FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 02 Οκτ 2013 3:32 pm

@ολοκληρωμενος τυπος
Ναι κάνεις ένα λογικό λάθος.
Όλοι κοιτούν τα συμφέροντά τους. Απλά υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται ότι το ατομικό συμφέρον, πραγματώνεται καλύτερα μέσα από την ικανοποίηση του συλλογικού.
Άρα, ναι, υπό αυτή την έννοια είσαι παρτάκιας.

Μπορούμε να κάτσουμε να λέμε 100 διαφορετικές περιπτώσεις φοιτητών που έχουν ανάγκη να ανοίξει η σχολή.
Όμως, υπάρχουν άλλοι τόσοι, που αντιλαμβάνονται αυτή τη μάχη σαν μητέρα όλων των μαχών. Σαν μάχη για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, μιας και δεν παίζουν λεφτά για δίδακτρα. Σαν μάχη για τους δικούς τους γονείς που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πολύ πιθανόν αύριο να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Σαν... σαν... σαν....

Με τα δακρύβρεχτα ποστ, τις γκρινιες κοκ δε δίνεται λύση. Κατά τη γνώμη μου η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική και θα δοθεί υπό την πίεση των αγώνων φοιτητών-εργαζομένων.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:07 pm

σου λέει ο άλλος το πρόβλημά του και εσύ το μόνο που κάνεις ειναι να τα αποκαλείς ''δακρύβεχτα ποστ'' , στην ειρωνεία είσαι πρώτος

Η λύση για να πάρει ένα πιστοποιητικό είναι απλή αλλά δεν την χωράει το μυαλουδάκι σου, το μόνο που σκέφτεσαι είναι η μητέρα των μαχών,
GinTonic

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ΧΡΙΣΤΙΝΑ » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:20 pm

Το συγκεκριμένο νομίζω πως μόνο κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να το εκλάβει ως ειρωνία...Όλους μας πλήττει η απεργία των εργαζομένων απλά δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να μπαίνει ο καθένας και να παρουσιάζει το προσωπικό του πρόβλημα ως μέσο πίεσης στους εργαζομένους ώστε να λήξουν την απεργία τους...Κάτι μου λέει πως οι διοικητικοί υπάλληλοι γνωρίζουν ούτως ή άλλως το μπάχαλο που δημιουργείται από την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος...
Ο oxydo λεει κ'ατι απολύτως σωστό...Δεν μπορεί ο καθένας μας να μένει αμέτοχος μέχρι η πολιτική της κυβέρνησης να χτυπήσει την δική του πόρτα...Μου θυμίζουμε όλοι έναν ταξιτζή που τις προάλλες με ρώτησε τι πιστεύω για τις απεργίες στα αει...όταν του είπα την γνώμη μου, μου απήντησε πως δεν μπορεί ο καθένας να απεργεί όποτε θέλει εις βάρος όλων...όταν τον ρώτησα εάν αυτός απήργησε όταν η κυβέρνηση πέρισυ τα έβαλε με τον κλάδο του μου είπε "Φυσικά, αφού ο δικός μας αγώνας ήταν δίκαιος..."
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:23 pm

όταν κάποιοι άλλοι (7ψήφιος αριθμός) απολύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα ενώ ολοι τους δούλευαν σαν τα σκυλιά, χωρίς το δικαίωμα απεργιών κτλ, ενώ άλλοι απολύονται από το δημόσιο, από τους οποίους 1 σημαντικό ποσοστό είναι απλά άχρηστοι (δεν πάει σαν κατηγορία προς αυτούς, απλά οι άνθρωποι, χωρίς να φταίνε, δεν χρειάζονται στη θέση αυτή), παίρνοντας επί χρόνια/δεκαετίες διπλό και τριπλό μισθό από τους πρώτους, ποια θέση πρέπει να πάρω? θέλω να υπάρχει δικαιοσύνη. αφού είναι αναγκαίο κακό οι απολύσεις, να γίνουν και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα.

αν για εσάς ''παρτάκιας'' σημαίνει να θες να σπουδάσεις επειδή γι αυτό μπήκες στη σχολή, τότε δηλώνω ότι είμαι. μόνο που για μένα στην περίπτωση αυτή δεν έχει αρνητική σημασία ο όρος.

και μία μικρή ερώτηση: ο φοιτητής που έχει απολυμένους γονείς από ιδιωτικό τομέα, ποια στάση θα έπρεπε να πάρει?
φιλικά πάντα.

:cry: :cry: :cry:
ξέχασα να σκουπίσω το ποστ!
Τελευταία επεξεργασία από Ολοκληρωμένος Τύπος και Τετ, 02 Οκτ 2013 4:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:24 pm

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Το συγκεκριμένο νομίζω πως μόνο κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να το εκλάβει ως ειρωνία...Όλους μας πλήττει η απεργία των εργαζομένων απλά δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να μπαίνει ο καθένας και να παρουσιάζει το προσωπικό του πρόβλημα ως μέσο πίεσης στους εργαζομένους ώστε να λήξουν την απεργία τους...Κάτι μου λέει πως οι διοικητικοί υπάλληλοι γνωρίζουν ούτως ή άλλως το μπάχαλο που δημιουργείται από την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος...
Ο oxydo λεει κ'ατι απολύτως σωστό...Δεν μπορεί ο καθένας μας να μένει αμέτοχος μέχρι η πολιτική της κυβέρνησης να χτυπήσει την δική του πόρτα...Μου θυμίζουμε όλοι έναν ταξιτζή που τις προάλλες με ρώτησε τι πιστεύω για τις απεργίες στα αει...όταν του είπα την γνώμη μου, μου απήντησε πως δεν μπορεί ο καθένας να απεργεί όποτε θέλει εις βάρος όλων...όταν τον ρώτησα εάν αυτός απήργησε όταν η κυβέρνηση πέρισυ τα έβαλε με τον κλάδο του μου είπε "Φυσικά, αφού ο δικός μας αγώνας ήταν δίκαιος..."

:clap:
Με έβγαλες από τον κόπο να απαντήσω.Τα είπες όλα ΚΑΙ με γλίτωσες από σίγουρο μπαν. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

@ολοκληρωμενος τυπος
αφού είναι αναγκαίο κακό οι απολύσεις

Έχεις χάσει ήδη από τα αποδυτήρια
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:31 pm

άποψή σου. καλή συνέχεια :)
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό structural » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:38 pm

Ολοκληρωμένος Τύπος έγραψε:παίρνοντας επί χρόνια/δεκαετίες διπλό και τριπλό μισθό από τους πρώτους, ποια θέση πρέπει να πάρω?

ο φοιτητής που έχει απολυμένους γονείς από ιδιωτικό τομέα, ποια στάση θα έπρεπε να πάρει?

+1

Κατά την άποψη μου είναι αρκετά σωστά.

oxydo χωρίς να θέλω να απαντήσω προσωπικά νομίζω πως μερικές φορές είσαι "ρομαντικός" με τους αγώνες. Η πραγματικότητα δεν είναι πιο σκληρή;

Όσο για τα δίδακτρα δε κολλάει παντού να το πετάμε. είναι off-topic θεωρώ. Τι λες;
structural

Δημοσίευσηαπό AE » Τετ, 02 Οκτ 2013 4:58 pm

Φίλε dean, είναι υποκριτικό να ζητάς να μην σε κανιβαλίσουν όταν πρώτος εσύ κανιβάλισες με το φοβερό "κοιτωντας τη βολεψη τους καταστρεψαν τη χωρα μου". Θα ήθελα από αυτό το φόρουμ να δώσω τα συγχαρητήριά μου στα επικοινωνιακά επιτελεία των τελευταίων κυβερνήσεων, που έχουν πείσει τόσο καλά τον κόσμο ότι για την καταστροφή της χώρας φταίει ο κακός δημόσιος υπάλληλος, που συμμετείχε σε αυτό το "γλοιώδες αλισβερίσι". Που μάλιστα, εκτός από την καταστροφή της χώρας, ευθύνεται και για τον "7ψήφιο αριθμό απολυμένων στον ιδιωτικό τομέα", όπως μας ενημερώνει ο Ολοκληρωμένος Τύπος.

Οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ σας ζητήσανε να σταθείτε αλληλέγγυοι σε μια κινητοποίηση, η οποία που, για λόγους που έχουν αναλυθεί εκτενώς, έχει πράγματι τα χαρακτηριστικά του υπέρ πάντος αγώνα. Τι σημαίνει αυτό; Ελάτε στις πύλες, ελάτε στις συνελεύσεις, πείτε τη γνώμη σας, πείτε τα παράπονά σας, σχολιάστε τα κακώς κείμενα. Αυτό κάνουν πολλοί από τους συνεδέλφους, σε καθημερινή βάση (τον τελευταίο καιρό, και σε νυκτερινή).

Και καθώς αναφέρομαι στα κακώς κείμενα, αναρωτήσου, και εσύ dean και όλοι οι υπόλοιποι, με ποιον ακριβώς τρόπο αντιδράσατε απένταντι στους καθηγητές και διοικητικούς που "εχουν ως μονο στοχο της ζωης τους να κανουν τη δικη μου ζωη οσο πιο δυσκολη γινεται". Για παράδειγμα, ενδιαφερθήκατε να συμπληρώσετε τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης των μαθημάτων; (όχι ότι θα πετυχαίνατε τίποτα σπουδαίο, αλλά τουλάχιστον θα είχατε κάνει το καθήκον σας ως υπεύθυνα άτομα).

Για το δε άλλο ισχυρισμό, ότι "ολοι και ξερουμε και πως μπαινουν οι βαθμοι σε πολλα μαθηματα", εξήγησέ μου επιτέλους πώς έχουν στηθεί και ποιοι συμμετέχουν στα κυκλώματα φοιτητικών παρατάξεων και "φροντιστηρίων", που κάνουν θραύση στα περισσότερα μαθήματα; (έναντι αδρής - και προφανώς μαύρης - αμοιβής).

Επειδή πολλά στραβά και ανάποδα υπάρχουν, και πολύ περισσότερα μας έρχονται στο πολύ άμεσο μέλλον, τώρα είναι η ευκαιρία να διορθωθούν. Ελάτε λοιπόν στο "κλειστό" Πολυτεχνείο, που είναι πιο ανοιχτό από ποτέ!
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τετ, 02 Οκτ 2013 5:07 pm

Πάντως αυτό το παραμυθακι με τον ΔΤ και τον ΙΤ έχει πείσει πολλούς. Λοιπόν μια φράση. Για κάθε λαμόγιο ΔΥ σου βρίσκω 10 φοροφυγάδες ΙΥ που κλέβουν την εφορία τις ασφαλιστικές εισφορές και τις Ευρωπαικές επιδοτήσεις. Οι απολυμένοι του ΙΤ να ξέρουν ότι για τη δουλειά τους ευθυνόμαστε ΟΛΟΙ σαν κοινωνία. Που φοροκλέψαμε που μπήκαμε στο Δημόσιο ενώ δεν έπρεπε και για άλλους λόγους. Τωρα όμως όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα. Αν βουλιάξει η θάλασσα δεν θα σώσει τους καλούς ΙΥ .... Αντε γεια.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 02 Οκτ 2013 5:21 pm

structural έγραψε:oxydo χωρίς να θέλω να απαντήσω προσωπικά νομίζω πως μερικές φορές είσαι "ρομαντικός" με τους αγώνες. Η πραγματικότητα δεν είναι πιο σκληρή;

Από το διαφωτισμό και τις αστικές επαναστάσεις, μέχρι τους εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιδικτατορικούς αγώνες, αλλά και την εργατική πρωτομαγιά και τη ρώσικη επανάσταση, η πραγματικότητα πάντα σκληρή ήταν.
Τώρα, για το κατά πόσο είναι ανόητος ρομαντικός ιδεαλισμός ή ταξική ανάγκη ή και τα δύο, άσε με να το κρατάω για μένα.

structural έγραψε:Όσο για τα δίδακτρα δε κολλάει παντού να το πετάμε. είναι off-topic θεωρώ. Τι λες;

Προφανώς και κολλάει παντού! Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Το σχέδιο είναι το εξής:
Υποχρηματοδότηση - δυσλειτουργία - συκοφάντηση - ιδιωτικοποίηση.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της συκοφάντησης. Αν κρίνω από τα ποστ πολλών, το έχουν καταφέρει μια χαρά.
Μετά τις απολύσεις, θα έχουμε ένα Πολυτεχνείο που δε θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του και ΔΗΘΕΝ θα αναγκαστεί να στραφεί προς τους ιδιώτες και τα δίδακτρα.

Η δική μου απορία είναι η εξής: Μιας και κύριο επιχείρημα των διαφωνούντων με την απεργία είναι το "και εγώ δε θέλω τις απολύσεις, αλλά τι να κάνουμε; Το κράτος δεν έχει λεφτά να πληρώνει!"
Γιατί θεωρούμε δικαιολογημένη, δεδομένη και φυσιολογική την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και το κούρεμα των αποθεματικών του;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες