Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 17 Δεκ 2014 9:12 pm

Απλός και περιεκτικός ο sceptic
Η υποκρισία στο απόγειό της. Οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις από ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια έβαζαν πλάτη σε κάθε νομοσχέδιο και περικοπή και ήταν οι βασικοί βραχίονες "νομιμοποίησης" της μνημονιακής πολιτικής στα πανεπιστήμια, είναι αστείες.
Ας θυμηθούμε τη στάση του Γκόλια όσο ήταν κοσμήτορας στη σχολή από το πιο μικρό πρόβλημα, μέχρι το πιο μεγάλο. Ας θυμηθούμε τα κολλητηλίκια του με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στις σχολές, όσο και στο ΤΕΕ και ας μη βγάζουμε πορίσματα τόσο εύκολα.

Για να ξεμπερδέψω, λοιπόν, ορισμένους: Όποιος στηρίζει αυτές τις πολιτικές (ναι, αυτές που έχουν φέρει το ΕΜΠ σε αυτή την τραγική κατάσταση), ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να θέλει το καλό του πανεπιστημίου. Απλά και ξεκάθαρα. Ας γαβγίζει κι ας βγάζει ανακοινώσεις μετά όσο θέλει. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 18 Δεκ 2014 1:23 am

Μα ο Κουτσογιαννης το εθεσε πολυ σωστα, η δουλεια του κοσμητορα και του πρυτανη ειναι να λειτουργει τη σχολη και να εφαρμοζει τον νομο. Τον ιδιο νομο που του δινει το δικαιωμα να υπογραφει τα πτυχια των παιδιων που τελειωνουν. Δεν γινεται να μας αρεσει ο νομος οταν μας δινει πτυχιο αλλα οχι οταν κανει κατι αλλο.

Τελος, οποιος περιμενει απο σοβαρους ανθρωπους να κλεισουν τις σχολες τους ή οτι αλλο περιμενει, τσαμοα περιμενει. Υπαρχει και ο σωστος δρομος, αυτος της ψυχραιμιας και της δημοκρατικης παλης. Απλα η αληθεια ειναι (κατα την αποψη μου παντα) πως το πανεπιστημιο εχει χαλαρωσει πολυ και πλεον οποιος κανει κατι αλλο περα απο χαιδεμα αυτιων ειναι "φασιστας".
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 18 Δεκ 2014 6:07 am

GiannisRad έγραψε:Μα ο Κουτσογιαννης το εθεσε πολυ σωστα, η δουλεια του κοσμητορα και του πρυτανη ειναι να λειτουργει τη σχολη και να εφαρμοζει τον νομο. Τον ιδιο νομο που του δινει το δικαιωμα να υπογραφει τα πτυχια των παιδιων που τελειωνουν. Δεν γινεται να μας αρεσει ο νομος οταν μας δινει πτυχιο αλλα οχι οταν κανει κατι αλλο.

Τελος, οποιος περιμενει απο σοβαρους ανθρωπους να κλεισουν τις σχολες τους ή οτι αλλο περιμενει, τσαμοα περιμενει. Υπαρχει και ο σωστος δρομος, αυτος της ψυχραιμιας και της δημοκρατικης παλης. Απλα η αληθεια ειναι (κατα την αποψη μου παντα) πως το πανεπιστημιο εχει χαλαρωσει πολυ και πλεον οποιος κανει κατι αλλο περα απο χαιδεμα αυτιων ειναι "φασιστας".

τι εννοείς το πανεπιστήμιο έχει χαλαρώσει πολύ?
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 18 Δεκ 2014 12:33 pm

Οτι δεν νομιζω η πλειοψηφια των φοιτητων να ειναι αντιθετη με τον ελεγχο στα πανεπιστημια, ουτε με πολλα αλλα πραγματα που κατ'εμε επρεπε να ειχαν γινει καιρο τωρα.

Δηλαδη τι τοσο παραλογο ζητησε ο Φορτσακης, να δειχνει ταυτοτητα οποιος μπαινει στον χωρο της πρυτανειας (ή και του πανεπιστημιου). Δεν ειπε οτι θα μπαινουν μονο οι φοιτητες, απλα να ξερουμε τι μας γινεται. Εγινε της πουτανας, τον ειπαν φασιστα (η λεξη καραμελα της εποχης), βρικαν και οι βουλευτες του Συριζα και λαικισαν. Μια ωραια ατμοσφαιρα.

Δυστυχως, οτι δεν αρεσει στις παραταξεις πλεον ισοδυναμει με μια προσπαθεια καταληψης, "για να παραλυσει η ερευνα και το κερδος των μεγαλων κεφαλαιων!". Μη τυχον και πετυχουμε αυτο το ασχημο πραμα, την προοδο. Θα παθουμε τιποτα αν προοδευσει η ελληνικη βιομηχανια.

Εγω δεν λεω, να κανουμε καταληψη οταν πρεπει (οπως π.χ. για την χρηματοδοτηση των Αει) αλλα οχι για ταυτοτητες.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό ice92 » Πέμ, 18 Δεκ 2014 12:40 pm

+1
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 18 Δεκ 2014 2:32 pm

GiannisRad έγραψε:Εγω δεν λεω, να κανουμε καταληψη οταν πρεπει (οπως π.χ. για την χρηματοδοτηση των Αει) αλλα οχι για ταυτοτητες.

Ωραία, φέτος που ο καινούριος προϋπολογισμός δίνει ψίχουλα στο ΕΜΠ και το παραδέχονται μέχρι και οι καλοί και άγιοι πρυτάνεις μας, περιμένω τη ΔΑΠ να αρχίσει τις καταλήψεις και όλους εσάς τους υπόλοιπους (μέλη, φίλοι, ψηφοφόροι της και οι συν αυτώ) να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Αυτός που στέλνει τα ΜΑΤ για να κάνει lock-out στη Νομική Σχολή, ήτοι, κλούβες και διμοιρίες να μην αφήνουν τους φοιτητές να μπουν στις σχολές τους, δεν είναι φασίστας; (όχι, μην κάνεις τον παραλληλισμό με τις φοιτητικές καταλήψεις που αποφασίζονται συλλογικά και δημοκρατικά και μπορείς να έρθεις ανεμπόδιστα, ακόμα τα τελευταία 5 λεπτά της διαδικασίας :shh: και να ψηφίσεις την "ανοιχτή σχολή" σου)

Υ.Γ.1. Τώρα που έρχεται ο Σύριζα, όλο το δεξιό τιμ του mqn θα αφηνιάσει.. Τι έχω να τραβήξω; :crazy2:
Υ.Γ.2. Μην απαντήσεις, θα είμαι Πάτρα και θα σε γράψω και δεν το θέλω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 19 Δεκ 2014 2:10 am

Κανεις λογο φασισμο και συλλογικοτητα, αλλα προσωπικα, δεν βλεπω πως το πανεπιστημιο ειναι περισσοτερο δικο μας απο του Φορτσακη. Οπως εμεις αποφασιζουμε και το κλεινουμε χωρις να μας νοιαζει τι θελει ο Φορτσακης, ετσι και αυτος κανει το ιδιο. Φανταζομαι και αυτος θα εκανε καποια συνελευση καθηγητων για να παρει την αποφαση αυτη.

Btw, ας κατεβασει καποια παραταξη ενα πλαισιο με διαμαρτυρια/επιστολη/συναντηση με καποια αρχη που να εχει τη δυνατοτητα να βοηθησει τη κατασταση και προς θεου χωρις καταληψη και εγω ορκιζομαι πως θα ειμαι παρων, ελπιζω οχι μονο εγω αλλα και πολλοι αλλοι φοιτητες.

Τελος, μην ανησυχεις για το γραψιμο, η κουβεντα ελπιζω να μην ειναι προσωπικη αλλα κυριως γενικευμενη και ανοιχτη, δεν υπαρχει διαμαχη αλλα διαλογος!
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 19 Δεκ 2014 7:51 am

GiannisRad έγραψε:Btw, ας κατεβασει καποια παραταξη ενα πλαισιο με διαμαρτυρια/επιστολη/συναντηση με καποια αρχη που να εχει τη δυνατοτητα να βοηθησει τη κατασταση και προς θεου χωρις καταληψη και εγω ορκιζομαι πως θα ειμαι παρων, ελπιζω οχι μονο εγω αλλα και πολλοι αλλοι φοιτητες.

Είδαμε ποιος ασχολήθηκε όταν η διοίκηση της σχολής περνούσε αποφάσεις για ECTS και πρόγραμμα σπουδών ερήμην των φοιτητών...
Είδαμε ποιος ασχολήθηκε όταν στη συνέλευση του Συλλόγου για το πρόγραμμα σπουδών, που δεν κατέβαινε πλαίσιο με κατάληψη, ήμασταν εμείς και εμείς...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 19 Δεκ 2014 11:54 am

Γιατι παιρνεις defacto πως εγω διαφωνω με τα ects και τα αλλα που αναφερεις, δεν καταλαβαινω για ποιο λογο στην Ελλαδα γουσταρουμε να μενουμε πισω. Ειμαστε (ή τουλαχιστον ημασταν) η τελευταια δυτικη οικονομια σοβιετικου στυλ, ή τουλαχιστον αυτο ηταν το ονειρο μας. Παντα, παντα εκει, να μεινουμε πισω, σαν τον Ποποτα. Εμπρος πισω λοιπον, κλειστε τα συνορα, να ειμαστε αποκομμενοι απο τον εξω κοσμο, ουτε ects, ουτε υποτροφιες, ουτε τιποτα. Γιατι προφανως, πανω απο ολα, ο σοσιαλισμος στην Ελλαδα πετυχε απολυτα.

Πως γκινεν ατο (αθανατε Ογκουνσοτο), που δεν λαμβανουμε υποψιν τιποτα αλλα θεωρουμε εαυτους εξυπνοτερους και ηθικοτερους των αλλων; Δεν μας ενδιαφερει το οτι καθε φορα που μαζευουμε παραπανω φοιτητες στη συνελευση, το αποτελεσμα τεινει παντα προς την απραξια (δαπ);

Προφανως και οχι. Απλα δεν μας νοιαζει που οι νεοι σκεφτονται να φυγουν στο εξωτερικο επειδη ειναι καλυτερη η κατασταση. Ουτε πως οι φοιτητες των σχολων ακουνε MIT και Berkekey και τους τρεχουν τα σαλια. Και ας εχουν εκει ECTs, διαιρεμενο κυκλο σπουδων (δεν συμφωνω αλλα δεν δογματιζω και ολας) και ολα τα "σατανικα" του καπιταλιστικου κοσμου.

Δεν μας νοιαζει, γιατι εμεις ξερουμε καλυτερα. Γιατι οπως ειχα ακουσει εδω, εμεις οι εξυπνοτεροι δεν θελουμε εξωτερικο επειδη νοιαζομαστε περισσοτερο και δεν θα φευγαμε ποτε απο εδω(σχεδον sic). Ομως, αυτο ειναι το "εμπρος πισω" σκεπτικο. Γιατι εγω, δεν θελω να φυγω στο Berkrley, θελω να προσπαθησω να κανω το πανεπιστημιο καλυτερο και ισαξιο με το Berkeley. Δεν θελω να απαξιωνω το πανεπιστημιο μου με καταληψεις, κομματα, γκραφιτι, αφισες και "αναρχισμους", αλλα αντιθετως επιθυμω μια σχολη υποδειγμα που θα λαμπει μεσω της επισημης και της προοδου της και οχι μεσω καταληψεων και αφισων. Εδω ειναι το λυκνο της τεχνολογιας και της επιστημης, οχι εκκολαπτηριο πολιτικων αποψεων καθαρα κομματικου χαρακτηρα.

Οποτε, οταν υπαρχει η αντιληψη πως αυτοι που απαξιωνουν τη σχολη, νοιαζονται παερισσοτερο για αυτην, σαστιζω και σκεφτομαι: πως γκινεν ατο;
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 19 Δεκ 2014 3:09 pm

Χαϊκάλης: Μού έδιναν 2-3 εκατομμύρια για να ψηφίσω Πρόεδρο

Το όνομα φέρνει στη δημοσιότητα ο Βεξαβάνης από το Κουτί της Πανδώρας

κι επειδή το το τελευταίο site είναι down, μάλλον από την υψηλή επισκεψιμότητα, παραθέτω το άρθρος σε spoiler:

Spoiler: show
"Γιώργος Αποστολόπουλος" το όνομα του ατόμου

Το όνομα "Γιώργος Αποστολόπουλος" κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης ότι ανήκει στο άτομο που επεχείρησε να τον δωροδοκήσει κι έκανε 3 αλλεπάλληλα ραντεβού μαζί του.
Πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο το οποιο δραστηριοποιείται στον τραπζικό χώρο και κατά καιρούς έχει εργαστεί για funds του εξωτερικού, την Deutche Bank αλλά και γιαι ελληνική τράπεζα.
Ο κ. Χαϊκάλης φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία λίγο πριν από την επεχείρηση παγίδευσης εκτός από το όνομα και δύο διευθύνσεις.

Υ.Γ. το πιο αστείο απ'όλα είναι ότι κανένα κανάλι δεν μας έδειξε τη συνέντευξη τύπου σε ζωντανή μετάδοση, σε αντίθεση με τον προεκλογικό αγώνα του Βενιζέλου από την Καστοριά πριν λίγες μέρες :lol:
:ellinofreneia:
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση