FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Δημοσίευσηαπό dean » Τετ, 02 Οκτ 2013 9:32 pm

*Oxydo
Το post μου δεν ειχε σκοπο να ειναι δακρυβρεχτο. Προσπαθησα να διατυπωσω μια αλλη αποψη. Αλλα χαιρομαι που σε συγκινησε, σημαινει οτι το διαβασες με προσοχη και το καταλαβες.

*ΧΡΙΣΤΙΝΑ
"δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να μπαίνει ο καθένας και να παρουσιάζει το προσωπικό του πρόβλημα ως μέσο πίεσης στους εργαζομένους ώστε να λήξουν την απεργία τους" δε βρισκω κατι ευπρεπες να σχολιασω και εξαλλου νομιζω δε χρειαζεται καν σχολιασμο..

*κυριε Ευστρατιαδη
δεν ξερω σε ποια επικοινωνιακα επιτελεια αναφερεστε, αλλα η αποψη μου οσον αφορα τις πελατειακες σχεσεις των κυβερνησεων που περασαν τα τελευταια 20 χρονια με τους πολιτες ειναι αυτη, γιατι εδω μεγαλωσα και την εβλεπα στο σπιτι μου στους γνωστους μου, γυρω μου και δεν περιμενα το δελτιο των 8 να με ενημερωσει. Με ολο το σεβασμο, δε θα κατσω να κατηγορησω το κακο κρατος που απολυει τους κακομοιρους πολιτες, λες και το κρατος ειναι μια αοριστη εννοια που ηρθε απο αλλο πλανητη για να μας βασανισει. Οι πολιτες ψηφισαν, αποφασισαν, συνεργαστηκαν, και εμπλεχθηκαν σε ενα γλοιωδες αλλησβερισι και τωρα το παιζουν αγνοι και αθωοι. Πρεπει καποια στιγμη ολοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους. Ειναι η αποψη μου και ελπιζω να μην προσβαλλει καποιον.

Η ερωτηση για τα ερωτηματολογια απαντηθηκε απο τον amazing_happens αλλα θελω να συμπληρωσω οτι ναι αντεδρασα μια φορα στην αδικια ενος καθηγητη και τον ιουλιο κοπηκα για 5η φορα με 4 στο μαθημα του. Ποσα χρονια μπορει να παρει να μαθεις μισο βαθμο ακομα..? Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ διαδικασια που να μας προστατευει απο την αυθαιρεσια των καθηγητων και δεν ειδα να λεγεται ποτε κατι για αυτο.

Οσο για το πως μπαινουν οι βαθμοι, ειπα μια φραση και ο καθενας σκεφτηκε ενα διαφορετικο τροπο με τον οποιο διαπλεκονται οι φοιτητικες παραταξεις με τους βαθμους..Στις καλες περιπτωσεις ειναι οπως ειπατε αντιγραφες ή ματινες/φροντιστηρια αλλα αυτο που εννοουσα ειναι ας παρω ενα τηλεφωνο απο την ταδε παραταξη να μετατρεψω το 4 σε 5.

Δεν ειναι ουτε λαικο δικαστηριο εδω ουτε παραθυρο να βγαινω πλατη και να κανω καταγγελιες. Και για ο,τι μιλαω ειναι επειδη το εχω δει και οχι επειδη το ακουσα, μου το ειπε καποιος ή το ειπε ο ευαγγελατος στο ΣΚΑΙ. Για να προλλαβω αλλες τυχον καλοπροαιρετες παρατηρησεις. Και ειναι πραγματα που τα ξερουν ΟΛΟΙ. Για να μη βγαινω λοιπον off topic, απλα προσπαθω να πω οτι θα μου ηταν πολυ πιο ευκολο να στηριξω το πολυτεχνειο και το προσωπικο του αν δεν ηταν τοσο διεφθαρμενο και αυθαιρετο. Προσωπικα αν ξαναεκανα την επιλογη θα προτιμουσα να δουλευω και να πληρωνω διδακτρα στο εξωτερικο παρα να σπουδασω στο ΕΜΠ.
dean

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ΧΡΙΣΤΙΝΑ » Τετ, 02 Οκτ 2013 10:05 pm

dean έγραψε:*ΧΡΙΣΤΙΝΑ
"δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να μπαίνει ο καθένας και να παρουσιάζει το προσωπικό του πρόβλημα ως μέσο πίεσης στους εργαζομένους ώστε να λήξουν την απεργία τους" δε βρισκω κατι ευπρεπες να σχολιασω και εξαλλου νομιζω δε χρειαζεται καν σχολιασμο..

*

Προσωπική μου άποψη και το θέμα το λήγω εδώ, μιας και και πέρα από εντελώς off topic είναι και εξαιρετικά βαρετό (όπως και όλα τα διαδικτυακα πινγκ πονγκ μεταξύ παντελώς αγνώστων) δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ευπρεπές από το να απομονώνεις φράσεις από το κείμενο κάποιου άλλου και να τις χρησιμοποιείς ως επιχειρήματα συνοδευοντάς τις με τουλάχιστον αγενή σχόλια.Καλή συνέχεια:)
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό ice92 » Πέμ, 03 Οκτ 2013 12:24 pm

Καλημέρα. Ως πρωτοετής (μη εγγεγραμμένος ακόμη φυσικά), θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ την άποψή μου για τα γεγονότα, πράγμα που μου είναι αρκετά δύσκολο βέβαια, αφού είμαι πολύ μπερδεμένος, όχι μόνο για όσα έγιναν στους διοικητικούς υπαλλήλους των σχολών, αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια γενικότερα.
Συγκεκριμένα για το πολυτεχνείο, σε αυτό το θέμα γράφτηκαν πολλές απόψεις. Προσωπικά, δίχως να έχω και την εμπειρία, έστω του "περαστικού των 4 ωρών", δεν ξέρω ποιον πρέπει να υποστηρίξω! Θεωρώ πάντως ότι είναι τουλάχιστον σπατάλη χρόνου να προσπαθώ να σχηματίσω άποψη για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος, άποψη για το αν το προσωπικό είναι υπεράριθμο ή όχι, για το αν μπήκαν με διαγωνισμό ή με γνωστούς, για το αν.. το γρασίδι στους ακάλυπτους έχει μακρύνει αρκετά ώστε να θέλει κλάδεμα!
Ο ρόλος μου ως απόφοιτος, που έδωσε 3 φορές εξετάσεις από ΕΠΑΛ και τελικά πέρασε ΕΜΠ, αν δεν είναι να γραφτώ και να αγωνιστώ για να αποφοιτήσω και να συνεισφέρω στην κοινωνία -όσο μπορέσω- ως πολιτικός μηχανικός, τότε ποιος είναι;
-παρακαλώ σκουπιστείτε-
Θεωρώ άδικο να πρέπει να έχω γνώμη και ευθύνη για τα πάντα!

Πέρα από όλα αυτά πάντως, έχω την εντύπωση πως οι απολύσεις στα ξαφνικά είναι μια αδέξια και άπονη ενέργεια πυγμής, ενώ ίσως υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να μειωθούν οι δαπάνες. Να γίνονταν ας πούμε λιγότερες προσλήψεις. Σιγά σιγά, ο κόσμος θα έπαιρνε σύνταξη (έστω και τη μισή) και θα μειώνονταν οι θέσεις. Να πετιούνται στο δρόμο άνθρωποι 45 χρονών και βάλε τι νόημα έχει; Τι θα κάνουν δηλαδή, που θα βρουν δουλειά τώρα; Έτσι πέφτει η ανεργία;;
Αν το πρόβλημα είναι οι πληρωμές, ας κοβόντουσαν κι άλλο, κι ας μένανε όλοι, μέχρι να αποχωρίσουν φυσιολογικά, με συνταξιοδότηση, έστω ψίχουλα.. Δεν είναι καλύτερα απ' το να "σκοτώνονται" οι μισοί; Όμως και πάλι, έχω επιφυλάξεις. Ότι και να λέω, υπάρχουν πάντα πράγματα που δεν γνωρίζω. Ίσως να μην υπήρχε άλλος τρόπος.. Πως να είμαι σίγουρος;
Και για τις απεργίες, πιστεύω πως δεν θα αλλάξει κάτι, είτε γίνονται είτε όχι.. Και πάλι, η άποψή μου, τεκμήρια δεν έχω κι ούτε μπορώ να βρω...
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Πέμ, 03 Οκτ 2013 3:07 pm

Μερίδα απεργών και υποστηρικτών έχει πάρει θέση καθρέπτης της ΕΡΤ όπου το κράτος αντιμετωπίζεται ευθέως - και ρητώς - ως χούντα. Εγώ ας υποθέσω ότι είναι χούντα (χωρίς ειρωνεία). Αμφιβάλλω ότι υπάρχει κόμμα στη βουλή που δε θα υποκλινόταν έστω σε κάποιες εντολές της χούντας της Ευρώπης εκτός και αν η ηγεσία του πετούσε το μπαλάκι σε στελέχη του με παραιτήσεις (το οποίο είχε ήδη συμβεί στα νυν κυβερνητικά κόμματα) και επίσης, εάν είναι χούντα, γιατί της ζητάμε δουλειά και όχι κατάρρευση;
Mechalis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Πέμ, 03 Οκτ 2013 6:18 pm

Βασικά το πρόβλημα είναι οτι η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν χωρισμένη σε αντίπαλες κοινωνικά ομάδες.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θεωρούν ταξικούς τους εχθρούς τους δημόσιους υπάλληλους, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι βλέπουν ώς ταξικούς τους εχθρούς τους επιχειρηματίες και κάποιοι άλλοι βλέπουν ταξική πάλη ακόμα και όταν το κέτσαπ ανακατεύεται με την μαγιονέζα.

Ε φυσικό είναι όταν πολύς κόσμος τόσα χρόνια σιχτήριζε τους δημόσιους υπάλληλους που "κοπροσκυλιάζουν και πληρώνονται" (ακόμα και όταν αυτό δεν συμβαίνει παντού)... να μην συγκινηθεί και τόσο με αυτά που συμβαίνουν. Συγνώμη κύριοι, αναμφίβολα είσαστε όλοι παραδείγματα εξαίρετων, ευσυνείδητων και άμεμπτων δ.υ., αλλά ο "απλός" κόσμος (αυτός που δεν είχε την χαρά του Δημοσίου)... δεν σας βλέπει έτσι.
Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι η φράση "να ξεβρωμίσει ο τόπος" παίρνει πολλές έννοιες.
Κάποιοι οφείλουν να καταλάβουν πως ο εχθρός δεν βρίσκεται εκεί έξω. Ο εχθρός δεν είναι κάποιο σατανικό κεφάλαιο, κάποια κακή Γερμανία, κάποια πουλημένη κυβέρνηση. Ο εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας. Και όλοι μας τώρα το παίζουμε παρθένες που τόσα χρόνια δεν ξέραμε, δεν ακούσαμε και δεν γνωρίζαμε τίποτα.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό gousia » Πέμ, 03 Οκτ 2013 7:32 pm

Αυτο με την κετσαπ και τη μαγιονεζα πρεπει να αναφερθει και στη συνελευση.Θα αρχισει να ερχεται κοσμος.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Πέμ, 03 Οκτ 2013 7:36 pm

gousia έγραψε:Αυτο με την κετσαπ και τη μαγιονεζα πρεπει να αναφερθει και στη συνελευση.Θα αρχισει να ερχεται κοσμος.

Πότε είναι η επόμενη ;
GinTonic

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Παρ, 04 Οκτ 2013 4:26 pm

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαθεσιμότητες προς τους αρμόδιους υπουργούς:
Διαθεσιμοτητα_Υπαλληλων_ΑΕΙ.pdf
(215.49 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 275 φορές
Το παραθέτω για τις 8 ερωτήσεις στο τέλος. Η τεκμηρίωση έχει ξαναγίνει στο φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό leo8 » Σάβ, 05 Οκτ 2013 4:38 pm

Jason_ab έγραψε:Βασικά το πρόβλημα είναι οτι η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν χωρισμένη σε αντίπαλες κοινωνικά ομάδες.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θεωρούν ταξικούς τους εχθρούς τους δημόσιους υπάλληλους, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι βλέπουν ώς ταξικούς τους εχθρούς τους επιχειρηματίες και κάποιοι άλλοι βλέπουν ταξική πάλη ακόμα και όταν το κέτσαπ ανακατεύεται με την μαγιονέζα.

Ε φυσικό είναι όταν πολύς κόσμος τόσα χρόνια σιχτήριζε τους δημόσιους υπάλληλους που "κοπροσκυλιάζουν και πληρώνονται" (ακόμα και όταν αυτό δεν συμβαίνει παντού)... να μην συγκινηθεί και τόσο με αυτά που συμβαίνουν. Συγνώμη κύριοι, αναμφίβολα είσαστε όλοι παραδείγματα εξαίρετων, ευσυνείδητων και άμεμπτων δ.υ., αλλά ο "απλός" κόσμος (αυτός που δεν είχε την χαρά του Δημοσίου)... δεν σας βλέπει έτσι.
Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι η φράση "να ξεβρωμίσει ο τόπος" παίρνει πολλές έννοιες.
Κάποιοι οφείλουν να καταλάβουν πως ο εχθρός δεν βρίσκεται εκεί έξω. Ο εχθρός δεν είναι κάποιο σατανικό κεφάλαιο, κάποια κακή Γερμανία, κάποια πουλημένη κυβέρνηση. Ο εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας. Και όλοι μας τώρα το παίζουμε παρθένες που τόσα χρόνια δεν ξέραμε, δεν ακούσαμε και δεν γνωρίζαμε τίποτα.

Δεν ειναι λαθος με την εννοια οτι στιγματιζει καποια συγκεκριμενα υπαρκτα προβληματα αλλα ειναι αποσπασματικη και μπορει να οδηγησει σε λαθος συμπερασματα αν γενικευθει
Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι σφάλματα είναι ικανοί να κάνουν.
Άβαταρ μέλους
leo8

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό epicas » Δευτ, 07 Οκτ 2013 10:27 pm

Ice92 αρχικα καλως ήρθες στην παρέα μας .

<<Ο ρόλος μου ως απόφοιτος, που έδωσε 3 φορές εξετάσεις από ΕΠΑΛ και τελικά πέρασε ΕΜΠ, αν δεν είναι να γραφτώ και να αγωνιστώ για να αποφοιτήσω και να συνεισφέρω στην κοινωνία -όσο μπορέσω- ως πολιτικός μηχανικός, τότε ποιος είναι;>>

Μαζί σου.Αυτος είναι και μαλιστα να συνεισφερεις στην κοινωνια είναι ότι καλυτερο . Παρολα αυτά προτού συνεισφέρεις όπως λες υπαρχει μια αλυσίδα για να φτασεις εκει. Η αλυσιδα αυτή απαιτει περιθωρια για συνεισφορά.. Βλεπεις καπου σε αυτην την κοινωνια καποιος να εχει το προνόμιο να το κανει? Βλεπεις καποιος να εχει τα περιθωρια ? Όχι μονο δεν υπαρχουν τετοια περιθωρια αλλα πλεον οροι όπως εργασια μισθος και ολο τα σχετικα εχουν εξαθλιωθεί και εκφυλιστεί . Επομενως όταν αυριο μεθαυριο βγεις εξω σε αυτην την κοινωνια με αυτά τα δεδομενα δεν εχεις ελπιδες για να κανεις πολλα πραγματα (εξαιρουνται οι τιγκα κονεδιαριδες )

Περα από αυτά ,περα από τον εκφυλισμένο τροπο ζωης της κοινωνιας σου ερχεται και ο εκφυλισμος του πανεπιστήμιο σου και του πτυχιου σου.Νομιζω πως είναι προφανες στους περισσοτερους λογικους ανθρωπους εδώ μεσα πως το πανεπιστημιο μας παει από το κακο στο χειροτερο , υπαρχει ένα πιθανο μαλιστα σεναριο αυτόν τον καιρο που λεει για τις διαθεσιμοτητες που θα καταστησουν το πολυτεχνείο σε μια κατασταση υπολειτουργίας . Μια κατασταση που προφανώς αφου θα ριξει τις δυνατότητες του χωρου σου θα ριξει και τις δυνατοτητες του χαρτιου σου.

Πιστεψε με λοιπον το πιθανοτερο είναι να φοβασαι να αποφοιτήσεις και όχι να αγωνιστεις..

<<Προσωπικά, δίχως να έχω και την εμπειρία, έστω του "περαστικού των 4 ωρών", δεν ξέρω ποιον πρέπει να υποστηρίξω! >>

Δεν θα κατσω να σου εξηγησω τους λογους για τους οποιους πρεπει να υποστηρίξεις κατι τετοιο. Όπως επισης δεν νομιζω πως υπαρχει λογος να ψαχνεις ποιος μπηκε με κονε και ποιος κανει τι και πως το κανει και αν.. το γρασίδι στους ακάλυπτους έχει μακρύνει αρκετά ώστε να θέλει κλάδεμα! Αυτό που απλα πρεπει να κανεις για να καταλαβεις περι τινος προκειται είναι απλα να φανταστεις .

Φαντασου λοιπον λιγο στην θεση ενός απολυμενου, τον πατερα σου, η την μητερα σου η αμα θες ακομα και εσενα.. Φαντασου πως αυριο οι γονεις σου (που πιθανος τοσα χρονια δουλευουν και με το παραπανω) δεν εχουν δουλεια => δεν πληρώνονται => η ζωη σου σιγα σιγα καταστρεφεται.. χωρις πολλες λεπτομερειες το αφηνω σε εσενα πως θα το φανταστεις.

Μετα λοιπον από αυτην την απλη σκεψη. Ποια είναι η πιο λογικη αντιδραση που θα μπορουσε να υπαρχει? Όχι απλα λογικη αλλα και πληρως κατανοητη πληρως θεμιτή.Να αγωνιστεις φιλε μου.. να αγωνιστεις να προστατεψεις την δουλεια τοσων χρονων. Να αγωνιστεις για τον εαυτο σου, για τα παιδια σου, για να μην κλεισει το σπιτι σου.

Απλα μπες στην θεση του αλλου και θα καταλαβεις ποιον πρεπει να υποστηρίξεις .

Μιας και είσαι πρωτοετής ειπα να σου πω και την δικια μου αποψη .

-Προς τους φιλους Παρτακιδες αυτης της σχολης.

Και τωρα στο αγαπημενο μου σημειο.
Αγαπητοι μου παρτακιδες ,εσεις που ειστε τοσο ευγενικοι , τοσο αλληλεγγυοί και τοσο μα τοσο ελκυστικά ατομα .Εσεις που θελετε ανοιχτη σχολη με κάθε κοστος ,γιατι δεν θελετε να χασετε μαθημα ,δεν θελετε να χασατε την επιστημη , δεν θελετε η σχολη σας να υποβαθμιστει (γιατι θεωρείτε με το να πραγματοποιείτε η απεργεια και να μενει κλειστει η σχολη υποβαθμιζετε) Ολοι εσεις που δεν αντεχετε να χανετε αυτές τις 8.712 και, δεν ξερω εγω ποσο, ωρες διδασκαλιας και που δεν σας ενδιαφερει καν αν θα κλεισουν σπιτια αρκει να ανοιξει αυτή η σχολη που κατακτησε παγκωσμιος παρακαλω την 25 θεση.

ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ .. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ!!!!

Ναι ναι καλα ακουσατε.. Αγαπητοί μου συναδελφοι με το να θελετε την σχολη αυτην την στιγμη ανοιχτη ,ουσιαστικα χανετε αυτό το πολύτιμο ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!

είναι αληθεια, με λιγους απλους υπολογισμους και αφου το ψαξετε λιγο θα ανακαλυψετε πως η σχολη σας ουσιαστικα υποβαθμιζετε!!!(μην το ψαξετε στο aniw8oi.gr γιατι υπαρχει και αρκετη παραπληροφορηση ) και αν δεν πιστευετε εμενα.. το λενε και οι καθηγητες σας που τοσο πολύ αγαπατε.

Επομενως φιλε παρτακια εσυ που αγαπας τοσο πολύ το συμφερον σου. Εσυ που αγωνιάς να ανοιξει η σχολη σου και δεν σε ενδιαφερει τιποτα άλλο.. Μαλλον ηρθε η ωρα να αναθεωρήσεις . Το συμφερον σου Απαιτει Θωρακιση της παιδειας σου, του πανεπιστιμιου σου και ολων των προνομίων που εχει ο χωρος που βρισκεσαι…Και εσυ ουσιαστικα όλα αυτά τα αφηνεις να χαθουν.

Αν παλι βεβαια εχει πολλα φραγκα ο μπαμπας και η μαμα και εχεις αφεθεί σε αυτά τοτε φιλε μου παρτακια καλη συνεχεια στον παρτικισμο σου.
Παντα φιλικα
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες