
Τώρα που τελείωσαν οι καταλήψεις και εμείς οι επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν έχουμε λόγο ύπαρξης, αποφάσισα να σωθώ από την μιζέρια και να επαναφέρω το τόπικ (μιας και θα γίνω άχρηστος μηχανικός ίσως γίνω μάγειρας).
Τατατατααααααααα
Σάλτσα μουστάρδας με κοτόπουλο
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Περιέχει τοποθέτηση προιόντος. Επίσης όλα τα μεγέθη ακολουθούν προσέγγιση μηχανικού.
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο
3 μισές πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί έχει ο ΑΒ)
λάδι, αλάτι, πιπέρι
μπούκοβο για την αλητεία
μουστάρδα French's είναι η ποιο καλή
1 κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ λαιτ (δένει πολύ καλά κι ας είναι λαιτ)
άσπρο κρασί
Βήματα
1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το στήθος (ή το αγοράζουμε κομμένο)
2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια
3. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι (εντζινίαρ απροατσ στο λάδι προφανώς) ώσπου να κάψει και βάζουμε κοτόπουλο μαζί με το πιπέρι και μπούκοβο και λίγο αλατάκι άμα θέλουμε.
4. Όταν πάρει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσοχή τώρα. Ειδικά οι πιπεριές αλλά και το κρεμμύδι θα βγάλουν αρκετά νερά επομένως θέλει λίγη ώρα ώσπου να το πιεί το νερό. Όταν το πιεί σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
5. Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την μουστάρδα. Πόση? Τοση όση μας γεμίζει το μάτι και μας αρέσει. Η ποσότητα που φαίνεται στην φωτό είναι ικανή να δώσει μία ικανοποιητική αλλά όχι έντονη γεύση.
6. Ανακατέβουμε και ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Προσοχή, στο τέλος είναι σκόπιμο να την αφήσουμε λίγο ποιο νερουλη από ότι θα θέλαμε καθώς θα συνεχίσει να εξατμίζεται και αφού την βγάλουμε από την φωτιά. Σερβίρεται ιδανικά με πεννες μακαρόνια αλ τεντε
Καλή μας όρεξη!!!!