Thanito έγραψε:Δε βαριέσαι αδερφέ... Κι αυτοί στον Θανόπουλο θα πάνε!
Δέχεται πολλούς;
Δ.Βαμβατσικος έγραψε:Δε μπορώ να σας βρω τη τέλεια κατεύθυνση για τον καθέναν σας, ούτε και να δώσω τον αλγόριθμο για να βρείτε αυτό που θα σας ικανοποιεί απόλυτα. Μπορώ όμως να σας πω τι δούλεψε για μένα όταν διάλεξα. Απλά είδα ποια μαθήματα μου άρεσαν και ιδίως με ποιους διδάσκοντες ένιωθα καλά. Εννοώ ποιούς καταλάβαινα και χαιρόμουν να ακούω ακόμα και αν μου διάβαζαν συνταγές μαγειρικής. Το ίδιο έκανα και στις μεταπτυχιακές και στις διδακτορικές μου σπουδές. Πέρασα καλά, έμαθα και χαίρομαι τώρα να τα εφαρμόζω.
Γενικότερα μην προσπαθείτε να προβλέψετε τι ακριβώς θα κάνετε στο μέλλον και να το συνταιριάξετε με τις σπουδές σας. Τα πράγματα αλλάζουν πια τόσο γρήγορα που δύσκολα θα σας βγει, εκτός κι αν έχετε έτοιμη οικογενειακή επιχείρηση και θέλετε σώνει και καλά να πάτε εκεί. Βέβαια, κι εγώ νόμιζα ότι ήμουν σε αυτή την τελευταία κατηγορία, μέχρι που ένας σοφός καθηγητής μου είπε ότι αυταπατόμουν. Υποσυνείδητα έπαιρνα μαθήματα και γενική κατεύθυνση που με πήγαινε σιγά-σιγά μακριά από την "έτοιμη" δουλειά. Αυτός το είχε δει. Εγώ το συνειδητοποίησα γύρω στον ένα χρόνο μετά το πτυχίο. Την κατάληξη λίγο-πολύ την γνωρίζετε.
Στη χειρότερη, παρηγορηθείτε ότι ακόμα και αν διαλέξετε λανθασμένα, και πάλι έχετε πολλές επιλογές μπροστά σας που θα διαμορφώσουν την καριέρα σας. Σκεφτείτε το σαν μια Newton-Raphson που θέλει μερικά βηματάκια μπρος-πίσω για να συγκλίνει. Εγώ ξεκίνησα δομοστατικός στο πτυχίο, το γύρισα γεωτεχνικός στο μεταπτυχιακό, επανήλθα ως δομοστατικός στο διδακτορικό και ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι έχω καταλήξει να έχω ως εξειδίκευση (ή μάλλον γενίκευση) τώρα.
atn έγραψε:Thanito έγραψε:Δε βαριέσαι αδερφέ... Κι αυτοί στον Θανόπουλο θα πάνε!
Δέχεται πολλούς;
atn έγραψε:Μας τα λες πολύ ρομαντικά για να είναι αληθινά... Δεν ξέρω αν συγχωρούνται σε όλους τα μπρος-πισω χωρίς κόστος για να σκεφτούμε ποια κατεύθυνση θα επιλέξουμε με το βασικό κριτήριο το που αισθανόμαστε καλύτερα
Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης