shoukar έγραψε:@Reporter
Νομίζω το ζήτημα εδώ δεν είναι αν η γραμματεία δίνει τα email μας σε παρατάξεις (που και αυτό χρήζει συζήτησης) αλλά το ότι η ίδια η γραμματεία μας στέλλει, από επίσημο email, παραταξιακές ανακοινώσεις. Είναι πραγματικά λυπηρό.
Όχι μόνο παραταξιακές, το ανέφερα στο πρώτο post. Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις άσχετες με το καθαρά σπουδαστικό περιεχόμενο.
Reporter έγραψε:@ A-nik-i
Πρώτα απ όλα να σου πω οτι δεν ανήκω σε καμμία παράταξη.
Για το θέμα που θίγεις δε νομίζω να υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά σου δεδομένα. Τα e-mail που λαμβάνουμε κατά καιρούς από διάφορες παρατάξεις , συλλόγους, εταιρίες κ.λ.π λογικά γίνονται μετά από αίτημα προς τη γραμματεία ή με πρωτοβουλία της γραμματείας. Νομίζω οποιαδήποτε παράταξη έχει δικαίωμα να το ζητήσει από τη γραμματεία χωρίς η ίδια να έχει πρόσβαση στα μέιλ. Έχω ξαναλάβει από παρατάξεις παρόμοια μέιλ μέσω του noreply@civil.ntua.gr. Αν είναι τόσο ενοχλητικά στην τελική πατάς μια διαγραφή και δεν τα διαβάζεις καν. Δε νομίζω οτι έχουμε κάτι να φοβηθούμε από αυτό.
Καταρχήν, δεν εννοώ οτι έχουν στήσει τον δορυφόρο και βλέπουν τι κάνω αυτή τη στιγμή (επ! ατιμούτσικα). Αλλά δεν νομίζω οτι μόνο εκεί πρέπει να διαμαρτυρηθούμε. Όπως ανέφερα και παραπάνω στην ingenieurin26 και μου το επιβεβαίωσε, δε νομίζω πως υπήρχε όρος που να αποδέχομαι τη χρήση της διεύθυνσης μου (ηλεκτρονικής και φυσικής) για την προώθηση προϊόντων, θέσεων, παραταξιακές/συνδικαλιστικές/κομματικές ανακοινώσεις κ.ο.κ.Όταν δίνω το e-mail μου στο Amazon, το Πλαίσιο ή οπουδήποτε, κλικάρω κάτι που λέει
"συμφωνώ και αποδέχομαι τους παραπάνω όρους" κλπ και όταν λοιπόν μου στέλνουν, πατάω ένα "unsubscribe" και τελείωσα. Τα στοιχεία όμως που έδωσα στη γραμματεία, δεν περιείχαν κανέναν τέτοιο όρο, δε θα έπρεπε να λαμβάνω κανενός είδους e-mail ή γράμμα ή οτιδήποτε. Κατά τη γνώμη σου, πότε πρέπει να "φοβηθούμε";
Νομίζω οτι αυτά έχουν γίνει και σε μη τεταμένες περιόδους πρώτον, και δεύτερον δεν νομίζω οτι δικαιολογεί κάτι τέτοιο.ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Επειδή εν γένει είναι μία περίοδος κάπως τεταμένη, και η γραμματεία είναι λογικό να μην λειτουργεί με τον απολύτως ορθό τρόπο, θεωρώ πως το συμβάν είναι απλώς κάπως ατυχές.Η πιθανή εξήγηση που δίνει η ingenieurin παραπάνω, εμένα μου φαντάζει πολύ λογική...Δεν νομίζω πως του αρμόζουν μεγαλύτερες διαστάσεις...Spoiler: show
ingenieurin26 έγραψε:Η ιδιότητα μου σαν συντονίστρια δεν μου αποδίδει παραπάνω γνώσεις. Αλλά, ως άτομο που είμαι 6 χρόνια στη σχολή, έχω λάβει mail από σελίδα του ΕΜΠ από το ΚΚΕ, από φροντιστήριο, και δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι άλλο. Έχουν γίνει παρόμοια πράπονα και στο παρελθόν. Απλά, δεν ξέρω αν υπάρχει όντως διαρροή στοιχείων, ή τα στέλνει ο εργαζόμενος που είναι υπέυθυνος για το mail. Όχι, δεν υπάρχει κάποιος όρος που να σε προειδοποιεί.
Δε σου αποδίδει γνώσεις, αλλά ενδεχομένως η τριβή με ζητήματα της σχολής ή της λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ιστοτόπων, να προσφέρει.
Εγώ βρίσκω την ευθύνη στη γραμματεία και κάποιος πιστεύω οτι πρέπει να βγει υπεύθυνα και με χαρτιά και να πει "έγινε αυτή η αίτηση, από αυτήν την εταιρία/παράταξη/σύνδεσμο και αυτός ο υπάλληλος έδωσε μια λίστα με στοιχεία". Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουν κατά τη γνώμη μου.
Για την ΕΑΑΚ δε με νοιάζει. Όπως μια εταιρία που θα μου κάνει προώθηση προϊόντων με τον τρόπο που ανέφερε ο reporter ή πολύ απλά καλώντας με σε ώρες κοινής ησυχίας στο προσωπικό μου τηλέφωνο, έτσι και την ΕΑΑΚ απλώς δε θα την παρακολουθήσω διότι θεωρώ αυτές τις μεθόδους έκφρασης μη ηθικές (βάσει της δικής μου θεώρησης των πραγμάτων)