από paktomenos » Πέμ, 20 Οκτ 2011 10:28 pm
@neaoktana
Εγώ φαντάζομαι το άλλο.30-100-1000 φοιτητές προκειμένου να δώσουν τα μαθήματά τους, να εμποδίσουν 500 χιλιάδες (και βάλε) διαδηλωτές, αλλά και αυτούς που με τις καρδιές τους ήταν μαζί με αυτούς -και σόρρυ για τον λαϊκισμό, αλλά όταν πηγαίναμε και φεύγαμε, αυτά ακούγαμε από ανθρώπους που για τους χ,y λόγους δεν μπορούσαν να κατέβουν.Ακόμα και αν γινόταν όμως να γίνει τέτοια διαδήλωση ΚΑΙ να μπορεί να εξασφαλισθεί "η ομαλότητα προκειμένου να μη σταματήσει η παραγωγική για την κοινωνία διαδικασία εξεταστική", θα έπρεπε να την διακόψει η διαδήλωση.Για αρκετούς λόγους που βαριέμαι να τους αναφέρω.Τι σχέση λοιπόν έχει η παρέμβαση ελαχίστων φοιτητών τις προάλλες με αυτήν την τεράστια διαδήλωση?
Είναι η ιδιομορφία της ελληνικής κοινωνίας, που κάθε οικογένεια έχει και την καβάτζα της πλέον- νάναι καλά το ΠΑΣΟΚ και τα ντελόρ- και υπάρχει λίπος προς καύση ακόμα.Δεν ξέρω αν σε 1-2 χρόνια από τώρα διάφορες τηλε-περσόνες που ξαφνικά την είδαν επαναστάτες και διάφορα φερέφωνα της ομαλότητας και της "παρακώλυσης" θα κάνουν λόγο για "φιλήσυχους διαδηλωτές" -φιλήσυχοι διαδηλωτές χειροκροτούσαν χθες "κουκουλοφόρους με μάσκες" που πετούσαν πίσω τα ασφυξιογόνα από τα οποία πέθανε σήμερα ένας- , για οργισμένο λαό ή για μια ξαφνική μετατροπή όλων των τηλεθεατών σε "κουκουλοφόρους.Τότε όμως θέλω να δω και εδώ μέσα τι θα λέγεται.Έτσι για την πλάκα.Εδώ θα είμαστε.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)