή κόλλα, απλά γνωρίζοντας έναν διδακτορικό που διόρθωνε. Έχει συμβεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει, είναι "ανθρώπινο". Ξέρω καθηγητή που κρατάει θέσεις στην εξεταστική για τα παιδιά που κάνει ιδιαίτερο, και οι καλοί βαθμοί πάνε σε αυτά τα άτομα.
Δεν μας ενοχλεί, αφού η δική μας επίδοση δεν εξαρτάται από κανέναν πέραν από μας και το διάβασμα που κάνουμε.
Οταν αυτά τα καταλαβαίνει ένας φοιτητής περαστικός από ένα μαθημα στη διάρκεια ενός εξαμήνου, μου φαίνεται απίθανο να μην τα καταλαβαίνουν και καθηγητές.
Δεν γίνεται καμία γενίκευση, κανείς δεν είπε πως έτσι είναι η πλειοψηφία των διδασκόντων. Ομως τέτοια σχόλια από μερους σας (ως καθηγητής) είναι προκλητικά.
gligor

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό abacus » Κυρ, 08 Φεβ 2015 1:59 am

Ταλεϋράνδος: «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι μένει πάντοτε»
abacus

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό lewis hamilton » Κυρ, 08 Φεβ 2015 2:19 am

Έχω να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από την σχολή τα αρκετά (από δικιά μου ευθύνη) χρόνια που είμαι εδώ. Ειδικά στα κανονικά χρόνια φοίτησης πάντα έβγαινε και κάποια απίθανη ιστορία για κάποιον συμφοιτητή μας που δεν τον είχαμε δει όλο το εξάμηνο και ξαφνικά περνούσε το μάθημα αέρα ενώ οι παιδιά που παρακολουθούσαν κοβόντουσαν. Η αλήθεια είναι πως κάποια μαθήματα κανιβαλίστηκαν από αντιγραφές αλλά όταν το κατάλαβαν οι καθηγητές άλλαξαν τον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης εξασφαλίζοντας κάτι πολύ λογικό. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το μάθημα όσο ευρηματικό τρόπο και να βρεις να αντιγράψεις δεν περνάς! Ακόμη το σενάριο ότι κάποιος μεταπτυχιακός ή διδακτορικός που τον έχει εμπιστευθεί ένας καθηγητής να διορθώνει γραπτά θα δεχτεί να δωροδοκηθεί για 50-100 ευρώ (και 1000 θα έλεγα) ρισκάροντας μια πορεία 6-7 ή και παραπάνω χρόνων μου φαίνεται απίθανο. Επιπλέον ένας τελικός έλεγχος πριν ανακοινωθούν οι βαθμολογίες γίνεται από τον καθηγητή του μαθήματος (σε κάποια και όλη η διόρθωση ανάλογα με το τι μοντέλο έχει ο καθένας). Εκείνο που έχω διαπιστώσει είναι το εξής. Πρώτον χάρες δεν κάνουνε και γνωστός τους να είσαι! Αν αξίζεις περνάς αν δεν αξίζεις κόβεσαι. Απλά και αξιοκρατικά. Καλώς ή κακώς η εξέταση σε κάποια μαθήματα είναι πολύ απαιτητική και η σχολή θέλει πολύ δουλεία για να μπορέσεις μια μέρα να βγεις, οπότε δημιουργείται πρόσφορο έδαφος κάποιοι να κρύψουν την θεμιτή αποτυχία τους σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά έχει ένα χαρακτηριστικό. Είναι αξιοκρατική και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Ούτε ανεμιστήρες παίζουν όπως αλλού ούτε χάρες σε παρατάξεις ούτε τίποτα. Με το να δεχόμαστε τέτοιου τύπου <καταγγελίες> το μόνο που κάνουμε είναι να υποβαθμίζουμε την σχολή μας και τίποτα άλλο.
lewis hamilton

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Κυρ, 08 Φεβ 2015 3:06 am

Παντως περι αντιγραφης, θα μπορουσα αν ηθελα αυτη τη στιγμη να ονοματισω πανω απο 10-15 ατομα που εχω δει εγω ο ιδιος να αντιγραφουν ασυστολως και επι σειρα ετων με τη "μεθοδο του κινητου". Ολως περιεργως: 1ον) οι περισσοτεροι απο αυτους κατα τη διαρκεια του εξαμηνου "ξυνονται" στο κυλικειο ή/και στα τραπεζακια, 2ον) εν τελει περνανε τα μαθηματα, και 3ον) αποτελουν μελη ή φιλα προσκειμενοι γνωστης και μη εξαιρεταιας παραταξης. Ναι ξερω σοκαριστικατε ολοι. Εκτος αν ζειτε στον κοσμο σας, σιγουρα θα εχετε ακουσει/δει την υπηρεσια που προσφερει -επι αμοιβης οπως ακουγεται απο καποιους- συγκεκριμενη παραταξη. Και οσο και να αλλαξει ο τροπος εξετασης/βαθμολογησης, οταν ο αλλος λαμβανει στο κινητο του ολοκληρα θεματα λυμενα, δεν μπορει να γινει κατι -οπως δειχνουν και τα αποτελεσματα στο τελος της εξεταστικης αλλωστε-. Ρουφιανος φυσικα δεν ειμαι, ουτε και θα γινω, ακομη και αν προκειται για αισχρα ατομα που εχουν κανει την καλοπεραση θρησκεια, την κοροιδια τεχνη και περνανε και ολους εμας τους υπολοιπους για μαλακες. Ωστοσο, οπως εχει αναφερθει και αλλες φορες, νομιζω οτι εφτασε πια ο καιρος να μπει στην σχολη ενα jammer για τα κινητα και να κλεινει το wifi της σχολης κατα τις ωρες εξετασης. Αν μη τι αλλο, περα απο το να ικανοποιηθει το αισθημα δικαιου μου, τιθεται και θεμα αξιοπιστιας της σχολης. Γιατι δεν προκειται για μεμονομενα περισταστικα αλλα για ολοκληρη φαμπρικα που εχει στηθει και προωθει μαζικες αντιγραφες σε σχεδον ολα (αν οχι σε ολα) τα μαθηματα.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Κυρ, 08 Φεβ 2015 3:16 am

Λοιπόν, αρχικά θα γράψω τα δικά μου γι'αυτό το συμβάν κι ύστερα τις.. «δράσεις» με αίτια όπως είχα γράψει και στο shoutbox νωρίτερα.

Εγώ προσωπικά στεναχωρήθηκα πολύ για ό,τι έγινε σήμερα. Ήταν αποητευτικός ο διάλογος που έγινε μέσω shoutbox κι ό,τι ακολούθησε μετά που μόνο με γέλιο το αντιμετωπίζεις γιατί δεν παλεύεται. Θίχτηκε ένα πολύ, μα πολύ, σοβαρό ζήτημα που κακά τα ψέματα πολλοί λίγο-πολύ έχουμε ακούσει; ψιλιαστεί; ή και δει με τα ίδια μας τα μάτια και δεν αναφέρομαι προφανώς μόνο στον χρηματισμό (που προφανώς είναι κάτι ακόμα πιο.. «σκοτεινό») και κυκλοφορούν λιγότερες ή και καθόλου βρώμες (εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει για κάτι τέτοιο αλλά και φυσικά δεν το αποκλείω) αλλά γενικότερα στο εξεταστικό και διορθωτικό σύστημα της σχολής με αφορμή και την ανακοίνωση της σχολής πριν λίγες ώρες σήμερα.

Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα σε αυτό που έγινε εδώ στό φόρουμ. Γράφει ένας χρήστης (ο οποίος θα μου επιτραπεί να πω, σπανίως μιλάει και σοβαρά) για χρηματισμό βοηθών κατά τη διόρθωση κι απαντάει ένας καθηγητής γράφοντας για εισαγγελέα. Έπειτα ανοίγει θέμα με αφορμή αυτή τη δήλωση και.. βρίζει; απειλει; διαμαρτύρεται; δε ξέρω τι να πω, προς τον φοιτητή αυτόν. Φυσικά δεν έχασαν χρόνο διάφορα, συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά αυτός μου'ρχεται τώρα, «κοράκια» να αποδοκιμάσουν τον καθηγητή; τους διαχειριστές; τα πάντα; Τόσα ερωτηματικά χρησιμοποιώ γιατί είναι λίγο σουρεάλ το σκηνικό στο μυαλό μου. Και τελικά, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά ΟΚ αυτό είμαστε, ακόμα και για ένα τέτοιο θέμα ούτε καν προσπάθεια κάναμε να συζητήσουμε. Άλλοι με τρολλιές, άλλοι με καταγγελίες κι άλλοι με το δικό τους ύφος το ξεφτίλισαν.

Αυτή η παράγραφος θα είναι αφιερωμένη στον δάσκαλο neaoktana ή κ. Κατσαρέλη ξεκινώντας με ένα ευχαριστώ για όσα έχει προσφέρει στη σχολή και το φόρουμ. Λυπήθηκα πολύ κι είναι κι αποκαρδιωτικό να βλέπεις έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει τη ζωή του ή τεσπα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον ακαδημαϊκό κλάδο να αντιδρά έτσι. Καλός; κακός; χρυσός; δεν θα το κρίνω τώρα αυτό αλλά σίγουρα έχει ξοδέψει, έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες με σκοπό τους φοιτητές και τη διδακτική διαδικασία. Γενικότερα, μαζί με όλο το τιμ έχουν προσπαθήσει κι έχουν κάνει αλλαγές με σκοπό τη βελτίωση, φαντάζομαι, του μαθήματος και της μετάδοσης της γνώσης. Λάθη; Ε φυσικά και θα έγιναν, πως είναι δυνατό άλλωστε. Εγώ αν θέλω να παρατηρήσω ένα π.χ. που μου 'ρχεται στο μυαλό είναι η αναδιάρθωση των ρευστών που έγινε πέρυσι αλλά δεν συμμετείχαν οι φοιτητές. Αλλά δε θέλω να σταθώ εκεί. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζει και πως αντιμετωπίζεται ένας τέτοιος άνθρωπος τελικά. Ανέκαθεν συμμετείχε στο φόρουμ και παλιότερα πολύ πιο ενεργά, τακτικός στα μαθήματα του κ.ο.κ. ανέκαθεν άκουγε διάφορα κι έκανε τα σχόλιά του ή μη και τον τελευταίο καιρό αυτό αυτό γινόταν ακόμη πιο έντονο με αποτέλεσμα ξεσπάσματα του τελευταίου. Εγώ προσωπικά, τον καταλαβαίνω σε ένα βαθμό γιατί όταν πονάς κάτι το υπερασπίζεαι κι αντιδράς, αλλά αυτό ήταν ακραίο. Από την άλλη βλέπεις τελικά πως καταλήγουμε καθηγητές και φοιτητές να μεταχειριζόμαστε τέτοια θέματα. Δηλαδή αντί να φτιάχνουμε το σύστημα, μας αλλοτροιώνει αυτό και γινόμαστε ανόητοι, αγενείς κι άκαρποι ως προς το κοινό μας συμφέρον, τη σχολή κι αργότερα τη κοινωνία. Δεν είναι κρίμα;

Και κλείνοντας να πω κάτι πιο γενικό. Η ευγένεια κι ο σεβασμός δεν αποτελεί επιλογή ούτε δικαίωμα, είναι υποχρέωση από μικρούς και μεγάλους προς όλους κι είναι υπόδειγμα ήθους ανεξάρτητα αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε. Δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα αλλά πολλάκις βλέπω τελευταία στη σχολή ότι θυμόμαστε μόνο τι δικαιούμαστε κι όχι τι υποχρεούμαστε.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Κυρ, 08 Φεβ 2015 3:16 am

Αρχικά, εδώ θα γράψω ότι το φόρουμ στο οποίο όλοι συμμετέχουμε έχει κανόνες τους όποιους θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι ανεξαρτήτως και στη τελική όλοι συμφωνήσαμε να τηρούμε όταν γραφτήκαμε εδώ. Καλώς ή κακώς αυτοί οι κανόνες γράφτηκαν από την ομάδα που ίδρυσε αυτό το φόρουμ κι εμείς που το συνεχίζουμε τους αλλάζουμε ή κρατάμε. Αν θεωρείται ότι κάτι γίνεται λάθος ή η διαχείριση του φόρουμ είναι λάθος έχετε κάθε ελευθερία να το γράψετε και να το συζητήσουμε αλλά είναι πολύ κουραστικό να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και να γίνεσαι δέκτης αυτού του ύφους.

και τώρα οι.. καμπάνες:

Αποκλεισμός του χρήστη neaoktana έως την 1/10/15

Για τις άκομψες εκφράσεις που χρησιμοποιήσε και για την αντίδραση του στο post του shoutbox. Ο ίδιος μου ζήτησε να διαγράψω το λογαριασμό του αλλά δε θα το κάνω κι η ημερομηνία είναι συμβολική μιας που θα είναι η τελευταία χρονιά που θα κάνει μάθημα. Για οποιδήποτε επικοινωνία θα τον βρείτε στο μέηλ του και στο γραφείο του, όλοι ξέρουμε που είναι.

Αποκλεισμός του χρήστη Nysta για 3 μήνες

Όσα και τα ποστ που έγραψες μετά από μένα στο shoutbox κι ένας μήνας παραπάνω για το δικό μου που σου απάντησα. Πραγματικά γιατί το κάνεις αυτό; Βλέπεις ότι είμαι συγχυσμένος και γράφω αυτό που γράφω κι εσύ ρίχνεις λάδι στη φωτία μιλώντας για υφάκι δικό μου; Εσύ μιλάς για υφάκι;

Αποκλεισμός του χρήστη xaxixo για 1 μήνα

Ακολουθώντας τον παραπάνω συλλογισμό για τα ποστ στο shoutbox. Δηλαδή έπρεπε να το κάνεις το κομμάτι σου κι εσύ. ΟΚ εγώ ήμουν λάθος, δεν μίλησα σωστά, εσύ γιατί το συνεχίζεις;

• και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψες:
    xaxixo έγραψε:αν οι σπουδαστες δεν καταφερνουν να αλλαξουν την μικροκοινωνια του πανεπιστημιου, δεν εχουν καμια ελπιδα να αλλαξουν την πραγματικη κοινωνια...

ας ξεκινήσει ο καθένας από τον εαυτό του

Σε αυτό το σημείο θέλω να ζητήσω και τη δική μου συγγνώμη για το δικό μου ύφος, στο shoutbox κυρίως, αλλά όταν με ειδοποίησαν να τσεκάρω τι γίνεται στο φόρουμ βγήκα εκτός εαυτού.

Δόθηκε προειδοποιήση σε gousia για το post του στο shoutbox.

Υ.Γ. το shoutbox έχει χαρακτηρισθεί ως πιο χαλαρό chat κλπ. Ναι ΟΚ, ισχύει αυτό αλλά δε σημαίνει ότι γράφουμε ό,τι κι όπως θέλουμε, το υπενθυμίζω αυτό. Οι κανόνες δε κάνουν διακρίσεις.

Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό batistuldo » Κυρ, 08 Φεβ 2015 4:09 pm

eX-mc ωραια η φωτο σου..
από ποια ταινια ειναι ?
batistuldo

Έτος εισαγωγής: 2001

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Κυρ, 08 Φεβ 2015 4:17 pm

Ένα gif found on the internet, 9gag νμζω. Not sure.

υ.γ. λες να'ναι από ταινία;; :wtf:

Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση