καταρχήν δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες από το ύφος του προηγούμενου ποστ μου ε? (αν ναι συγνώμη!)
Φυσικά και όχι.

Για να αλλάξει μια προβληματική κατάσταση, πρέπει και ατομικά να μην την ανεχόμαστε/υποθάλπουμε με τη συμπεριφορά μας, και συλλογικά να προσπαθούμε να την αλλάξουμε.
Ακριβώς εκεί θέλω να καταλήξω. Η ατομική συνείδηση είναι συμπληρωματική και πολλές φορές εξίσου δυνατή με τη συλλογική προσπάθεια.
Αλήθεια, αν βγει τώρα κειμενάκι πολιτικού χώρου στη σχολή για το ακρωτήρι, θα πρέπει να ζητήσει ο merde πνευματικά δικαιώματα?το προτείνω ως επόμενο poll!
Ναι θα κάνω μήνυση, θα πάρω τον Κούγια τον ομορφάντρα, διότι ως γνωστόν εγώ πέταξα το θέμα, εγώ έχω την αξιοποίηση του για καμιά τριανταριά χρόνια.

Μακάρι να έβγαζε χώρος κειμενάκι, αυτό θα σήμαινε ότι προβληματίζονται και άλλοι εκτός από εμένα. Το ιδεατό για μένα θα ήταν να αναφέρει ως πηγή προβληματισμούς από το MQN. Αλλά δεν μοιράζονται όλοι την ίδια γνώμη για αυτό, οπότε και το καβάτζωμα μας κάνει. Είπαμε, συλλογική προσπάθεια.

Anyway, δεν θέλω να τραβήξω το θέμα γιατί σε λίγο θα κατηγορηθώ ότι κάνω...προπαγάνδα εν όψει των εκλογών. Προφανώς και τις εκλογές τις έχω λίγο χεσμένες, και απλά άνοιξα το topic επειδή:
α.) είδα ότι αυτή την περίοδο γίνονται απανωτά πάρτυ στο ακρωτήρι
β.) θυμήθηκα εκείνο το άρθρο που χα διαβάσει πιο παλιά στα ΝΕΑ
ο συνδυασμός των α και β το επικαιροποίησε.