Πες τα βρε merde!Μπροστα στο γραμμα του νομου χανεται και η τελευταια ανθρωπια.γι αυτους ειμαστε μονο αριθμοι.Δεν ειμαστε ο Κωστας,ο Γιωργος,η Μαρια που εχουμε λειωσει στα θρανια τοσα χρονια απο το πρωι μεχρι το βραδυ!γι'αυτους φταινε μονο οι φοιτητες,λες και δε ματωνουμε για να βγουμε απο μια σχολη,λες και μας δινουν το πτυχιο δωρεαν.οποιος σκαβει το λακκο ομως....
Εγώ έχω διαπιστώσει ότι από τη σχολή φτύνεις λίγο αίμα για να βγεις. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του πατέρα μου που έλεγε (αφού είδε ότι πέρασα) ότι "η χαρά σου θα κρατήσει για λίγο, γιατί πιο εύκολα μπαίνεις απ'ότι βγαίνεις". Και αυτό ισχύει στο ακέραιο. Εδώ δεν είμαστε παιδαγωγικά, με 9.5 στα 4 χρόνια για όλους. Εδώ ματώνεις για να βγεις. Και ή έχεις άριστο προγραμματισμό και όρεξη εξ'αρχής και βγαίνεις στα 5 (πραγματικά μαγκιά σου), ή περνάς από διάφορες φάσεις, κάτι σου τυχαίνει βρε αδελφέ μέσα σε 5 χρόνια, και χάνεις κάποιο χρόνο. Γιατί να ποινικοποιείται τόσο πολύ αυτός ο χρόνος;
Ε εντάξει ας εξαιρέσουμε extreme περιπτώσεις...άσπρων μαλλιών, που και πάλι είναι ελάχιστες. Αυτοί πια δεν θέλουν να βγουν για να δουλέψουν, έχουν κάνει τη ζωή τους. Για το γαμώτο το θέλουν το πτυχίο. Και πάλι, αυτούς γιατί να τους διώξεις αφού δεν επιβαρύνουν σε τίποτα εκτός από ένα σκαμνί και ένα σχεδιαστήριο στο Γκίνη κάθε Φλεβάρη-Ιούνη-Σεπτέμβρη;
@ gandalf Εντάξει, όπως πάντα ο αριθμός των μαθημάτων είναι ένα πρόβλημα το οποίο λύνεται με δύο τρόπους:
α.) με εκσυγχρονισμό του προγράμματος σπουδών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθημάτων,
κρατώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του ιδρύματος και του πτυχίου ως έχει, δηλαδή αλλαγή της στρατηγικής των σπουδών αλλά με προϋπόθεση τη διατήρηση της ποιότητάς τους.
β.) με "μετάλλαξη" του ιδρύματος στα πρότυπα της Μπολόνια, 3+2, Bachelor-Master, κ.ο.κ.
το (β.) προφανώς δεν το θέλουμε, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ηπειρωτικό μοντέλο εκπαίδευσης που βγάζει διπλωματούχους μηχανικούς με ισχυρό πτυχίο και όχι αναλώσιμους υπαλληλάκους με τυφλή εξειδίκευση. Το (α.) όμως το βλέπω ως τη βέλτιστη λύση,
που θα μας απαλλάξει από τα πολλά (δυστυχώς) άχρηστα μαθήματα που έχουμε. Γιατί έχω την εντύπωση σε ΠΟΛΛΑ μαθήματα ότι απλά...ταϊζουμε ως ΕΜΠ τους διδάσκοντες, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα στη διδασκαλία. Άνετα δηλαδή τα 67 μαθήματα είναι πολλά, αφαιρούν χρόνο και όρεξη από άλλα πιο σημαντικά μαθήματα, και βοηθούν στην "εντατικοποίηση" που έχει γίνει καραμέλα πια.
Δηλαδή είσαι κατά της εντατικοποίησης αλλα υπέρ του να διατηρηθούν τα μαθήματα ως έχει; Μου φαίνεται ότι μια τέτοια γνώμη αλληλοαναιρείται.
Σεντονάρα