Υπέρ ή κατά σπουδών στο εξωτερικό

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Υπέρ ή κατά σπουδών στο εξωτερικό

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:07 am

Eτοιμος να φύγει για τη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ο Σταύρος Ευθυμίου, ο φοιτητής που μπήκε πρώτος στο Φυσικό Αθηνών, στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως δηλώνει στον “Ελεύθερο Τύπο”, η απόφαση να φύγει στη Βρετανία για να σπουδάσει είναι πλέον μονόδρομος, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σχολή του με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. «Βλέπω τον χρόνο να κυλάει χωρίς να αλλάζει τίποτα. Τόσο καιρό περιμένω άδικα να ανοίξουν οι σχολές» αναφέρει και συνεχίζει: «Σκέφτομαι να στείλω αιτήσεις για προπτυχιακές σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια. Αν με δεχτούν το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω. Η μοναδική επαφή που έχω με τη σχολή μου εδώ και τόσο καιρό είναι μια ανακοίνωση κάθε εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα ότι η απεργία συνεχίζεται. Έχω κουραστεί από την αναμονή, στην οποία απ' ότι φαίνεται δεν μπαίνει ένα τέλος. Για εμάς τους φοιτητές που είμαστε από επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το άγχος για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η σχολή. Το μεγαλύτερο βάρος είναι το οικονομικό». Δεν είναι μόνο το τώρα που τον ανησυχεί αλλά και το μέλλον, καθώς φοβάται ότι παρόμοια φαινόμενα θα επαναληφθούν. «Ηδη έχουν χαθεί κάποιοι μήνες. Αν στο μέλλον γίνει κάτι άλλο και διαφωνούν οι καθηγητές ή οι φοιτητές τί θα συμβεί; Θα ξανακλείσει η σχολή και θα βρεθώ σε στάση αναμονής», τονίζει ο φοιτητής. Πηγή: http://www.lifo.gr/now/greece/38588

στην αγγλία εκτός από καλύτερα πανεπιστήμια είναι γνωστοί και για το χαμηλό κόστος ζωής... :ellinofreneia:

Όντως, διάλεξε την πιο φθηνή χώρα.
Πρέπει να σκεφτεί και την Ελβετία.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό andskia » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:15 am

Είστε τόσο σίγουροι ότι δεν θα πάρει ολική υποτροφία? ( Επειδή τον ξέρω τον Σταύρο, έχει διακρίσεις και στα μαθηματικά και συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Φυσικής κατακτώντας το μοναδικό μετάλλιο στην ομάδα και από τα λίγα στην ιστορία της Φυσικής για την Ελλάδα ).
Επίσης άλλο το ασύμφορο γενικά και άλλο το ασύμφορο σχετικά με αυτό που σου προσφέρεται. Κάτι σαν την αγοραστική αξία είναι και αυτό, δε διαφέρει σε κάτι.
Ας μην παίζουμε με τις λέξεις για να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε.
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:23 am

Άμα έχει ολική υποτροφία που ακούγεται λογικό αφού έχει διακρίσεις, δεν πρέπει να κάθεται άλλο εδώ. Συμφωνω. Απλά είναι κρίμα που καταλήγουν όλοι στην Αγγλία λόγω της γλώσσας.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Nysta » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:24 am

εντάξει εγώ παίζω με τις λέξεις, όχι ο παραπάνω που λέει ότι δε τα βγάζει πέρα αλλά θα πάει να σπουδάσει αγγλία. Η υποτροφία καλύπτει δίδακτρα, ενοίκιο, αεροπορικά; Επίσης ρε συνάδελφε πές μου πού λέει την λέξη ασύμφορο ή συμφέρον. Ο τύπος εκπροσωπεί όλα τα φοβικά αντανακλαστικά μιας γενιάς 1)η διαφωνία είναι πάντα των άλλων, εγώ είμαι πάντα στη μέση και πλήττωμαι. 2) Αν υπάρχει πρόβλημα εγώ σηκώνομαι και φεύγω και ησυχάζω. Πέρυσι που κάνανε καταλήψεις στην αγγλία κάποιοι αντίστοιχοι θα φεύγανε για αμερική. Χρησιμοποιείς λέξεις που δεν υπάρχουν για να προκύψει το συμπέρασμα σου.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:26 am

Καταρχάς όλοι αυτοί πρέπει να πουν ότι ο λόγος που φεύγουν δεν είναι κυρίως οι καταλήψεις, αλλά η επαγγελματική αποκατάσταση. Μπορεί να μην θέλει να γίνει άλλος ένας καθηγητής για ιδιαίτερα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό andskia » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:28 am

Η υποτροφία όπως ελπίζω να ξέρεις καλύπτει αυτά που ανέφερες + φαγητό. Σε ειδικές περιπτώσεις όπως η παραπάνω, μπορεί να εργαστείς (internship) για να έχεις και έσοδα. Αν η πρότασή σου προς εκείνον είναι να κάτσει Ελλάδα για να παλέψει πλάι στον οποιοδήποτε, τότε συγνώμη αλλά διαφωνώ κάθετα.
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό elcv » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:34 am

Nysta, επειδη καποιος γεννηθηκε σε μια χωρα που μετα δεν του εγγυαται τιποτα,πρεπει να κατσει να τις φαει? Δεν ευθυνεται αυτος για την κριση που υπαρχει στις δουλειες,γιατι λοιπον να μεινει και να ζημιωνεται ο ιδιος και η οικογενεια του? Εγω βλεπω τους Ελληνες που φευγουν εξω να φτιαχνουν το ονομα της Ελλαδας και ορισμενα διαμαντια που μενουν εδω να το διαλυουν.Ποτέ δεν εχασε οποιος εφυγε εξω.Ας ημασταν αξιοι σαν χωρα τετοια μυαλα να τα κρατουσαμε και να τα προωθουσαμε.Τουλαχιστον εκει θα ειναι χρησιμοι και θα προσφερουν κατι στην ανθρωποτητα
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Άβαταρ μέλους
elcv
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Nysta » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:42 am

elcv έγραψε:Δεν ευθυνεται αυτος για την κριση που υπαρχει στις δουλειες,γιατι λοιπον να μεινει και να ζημιωνεται ο ιδιος και η οικογενεια του?

πρώτον, η κρίση δεν είναι ελληνική. Ό,τι συμβαίνει εδώ είναι προάγγελος της καταστροφής στην Ευρώπη. Επίσης μετανάστης το 2009 και μετανάστης το 2013-14 έχει μεγάλη διαφορά. Μια σειρά από δημοσιεύματα για τις νομοθεσίες των ευρωπαίων που διασφαλίζουν την επισφαλή εργασία μπορεί να σε πείσει.

elcv έγραψε:Ποτέ δεν εχασε οποιος εφυγε εξω
αυτό εξαρτάται από την περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι το λένε αναφαίρονται στο πρότυπο της μιας δεκαετίας πριν και όχι σήμερα που φεύγουν έξω οι νέοι σε κύματα. Έχει ποιοτική διαφορά η περίοδος και προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι περισσότεροι θα το μετανιώσουν γρήγορα, όπως έχει γίνει σε όλες τις περιόδους του τελευταίου αιώνα που υπήρξς μαζική μετανάστευση.

elcv έγραψε:Ας ημασταν αξιοι σαν χωρα τετοια μυαλα να τα κρατουσαμε και να τα προωθουσαμε.Τουλαχιστον εκει θα ειναι χρησιμοι και θα προσφερουν κατι στην ανθρωποτητα

εγώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Όπως κανείς δε περίμενε ότι ο υπουργός παιδείας δε θα μπορέσει να εφαρμόσει την παραμικρή εμταρρύθμιση αλλά θα βρεί μπροστά του όλα τα κομμάτια των εκπαιδευτικών(κακό παράδειγμα αλλά συγκυριακό), έτσι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν διαλέγει την φυγή αλλά την σύγκρουση με το πρόβλημα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όπως είπες αντιλαμβάνεται ότι για την κρίση δε φταίει αυτός αλλά το σύστημα.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:48 am

Nysta έγραψε: Ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν διαλέγει την φυγή αλλά την σύγκρουση με το πρόβλημα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όπως είπες αντιλαμβάνεται ότι για την κρίση δε φταίει αυτός αλλά το σύστημα.

Δε θεωρώ ότι είναι φυγή. Ταξική/ιδεολογική πάλη υπάρχει παντού. Και στην Ελλάδα και στην Αγγλία.
Το τονίζω κυρίως, γιατί τέτοιες διατυπώσεις, ενέχουν και το στοιχείο των εθνικών αφηγήσεων.

Andskia/elcv κλασικά υπερβολικοί :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Υπέρ ή κατά της φυγής στο εξωτερικό

Δημοσίευσηαπό elcv » Πέμ, 05 Δεκ 2013 12:50 am

Nysta έγραψε:Όπως κανείς δε περίμενε ότι ο υπουργός παιδείας δε θα μπορέσει να εφαρμόσει την παραμικρή μεταρρύθμιση αλλά θα βρεί μπροστά του όλα τα κομμάτια των εκπαιδευτικών(κακό παράδειγμα αλλά συγκυριακό), έτσι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν διαλέγει την φυγή αλλά την σύγκρουση με το πρόβλημα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όπως είπες αντιλαμβάνεται ότι για την κρίση δε φταίει αυτός αλλά το σύστημα.

Το πρόβλημα των διοικητικών δεν έχει λυθεί ακόμα, οπότε δεν το θεωρώ παράδειγμα 'επιτυχίας' της αντίστασης κάποιου στο σύστημα.Όταν δω ότι ο αγώνας τους λήγει και η κυβέρνηση υποχωρεί,μόνο τότε θα το δεχτώ.Και σε ό,τι αφορά το θέμα της φυγής, ο έξυπνος άνθρωπος θεωρώ ότι μπορεί να ελίσσεται και να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες,όχι να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.Άποψή μου βέβαια...
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Άβαταρ μέλους
elcv
Επίτιμο μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες