paktomenos έγραψε:Και πριν προλάβεις να πεις για το απαράδεκτο της πέτρας κλπ, θα πρέπει να μας πεις πόσο νόμιμο είναι σε διαμαρτυρία να κλείνει ετσιθελικά τον χώρο για τον εαυτό του ένα κόμμα και να μην δέχεται συζήτηση.
Kαμιά φορά είναι καλό να σκεφτόμαστε ποιους υπερασπιζόμαστε.Επειδή ήμουν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πύρα και είδα πως ξεκίνησε το περιστατικό θα καταθέσω την αποψή μου.Συμφωνώ ότι το κκε με απαράδεκτο τρόπο δεν άφηνε να περάσουν πανό.Συγκεκριμένα το επεισόδιο ξεκίνησε με μέλη του "δεν πληρώνω" που προσπάθησαν να διασχίσουν την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και όντως εμποδίστηκαν.Υπήρξαν σπρωξίδια και λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά με την παρέμβαση ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε και τα μέλη του "δεν πληρώνω "έφυγαν.Όντως υπήρχε κοσμος που αγανάκτησε με αυτό και πιστεύω πως με την λεκτική του παρέμβαση αργότερα θα είχε ξεβρακώσει το παμε και αναγκαστικά θα άνοιγε τις αλυσίδες....Όμως με αφορμή το σκηνικό κάποιοι "ειδικοί" της βίας αποφάσισαν να επιτεθούν στην περιφρούριση με πέτρες ,καπνογόνα ,κροτίδες,πυροσβεστήρες και μολότωφ!!!Στην αρχή νόμισα ότι την πέφταν τα ματ και πήγα εκεί να δω τι γίνεται και έμεινα εμβρόντητος ....Είμαι ο πρώτος που θα κράξει το κκε με την απαράδεκτη στάση που κρατάει(σήμερα είδα να διώχνει και εαακίτες επίσης λέγοντας "αυτά είναι τα μπλοκ μας") μετατρέποντας την όντως απαραίτητη περιφρούριση σε παραπέτασμα για άλλους αριστερούς και αγωνιστές.Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό απο την συνειδητή επίθεση κάποιων με την διάθεση να ανοίξουν κλεφτοπόλεμο με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ,να θέσουνε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με ΜΟΛΟΤΩΦ(εργαζόμενοι που κατέβηκαν με το ΠΑΜΕ και ήταν πίσω από την περιφρούρηση και σε τελευταία ανάλυση δεν κατέβηκαν να παίξουν ξύλο και να φάνε πέτρες) και εν τέλει να διαλύσουν την μεγαλειώδη πορεία.Πρέπει να θυμηθούν κάποιοι ότι κάτι τέτοια άτομα δείραν κόσμο το 09 στη σχολή μας,έχουν ξυλοκοπήσει αναρχικούς(κανονικούς όχι χούλιγκαν) και έχουν κάνει τραμπούκικες επιθέσεις πρόσφατα σε καταλήψεις σε μέλη των εαακ.Και για να μη παρεξηγούμαι μιλάω για τα μπάχαλα που είναι ευεπίφορα και στην εισχώρηση παρακρατικών.Όχι τους αναρχικούς που επιλέγουν την αντιβία σα μέσο πάλης(και ας έχει ο καθένας τις διαφωνίες του).Όποιος ρίχνει μολότωφ σε κόσμο είναι ή παρακρατικός δολοφόνος ή καθυστερημένος που καθοδηγείται απο μηχανισμούς.Δεν είναι αναρχικός!!!Τέλος...