Σχόλια με αφορμή τη δολοφονία υποστηρικτών της Χ.Α.

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Σχόλια με αφορμή τη δολοφονία υποστηρικτών της Χ.Α.

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 05 Νοέμ 2013 4:08 am

ScepticEngineer έγραψε:ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν εχει καταδικασει ανοιχτα 2 δολοφονιες
Ειμαι βεβαιος οτι οι παραταξιακοι ΑΡΕΝ δαγκωνουν τα χειλια τους

Έχουν ανέβει τόσα κείμενα (Βαξεβάνη, αυτό που ανέβασα εγώ από rednotebook, το άλλο από barikat) που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το πώς κάτι τέτοιο αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής της έντασης που ακολουθεί η κυβέρνηση και έχουν ακολουθήσει τόσα σχόλια (reporter κοκ) και εσύ έχεις καταλάβει ότι δεν καταδικάζουμε τη δολοφονία;
Δυστυχώς, στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, λιγότερη σημασία έχεις το πώς αναλύεις ένα κοινωνικό φαινόμενο, από το να δηλώσεις δημόσια ότι το καταδικάζεις (χωρίς το δεύτερο να προσφέρει και καμία λύση ή χρήσιμο θεωρητικό εργαλείο για το πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα).
Αν, λοιπόν, αυτό είναι η επιτομή της κουβέντας τότε να στο πω χωρίς να δαγκώσω χείλη ή να φοβηθώ την κομματική "καμπάνα" κοκ. :
Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, η ΑΡΕΝ και η ριζοσπαστική αριστερά γενικότερα, προφανώς και καταδικάζουν τις δύο δολοφονίες

Αυτοί που έκαναν τις δολοφονίες (που δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι είναι), ακόμα και αν διάβαζαν Μαρξ δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. Αριστερό δε σε κάνει το αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως τέτοιος. Αριστερό σε κάνει η πολιτική σου πρακτική και το πώς εν τέλει δρας προς όφελος των υποτελών και του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος με όρους καθημερινότητας. Η αριστερά ποτέ της δεν είχε, ούτε έχει και δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές. Ο φασισμός είναι βαθιά κοινωνικό φαινόμενο και ρεύμα (δεν είναι μόνο ο καπιταλισμός, δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή, είναι αντιλήψεις βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες) και ως τέτοιο θα τσακιστεί. Όχι με δολοφονίες.

Κανένας ενδοιασμός, καμία άνω τελεία!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τρί, 05 Νοέμ 2013 9:00 am

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα γιατί έχουμε για άλλη μία φορά την γνωστή τακτική της επίθεσης στον γράφοντα και όχι στα γραφόμενα:
Προσωπικές μου απόψεις:
ΧΑ: συμμορία ηλιθίων τρομαγμένων μισάνθρωπων κάτω απο την στέγη του μεγαλύτερου ηλίθιου φασίστα (κάποιοι φασίστες είναι τουλάχιστον έξυπνοι, αυτός είναι και βλήμα).
ΝΔ: Κόμμα κρετίνων. Σε αυτούς μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη για το 60% της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
ΠΑΣΟΚ: Τί να λέμε τώρα... το άλλο 30%.
ΚΚΕ: Έχω πιστεύω αναλύσει αρκετά το θέμα... εκεί ρίχνω το υπόλοιπο 10% (λόγω δράσης σε εργατοπατέρες)
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, είναι φρέσκοι στην Α1 πολιτικής, ακόμα είναι ένα μπουλούκι που οργανώνεται (κατ εμέ). Ιδεολογικά πάντως είμαι αλλού.

Και τώρα λοιπόν που σας έδωσα τα διαπιστευτήριά μου (αφού όταν σας στριμώχνουν το παίζετε προσωπική επίθεση) θα σας πώ το εξής απλό:
Ο,ΤΙ και να πούμε για κάποια παιδιά που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα, το λέμε με σεβασμό προς τους θανόντες.
Το να δείχνουμε τις φάτσες τους ώστε να τους ονομάσουμε υπόκοσμο μετά θάνατον και "αφού ήταν περιφρούρηση άρα ήταν μπράβοι" και να λέμε οτι τα θέλανε και τα πάθανε, και δεν θα κλάψουμε και άλλα γραφικά απλά υποβιβάζουν το επίπεδο της συζήτησης και δείχνουν το επίπεδο των γραφόντων. Το να βγάζεις κάποιον ΝΕΚΡΟ πως ήταν ΜΠΡΑΒΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ είναι η χειρότερη προπαγάνδα που έχει τολμήσει να ξεστομήσει άνθρωπος για το συμβάν αυτό.

Είστε άνθρωποι γεμάτοι μίσος.
Και η αντίληψη μερικών είναι τόσο οξυμένη που θα μου πούνε πως υπερασπίζομαι την Χρυσή Αυγή.
Τί να πώ ρε παιδιά. Κάποιος έχει ρίξει πολλά σκουπίδια στο κεφάλι σας. Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τόσο τρομακτικό.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τρί, 05 Νοέμ 2013 11:05 am

Reporter έγραψε:Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα: όταν μπήκαν οι Αμερικάνοι στο Ιράκ συνέδραμαν (ουσιαστικά αποφάσισαν) να εκτελέσουν τον Σαντάμ Χουσεϊν και τους γιους του. Δηλώνω ευθαρσώς οτι δεν έκλαψα για αυτούς!

Ναι, το ιδιο πραγμα ειναι ο Σανταμ Χουσειν με τους δυο απλους χρυσαυγιτες. Υπευθυνος για χιλιαδες θανατους ο πρωτος, καλα καναν και τον σκοτωσαν - φασιστες οι δυο δευτεροι, το ιδιο και γι'αυτους.
Το θετικο με αυτο το νημα ειναι οτι αποδεικνυεται ποσο σκατοψυχοι ειναι πολλοι αριστεροι εδω μεσα. Συνεχιστε, βγαλτε τη χολη σας, χαρειτε δημοσιως για τους "βρωμοφασιστες που ψοφησαν".
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό shoukar » Τρί, 05 Νοέμ 2013 3:24 pm

paktomenos έγραψε:Reporter, πως σου φαίνονται οι συνάδελφοι ρε? Πολύ ανεξάρτητη και απο-ιδεολογικοποιημένη σκέψη ρε παιδί μου. Αισθάνομαι κάπως!

Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει μια δυσκολία να σκεφτείς ανεξάρτητα και εκτός της γραμμής αλλά μην ενοχλείσαι από αυτούς που το κάνουν.

paktomenos έγραψε:(μαύρη σαπίλα.Παίζει μερικοί να είναι και πληρωμένα τρολλ της ΔΑΠ ή της ΧΑ)

Είσαι και μεγάλος ντεντέκτιβ.
Αυτά που λέτε είναι εκτός πλαισίου (αριστερού), άρα δεν είστε δικοί μας, άρα πληρωμένα τρολλ της ΔΑΠ και της ΧΑ.
Με τον ίδιο τρόπο σκέψης περίπου απενοχοποιήσατε κάθε αριστερό από το φόνο;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος και κατανοητός, δεν πιστεύω ούτε και εγώ πως η επίσιμη αριστερά έχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη δολοφονία.
Αλλά σχόλια του τύπου:

Τέλος, εξήγησέ μου σε παρακαλώ πως αυτές οι δολοφονίες διευκολύνουν την πολιτική δράση του κκε , του συριζα και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς? Διευκολύνουν την καθημερινή τους επαφή με τον κόσμο? Η επόμενη απεργία θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία λόγω των δολοφονιών? Πες μου γιατί είμαι βλάκας και κολλημένος και δεν μπορώ να καταλάβω.

Κοίτα, οι εποχές είναι πολύ περίεργες και το σύστημα τραβάει ζόρια. Απόπειρες δολοφονίας (ή και συγκαλυμμένες δολοφονίες) , η χρυσή αυγή έχει κάνει και στο παρελθόν.

Αλλά η αριστερά (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική) που έχει αναφορές στο μαζικό κίνημα, και καθημερινή επαφή με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας , δε υπάρχει περίπτωση να έχει τέτοιες αυτοκαταστροφικές τάσεις και να βρίσκεται ταυτόχρονα πίσω από τέτοιες ενέργειες.

Πρώτα απ όλα, και επιχειρησιακά δεν είναι εύκολο για τον κάθε τυχαίο τύπο που θέλει να βγει εκτός γράμμης του κόμματός του να ''τσακίσει'' τοιουτοτρόπως (όπως λες) τους φασίστες. Αυτό δεν είναι ένα μια σύγκρουση με ρόπαλα μεταξύ αντικρουόμενων ομάδων στα Εξάρχεια ή στον Άγιο Παντελεήμονα. Χρειάζεται πρόσβαση σε όπλα, εμπειρία, επιχειρησιακό σχέδιο, πληροφόρηση οτι η ομάδα διασ άλλαζε βάρδια την συγκεκριμένη στιγμή και άλλες δυνατότητες. Το τυχαίο μέλος κάποιας αντιφασιστικής ή αριστερής οργάνωσης , αν τυχόν παρασυρόταν σε τέτοιες ενέργειες ή θα έπεφτε νεκρό από τους εκπαιδευμένους εγκληματίες της χρυσής αυγής, ή θα πιανόταν από την αστυνομία σε 1 ώρα το πολύ.

και πολλά άλλα παρόμοια σε προηγούμενες σελίδες, δεν αποτελούν ούτε ενοχοποιητικά ούτε αθωοτικά στοιχεία.
Ίσως να είναι ιστορικά στοιχεία, ίσως προσωπικές απόψεις, ίσως κουτσομπολιά αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκρίνουν ενόχους η αποκλείουν υπόπτους.
Μην ξεχνάτε ότι μιλάτε σε μηχανικούς και όχι σε συγκέντρωση κόμματος. Τέτοιοι συνειρμοί δεν περνάνε.

Spoiler: show
Αν είναι δυνατό μην αρχίσετε τους ηλίθιους χαρακτηρισμούς (και καλά σε τσάκωσα κομματόσκυλο) πάλι
shoukar

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Τρί, 05 Νοέμ 2013 4:23 pm

Πραγματικα, σχολια του τυπου "αφου δεν συμφωνεις με αυτα που λεω, εισαι φασιστακι" τα ειχα δει και τα περιμενα μονο απο χρυσαυγιτες (οπου φασιστακι=αριστερος, αναρχοαπλυτος, τσιπροπαιδο κλπ κλπ). Το να τα βλεπω και απο σας με ξεπερναει. Η μισαλλοδοξια σας ειναι τοσο εντονη που σχεδον την αισθανομαι. Ααα, επισης σκατα στον Σαμαρα, στη ΝΔ, στην ΟΝΝΕΔ, στη ΔΑΠ, στο ΠΑΣΟΚ, στην ΠΑΣΠ, και ακομα μεγαλυτερα σκατα στους νεοναζι της Χ.Α. Σας καλυψα; Επαψα να ειμαι πληρωμενο τρολλ της ΔΑΠ και της Χ.Α.; Μαλλον οχι, αφου το να με ενοχλουν 2 δολοφονιες φασιστων με κανουν φασιστα, οπως το να με ενοχλει η δολοφονια του Φυσσα πριν λιγο καιρο με εκανε για τους χρυσαυγιτες αναρχοαπλυτο. Βεβαια εγω καταδικαζω την βια απ' οπου και αν προερχεται (οσο γραφικη και προπαγανδιστικη και αν τεινει να γινει αυτη η φραση απο τα καθικια που κυβερνανε), δεν θελω να χαθει το εξαμηνο μου και.... δεν ειμαι αριστερος, οποτε ολες οι ενδειξεις με βαση τη δικη σας, απιστευτη λογικη με καταδεικνυουν ως φασιστα, πληρωμενο τρολλ της ΔΑΠ και της Χ.Α., τραμπουκο, απεργοσπαστη και σκατομυαλο το λιγοτερο.

Υ.Γ.1 @Reporter Αν και δεν μπορω να πω οτι συμπαθω ιδιαιτερα σαν πολιτικο τον Κουτσουμπα (η Αλεκα τουλαχιστον ειχε λιγο στυλ στον πολιτικο της λογο, δεν ηταν 100% ξυλινη, οσο αυτο ειναι δυνατο για το ΚΚΕ βεβαια), σε διαβεβαιω οτι 1ον) δεν ξερω καν ποιος ειναι αυτος ο Γιανναρας και 2ον) δεν συνηθιζω να διαβαζω τετοιου ειδους φυλλαδες.

Υ.Γ.2 @Reporter Προφανως δεν μπορω να ξερω ποιος ειναι ο φυσικος και ηθικος αυτουργος πισω απο τις δολοφονιες, αλλα σε καμια περιπτωση δεν υποννοω οτι πισω απο αυτες μπορει να βρισκεται καποιο θεσμικο οργανο της αριστερας. Απορω απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα. Μιλησα για περιθωριακους τυπους. Επισης τη σημερον ημερα, το ποιο ευκολο πραγμα φαινεται πως ειναι να προμηθευτεις οπλισμο.

Υ.Γ.3 @Oxydo Με τα κειμενα που ανεβασατε, προσπαθησατε: 1ον) να απενοχοποιησετε την αριστερα στο συνολο της και 2ον) να δωσετε καθαρα και μονο πολιτικη χροια στο γεγονος. Τιποτα απο τα 2 δεν αποτελει καταδικη του συμβαντος, εκτος και αν εχω τοσο σοβαρα προβληματα κατανοησης. Εκτιμω παντως που και εσυ, εστω και εκ των υστερων, εριξες τα μουτρα σου και "παραμερισες την περηφανια σου απενταντι σε καθε φασιστακι εδω μεσα", που λεει και ο Reporter, και το καταδικασες.

Υ.Γ.4 προς ολους. ΣΚΑΤΑ στην κυβερνηση ΣΚΑΤΑ και στην Χ.Α. Ξερω οτι επαναλαμβανομαι, αλλα ειναι σημαντικο να εμπεδωσετε οτι οποιος δεν ειναι μαζι σας, δεν ειναι εναντιον σας.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 05 Νοέμ 2013 4:38 pm

@ ScepticEngineer

Προτείνω να ηρεμήσουμε λίγο. Δεν σε είπα φασιστάκι. Ίσα ίσα, συζητώ μαζί σου επειδή πιστεύω οτι προβληματίζεσαι καλοπροαίρετα. Και αυτά που ισχυρίζεται ο πακτωμένος περί πληρωμένων τρολλ από δαπ και χρυσή αυγή τα θεωρώ υπερβολικά και δεν τα ενστερνίζομαι. Ότι υπάρχουν ακροδεξιά τρολλ στο φόρουμ που θέλουν να προκαλέσουν νεύρα και να γαμήσουν την κουβέντα διαστρεβλώνοντας συστηματικά τα λεγόμενα άλλων, ισχύει, χωρίς να σημαίνει οτι εντάσσω το νικ σου σε αυτούς. Όσο για το Γιανναρά, σόρρυ ρε μαν απλά με ξένισε ο τρόπος που χρησιμοποίησες τη λέξη ''τσακίσουν (τον φασισμό)''. Τη φράση αυτή την είπε ο Κουτσούμπας , και ο Γιανναράς τη χρησιμοποίησε για να δείξει οτι τάχα το κκε είναι ηθικός αυτουργός των δολοφονιών και ότι πρέπει να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας που φοράει παντελόνια. Δεν είμαι κνίτης αλλά τέτοιοι συνειρμοί για οποιοδήποτε κόμμα της αριστεράς πρέπει ή να αποφεύγονται ή να απαντώνται κατάλληλα, αλλιώς θα αφεθεί να διευρύνεται ανενόχλητος ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής.
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 05 Νοέμ 2013 5:03 pm

Μην ξεχνάτε ότι μιλάτε σε μηχανικούς και όχι σε συγκέντρωση κόμματος. Τέτοιοι συνειρμοί δεν περνάνε.

τσσσσσσσσσ
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό shoukar » Τρί, 05 Νοέμ 2013 5:39 pm

Ένα πολύ παρόμοιο σχόλιο από εσένα
paktomenos έγραψε:Δεν είμαστε όλοι βλάκες συνάδελφοι. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο καθένας. Αφήστε λοιπόν τα αποστασιοποιημένα σχόλια και τα (φαινομενικά) ουδέτερα ή αντικειμενικά.

Και για να ανεβάσω το επίπεδο: "τσσσσσσσσσ"

Να βρώ και λίγα ακόμα
paktomenos έγραψε:Ας του ρίξουν μια ματιά όσοι διαθέτουν ακόμα στοιχειώδη αξιοπρέπεια και δεν εξεγείρονται απαιτώντας οι θύτες να είναι "του αριστερού άκρου"....

"τσσσσσσσσσ"

paktomenos έγραψε:Ξαναλέω, όποιος θέλει να δει αριστερά ή αναρχία πίσω από το χτύπημα αυτό είναι σκουπίδι.

"τσσσσσσσσσ"

Ξέρεις μπορώ να κάνω και εγώ τις ίδιες εξυπνάδες.

Spoiler: show
Μ' αρέσει όμως που δείχνεις το επίπεδό σου
shoukar

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 05 Νοέμ 2013 6:11 pm

Το ξέρω ρε γκαμώτη! Το επίπεδό μου δεν ανταποκρίνεται σε αυτό ενός μηχανικού. Φτουυυυ!!
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 05 Νοέμ 2013 6:13 pm

Κάποια links που μπορεί να βοηθήσουν την κουβέντα:

http://www.kar.org.gr/?p=31611 : Με σκληρά λόγια κατά του ακροδεξιού κόμματος μίλησε ο θείος του Γιώργου Φουντούλη, Ματθαίος, κάνοντας λόγο για πλύση εγκεφάλου ενώ τονίζει ότι οι γονείς του Γιώργου δεν ήθελαν καν να βλέπουν τους Χρυσαυγίτες. «Δυστυχώς τους κάνουν πλύση εγκεφάλου των παιδιών. Ο αδερφός μου και η γυναίκα του ούτε να τους δουν δεν θέλουν. Μας φάγανε το παιδί, αυτό λένε»

http://www.iefimerida.gr/news/128909/%C ... E%BF%CF%85 : "Οι γονείς του θέλουν να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας."

http://www.syriza.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1 ... CF%85-102/ : Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

http://antarsya.gr/node/1731: Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

http://anarchypress.wordpress.com/2013/ ... A%CF%8E-3/ : Ανακοίνωση της συσπείρωσης αναρχικών.

Δεν υπάρχει καμία αριστερά που να υπερασπίζεται της δολοφονίες, αριστερός είναι όποιος συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες (και όχι σε μαφιόζικα χτυπήματα) και όχι όποιος αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος. Η αναρχία και η αριστερά (ως συλλογικότητες) δεν έχουν σχέση με το γεγονός τελεία και παύλα, οι ανακοινώσεις το δείχνουν ξεκάθαρα. Λυπάμαι για τον χρήστη cvilian που προσπαθεί να αποσπάσει υπεραξία στοχοποιώντας την αριστερά με πρετεντερικές μεθόδους.

"Εκείνοι που πιστεύουν στην επαναστατική αποτελεσματικότητα, η οποία απελευθερώνει από την καταπίεση και την αγριότητα, έχουν την ίδια νοοτροπία με τους νομικούς, που πιστεύουν ότι μπορεί να αποφευχθεί το έγκλημα και να βελτιωθεί ηθικά ο κόσμος μέσω των αυστηρών ποινών.
[Ο Τρόμος] αντί να χρησιμεύει για την υπεράσπιση της επανάστασης, τη δυσφημεί, την κάνει μισητή στις μάζες και, μετά από μα περίοδο άγριων συγκρούσεων, καταλήγει αναγκαστικά σε αυτό που σήμερα θα αποκαλούσαμε "εξομάλυνση", δηλαδή τη νομιμοποίηση και τη δικαίωση της τυραννίας."
Ερρίκο Μαλατέστα

Σ'αυτούς λοιπόν που θέλουν να δικαιώσουν ηθικά την τυρανία του Σαμαρά και των μνημονίων, στοχοποιώντας την αριστερά και την αναρχία για τις δολοφονίες μπορούμε μόνο να υποσχεθούμε ότι δε θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα.Ο όρος προβοκάτσια δε χρησιμοποιείται μόνο για την οργάνωση ενός γεγονότος ή την αυτουργία -ηθική ή μη- αλλά και για τον τρόπο που ένα γεγονός χρησιμοποιείται: η κυβέρνηση λοιπόν παίζει προβοκατόρικα, το ίδιο κάνει κι ο δαπίτης cvilian (κατά τ'άλλα η καταδίκη των δολοφονιών είναι δεδομένη από μεριάς μας).
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες