Λοιπον καποια πραγματα επιγραμματικα για να μην απασχολουμε αλλο το (κατ' εμε) καλυτερο topic του forum:
1) Εισαι μαλλον λανθασμενα πεπεισμενος πως οι Ευρωπαιοι θα αφησουν να γινει το μπαμ.
2) Εισαι
σιγουρα λανθασμενα πεπεισμενος πως αν τελικα γινει το μπαμ θα μετατραπουμε σε σοβιετ βγαλμενο απο τους χειροτερους εφιαλτες σου.
-->Εχουμε χρεοκοπησει και αλλες φορες στο παρελθον και δεν θυμαμαι να γιναμε σοβιετ.
-->Μαλλον βασιζεσαι στην πεποιθηση σου οτι η κυβερνηση αποτελειται απο hardcore μπολσεβικους (χαχαχαχαχαχαχαχα

)
3) Οντως μπορει να φαινεται παραλογο να ζηταω 1000 ευρω σε μια οικονομια που μπορει να προσφερει 600. Ειναι ομως 1χ10^6 φορες πιο παραλογο ο Λατσης (τυχαιο παραδειγμα) καθε χρονο να εχει καθαρα κερδη που φτανουν για να συντηρησουν πλουσιοπαροχα αλλες 10 γενιες Λατσηδων. Αν ο Λατσης και ο καθε Λατσης δεν ειχε δικαιωμα να βγαζει δισεκατομμυρια (τα οποια δεν θα του φτασουν και 10 ζωες για να τα φαει σε τελικη βαση) εις βαρος μου και εις βαρος του Δημοσιου γενικα, τοτε θα ηταν 100% ρεαλιστικο η οικονομια μας να μπορει να μου προσφερει 900 ευρω αν οχι 1000. Μια φορα καθισα και υπολογισα στο περιπου τους φορους/εισφορες που πληρωνει ο πατερας μου στο κρατος μεσα σε ενα ετος. (Με την φορολογια της εθνοσωτηριας κυβερνησης Σαμαρα οχι των κομμουνιστοσυμμωρητων του ΣΥΡΙΖΑ). Απο το Ε9 μεχρι τον ΕΝΦΙΑ και απο το χαρατσι της ΔΕΗ μεχρι τα τελη κυκλοφοριας του αυτοκινητου. Μου βγηκαν πανω απο το 50% του ετησιου εισοδηματος του. Αν ο Λατσης και ο καθε Λατσης εδινε, οχι το 50% αλλα εστω το 25% θα ειχαμε λυσει τα περισσοτερα προβληματα μας μονοι μας.
4) Σε σχεση με το παραδειγμα της Αγγλιας και των αλλων χωρων, που οπως λες δεν εχουν θεσμοθετημενο κατωτατο μισθο, ξεχνας να συγκρινει τα ποσοστα ανεργιας. Εκει πιθανον η ζητηση για εργασια να ειναι ακομα και μεγαλυτερη απο την προσφορα. Εδω για μια θεση μπορει να συνωστιζονται στην ουρα και 100 ατομα. Και φυσικα ο επιχειρηματιας θα κοιταξει να παρει τον πιο απελπισμενο (αρα και πιο οικονομικο). Κανε τον κοπο και δες στο topic "Funny Pictures" μια καθολου funny εικονα που ειχα ανεβασει με αγγελιες για δουλεια. Αν ουτε η ωμη πραγματικοτητα δεν μπορει να σε πεισει, δεν ξερω τι μπορει.
5) Αν και ψιλο ασχετο με την υπολοιπη κουβεντα...
Σχετικα με την εισοδο επιχειρησεων στα Πανεπιστημια, αν και δεν διαφωνω 100% μαζι σου, σιγουρα οι αποψεις μας απεχουν αρκετα. Μια ανευ ορων παραδοση της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης στους επιχειρηματιες, απλα θα δημιουργησει υπερ-ειδικευμενους εργαζομενους αναλογα με τα εκαστοτε project της επιχειρησης που σπονσοραρει τη Σχολη Πολ. Μηχ. π.χ. Και οταν φυσικα το project αυτο τελιωσει και τη θεση του παρει ενα εντελως διαφορετικο project, θα εισαι αχρηστος στην επιχειρηση γιατι δεν θα εχεις τα καταλληλα προσοντα. Τα οποια βεβαια θα πρεπει να αποκτησεις ($$$). Και δεδομενου οτι τα $$$ μπαινουν στη μεση αυτο ως απολυτα φυσιολογικη συνεπεια θα εχει τη δημιουργια εργαζομενων 2 ταχυτητων. Εκτος βεβαια και αν πιστευεις οτι μονο οσοι εχουν τα $$$ εχουν το δικαιωμα να γινουν Πολ. Μηχανικοι οποτε.... πασο. Η αγορα εργασιας πρεπει να συνδεθει με το Πανεπιστημιο μονο προς το δικο μας οφελος οχι προς το οφελος του καθενος που θελει να βγαλει μερικα εκατομμυριακια παραπανω
6) "Εχουμε μια κυβερνηση που ενω σωστα μαχεται, το κανει με ολους τους λαθος τροπους, φοβαται το πολιτικο κοστος, ειναι εντελως ασυνδετη και γενικα ασοβαρη." Συμφωνω 100%. Το θεμα ειναι αν θες μια κυβερνηση που εστω και ασοβαρη θετει καποιες αντιστασεις, η μια "σοβαρη" που το "ναι σε ολα" το εχει πιο ευκολο και απ΄το κλασιμο. Εδω μαλλον ειναι καθαρα θεμα προτιμησης, φοβαμαι πως δεν υπαρχει μια αντικεμενικη αληθεια.
7) Οι δανειστες και τα μετρα που ζητανε δεν ειναι καθολου παραλογα. Ειναι πολυ λογικα αν κατανοησεις τα συμφεροντα που κρυβονται απο πισω. (Τρανο παραδειγμα οι απαιτησεις μειωσης βασικου μισθου στον
ιδιωτικο τομεα. Πως θα ερθει αλλωστε ο γερμανος βιομηχανος να ανοιξει ενα franchise αν δεν τον συμφερει καλυτερα απο το να παει στην Βουλγαρια;;;)
8) Οντως ειμαστε 5 χρονια στα μνημονια. Και χρονο με το χρονο το δημοσιο χρεος μεγαλωνει. Για εμενα ειναι φως φαναρι πως με την προσεγγιση της καταστασης που υπηρξε τα τελευταια 5 χρονια, ολο αυτο δεν καταληγει πουθενα.
ΑΡΑ για να συνοψισω το (τελικα καθολου επιγραμματικο

) post μου, πρεπει να υπαρξει μια ριζικη αλλαγη πλευσης. Κατι που οι δανειστες ξεκαθαρα αρνουνται. Και αν με μια ενδεχομενη εξοδο απο το Ευρω και την Ε.Ε. υποφερω 1 μηνα, 6 μηνες η 2 χρονια, με ανταλλαγμα μια μελλοντικη ζωη χωρις τις απαιτησεις καποιου αμορφωτου Νταισενμπλουμ ειμαι πανετοιμος να το κανω. Στην τελικη αυτο που με νοιαζει ειναι η
ΧΩΡΑ μου και οι
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου. Ουτε η Ευρωπη ουτε η Ε.Ε. ουτε το ΔΝΤ ουτε κανεις αλλος. (Το ιδιο ακριβως που νοιαζει απολυτως δικαιολογημενα τον καθε Φινλανδο και τον Γερμανο πολιτη.)
Υ.Γ. Το διλημμα αξιοπρεπη διαβιωση με βιζα η οικονομικη εξαθλιωση με ταυτοτητα πραγματικα ελπιζω να το εθεσες χαριτολογωντας.