Κύρος ΕΜΠ

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Κύρος ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Κυρ, 03 Μαρ 2013 9:09 pm

κ να κανω πιο λιανα την αρχικη μου τοποθετηση.οταν γραφεις μαθημα με μπουφαν και αναγκαζεσαι να μετακινησεις το εδρανο σου επειδη η βροχη απ'το σπασμενο τζαμι πεφτει στο γραπτο σου,για ποιο κυρος μιλαμε?οταν γραφουμε μαθηματα στα μικροσκοπικα εδρανα και κυνηγαμε καθε λιγο και λιγακι τα κομπιουτερακια που κατρακυλανε και αποσπωμαστε απο το γραψιμο,μονο και μονο για να μην παρουν το Γκινη καποιοι κληρονομοι,για ποιο κυρος μιλαμε?
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό ifi » Κυρ, 03 Μαρ 2013 9:29 pm

Και κάτι ακόμη σχετικό με κύρος και δυσκολία θεμάτων.Στη Στατική 2 σε πανεπιστήμιο τις Ζυρίχης τα θέματα εξετάσεων ήταν ο ίδιος φορέας με 6 διαφορετικούς τρόπους στήριξης στο έδαφος κάθε φορά (δηλ 6 φορείς ας πούμε) να αντιστοιχιθούν με 6 διαγράμματα ροπών και διάρκεια εξέτασης μια ώρα (ο κ.Σπηλιόπουλος το έκανε στο μάθημά του). Αν συγκρίνουμε λοιπόν αυτά τα θέματα με τα αντίστοιχα δικά μας, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ πιο μπροστά από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης σε κύρος (κατί που δεν νομίζω να ισχύει).
Επίσης όταν στη σχολή , το έτος 2012 διανέμονται συγγράμματα ακόμη με δασείες το κύρος έχει πάει περίπατο.
ifi

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 03 Μαρ 2013 9:33 pm

"In God we trust, all others must bring data".
Σε δική μου ελεύθερη μετάφραση: " Μόνο ο θεός είναι φερέγγυος, όλοι οι άλλοι πρέπει να προσκομίσουν τεκμηριωμένα στοιχεία".
Η ρήση αποδίδεται στον "Πατριάρχη της Ποιότητας" Deming, αλλά δεν τεκμηριώνεται (η πατρότητα) με στοιχεία :lol:

Αφιερώνεται σε όσους/ες θα πάρουν "Δίπλωμα μηχανικού" και δεν προσκομίζουν τεκμηριωμένα στοιχεία για όσα ισχυρίζονται.
Ο γράφων έχει βαρεθεί να ακούει γενικότητες και ισχυρισμούς του στυλ "διαβασμένο μάθημα"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό journeyman » Κυρ, 03 Μαρ 2013 9:35 pm

ήμουν και εγώ σε αυτό το μάθημα της Στατικής II...... έμεινα έκπληκτη με την δυσκολία των θεμάτων στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης...πραγματικά....
Music washes away from the soul the dust of everyday life
Άβαταρ μέλους
journeyman

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό stallion » Κυρ, 03 Μαρ 2013 9:44 pm

Χωρίς παρεξήγηση, δεν έχεις άδικο σε αυτά π.χ.τα αμφιθέατρα του Γκίνη είναι όντως τραγικά για εξέταση ΑΛΛΑ κύριος στόχος της σχολής είναι και πρέπει να είναι να σου δώσει γνώσεις και τρόπο σκέψης να λύνεις προβλήματα κάθε είδους όπου κι αν βρίσκεσαι, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Και ευτυχώς ακόμα εδώ μέσα υπάρχουν αρκετοί καθηγητές- άνθρωποι που παρ'όλες τις μειώσεις μισθών, ανεπάρκεια εργαστηρίων, αιθουσών κλπ κλπ προσπάθουν και πετυχαίνουν να μας μαθαίνουν σημαντικά πράγματα. Όταν μεθάυριο θα πρέπει να είσαι σε ένα εργοτάξιο τί θα πεις? Κρυώνω, δεν πάω για δουλειά ?? Τα μηχανήματα κάνουν θόρυβο , πάω στο γραφείο να ακούσω μουσική ??
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 03 Μαρ 2013 9:45 pm

Συγγράμματα με δασείες!Πόσα τέτοια διανεμήθηκαν τέλος πάντων θα τρελαθούμε! Παιδιά (μιλάω ως απόφοιτος) είναι τεράστιο λάθος να πιάνεστε από το τόσο και να ψάχνετε παντού δικαιολογίες για μια ενδεχόμενη αποτυχία. Και αν θες τη γνώμη μου ο συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης του πανεπιστημίου της Ζυρίχης είναι ελλιπής, μια και μιλάμε για στατική. Για να τελειώνουμε: όποιος διαβάζει σε βάθος δε θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, το ξέρουν και οι πέτρες, (σε πραγματικό βάθος όμως). Και μην ξεχνάτε, η ποσότητα του διαβάσματος δε συνεπάγεται την ποιότητα. Και κάτι που ειπώθηκε από τον/την ifi."Δεν ξέρω πόσο χρήσιμα είναι τα μαθηματικά''
Έχω κουραστεί με την πάγια τακτική κάποιων να προσπαθούν να κατεβάσουν τις ανάγκες του προγράμματος σπουδών στα δικά τους στάνταρ. Έλεος, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Κάποιοι θέλουν να είναι και φοιτητές Α.Ε.Ι., αλλά και να περνάνε τα μαθήματα με προσπάθεια που αναλογεί σε Τ.Ε.Ι.. Όποιου δεν του αρέσει να πάει στο Τ.Ε.Ι. Δομικών έργων ή στο τάδε κωλοpolytechnic της Αγγλίας και να περάσει ζωή και κότα.
lasa

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 03 Μαρ 2013 10:02 pm

Δεν επιθυμώ να παρεξηγηθώ, ούτε να αποποιηθώ των ευθυνών μου. Θα διαφωνήσω λοιπόν με το σχόλιο <Στο μάθημα (ΕφΥδρ), φταίνε οι φοιτητές>.
ΕΓΩ φταίω (ως υπεύθυνος)!.. Αλλά αναλύω τα τεκμηριωμενα στοιχεία, ψάχνω να βρώ τις αιτίες (Root- Cause Analysis) με πέντε (5) αναδρομικά-ανάντη ΓΙΑΤΙ... Όχι ΠΟΙΟΣ...
Έβγαλα τα δικά μου συμπεράσματα, γιατί ένα μοντέλο με επιτυχέστατη τάση στην 5ετία κατέρρευσε.
Δοκιμάζω δράσεις βελτίωσης...
Περιμένω τα δικά σας ΓΙΑΤΙ, γι΄αυτό και δεν σας προϊδεάζω με τα δικά μου.

Υ.Γ. Το εργαλείο Ποιότητας: <Root- Cause Analysis> = <Ανάλυση Αιτίου-Αιτιατού>, θα παρουσιαστεί (από το γράφοντα) στο Σεμινάριο "Για την Ποιότητα" του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ (βλ. σχετική προαναγγελία). Και ΝΑΙ, αναμένω σχόλια του στυλ: "Κάνετε διαφήμιση του εαυτού σας"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό ifi » Κυρ, 03 Μαρ 2013 10:40 pm

Προσωπικά δεν ψάχνω καμιά δικαιολογία , προσπαθώ και διαβάζω όσο μπορώ για να τελειώσω αυτή τη σχολή . Τα σχόλια μου είναι σχετικά με το κύρος κτλ που είναι κ ο λόγος που ξεκίνησε το θέμα συζήτησης .Με αφορμή λοιπόν αυτό, είπα τη γνώμη μου για το πως ίσως θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε κάποιους τομείς η σχολή . Όσο για τη σύγκριση με το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης , δεν σύγκρινα τον τρόπο εξέτασης(αν είναι καλύτερος ή χειρότερος) αλλά για τον συνδυασμό δυσκολίας εξέτασης-κύρος σχολής (με άλλα λόγια πως το κύρος δεν εξαρτάται από την δυσκολία των εξετάσεων ).
ifi

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 03 Μαρ 2013 10:49 pm

Δεν εξαρτάται το κύρος σε αποκλειστικό βαθμό από τη δυσκολία των εξετάσεων, συνήθως όμως η δυσκολία αυτή αποτελεί ένα από κριτήρια της σοβαρότητας του πανεπιστημίου.
lasa

Δημοσίευσηαπό ifi » Κυρ, 03 Μαρ 2013 10:50 pm

lasa έγραψε:Συγγράμματα με δασείες!Πόσα τέτοια διανεμήθηκαν τέλος πάντων θα τρελαθούμε! Παιδιά (μιλάω ως απόφοιτος) είναι τεράστιο λάθος να πιάνεστε από το τόσο και να ψάχνετε παντού δικαιολογίες για μια ενδεχόμενη αποτυχία. Και αν θες τη γνώμη μου ο συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης του πανεπιστημίου της Ζυρίχης είναι ελλιπής, μια και μιλάμε για στατική. Για να τελειώνουμε: όποιος διαβάζει σε βάθος δε θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, το ξέρουν και οι πέτρες, (σε πραγματικό βάθος όμως). Και μην ξεχνάτε, η ποσότητα του διαβάσματος δε συνεπάγεται την ποιότητα. Και κάτι που ειπώθηκε από τον/την ifi."Δεν ξέρω πόσο χρήσιμα είναι τα μαθηματικά''
Έχω κουραστεί με την πάγια τακτική κάποιων να προσπαθούν να κατεβάσουν τις ανάγκες του προγράμματος σπουδών στα δικά τους στάνταρ. Έλεος, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Κάποιοι θέλουν να είναι και φοιτητές Α.Ε.Ι., αλλά και να περνάνε τα μαθήματα με προσπάθεια που αναλογεί σε Τ.Ε.Ι.. Όποιου δεν του αρέσει να πάει στο Τ.Ε.Ι. Δομικών έργων ή στο τάδε κωλοpolytechnic της Αγγλίας και να περάσει ζωή και κότα.

δεν κατάλαβα προς τι η τόση επιθετικότητα (και σε προσωπικό επίπεδο κιόλας σα να γνωριζόμαστε), αν είδες το θέμα συζήτησης είναι το κύρος της σχολής και αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση σχολίασε κύρος και δυσκολία θεμάτων.

lasa έγραψε:Δεν εξαρτάται το κύρος σε αποκλειστικό βαθμό από τη δυσκολία των εξετάσεων, συνήθως όμως η δυσκολία αυτή αποτελεί ένα από κριτήρια της σοβαρότητας του πανεπιστημίου.

όπως είπες μόλις αποτελεί ΕΝΑ από τα κριτήρια, άρα δεν έχει νόημα να δυσκολέυουν οι εξετάσεις με όλες τις άλλεσ συνιστώσες σταθερές.
ifi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης