Kάποτε στη Δανία...

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Kάποτε στη Δανία...

Δημοσίευσηαπό lydia » Κυρ, 03 Ιαν 2010 4:00 pm

ψαχνοντας πληροφοριες για τη Christiania, επεσα πανω σ' αυτο το αρθρο:

http://en.wikipedia.org/wiki/Provo_%28movement%29

και σκεφτηκα πως ισως ενδιαφερει ορισμενους ακομα.

αφορα ενα κινημα στη Δανια τη δεκαετια του '60, τους Provos, το οποιο ηδη στην εποχη του χαρακτηριστηκε αναρχικο (βλεπε και τη σχετικη εικονα στη wikipedia)
ειλικρινα, λυπαμαι που ατομα σαν αυτους χαρακτηριζονται αναρχικοι, οταν η κοινωνια ειναι τοσο αποχαυνωμενη και διεφθαρμενη. πιστευω οτι τα περισσοτερα απ' τα οσα εκπροσωπουν, αν οχι ολα, ειναι αυτονοητα. (βεβαια κραταω τις επιφυλαξεις μου, αφου οι πηγες μου δεν ειναι απο πρωτο χερι) . οι προτασεις τους στο κοινωτικο συμβουλιο (βλ. white plans) θα μπορουσαν να εφαρμοστουν και στη σημερινη αθηνα. ειδικα η προταση για τα ποδηλατα!!

http://www.myspace.com/treatsoftheloin
κι εδω ενα μεγαααλο αρθρο για την ιστορια του κινηματος

ισως μερικοι που αυτοαποκαλουνται αριστεροι, ανανεωτικοι κλπ ν' ανοιξουν τα ματια τους σε κατι αληθινα ανανεωτικο και φρεσκο, ακομα κι αν εχει ιστορια 40 ετων. ειναι κριμα να βλεπεις νεα ατομα να λενε οτι νοιαζονται για τη κοινωνια και να λογομαχουν πισω απο τραπεζακια και κομματικες ταμπελες
...είναι ο τελευταίος σχεδόν που πλησιάζει τα σύνορα
ζητάει άσυλο γιατί κουράστηκε απ' το τίποτα...
lydia Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Kάποτε στη Δανία...

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Κυρ, 03 Ιαν 2010 7:24 pm

ειλικρινα, λυπαμαι που ατομα σαν αυτους χαρακτηριζονται αναρχικοι

μα γιατί "για λύπηση" να χαρακτηρίζεται κάποιος ως αναρχικός; η ίδια η έννοια έχει πολύ περισσότερο νόημα και περιεχόμενο από την ταμπέλα που πλασάρουν τα ΜΜΕ ή ακόμα και τα ίδια τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιάς κοινωνίας. Ας μη πέφτουμε στο επίπεδο εκφυλισμού των εννοιών (αναρχικός κακός, αριστερός καλός, δεξιός κακός, φιλελεύθερος καλός) που μας εισάγει το σύστημα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό lydia » Κυρ, 03 Ιαν 2010 9:19 pm

ειναι κριμα οι λογικοι ανθρωποι να χαρακτηριζονται αναρχικοι απο ανθρωπους που δεν ξερουν καν τι ειναι ο αναρχισμος, αυτο εννοω.
ετσι προδιαθετουν τα υπολοιπα μελη της κοινωνιας να εχουν μια συγκεκριμενη σταση και αποψη απεναντι τους.
οχι οτι προσωπικα εγω εχω σαφη αρνητικη εικονα για τους αναρχικους, μαλλον κριτικη στταση θα το ελεγα. τι θα σκεφτοταν ομως η πλειοψηφια της δανεζικης κοινωνιας τοτε οταν στην τηλεοραση ακουγαν "γι αυτους τους ταραξιες και αναρχικους" ?

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 04 Ιαν 2010 1:13 am

Μάλλον ό,τι σκέφτεται και η σύγχρονη ελληνική κοινωνία για αυτούς τους ταραξίες τους αναρχικούς που τολμάνε να κατεβαίνουν στους δρόμους και να καίνε τα μικρομάγαζα του κόσμου. :raspberry:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Nysta » Δευτ, 18 Ιαν 2010 4:01 am

και επίσης είναι κρίμα να κατηγορείς απλώς φοιτητές οτι κάθονται πίσω απο τραπεζάκια και κομματικες ταμπέλες. εγώ πάντα έλεγα σε αυτή την κατηγορία φοιτητών που παραπονιούνται για το πολιτικό κλίμα στις σχολές να πάρουν την πρωτοβουλία και να μιλήσουν. ειδικά η εαακ δεν είναι μέρος μικροπολιτικής. είναι ένας πολιτικός χώρος που συγκεντρώνει ανθρώπους με διαφορετικοές προτάσεις, προτάσεις που εκφράζουν από μόνοι τους. γι'αυτο κάνουμε τα σχήματα, ως μια ευκαιρία να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας γύρω από τη σχολή. είναι μια σπάνια ευκαιρία όξυνσης του νού και διαπλάτυνσης των πολιτικών οριζόντων του ατόμου αφού μαθαίνει να δρά ως μια συλλογικότητα. προσωπικά η εαακ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και οφείλω να υπενθυμίσω εδώ οτι οι φοιτητές που παίρνουν την πρωτοβουλία να εκφράσουν τις απόψεις τους με αυτό τον τρόπο δεν το κάνουν σε καμία περίπτωση γιατι θα έχουν ύστερα κάποιο κομματικό ώφελος, κι αυτό είναι ακόμα πιο εκπληκτικό, προοδευτικό και δίνει πιο εύκολα σε φοιτητές με πολιτικούς προβληματισμούς την ευκαιρία να τους εκφράσουν.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό lydia » Δευτ, 18 Ιαν 2010 4:22 am

απο τη λιγη προσωπικη μου εμπειρια, ναι, οι "ανεπισημες συζητησεις" με ατομα απο εαακ/εγκελαδο ηταν οντως ενδιαφερουσες (αν και καπως πιεστικες εκ μερους τους)
για την ΠΚΣ δε θελω να μιλησω, μου φαινεται πολυ δογματικη, αλλα αυτο ισως ειναι προσωπικο γουστο.
αλλα πως τα καταφερνουν παντα ακομα και τα εαακ και ο εγκελαδος να γινονται τοσο κουραστικοι στις γενικες συνελευσεις?
αν μου επιτρεπεις, αυτο οφειλεται οντως στην μικροπολιτικη τους. "εμεις στον εγκελαδο" "εμεις στα εαακ" "εμεις στην ΠΚΣ" "εμεις στην πασπ" "εμεις στη δαπ" καναμε αυτο κι αυτο κι αυτο, αλλα κανεις δεν το εκτιμαει. και στις πορειες ειναι εξισου απογοητευτικα. να εκμεταλλευονται το φοιτητικο κινημα σα να ειναι δικο τους κατορθωμα. αν αγαπας τον κοσμο, προσπαθεις να τον αλλαξεις για να ζεις πιο ανθρωπινα και δε σε νοιαζει σε ποια παραταξη ανηκεις η δεν ανηκεις. γι αυτο μου τη δινουν οι παραταξεις. γιατι ακομα και οι φιλοι σου αρχιζουν καποια στιγμη να στα πρηζουν για την επανασταση που θα ρθει η για να τους ψηφισεις. τον λογο τον εχω παρει και στη γενικη συνελευση και σε σχηματα. αλλα δεν αλλαξε τιποτα. απο κει και περα το τι κανω στη ζωη μου για να υπερασπιστω τα ιδανικα μου ειναι αλλο θεμα. στο οποιο δε θελω να επεκταθω, γιατι δεν ειναι ουτε καν αυτος ο τιτλος της σελιδας. αν θες το συζηταμε καπου αλλου...
(ελπιζω να μην τα παρει κανεις προσωπικα ολα αυτα)

ΥΓ. και εννοειται πως δε λεω πως οσοι ασχολουνται με την πολιτικη στα φοιτητικα τους χρονια αποσκοπουν στο να εχουν καποιο προσωπικο οφελος. το τι κανει ο καθενας στη ζωη του το δειχνει ο χρονος.

Δημοσίευσηαπό recon » Δευτ, 18 Ιαν 2010 8:27 am

θα ειμαι οφτοπικ, σορυ.
ει νυστα. αφου λες για τα εαακ, για τα εαακ θα πω κ εγω. οχι για το σχημα, αλλα για τα ατομα που το απαρτιζουν. σιγουρα, τον πρωτο χρονο στη σχολη, οπου ηρθα αντιμετωπος κ με τοσες αλλαγες, προσπαθησα να ξεσκαρταρω και να φιλτραρω άτομα κ καταστασεις (οπως κανουν ολοι πιστευω). γνωριζωντας λοιπον κοσμο, και λογω των πιστευω μου αν ελεγα πως θα θελα να με αντιπροσωπευει μια παραταξη περισσοτερο απο τις αλλες (γιατι καμια δεν με αντιπροσωπευει πληρως, και πλεον τρεφω αισθηματα σιχαμαρας πως ολες τισ παραταξεις-οχι τους ανθρωπους) αυτη θα ηταν τα εαακ. αντε και ισως ο εγκελαδος. σορυ σχημα ειναι τα εαακ! το ξεχασα..
τελος παντων. ειδα λοιπον μετα πως πραγματα λεγονται, απλα για να λεγονται, και τιποτα δεν κανετε. και αστο αυτο. παρε ατομα και δες και μονος/η σου αν εχουν τη δυνατοτητα εκφρασης αποψης (διαφορετικης παντα), η αναπαραγουν τα ιδια και τα ιδια, αυτα που ακουσαν κ αυτοι ως πρωτοετεις απο καποιον μεγαλυτερο και τα ενστερνιστηκαν. εκτος και αν αυτο το λεμε διαφορετικες προτασεις-αποψεις. προς θεου, δεν ειναι ολοι ετσι, αλλα εχετε και τετοιους, σορυ.
επισης, απο αποψη σχολης και οργανωσης και οχι πολιτικης. κ αυτο παει προς καθε παραταξη.. δεν μπορεις να λες πως κανεις προτασεις και εκφραζεις προβληματισμους η και ενδιαφερεσαι για το καλο των φοιτητων (εχω κ φρεσκια την συνελευση 3ου ετους), αν δεν πατας ποτε στο μαθημα να δεις πως λειτουργουν. ναι σκατα πανε τα πραγματα και αυτα που προτεινεις (γενικα μιλωντας) ειναι μερικες φορες σωστα. αλλα δεν μπορω να τα ακουω απο σενα που αντε να σε εχω δει μια-δυο φορες να παρακολουθεις.
ξεφυγα.
επισης.
lydia έγραψε:το τι κανει ο καθενας στη ζωη του το δειχνει ο χρονος.

ναι σιγουρα. αλλα εχει και σημασια τι πιστευουμε για το καθε ατομο για το τι θα κανει στην ζωη του.
μπορει να μην βγαινω να κατηγορησω ανοιχτα στελεχος μεγαλοπαραταξης πως βρισκεται εκει που βρισκεται και κανει αυτο που κανει για προσωπικο οφελος, αλλα μπορει να πιστευω πως αυτος ειναι ο λογος. κ οταν του λεω δεν θα σε κρινω εγω, ειναι μλκια να τον κρινουμε απο μεσα μας και να λεμε το αντιθετο.

αυτα.
(δεν θα συνεχισω, και ουτε θα ξαναποσταρω οφοτοπικ. αν οντως εχει σημασια το θεμα και εχετε ορεξη για συζητηση, ανοιξτε καινουριο θεμα. αν και προτιμω τις face-to-face συζητησεις.)
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 19 Ιαν 2010 5:38 pm

λυδία, όποτε θέλεις, πάμε για καφε!!! άνετα όμως, απλώς ρώτα σε τραπεζάκι για να με βρείς ή πες μου ποια είσαι... επίσης κατι που θα ήθελα να προσθέσω, είναι για το οτι μπορεί να έχοθμε ανοιχτά τα μάτια μας, οφείλω να σου επισημάνω κάποια πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν μας χαρακτηρίζουν ως μονόχνωτους(!) αναρχοφοβικούς, αλλά θα προτιμούσα να τα πούμε από κοντά
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό akis » Τρί, 19 Ιαν 2010 5:52 pm

Nysta έγραψε:λυδία, όποτε θέλεις, πάμε για καφε!!! άνετα όμως, απλώς ρώτα σε τραπεζάκι για να με βρείς ή πες μου ποια είσαι...

Nysta λίγο δύσκολο αυτό!!! :lol: :lol: :lol:
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 19 Ιαν 2010 8:09 pm

Άτσα και ο Nysta αν και μικρότερος (2009), έχει το "θάρρος" να προσελκύει και μεγαλύτερους. :thumbup: Επειδή βέβαια και η Λυδία δεν είναι και χτεσινή και μπορεί να σε "στριμώξει" σε περίπτωση απόπειρας προσηλυτισμού, πάρε και καμιά παλιά καραβάνα των ΕΑΑΚ. Δική μου πρόταση ο αξιαγάπητος 3, ο οποίος είναι (φιλοσοφική) σχολή από μόνος του. Ή αμα είσαι από "τα άλλα ΕΑΑΚ" το αξιαγάπητο poum, που είναι πολύ διαβασμένο και ευγλωττο. :D

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες