Μουσικός Τομέας ΕΜΠ

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Μουσικός Τομέας ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Δευτ, 19 Οκτ 2009 11:50 pm

Το μουσικό τμήμα έχει πολλές παροχές για τους φοιτητές του ΕΜΠ:

α) Μικτή Χορωδία:Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 20:30 - 22:00 στο Μουσικό Τμήμα Ε.Μ.Π., Πατησίων 42.
Περισσότερα εδώ
β)Εκμάθηση μουσικών οργάνων και νέα θεωρητικά μαθήματα
εδώ το πρόγραμμα
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Re: Μουσικός Τομέας ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Σάβ, 24 Οκτ 2009 2:18 pm

Από ό,τι βλέπω το μουσικό τμήμα αρχίζει να βελτιώνεται σιγά σιγά, αλλά μάλλον θέλει πολλή δουλειά ακόμα... Θα καταθέσω κάποιες εμπειρίες, χωρίς να θέλω να κάνω δυσφήμιση ή να θέλω να αποτρέψω κάποιον να μάθει κάποιο όργανο στο μουσικό τμήμα του ΕΜΠ.

Πέρυσι είχα πάει αρχικά στα μαθήματα πιάνου, τα οποία μέχρι τότε γινόντουσαν μόνο στο Κάτω Πολυτεχνείο και από μία καθηγήτρια που ερχόταν δύο μέρες την εβδομάδα. Όπως είναι λογικό και λόγω της αυξημένης ζήτησης που είχαν τα μαθήματα για το συγκεκριμένο όργανο, η καθηγήτρια έκανε μάθημα στο κάθε άτομο για μισή ώρα την εβδομάδα (τις φορές που έκανα εγώ είχε τύχει και κάναμε και λιγότερο). Επειδή όμως ήμουν σε μεγάλη τάξη και οι απαιτήσεις μου ήταν αυξημένες τόσο από θέμα προγραμματισμού και οργάνωσης, όσο και από θέμα μελέτης μαζί με τον καθηγητή, ο χρόνος ήταν ανεπαρκής. Έτσι αποφάσισα να κάνω μαθήματα έξω τελικά... Από ό,τι βλέπω όμως τώρα, μαθήματα παραδίδουν πολλοί περισσότεροι καθηγητές, άρα είναι πολύ πιθανόν να γίνεται καλή δουλειά. Αν ενδιαφέρεστε, δεν χάνετε τίποτα να πάτε να δείτε πώς είναι!

Χθες πήγα πάλι στο μουσικό τμήμα με φίλους μου, γιατί ενδιαφερόμασταν για μαθήματα βιολοντσέλου. Κανείς από εμάς δεν είχε κάνει ποτέ του μαθήματα για το συγκεκριμένο όργανο, απλά θέλαμε να έχουμε μια πρώτη επαφή και για κάποιο χρονικό διάστημα στις αρχές να πηγαίνουμε να παίζουμε εκεί, χωρίς να χρειαστεί δηλαδή να αγοράσουμε εμείς κάτι. Ο καθηγητής που μας έκανε ήταν πολύ πρόθυμος για να μας βοηθήσει, αν και τελικά διδάσκει κυρίως κοντραμπάσο, το οποίο διαφέρει από το βιολοντσέλο σε αρκετά σημεία (όποιος όμως ξέρει ήδη κάποια πράγματα στο τσέλο, ο καθηγητής μπορεί να τον κατευθύνει). Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι τα όργανα (τσέλο, κοντραμπάσο) που διαθέτει το μουσικό τμήμα είναι made in China και είναι πολύ κακής ποιότητας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τσέλο που έχει στη διάθεση του το μουσικό τμήμα, το οποίο από ό,τι καταλάβαμε δεν πολυχρησιμοποιείται, δεν μπορούσε καν να κουρδιστεί! Το πρόβλημα όμως είναι άλλο: Ο καθηγητής μάς είπε ότι έπρεπε να αγοράσουμε δικά μας δοξάρια για να μπορούμε να παίζουμε, το χειρότερο από τα οποία κάνει 150E. Οπότε λαμβάνοντας υπ όψιν όλα αυτά δεν ξέρω αν θα πηγαίνω και εκεί τελικά... Πάντως όποιος ενδιαφέρεται για κοντραμπάσο, αλλά και όσοι έχουν ήδη κάποιες γνώσεις και όργανο για το τσέλο, μάλλον δεν θα ήταν άσχημο να έκαναν μαθήματα εκεί.

Όποιος κάνει ήδη μαθήματα στο μουσικό τμήμα για κάποιο μουσικό όργανο ας πει και αυτός τη γνώμη του... Επίσης, γνωρίζει κάποιος πού βρίσκονται τα νέα κτήρια του Μουσικού Τμήματος στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και ποιες ώρες μπορεί κανείς να πάει εκεί για να μελετήσει;
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό MAKIA182 » Δευτ, 18 Οκτ 2010 7:13 pm

μηπως ξερετε ποτε μπορουμε να κανουμε αιτησεις γιατι το site δεν εχει βγαλει καποια ανακοινωση ;
“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

~Richard Buckminster Fuller
MAKIA182 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Nysta » Δευτ, 18 Οκτ 2010 9:54 pm

στο μάθημα θα πάρεις αιτήσεις
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό 3gourounakia » Τετ, 01 Δεκ 2010 11:28 pm

Ξερετε αν παιζει να ξεκινησει καποιος τωρα για να μπει σε καποια μουσικη ομαδα? Των κρουστων πχ?
3gourounakia

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό woody_alex » Πέμ, 02 Δεκ 2010 4:50 pm

Το μουσικό τμήμα είναι στο επίπεδο του γκαράζ, κάτω ακριβώς από τη σχολή μηχανολόγων. Ένα γραφείο είναι μη φανταστείς τίποτα τρελό. Κάπου έλεγε στο site ότι οι έγγραφες είναι μέχρι τις 30/11 άλλα δεν νομίζω άμα πας να σου πουν και όχι..!
Τελευταία επεξεργασία από intelx86 και Πέμ, 02 Δεκ 2010 5:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αποφεύγετε τα greeklish
woody_alex

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Nysta » Πέμ, 02 Δεκ 2010 8:56 pm

για των κρουστών ειδικά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα!
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό MAKIA182 » Τετ, 16 Νοέμ 2011 5:14 pm

Το Μουσικό Τμήμα και η Χορωδία του Ε.Μ.Π. προσκαλούν όλα τα μέλη
της Πολυτεχνειακής Κοινότητας σε μια συνάντηση γνωριμίας – παρουσίασης
την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 στις 18:30, στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Διοίκησης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Προϊσταμένη: Ευγενία Κουτσουλιέρη
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Μιχάλης Οικονόμου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-772 1809/1031, 6977673926
2011-11-16_642862_poster-ntua.pdf
(407.22 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 162 φορές

πηγη: Γενικές Ανακοινώσεις ΕΜΠ
“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

~Richard Buckminster Fuller
MAKIA182 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες