FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Τρί, 01 Οκτ 2013 3:53 am

AE έγραψε:Θα τω πω άλλη μια φορά: Ιδιωτικά κεφάλαια για έρευνα δεν δίνονται, παρά μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει η προσδοκία γρήγορου αποτελέσματος, με χαμηλό ρίσκο (π.χ. τηλεπικοινωνίες, φαρμακευτική). Αυτό δεν το λέω για να κατηγορήσω τα "κακά" ιδιωτικά κεφάλαια. Κανείς από μας δεν θα έβαζε το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσει κάτι τόσο επισφαλές, όσο η έρευνα. Επιπλέον, με την ιδιωτική έρευνα υπάρχει ένα ακόμα προβληματάκι: τα αποτελέσματά της δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά από τον ιδιώτη χρηματοδότη (που είναι και πάλι λογικό), ο οποίος θα εμποδίσει, π.χ. μέσω πατεντών, τη διάχυση της έρευνας στην κοινωνία.

Αναγκαστικά, λοιπόν, για πρακτικούς καταρχήν λόγους, το μεγάλο βάρος της χρηματοδότησης το επωμίζεται ο ίδια η κοινωνία, στην οποία ωστόσο επιστρέφει η υπεραξία της έρευνας.

Και μια λεπτομέρεις, που ίσως δεν είναι γνωστή. Τα πολλά τελευταία χρόνια, η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην έρευνα είναι από 0%, για τα ερευνητικά προγράματα που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους, έως 25%, για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Γενικά, ο έλεγχος της καλής εφαρμογής των προγραμμάτων γίνεται από την ίδια την ΕΕ και, σε μικρότερο βαθμό, από τον ελληνικό θεσμικό φορέα, που είναι η Γενική Γραματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Στην αλυσίδα της έρευνας, συμμετέχετε και εσείς, μέσω των διπλωματικών σας εργασιών.

Αναμφίβολα, η ιδιωτική χρηματοδότηση έχει τα σημαντικά μειονεκτήματα της. Όμως και η κρατική, με την υπάρχουσα μορφή δεν έχει άραγε; Τεράστια κρατικά κονδύλια έχουν δαπανηθεί/σπαταληθεί κατά καιρούς, όχι μόνο στον τομέα της έρευνας αλλά και αλλού. Από μέγαλα δημόσια έργα (δρόμοι-κακοτεχνίες κ.τ.λ), μέχρι υποβρύχια και τανκς και έρευνες γύρω από την περίθαλψη της καρέτα καρέτα σε συνθήκες παγετού... Το γεγόνος ότι τα κονδύλια αύτα, τα χειρίζονταν λαμόγια που σε συνδυασμό με το ξέφραγο άμπελι που ήταν-είναι η χώρα όδηγησε στην άφαιμαξη/κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. (Όλος ο πόλεμος για αυτό γίνεται... εν τελει)
Άρα και η μη ελεγχόμενη κρατική χρηματοδότηση που δεν αξιολογείται "το έργον" σε ετήσια βάση είναι κυρίως ζημιογόνα στο σύνολο της. Και εδώ τίθεται το θέμα της αξιολόγησης που κάποιοι -στον δημόσιο τόμεα- τον φόβουνται όπως φοβάται ο διάολος το λιβάνι που λέει και η γιαγιά μου.
Στην Έλλαδα παρά το γεγονός ότι ύπαρχουν μορφές αξιολόγησης (π.χ κατά την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ, εσωτερικές αξιολογήσεις Πανεπιστημιακών τμημάτων, αξιολογήσεις Πανεπιστημίων από Διεθνείς Φορείς) η αξιολόγηση παραμένει δαιμονοποιημένη και ταυτίζεται από ένα μεγάλο μέρος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τη χειραγώγηση και τον "κακοπροαίρετο έλεγχο". Επιπλέον η αξιολόγηση αποτελεί την απόδοση αξίας με βάση ορισμένα διατυπωμένα κριτήρια. Άρα η (υπερ-)αξία μιας ερεύνας πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί πράγμα το οποίο εν τέλει πότε δεν γίνεται...
Ιδιάζουσας σημασίας είναι και για τις περιπτώσεις που ζητείται feedback για την ολοκλήρωση ή και συνέχιση ενός προγράμματος. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά η διαδικασία της αξιολογήσης στο κομμάτι της έρευνας που κρατικο-χρηματοδοτείται, δεν υφίσταται.
Μέχρι πρότινος (προ ΔΝΤ) η ΕΕ μας είχε άφησει μόνους μας να κάνουμε κουμάντο. Ο έλεγχος της ΕΕ γινόταν, επί εποχής Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, και τα ετήσια πρόστιμα έπεφταν βρόχη και μυαλό δεν βάζαμε.
Προσωπικά πιστευω, οτι η κακοδιαχείριση των κρατικών κονδυλίων απο τα πανεπιστημια τους καιρους "τους καλούς", ευθύνεται εν πολλοις για τη σημερινη κατασταση. Μεσα σε αυτην, την πληρωνουν εργαζομενοι (καποιοι δικαιως-καποιοι αδικως) και οι συνεπειες των οριζοντιων αυτων μετρων ερχονται σαν διαλυομενο ντόμινο να υποβαθμισουν το ελληνικο πανεπιστημιο ακομα περισσοτερο. Δεν μπορω να δεχτώ οτι τα πανεπιστήμια είναι άμοιρα ευθυνών σε καμία περίπτωση. Ολοκληρο ΕΜΠ δεν εχει οργανογραμμα... Ούτε οι ιδιοι οι προεδροι των τμημάτων δεν ξερουν τους υπαλλήλους τους και τις αρμοδιότητες αυτών...
Νομίζω ότι όλα είναι αλληλένδετα μετάξυ τους! Κακοδιαχείριση- Έλλειψη Σωστού Ελέγχου (ναι από το κράτος γιατί όχι;)- Αδιαφάνεια- Κοινωνικοεπαγγελματικά Ρουσφέτια- Έλλειψη Όρθης Πολιτικής Βούλησης =(συγχρονη ιστορια της ελλαδας) ...μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Τα Ελληνικά Πανεπιστημία τις παραπάνω λέξεις τις γνωρίζουν δυστυχώς καλά.. Συγχωρέστε με αν το βλέπω κυνικά, αλλά αυτός ο αγώνας είναι εκ προοιμίου χαμένος. Και διάλογος να υπάρξει μεταξύ πανεπιστημιου-κυβερνησης, θα γινει για τα μάτια του κόσμου και μόνο.
Συγγνώμη αν ξέφυγα από το θέμα της έρευνας, αλλά βλέπω μια συσχέτιση ολών αυτών.
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τρί, 01 Οκτ 2013 12:13 pm

merde_conserve έγραψε:Jason προσέχεις γενικά πώς εκφράζεσαι (ειδικά δημόσια όπως εδώ) γιατί εκτίθεσαι απέναντι σε συναδέλφους, ανεξαρτήτως αν είναι φοιτητές ή καθηγητές. Το "ερευνηταράς καθηγητής" ήταν προσωπικό και πιστεύω ως κλασικός νεοέλληνας το πέταξες με φοβερή ευκολία χωρίς να κάνεις καν μία μικρή μελέτη για τον "ερευνηταρά καθηγητή".

Φίλε μου όταν εγώ πρώτος αναγνωρίζω μία άτσαλη ατάκα και την ανακαλώ να με ζαλίζεις περαιτέρω με το θέμα είναι άσκοπο.
Όσο για τα υπόλοιπα όποια και να είναι η άποψή σου, πιστεύω θα συμφωνήσεις στο εξής απλό:
Όταν η όποια αξιολόγηση γίνεται εσωτερικά (δηλαδή εγώ κρίνω τον εαυτό μου και τους όμοιούς μου) τότε αυτή η αξιολόγηση είναι σαν να μην υπάρχει.
Όσο για την ποιότητα κάποιου συγκεκριμένου ατόμου θα σου το πώ επειδή απ'ότι φαίνεται δεν έχεις διάθεση να το πιάσεις. Δεν ασχολούμαι με κάποιον προσωπικά ώστε να τον βρίσω ή να τον θίξω προσωπικά. Ο κύριος ΑΕ (και ο κάθε κύριος ΑΕ) είτε είναι ο μεγαλύτερος ερευνητής του κόσμου είτε απλό χαμένο κορμί και βάρος στον προϋπολογισμό ΔΕΝ μπορώ να το ξέρω και ΔΕΝ έχει σχέση με την κουβέντα.
Και επειδή είναι συνήθης τακτική ορισμένων να αλλάζουν το θέμα της κουβέντας και να μπερδεύουν τα λεγόμενα του συνομιλητή τους ώστε να χάνεται η ουσία (ειδικά όταν δεν έχουν επιχειρήματα) θα σου ξαναπώ ποιά είναι η άποψή μου, μπας και σε καμαρώσω να μου δώσεις κάποιο πραγματικό επιχείρημα:
Στο Πολυτεχνείο υπάρχουν άπειρα περιθώρια βελτίωσης των διαδικασιών ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό ώστε να μην πληρώνουμε τσάμπα λεφτά.
-Πώς δικαιολογώ την άποψή μου;
Απο αυτά που βλέπω, απο τις διαδικασίες που έχω πάρει χαμπάρι ώς φοιτητής και απο όσα συζητάω κατ ιδίαν με ορισμένους καθηγητές που τυχαίνει να είναι προσωπικοί φίλοι μου.
-Γιατί δεν έχω αδιάσειστα επιχειρήματα;
Γιατί πολύ απλά όλο το σύστημα είναι φτιαγμένο ώστε να μην είναι δυνατή η εξωτερική αξιολόγηση.
-Τί εννοώ;
Α)Κανένας δεν δίνει αναλυτικό οργανόγραμμα και ανάλυση των διαδικασιών που ακολουθούνται.
Β) Ο τίτλος του κάθε εργαζόμενου είναι διαφορετικός απο την κανονική του ιδιότητα.
Γ) Η διοίκηση κρατάει πλάτες σε αυτή την κατάσταση.

Δυστυχώς δεν μπορώ να εξηγηθώ καλύτερα. Είμαι σίγουρος οτι αφού έγραψες πάνω απο 19 στις Πανελλήνιες και μπήκες στο ΕΜΠ είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να έχεις ήδη καταλάβει την άποψή μου.
Όσο για το εάν εκτίθεμαι απέναντι σε κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να σε ανησυχεί, έχω εμπιστοσύνη στο μυαλό όλων πως ΕΑΝ θέλουν να καταλάβουν τί λέω, τότε θα με καταλάβουν χωρίς να με παρεξηγήσουν.
Απο εκεί και πέρα, κάποιες απόψεις είναι αιρετικές, δηλαδή κόντρα σε αυτές που κάνουν πολλή φασαρία. Γιατί πολύς κόσμος συμμερίζεται την άποψή μου, αλλά τυγχάνει κάποιοι να "φωνάζουν" λίγο περισσότερο απο τους άλλους.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Τρί, 01 Οκτ 2013 2:26 pm

Σχετικά με αυτό? Γνωρίζει κανείς κάτι?
http://www.unblogger.gr/2013/10/9.html
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 01 Οκτ 2013 3:06 pm

@eleni.z , τα κλασικά, το υπουργείο κατάλαβε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω από μόνοι τους οπότε ψάχνει τρόπους για να τους πιέσει. Το ίδιο έγινε και με την ανακοίνωση για τις εγγραφές πρωτοετών. Ο Αρβανιτόπουλος απείλησε τον πρύτανη με εισαγγελική παρέμβαση, οπότε ο δεύτερος έβγαλε μια ανακοίνωση ότι εγγραφές θα γίνονται στο γραφείο του μέχρι τις 4/10. Βέβαια χθες το μεσημέρι ανακάλεσε ζητώντας συγγνώμη από τους πρωτοετείς που αναγκαστήκαν να έρθουν από την επαρχία και δεν ήξεραν το παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης-πρυτάνεων, γιατι προφανώς ούτε ο ίδιος εμφανίστηκε όυτε το γραφείο του άνοιξε.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό lakislalakis » Τρί, 01 Οκτ 2013 3:10 pm

Jason_ab έγραψε:
merde_conserve έγραψε:Όταν η όποια αξιολόγηση γίνεται εσωτερικά (δηλαδή εγώ κρίνω τον εαυτό μου και τους όμοιούς μου) τότε αυτή η αξιολόγηση είναι σαν να μην υπάρχει.

Αυτό ενώ έχει μια δόση λογικής, αμφιβάλλω ότι ισχύει εξολοκλήρου. Ενώ δεν είμαι φοιτητής, περαστικός είμαι για κάποια μαθήματα που επιβλήθηκαν, κατάλαβα τελικά ότι το εμπ έχει εξαίρετους καθηγητές και φοιτητές, που όχι μόνο έχουν αποδόσεις αλλά και εργατικότητα, γιατί εξάλλου μόνο για να καταφέρουν να μπουν απέδειξαν εξαίρετη απόδοση, οπότε ενώ μπορείς να πεις ότι πρέπει να υπάρχει θέληση εκτός από ικανότητα, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το ίδρυμα έχει ένα "πυρήνα" ο οποίος είναι ικανότατος, πολύ ικανότερος από το μέσο Έλληνα και το πως διοικεί την υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεπώς ακόμα και αν δε γίνει ενδοιδρυματικά, μπορεί το πολύ να γίνει σε επίπεδο συνόδου ιδρυμάτων (και όχι απλά πρυτάνεων), διότι εξάλλου το σύνολο διοικεί το υποσύνολο και όχι κάποια ιδεατή αυθεντία οπότε ακόμα και αν δεχτείς ότι το εμπ δε μπορεί να κρίνει το εμπ, τουλάχιστον μπορείς να πεις ότι το εμπ μπορεί να κρίνει κομμάτια του εμπ και στην τελική από τα ταξίδια μου στην Ευρώπη κατάλαβα ότι αυτό που λένε "οι ξένοι έχουν οργάνωση" σπάνια είναι κυριολεκτικά οργάνωση, η οργάνωση αυτή καθεαυτή μπορεί να είναι άτσαλη, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι περισσότερη θέληση και περισσότερο χρήμα, χρήμα δεν έχουμε όσο αυτοί που ακόμα το τραβάνε από τις νυν ή πρώην αυτοκρατορίες τους οπότε πρέπει να τραβήξουμε περισσότερο κουπί αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαμε να έχουμε νοοτροπία, λιγότερο τυχοδιωκτισμό, καλύτερη διάθεση αλλά θα μου πεις ότι αυτό είναι αλληλένδετο με τον πλούτο οπότε ίσως απλά είμαστε δούλοι της ιστορίας και πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να το κάνουμε αποδοτικότερα εάν είμαστε ενημερωμένοι.
lakislalakis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τρί, 01 Οκτ 2013 5:59 pm

Τέλοσπάντων η πράξη θα δείξει.
Εάν δεν κρατήσει πλάτες το ΣτΕ, όλα δείχνουν οτι αυτοί οι "διοικητικοί" θα φύγουν.
Του χρόνου τέτοια μέρα λοιπόν, εάν όλα λειτουργούν κανονικά και το ΕΜΠ συνεχίσει να διδάσκει τους φοιτητές και συνεχίσει η έρευνα για την "αβεβαιότητα των υδρολογικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό" (και άλλα εξίσου φλέγοντα ζητήματα...), θα σημαίνει απλά οτι τόσα χρόνια ισχύει και στο ΕΜΠ αυτό που ισχύει παντού, πως κάθε εργασία προς υλοποίηση τείνει να εξαντλεί όλους τους πόρους που είναι διαθέσιμοι εκείνη την στιγμή.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό mamassis » Τρί, 01 Οκτ 2013 7:22 pm

Jason_ab έγραψε:Του χρόνου τέτοια μέρα λοιπόν, εάν όλα λειτουργούν κανονικά και το ΕΜΠ συνεχίσει να διδάσκει τους φοιτητές και συνεχίσει η έρευνα για την "αβεβαιότητα των υδρολογικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό" (και άλλα εξίσου φλέγοντα ζητήματα...), θα σημαίνει απλά οτι τόσα χρόνια ισχύει και στο ΕΜΠ αυτό που ισχύει παντού, πως κάθε εργασία προς υλοποίηση τείνει να εξαντλεί όλους τους πόρους που είναι διαθέσιμοι εκείνη την στιγμή.

Είμαι βέβαιος ότι θα σου φαινόταν πιο φλέγον θέμα η έρευνα «Η επίδραση των στομαχικών αερίων στην κλιματική αλλαγή» και άλλα σχετικά θέματα που ερευνούν τα «καλύτερα» πανεπιστήμια στον κόσμο.
Η έρευνα σε οποιοδήποτε θέμα μπορεί να έχει διάφορα αποτελέσματα:
(α) ανακάλυψα την πενικιλίνη (λίγο σπάνιο στις επιστήμες μας και στην εποχή μας),
(β) βελτίωσα κάποια τεχνική (και δεν θα χάσω λεφτά κάνοντας λάθος αντιπλημμυρικά έργα) ή
(γ) αυτό που ερεύνησα ήταν μάταιο (ή δεν άξιζε τα λεφτά του) απλά έγινα πιο έξυπνος και ικανός στην επιστήμη μου γιατί είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής, μεταδιδάκτορας ή καθηγητής που ακόμη μαθαίνει.
Δεδομένου ότι το 99% της έρευνας γίνεται με χρήματα που φέρνουν τα μέλη του Πολυτεχνείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμη και στην τρίτη περίπτωση δεν βλέπω να υπάρχει κάτι αξιόμεμπτο. Η έρευνα σε μάταια πράγματα γίνεται σε όλο τον κόσμο και μπορεί να έχει καλά κίνητρα, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα COST της ΕΕ το οποίο τρέχει εδώ και δεκαετίες και απλά χρηματοδοτεί την κινητικότητα των νέων επιστημόνων. Σε άλλες περιπτώσεις εξυπηρετεί πιο πονηρούς σκοπούς όπως η τεράστια χρηματοδότηση της έρευνας για την κλιματική αλλαγή. Έτσι ακόμη και ο γιατρός μπορεί να πάρει λεφτά διερευνώντας το θέμα «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην πέτρα στο νεφρό»
mamassis

Δημοσίευσηαπό dean » Τετ, 02 Οκτ 2013 2:45 pm

Να ξεκαθαρίσω αρχικα οτι δεν αναφερομαι σε κανεναν προσωπικα. Και οτι βλεπω και με το παραπανω το δικαιο και το νοημα ολων οσων εγραψε ο κυριος Ευσταρατιαδης και τον ευχαριστω και παλι που μπηκε στον κοπο. Ας δουμε λιγο τα πραγματα απο την αποψη του-τελειόφοιτου-φοιτητη. Που υποτιθεται οτι θα πρεπει να ειναι αλληλεγγυος με τους διοικητικους υπαλληλους που απολυονται αδικα και να στηριζει την παραλυση της σχολης του. Εστω οτι οι υπαλληλοι κανουν καλα τη δουλεια τους και ειναι ακριβως οσοι πρεπει. Ωστοσο διοριστηκαν ως αδερφια ενος πολιτικου συστηματος/πολιτικου κομματος που στηριξαν και τους στηριξε και ειναι πληρως υπευθυνοι, δημιουργοι και συντηρητες του πελατειακου κρατους που δημιουργησε τα σημερινα προβληματα. Και τωρα που πλεον δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα τους στρεφονται εναντιον του και πρεπει εγω, που αυτοι αποφασισαν για μενα και δεν συμμετειχα ποτε σε αυτο το γλοιωδες αλλησβερισι να σταθω διπλα τους και να στηριξω τα συμφεροντα τους. Να δειξω αλληλεγγυη. Εμενα που πρεπει να φυγω στο εξωτερικο επειδη κοιτωντας τη βολεψη τους καταστρεψαν τη χωρα μου και χρειαζομαι ενα πιστοποιητικο ποιος θα μου δειξει αλληλεγγυη? Εμενα που δεν εχω ασφαλεια υγειας επειδη δεν εχω πιστοποιητικο εγγραφης απο τη σχολη ποιος θα μου δειξει αλληλεγγυη? Εγω που πρεπει να φυγω για μεταπτυχιακο και δεν εχω ουτε χαρτια ουτε εξετασεις ουτε ξερω τι θα γινει αυριο ποιος θα μου δειξει αλληλεγγυη? Στην ιδια σχολη ειμαστε ολοι και ξερουμε και πως μπαινουν οι βαθμοι σε πολλα μαθηματα και ποιος παιρνει τηλεφωνα και ποσοι καθηγητες και διοικητικοι εχουν ως μονο στοχο της ζωης τους να κανουν τη δικη μου ζωη οσο πιο δυσκολη γινεται (και αλλες τοσες περιπτωσεις φυσικα καθηγητων και διοικητικων που θα σε βοηθησουν οσο μπορουν- δε γενικευω σε καμια περιπτωση). Απλα δε μπορω να καταλαβω με ποιο δικαιωμα πρεπει για αλλη μια φορα να δω τη ζωη μου και τα σχεδια μου να γκρεμιζονται επειδη καποιοι το επελεξαν (και ναι το επελεξαν εκτος αν ειναι κατω των 25 οποτε δεν ειχαν συμμετοχη στη σημερινη κατασταση) και να πρεπει να στεκομαι αλληλεγγυος διπλα τους. Κανεις λοιπον δε θα δειξει αλληλεγγυη σε μενα. Αυτο που πρεπει να κανω ειναι να χασω αλλη μια χρονια επειδη δεν πηρα αυτο το πιστοποιητικο ή δεν περασα το ενα μαθημα που χρωσταω το σεπτεμβρη, να ακυρωσω ολα μου τα σχεδια και να σταθω διπλα στους εργαζομενους. Πες με παρτακια, αλλα δε θα το κανω. Και τωρα συναδελφοι ειστε ελευθεροι να κανιβαλισετε!
dean

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Τετ, 02 Οκτ 2013 3:21 pm

Όταν εξήγησες στους εργαζόμενους την κατάσταση, τι απάντηση πήρες;
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 02 Οκτ 2013 3:25 pm

dean έγραψε:Να ξεκαθαρίσω αρχικα οτι δεν αναφερομαι σε κανεναν προσωπικα. Και οτι βλεπω και με το παραπανω το δικαιο και το νοημα ολων οσων εγραψε ο κυριος Ευσταρατιαδης και τον ευχαριστω και παλι που μπηκε στον κοπο. Ας δουμε λιγο τα πραγματα απο την αποψη του-τελειόφοιτου-φοιτητη. Που υποτιθεται οτι θα πρεπει να ειναι αλληλεγγυος με τους διοικητικους υπαλληλους που απολυονται αδικα και να στηριζει την παραλυση της σχολης του. Εστω οτι οι υπαλληλοι κανουν καλα τη δουλεια τους και ειναι ακριβως οσοι πρεπει. Ωστοσο διοριστηκαν ως αδερφια ενος πολιτικου συστηματος/πολιτικου κομματος που στηριξαν και τους στηριξε και ειναι πληρως υπευθυνοι, δημιουργοι και συντηρητες του πελατειακου κρατους που δημιουργησε τα σημερινα προβληματα. Και τωρα που πλεον δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα τους στρεφονται εναντιον του και πρεπει εγω, που αυτοι αποφασισαν για μενα και δεν συμμετειχα ποτε σε αυτο το γλοιωδες αλλησβερισι να σταθω διπλα τους και να στηριξω τα συμφεροντα τους. Να δειξω αλληλεγγυη. Εμενα που πρεπει να φυγω στο εξωτερικο επειδη κοιτωντας τη βολεψη τους καταστρεψαν τη χωρα μου και χρειαζομαι ενα πιστοποιητικο ποιος θα μου δειξει αλληλεγγυη? Εμενα που δεν εχω ασφαλεια υγειας επειδη δεν εχω πιστοποιητικο εγγραφης απο τη σχολη ποιος θα μου δειξει αλληλεγγυη? Εγω που πρεπει να φυγω για μεταπτυχιακο και δεν εχω ουτε χαρτια ουτε εξετασεις ουτε ξερω τι θα γινει αυριο ποιος θα μου δειξει αλληλεγγυη? Στην ιδια σχολη ειμαστε ολοι και ξερουμε και πως μπαινουν οι βαθμοι σε πολλα μαθηματα και ποιος παιρνει τηλεφωνα και ποσοι καθηγητες και διοικητικοι εχουν ως μονο στοχο της ζωης τους να κανουν τη δικη μου ζωη οσο πιο δυσκολη γινεται (και αλλες τοσες περιπτωσεις φυσικα καθηγητων και διοικητικων που θα σε βοηθησουν οσο μπορουν- δε γενικευω σε καμια περιπτωση). Απλα δε μπορω να καταλαβω με ποιο δικαιωμα πρεπει για αλλη μια φορα να δω τη ζωη μου και τα σχεδια μου να γκρεμιζονται επειδη καποιοι το επελεξαν (και ναι το επελεξαν εκτος αν ειναι κατω των 25 οποτε δεν ειχαν συμμετοχη στη σημερινη κατασταση) και να πρεπει να στεκομαι αλληλεγγυος διπλα τους. Κανεις λοιπον δε θα δειξει αλληλεγγυη σε μενα. Αυτο που πρεπει να κανω ειναι να χασω αλλη μια χρονια επειδη δεν πηρα αυτο το πιστοποιητικο ή δεν περασα το ενα μαθημα που χρωσταω το σεπτεμβρη, να ακυρωσω ολα μου τα σχεδια και να σταθω διπλα στους εργαζομενους. Πες με παρτακια, αλλα δε θα το κανω. Και τωρα συναδελφοι ειστε ελευθεροι να κανιβαλισετε!

συμφωνώ! είμαι κι εγώ ''παρτάκιας'' που θέλω να ανοίξει η σχολή (ναι, για να σπουδάσω ΕΓΩ, πώς να το κάνουμε...). ο άλλος όμως που θίγει τα συμφέροντά μου για χάριν των δικών του, δεν είναι παρτάκιας? κάνω κάποιο λογικό λάθος?
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες