Είναι ένας τριαντάρης Πολιτικός Μηχανικός με αρκετά παραπανήσια κιλάκια. Από την πολλή δουλειά γραφείου, τις μπύρες και το κάψιμο στο ίντερνετ έχει αναπτύξει εμφανή μπάκα. Βρίσκει σε μία φάση μια εξαιρετική γκόμενα, αρκετά χρόνια μικρότερη, μοντέλο, πάρα πολύ όμορφη και αυτός γουστάρει τρελά. Οπότε αρχίζει να τη γυροφέρνει και να επιμένει, να πάνε ραντεβού και τα συναφή, κάποτε ενδίδει η γκόμενα και πάνε ραντεβουδάκι για ρομαντικό δείπνο. Οπότε αυτός τρελαμένος από την καψούρα πέφτει στα γόνατα, αποφασισμένος όσο δεν πάει, παντρέψου με και παντρέψου με στη γκόμενα, δαχτυλίδια και τα συναφή. "Αχ μωρό μου", του λέει το κορμί, "είσαι μια χαρά, με ωραία δουλειά, με λεφτά από τις οικοδομές, αλλά δεν μπορώ ρε μωρό μου. Να, έχεις αρκετά παραπανήσια κιλάκια και θέλω ο άνδρας μου να'ναι κορμάρα σαν και μένα. Αν μπορέσεις να φτιάξεις κορμί σε λίγο καιρό και ξανάρθεις να με βρεις, τότε θα έχω αλλάξει άποψη".
Τι να κάνει και ο τύπος, χαλιέται λίγο αλλά γουστάρει τόσο πολύ που τρέχει να βρει το καλύτερο κέντρο αδυνατίσματος. Ψάχνει αρκετά, και μετά από λίγο καιρό βρίσκει ένα Πρότυπο Κέντρο Αδυνατίσματος κάπου στο κέντρο, το οποίο έχει τη φήμη του ταχύτερου αδυνατίσματος.
Μπαίνει μέσα φουριόζος, πάει στο γραφείο του υπευθύνου, σκάει ένας κοστουμάτος κυριλέ υπεύθυνος με το τυπικό χαμόγελο. Του λέει ο Πολιτικός Μηχανικός:
-Γεια σας, έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και χρειάζομαι άμεσα βοήθεια. Πρέπει οπωσδήποτε να χάσω 20-30 κιλάκια οσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μέσα σε μία-δύο βδομάδες αν γίνετε, πληρώνω όσο-όσο
-Κοιτάξτε, απαντάει ο υπεύθυνος, κάτι τόσο αποτελεσματικό γίνεται με μη συμβατική μέθοδο. Έχουμε κάτι πρωτοποριακά προγράμματα με τα οποία θα χάσετε άμεσα και γρήγορα κιλά.
-Ναι ναι, ασφαλώς, βάλτε με άμεσα σε ένα τέτοιο. Μάλιστα, θέλω να αρχίσω ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ.
-Βεβαίως κύριε. Βλέπετε εκείνη την πόρτα εκεί; Πηγαίνετε προς τα εκεί, και θα περάσετε στην επόμενη αίθουσα για το πρόγραμμα.
Περνάει καταχαρούμενος ο ΠολΜηχ μέσα στην αίθουσα πιο πέρα, βρίσκει ένα μεγάλο χώρο με ένα στρογγυλό τραπέζι και δύο πόρτες από την απέναντι. Περιμένει λίγο εκεί πέρα, μετά ξαφνικά σκάει ανοίγει η
δεξιά πόρτα, και σκάει μύτη μια γκόμενα, με κάτι δικτυωτά καλσόν, μίνια κτλ. Του λέει η γκόμενα "Τρέχω και με κυνηγάς. Αν με πιάσεις, με πηδάς. Καμπανάκι, σταματάς". Γουστάρει αυτός με το που βλέπει το σκηνικό, οπότε αρχίζει να την κυνηγάει, τρέξε τρέξε τρέξε, σε μια φάση πάει να την πιάσει, κάνει ένα άλμα να τη ρίξει κάτω να την πηδήξει, πάνω που τη φτάνει "ΝΤΡΙΙΙΝ" ένα καμπανάκι από το μεγάφωνο. Μετά από λίγο ξανά τρέξε τρέξε τρέξε, πάει να τη φτάσει, "ΝΤΡΡΙΙΙΙΝ" πάλι το καμπανάκι.
Ε το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται για κάτι ώρες, στο τέλος τα παίζει ο τύπος. Πάει την επόμενη μέρα για την ίδια "θεραπεία", πάλι η ίδια φάση, τρέχει τρέχει τρέχει, πάντα λίγο πριν την πιάσει για να την πηδήξει ΝΤΡΙΙΙΙΝ το κουδουνάκι.
Με τα πολλά ζυγίζεται σε μια βδομάδα και είναι -7 κιλά. Σκάει πάλι στο κέντρο αδυνατίσματος, τον βρίσκει ο υπεύθυνος, του λέει:
-Πως πηγαίνει το πρόγραμμά σας; Είστε ευχαριστημένος με την πρόοδο σας;
-Κοιτάξτε, λέει ο ΠολΜηχ, έχω πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά εγώ θέλω κάτι ακόμα πιο εντατικό. Θέλω να χάσω τα διπλάσια αυτή τη βδομάδα, να γίνω συλφίδα, πως το λένε. Θέλω το καλύτερο και το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα που έχετε . Επειδή μάλιστα μου αρέσει και η...μέθοδος, αν έχετε κάτι παρόμοιο ακόμα καλύτερα!
-Βέβαια, λέει ο υπεύθυνος, θα σας βάλω στο υπερεντατικό.
-Ωραία, ξεκινάμε πάλι αμέσως!
-Οκ, περάστε στην αίθουσα να αρχίσουμε πάραυτα!
Περνάει πάλι στην αίθουσα ο τύπος, πάλι το μεγάλο δωμάτιο με το στρογγυλό τραπέζι. Περιμένει λίγο καβ*ωμένος στην ιδέα ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πάλι γκομενοκυνηγητό και τα συναφή. Ξαφνικά ανοίγει η
αριστερή πόρτα, βγαίνει ένας δίμετρος μαύρος ολόγυμνος με ένα παλαμάρι, και του λέει με αγριεμένο βλέμμα: "Τρέχω και σε κυνηγώ. Αν σε πιάσω, σε πηδώ. Καμπανάκι και τέτοιες μαλακίες τώρα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!"