"ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

"ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό gandalf » Κυρ, 15 Ιουν 2008 1:45 pm

Στην Ιρλανδία, την μόνη χώρα της ΕΕ που έθεσε το ζήτημα της Ευρωσυνθήκης στη λαϊκή ετυμηγορία και διεξήγαγε δημοψήφισμα, επικράτησε το "ΟΧΙ". Οι Ιρλανδοί πολίτες και περισσότερο τα λαϊκά εργατικά και αγροτικά στρώματα επέλεξαν να απορρίψουν μια Συνθήκη που επιδιώκει την εμβάθυνση της πολιτικής ένωσης των χωρών σε νεοφιλελευθερα πλαίσια, και σε μια κατεύθυνση έντασης των προβλημάτων της κοινωνίας, σε μια κατεύθυνση περικοπής των δικαιωμάτων των λαών και των εργαζομένων (βλέπε καθιέρωση 65ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, ίδρυση εταιριών που θα νοικιάζουν εργαζομένους σε άλλες εταιρείες, κτλ κτλ).

Στην χώρα μας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η επικύρωση της Ευρωσυνθήκης δεν έχει γίνει κανένας διάλογος στην κοινωνία, καμιά ενημέρωση, μόνο μια προσπάθεια απο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ στη Βουλή να επικυρώσουν στα γρήγορα την συνθήκη αυτή χωρίς να πάρει χαμπάρι κανεις και για τίποτα. Είναι λοιπόν αυτονόητο αίτημα, πρώτα πρώτα να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος στην κοινωνία σχετικά με την Ευρωσυνθήκη και έπειτα να διεξαχθεί και στην χώρα μας Δημοψήφισμα.

Να σημειωθεί ότι και πριν 2 χρόνια (αν δεν κανω λάθος) το τότε "Ευρωσύνταγμα" (του οποίου επανάληψη με κάποιες διαφορές είναι η σημερινή Ευρωσυνθήκη) συνάντησε το "ΟΧΙ" Γάλλων και Ολλανδών και απορρίφθηκε.


η είδηση στο in.gr:

Το ιρλανδικό «όχι»

«Τρικυμία» στην ΕΕ με την απόρριψη της Συνθήκης της Λισαβόνας από τους Ιρλανδούς

«Χαστούκι» στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη έδωσε ο ιρλανδικός λαός στο μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην ΕΕ των «27» επί της Συνθήκης που ήλθε σε αντικατάσταση του «νεκρού» Ευρωσυντάγματος. Βυθισμένη ξανά σε πολιτική κρίση η Ένωση. Εν αναμονή κοινής δήλωσης Σαρκοζί-Μέρκελ...

Η επίσημη παραδοχή του ιρλανδικού «όχι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας ήλθε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Ντέρμοντ Αχερν. «Φαίνεται ότι θα κερδίσει το 'όχι'. Τελικά, για χίλιους λόγους, ο λαός μίλησε» δήλωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Εντός της ημέρας επίκειται και η «επισφράγιση» του «όχι» από την Εκλογική Επιτροπή.

Βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν 19 από τις 43 εκλογικές περιφέρειες της χώρας το «όχι» συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 54,7% έναντι 45,3% του «ναι».

Ανταποκριτές του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTE και παρατηρητές των πολιτικών κομμάτων που παρακολουθούν την καταμέτρηση είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι το «όχι» επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών περιφερειών της Ιρλανδίας (43 στο σύνολο) με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως σε κάποιες περιφέρειες του Δουβλίνου.

Οι παρατηρητές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι στο Δουβλίνο το «όχι» προηγείται σε πέντε εκλογικές περιφέρειες, σε τρεις οι ψήφοι είναι μοιρασμένες εξίσου και σε μία επικρατεί το «ναι». Στην πρωτεύουσα ψηφίζει περίπου το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος της χώρας.

Το δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE προέβλεψε ότι το «ναι» έχει πιθανότητες να κερδίσει μόνο σε έξι από τις 43 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Το ευρώ έπεσε στο χημηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου τον τελευταίο μήνα μετά τις αρχικές πληροφορίες για απόρριψη της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης από τους Ιρλανδούς. «Εάν οι Ιρλανδοί αποφασίσουν να απορρίψουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας, προφανώς δεν θα υπάρξει Συνθήκη της Λισαβόνας» δήλωνε αργά την Πέμπτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

Ωστόσο, ο υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ζαν-Πιέρ Ζουγέ ανέφερε την Παρασκευή πως θα πρέπει «να συνεχιστεί η διαδικασία της επικύρωσης στις άλλες χώρες» και πως «μια νομική διευθέτηση» πρέπει να βρεθεί ανάμεσα στην Ιρλανδία και τις άλλες 26 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Εν αναμονή αντίδρασης Σαρκοζί-Μέρκελ

Με ενδιαφέρον αναμένεται κατ' επέκταση η έκδοση κοινής ανακοίνωσης από τους Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ, και ακολούθως η τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

«Θα περιμένω το οριστικό αποτέλεσμα» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος ενώ οι πρώτες τάσεις έδειχναν απόρριψη. «Εξάλλου συμφωνήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ πως θα έχουμε μια κοινή αντίδραση. Τότε θα πούμε τι σκεφτόμαστε γι' αυτό» δήλωσε ο Σαρκοζί δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις.

Επισημαίνεται ότι η Γαλλία αναλαμβάνει από 1ης Ιουλίου την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ιρλανδικό «όχι», ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γαλλίας στην ΕΕ Πιέρ Σελάλ δήλωσε -στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας- ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους πολίτες της.

«Η Ευρώπη πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες της για τις επιλογές και τις αποφάσεις της» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει «περισσότερο κατανοητή και προσβάσιμη».

Απογοητευτικό χαρακτήρισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε το ιρλανδικό «όχι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη διαδικασία επικύρωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγα δήλωσε ότι η Ισπανία επιθυμεί να δει τη διαδικασία επικύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας να συνεχίζεται ακόμη και μετά την απόρριψή της από την Ιρλανδία.

Σε συνάρτηση με το ποσοστό του «όχι» θεωρείται πιθανό να ζητηθεί από την Ιρλανδία να διοργανώσει νέο δημοψήφισμα, καθώς είναι εξίσου δύσκολο να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΕ με τις παρούσες Συνθήκες ή να μπει στη μακρόχρονη διαδικασία κατάρτισης νέας Συνθήκης.

Η κρίση που δημιουργείται αναμένεται να μπει στην πρώτη γραμμή στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και στην ακόλουθη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή εβδομάδα.

Η Ιρλανδία είναι η μοναδική από τις 27 χώρες-μέλη που ακολούθησε την οδό του δημοψηφίσματος. Παρά το διχασμένο εκλογικό σώμα, ο πολιτικός κόσμος στην πλειοψηφία του στήριξε την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη. Από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μόνο το Σιν Φέιν δήλωσε αντίθετο στην Συνθήκη.

Μέχρι και την Πέμπτη, η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη έχει επικυρωθεί στα 18 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αντιδράσεις στην Ιρλανδία

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Libertas, που ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ του «όχι», Ντέκλαν Γκάνλεϊ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη ημέρα κατά την οποία μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος που είναι Ιρλανδός». Η ψηφοφορία ήταν «δημοκρατία εν δράσει» προσέθεσε, τονίζοντας ότι οι Ιρλανδοί δεν είναι ευρωσκεπτικιστές.

Καθώς επικρατεί το αίσθημα ότι η ιρλανδική κοινή γνώμη πιέστηκε πολύ και απειλήθηκε για να ψηφίσει «ναι» σε μια Συνθήκη που λίγοι είχαν διαβάσει ή κατανοήσει, η διάθεση είναι ενθουσιώδης και λίγοι φόβοι εκφράζονται για τις συνέπειες που μπορεί να έχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την Ιρλανδία.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως η νίκη του στρατοπέδου του «όχι» σημαίνει πως μια χώρα με λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της ΕΕ, που ανέρχεται σε 490 εκατομμύρια, μπορεί να καταστρέψει μια Συνθήκη που με κόπο διαπραγματεύτηκαν επί χρόνια οι ηγέτες των κρατών-μελών

Μιλώντας στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκυτο RTE, η Μέριριντ ΜακΓκίνες, ευρωβουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Φάιν Γκέιλ, που είχε κάνει εκστρατεία υπέρ του «ναι» δήλωσε πως «τρία πράγματα προκάλεσαν την ήττα στο δημοψήφισμα».

«Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν την είχε διαβάσει [τη Συνθήκη], το γεγονός ότι ο Τσάρλι ΜακΚρίβι [επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τον ανταγωνισμό] δεν την είχε διαβάσει και το γεγονός ότι οι γυναίκες φοβήθηκαν ότι τα παιδιά τους θα κληθούν να καταταγούν σε έναν ευρωπαϊκό στρατό» δήλωσε συμπληρώνοντας πως πολλοί Ιρλανδοί είχαν παραπληροφορηθεί και σε σχέση με ηθικά ζητήματα.

Ξανά «όχι» τρία χρόνια μετά...

Τα ηχηρά «όχι» που έδωσαν το 2005 τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία -ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης-έβαλαν στο «ψυγείο» το φιλόδοξο εγχείρημα για την πρώτη Συνταγματική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελικώς σήμαναν το τέλος της.

Η Ευρώπη πέρασε σε «περίοδο περισυλλογής», αμηχανίας και μεγάλου προβληματισμού για να φθάσει τελικώς μετά από διαφωνίες και προσκόμματα να υπογράφει πανηγυρικά στις 13 Δεκεμβρίου του 2007, επί πορτογαλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τη «μετριασμένη» Μεταρρυθμιστική Συνθήκη που αντικαθιστά το αποθανών Ευρωσύνταγμα.

Εφόσον κυρωθεί από το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ, η Mεταρρυθμιστική Συνθήκη προγραμματίζεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2009, δίνοντας στην ΕΕ μία προεδρία με μακρά θητεία, έναν επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής με περισσότερες εξουσίες, πιο δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και περισσότερο λόγο στο Ευρωπαϊκό και στα εθνικά Κοινοβούλια.

Η Συνθήκη αποτελεί τον καρπό προσπαθειών πολλών ετών για τη μεταρρύθμιση των θεσμών της ΕΕ, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία της με 12 νέα κράτη-μέλη. Έρχεται σε αντικατάσταση του απορριφθέντος από Γάλλους και Ολλανδούς Ευρωπαϊκού Συντάγματος και έπειτα από βαθύ προβληματισμό για το βαθμό «κυριαρχίας» που θα έπρεπε να παραχωρηθεί σε κεντρικό έλεγχο.

Newsroom ΔΟΛ
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1108
Εγγραφή: Σάβ, 17 Μάιος 2008 6:27 pm
Τοποθεσία: Γοργοπόταμος
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: "ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Κυρ, 15 Ιουν 2008 2:09 pm

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γκουεργκάνα Γκραντσάροβα είπε: Μία από τις πιθανές λύσεις είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα στην Ιρλανδία"...Κάτι που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ιρλανδίας! Πρέπει δηλαδή να τροποποιήσει και το Σύνταγμά της!!!

Να κάνουν καμιά δεκαριά δημοψηφίσματα μέχρι να περάσει αυτό που θέλουν.... :evil: :evil: :evil:

Gandalf έγραψε:Να σημειωθεί ότι και πριν 2 χρόνια (αν δεν κανω λάθος) το τότε "Ευρωσύνταγμα" (του οποίου επανάληψη με κάποιες διαφορές είναι η σημερινή Ευρωσυνθήκη) συνάντησε το "ΟΧΙ" Γάλλων και Ολλανδών και απορρίφθηκε.

3 χρόνια ;)
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 881
Εγγραφή: Σάβ, 17 Μάιος 2008 9:05 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: "ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό MaRKiSi0s^ » Κυρ, 15 Ιουν 2008 2:34 pm

Well done folks!!!!
getImage.jpg
Associated Press
getImage.jpg (13.76 KiB) 4086 προβολές
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Άβαταρ μέλους
MaRKiSi0s^
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: Δευτ, 19 Μάιος 2008 8:58 pm
Τοποθεσία: Kypseli city!!!
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: "ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό gandalf » Κυρ, 15 Ιουν 2008 2:53 pm

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γκουεργκάνα Γκραντσάροβα είπε: Μία από τις πιθανές λύσεις είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα στην Ιρλανδία"...Κάτι που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ιρλανδίας! Πρέπει δηλαδή να τροποποιήσει και το Σύνταγμά της!!!

Θα στείλουμε τον Καραμανλή να κάνει μια ΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΉ ερμηνεία του Ιρλανδικού συντάγματος :lol: :lol:
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1108
Εγγραφή: Σάβ, 17 Μάιος 2008 6:27 pm
Τοποθεσία: Γοργοπόταμος
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: "ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό espion » Παρ, 27 Ιουν 2008 3:38 pm

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.. χωρίς ευρώπη δεν υπάρχουμε, με ευρώπη θα μας πιουν το αίμα.. γιατί να είναι τόσο αχόρταγοι κάποιοι άνθρωποι? λες και αν πάρουν λίγα εκατομμύρια λιγότερα θα αλλάξει κάτι γι' αυτούς..
achtung achtung!!
espion
 
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 7:59 pm
Τοποθεσία: pikermi

Re: "ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 25 Σεπ 2008 5:34 pm

Έρευνα σχετικά με πληροφορίες του ιρλανδικού Τύπου που θέλουν την εκστρατεία του ιρλανδικού «Όχι» στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη να έχει χρηματοδοτηθεί από τη CIA και το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ.

Το θέμα έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή παρέμβαση του συμπροέδρου των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του ιρλανδικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εκστρατεία του «Όχι» στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και την CIA, ώστε η Ευρώπη να μην καταστεί υπέρ το δέον ισχυρή.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος, προτείνοντας μάλιστα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Κομισιόν να κληθούν να παράσχουν όσες σχετικές πληροφορίες διαθέτουν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ ζήτησε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια για τον τρόπο χρηματοδότησης της οργάνωσης Libertas, που ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ του «Όχι» στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτερινγκ, ενώ αρχικά ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ντίκλαν Γκάνλεϊ, είχε δηλώσει ότι η εκστρατεία χρηματοδοτήθηκε από μικρές εισφορές, στην συνέχεια παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έθεσε στην διάθεσή της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε ακόμη σε εμπορικές δοσοληψίες του Ντ.Γκάνλεϊ με το Πεντάγωνο ύψους τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2211
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 8:28 pm
Τοποθεσία: 127.0.0.1
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: "ΟΧΙ" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη

Δημοσίευσηαπό MaRKiSi0s^ » Πέμ, 25 Σεπ 2008 6:22 pm

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Τώρα ερευνούν για το Ιρλανδικό «όχι»

Από ποιους χρηματοδοτήθηκε η ιρλανδική εκστρατεία για το «Οχι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας; Το ερώτημα έθεσε ο «μεγάλος επαναστάτης του '68» Ντανιέλ Μαρκ Κον - Μπεντίτ που προφανώς οχλήθηκε σφόδρα από το τρανταχτό «Οχι» του ιρλανδικού λαού που θρυμμάτισε τα «επαναστατικά του οράματα»... για μία Ενωμένη Ευρώπη.

Το έθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο και όπως ήταν απολύτως φυσικό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, το αποδέχτηκε αμέσως και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις πηγές χρηματοδότησης της ιρλανδικής εκστρατείας για το «Οχι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Συγκεκριμένα, ο Κον Μπεντίτ, εκπρόσωπος των Πρασίνων αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του ιρλανδικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εκστρατεία του «Οχι» χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και την CIA, ώστε η Ευρώπη να μην καταστεί υπέρ του δέοντος ισχυρή! Ετσι ο Κον Μπεντίτ ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος προτείνοντας μάλιστα το Συμβούλιο και η Επιτροπή να κληθούν να παράσχουν όσες σχετικές πληροφορίες διαθέτουν.

Μάλιστα, ο Πέτερινγκ άδραξε την ευκαιρία ώστε να αυξηθούν οι πιέσεις προς την Ιρλανδία, ώστε να απαιτηθεί ένα νέο δημοψήφισμα, για να αλλάξει η γνώμη του Ιρλανδικού λαού που έβαλε εμπόδια στην πολιτική της ΕΕ.

Ριζοσπάστης, 24/09/08
Όσα δεν φτάνει η αλεπού...
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Άβαταρ μέλους
MaRKiSi0s^
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: Δευτ, 19 Μάιος 2008 8:58 pm
Τοποθεσία: Kypseli city!!!
Έτος εισαγωγής: 2006


Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες