από GiannisRad » Παρ, 19 Δεκ 2014 11:54 am
Γιατι παιρνεις defacto πως εγω διαφωνω με τα ects και τα αλλα που αναφερεις, δεν καταλαβαινω για ποιο λογο στην Ελλαδα γουσταρουμε να μενουμε πισω. Ειμαστε (ή τουλαχιστον ημασταν) η τελευταια δυτικη οικονομια σοβιετικου στυλ, ή τουλαχιστον αυτο ηταν το ονειρο μας. Παντα, παντα εκει, να μεινουμε πισω, σαν τον Ποποτα. Εμπρος πισω λοιπον, κλειστε τα συνορα, να ειμαστε αποκομμενοι απο τον εξω κοσμο, ουτε ects, ουτε υποτροφιες, ουτε τιποτα. Γιατι προφανως, πανω απο ολα, ο σοσιαλισμος στην Ελλαδα πετυχε απολυτα.
Πως γκινεν ατο (αθανατε Ογκουνσοτο), που δεν λαμβανουμε υποψιν τιποτα αλλα θεωρουμε εαυτους εξυπνοτερους και ηθικοτερους των αλλων; Δεν μας ενδιαφερει το οτι καθε φορα που μαζευουμε παραπανω φοιτητες στη συνελευση, το αποτελεσμα τεινει παντα προς την απραξια (δαπ);
Προφανως και οχι. Απλα δεν μας νοιαζει που οι νεοι σκεφτονται να φυγουν στο εξωτερικο επειδη ειναι καλυτερη η κατασταση. Ουτε πως οι φοιτητες των σχολων ακουνε MIT και Berkekey και τους τρεχουν τα σαλια. Και ας εχουν εκει ECTs, διαιρεμενο κυκλο σπουδων (δεν συμφωνω αλλα δεν δογματιζω και ολας) και ολα τα "σατανικα" του καπιταλιστικου κοσμου.
Δεν μας νοιαζει, γιατι εμεις ξερουμε καλυτερα. Γιατι οπως ειχα ακουσει εδω, εμεις οι εξυπνοτεροι δεν θελουμε εξωτερικο επειδη νοιαζομαστε περισσοτερο και δεν θα φευγαμε ποτε απο εδω(σχεδον sic). Ομως, αυτο ειναι το "εμπρος πισω" σκεπτικο. Γιατι εγω, δεν θελω να φυγω στο Berkrley, θελω να προσπαθησω να κανω το πανεπιστημιο καλυτερο και ισαξιο με το Berkeley. Δεν θελω να απαξιωνω το πανεπιστημιο μου με καταληψεις, κομματα, γκραφιτι, αφισες και "αναρχισμους", αλλα αντιθετως επιθυμω μια σχολη υποδειγμα που θα λαμπει μεσω της επισημης και της προοδου της και οχι μεσω καταληψεων και αφισων. Εδω ειναι το λυκνο της τεχνολογιας και της επιστημης, οχι εκκολαπτηριο πολιτικων αποψεων καθαρα κομματικου χαρακτηρα.
Οποτε, οταν υπαρχει η αντιληψη πως αυτοι που απαξιωνουν τη σχολη, νοιαζονται παερισσοτερο για αυτην, σαστιζω και σκεφτομαι: πως γκινεν ατο;