19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 17 Ιαν 2012 4:46 pm

Από τις πιο ελπιδοφόρες κινήσεις του τελευταίου διαστήματος, ας είμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε:
335066_151917068254501_100003086277660_220964_1475827509_o.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Αγαπητές-οί εργαζόμενοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές,

Ολόκληρη η Ελλάδα βυθίζεται στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Το ποιος φταίει, πια, το γνωρίζουμε όλοι. Οι ανάλγητες περικοπές μισθών και συντάξεων, η κατάργηση κοινωνικών παροχών, η διάλυση του δημόσιου τομέα είναι γεγονός. Οι απολύσεις ήδη άρχισαν μαζικά τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό. Τα ψέματα και η διαστρέβλωση που χρησιμοποιήθηκαν για να στρέψουν τις κοινωνικές ομάδες - τη μία ενάντια στην άλλη είχαν κοντά ποδάρια. Καθώς δεν τη γλύτωσε κανείς, εκτός από όσους «μαζί τα τρώγανε» τόσα χρόνια. Αυτοί – οι Τράπεζες, οι θαμώνες των εκάστοτε κυβερνητικών γραφείων, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες της Ολυμπιάδας και των μεγάλων έργων, οι ληστές των ασφαλιστικών ταμείων και του χρηματιστηρίου συνεχίζουν να πλουτίζουν την ώρα που η κοινωνία καταρρέει.

Σήμερα, αφού το ανάλγητο μέτρο της «εφεδρείας» και της «προσυνταξιοδότησης» δεν θυσίασε όσους εργαζόμενους απαιτούσε η Τρόικα, στο βωμό του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, οι απολύσεις χτυπούν και τη δική μας πόρτα, την πόρτα του Πολυτεχνείου.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα, στο σύνολό της, αντιμετωπίζεται με την ίδια επιθετική πολιτική: δραματικές μειώσεις των κρατικών προϋπολογισμών (στον προϋπολογισμό του 2012 οι δαπάνες της δημόσιας εκπαίδευσης, φτάνουν το 2,75% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών), εργασιακή ανασφάλεια και νέες μειώσεις στις ήδη εξευτελιστικές απολαβές για το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, πάγωμα όχι μόνο των διορισμών αλλά και των εξελίξεων των μελών ΔΕΠ, συρρίκνωση της φοιτητικής μέριμνας, περιορισμοί στην παροχή συγγραμμάτων, διακοπή πρόσβασης σε διεθνείς επιστημονικές βιβλιοθήκες και πολλά άλλα. Και τα χειρότερα έρχονται, αφού η Τρόικα ζητά μείωση κατά 30% της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τον αριθμό των εισαγόμενων φοιτητών. Το ένα τρίτο θα απολυθεί, το ένα τρίτο των φοιτητών δεν θα έχει πρόσβαση, το ένα τρίτο των σχολών και των ιδρυμάτων θα κλείσει. Ψελλίζουν οι υπουργοί στα κανάλια πως θα το καθυστερήσουν, πως δεν αφορά τα ΑΕΙ και ξέρουμε πως λένε ψέματα. Τα μέτρα της συρρίκνωσης στα μνημόνια τους φέρουν τις υπογραφές τους, από καιρό.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας, αφού παραβίασε κατάφωρα κάθε έννοια πανεπιστημιακού αυτοδιοίκητου με τη συγκρότηση των Οργανωτικών Επιτροπών, αφού μας εξευτέλισε, με τη φαιά προπαγάνδα, εκβιάζει και απειλεί τα Πανεπιστήμια με διακοπή της χρηματοδότησης αν δεν προχωρήσουν στην εκλογή Συμβουλίων. Θέλουν τους Επιτρόπους τώρα στο ΕΜΠ και στα άλλα Ιδρύματα, για να επιταχύνουν τις καταργήσεις / συγχωνεύσεις Σχολών και Ιδρυμάτων, τις απολύσεις προσωπικού, τις διασπάσεις των ενιαίων πτυχίων, την εισαγωγή διδάκτρων και τον περιορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων, την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια.

Αγαπητές-οί εργαζόμενοι, πανεπιστημιακοί και φοιτητές,

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι απολύσεις και οι Επίτροποι δεν πρέπει να περάσουν την πύλη του Πολυτεχνείου. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, το χρωστάμε στην κοινωνία, ένα νικηφόρο μήνυμα! Για να τους σταματήσουμε. Όχι μόνον εδώ αλλά παντού! Η προηγούμενη Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση των Συλλόγων του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών έδειξε το δρόμο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για έναν αποτελεσματικό αγώνα. Αυτός ο δρόμος πρέπει όχι απλά να μείνει ανοιχτός αλλά να διευρυνθεί. Πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε ξανά.

Καλούνται όλες και όλοι, φοιτητές, διοικητικοί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και νέοι ερευνητές, σε νέα Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στις 12.00 στην Αίθουσα Τελετών Ζωγράφου

Να συναποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στο χέρι μας είναι να στείλουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα σε όσες/όσους αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Πηγή
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2638
Εγγραφή: Τετ, 03 Δεκ 2008 11:55 am
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό pokerman » Τρί, 17 Ιαν 2012 5:01 pm

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι απολύσεις και οι Επίτροποι δεν πρέπει να περάσουν την πύλη του Πολυτεχνείου. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, το χρωστάμε στην κοινωνία, ένα νικηφόρο μήνυμα! Για να τους σταματήσουμε.


Ας αγωνιστουμε ολοι μας ετσι ωστε να μπορουν οι 80000 γραμματεις του Πολυτεχνειου να μπορουν να συνεχισουν να μιλανε αφοβα στο τηλεφωνο ολη μερα καθε μερα :lol: :lol:
pokerman
 
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: Κυρ, 19 Οκτ 2008 5:45 pm

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό skype » Τρί, 17 Ιαν 2012 5:18 pm

Κανονιστε να γ@@σετε και αυτην την εξεταστικη...
skype
 
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: Παρ, 09 Ιούλ 2010 6:25 pm
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 17 Ιαν 2012 5:27 pm

Αναπόφευκτη αυτή η κουβέντα τελικά...
Αντί απάντησης:
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Μπρεχτ

Θα βγείτε και σε μια αγορά εργασίας μεθαύριο κι εκεί δε θα υπάρχουν χαμένες εξεταστικές, ούτε κανονικότητα για να διαφυλαχθεί...
Μόνο ανεργία και απολύσεις...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2638
Εγγραφή: Τετ, 03 Δεκ 2008 11:55 am
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 17 Ιαν 2012 5:46 pm

Θα στην γαμήσουμε την εξεταστική αν μπορέσουμε.Εγώ προσωπικά δηλαδή δεν έχω διαβάσει καλά κανένα μάθημα και θα ήθελα να μην γίνει.Μαλάκας είμαι να μην κοιτάω την ατομάρα μού?Έτσι δεν είναι παιδιά?

Spoiler: show
mikroaste sapiokoilia paketo.jpg
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τρί, 17 Ιαν 2012 7:02 pm

lybe33 έγραψε:«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Μπρεχτ



Για να τον συλλαβουν κι αυτον μαζι με τους καταπιεστες των λαων τους εβραιους, τα κομμουνια, τους γυφτους και τους σχισματικους, τους ακολουθους του Παπα, κατι στραβο θα ειχε κανει.
apo7
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: Τετ, 20 Ιαν 2010 3:14 pm
Τοποθεσία: γουδι
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 17 Ιαν 2012 7:21 pm

CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό cvilian » Τετ, 18 Ιαν 2012 3:24 am

Θα βγείτε και σε μια αγορά εργασίας μεθαύριο κι εκεί δε θα υπάρχουν χαμένες εξεταστικές, ούτε κανονικότητα για να διαφυλαχθεί...
Μόνο ανεργία και απολύσεις...


Σωστόοοος!!! Άρα ας !@#$#@$@ και ότι έχει μείνει από μη-χαμένες εξεταστικές(!!!) και κανονικότητα στο Πανεπιστήμιο να είμαστε έτοιμοι για το αύριο! Όλα τελικά για κάποιο λόγο γίνονται... :problem: :problem: :problem:
cvilian
 
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: Σάβ, 05 Μαρ 2011 9:49 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 19 Ιαν 2012 8:31 pm

cvilian έγραψε:Σωστόοοος!!! Άρα ας !@#$#@$@ και ότι έχει μείνει από μη-χαμένες εξεταστικές(!!!) και κανονικότητα στο Πανεπιστήμιο να είμαστε έτοιμοι για το αύριο! Όλα τελικά για κάποιο λόγο γίνονται... :problem: :problem: :problem:
Στρέβλωσε ο apo7 τη γραμμή και μπήκαμε mqn να την ισιώσουμε... :clap:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2638
Εγγραφή: Τετ, 03 Δεκ 2008 11:55 am
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 19/01: Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Πέμ, 19 Ιαν 2012 9:57 pm

Έγινε τελικά η συνάντηση σήμερα; Αποφασίστηκε κάτι;
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 571
Εγγραφή: Σάβ, 19 Ιουν 2010 9:40 am
Έτος εισαγωγής: 0

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Majestic-12 [Bot] και 1 επισκέπτης