FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 30 Σεπ 2013 7:20 pm

Ο όρος "ερευνηταράδες καθηγητάδες" ανακαλείται και ζητώ συγνώμη. Είναι μία κουβέντα που θα μπορούσα να πώ σε μία κατ'ιδίαν συζήτηση με έναν φίλο μου και όχι δημόσια και καταλαβαίνω γιατί θιχτήκατε.
Απο εκεί και πέρα θα μου επιτρέψετε να κρατήσω την άποψη μου. Το ΕΜΠ θα έπρεπε απο μόνο του σε αυτή την περίοδο κρίσης να μειώσει το "οικονομικό αποτύπωμά" του στον κρατικό κορβανά. Υπάρχουν άπειρα περιθώρια βελτίωσης και μηχανογράφησης που θα μπορούσαν να μειώσουν το προσωπικό χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των σπουδών ή της έρευνας.
Επειδή δεν το κάνατε απο μόνοι σας, ήλθε η ώρα που θα γίνει με το ζόρι. Και είναι φυσικό να γίνει άτσαλα.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό AE » Δευτ, 30 Σεπ 2013 7:41 pm

Σε ένα παλαιότερο ποστ του Αντώνη Χριστοφίδη (ερευνητής ΙΔΑΧ, για όσους δεν τον γνωρίζουν), θα δεις πώς το ΕΜΠ έχει συμβάλει - χωρίς να ρωτηθεί - στη μείωση του χρέους:

http://itia.ntua.gr/blog/2012/09/02/psi/

Και σε ένα άλλο ποστ δικό μου θα δεις κάτι που θα σου φανεί οξύμωρο: Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΜΠ, και συνακόλουθα οι ανάγκες του σε διοικητική υποστήριξη, έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των (παράλογων, κατ' εμέ) απαιτήσεων "διαφάνειας" των ερευνητικών προγραμμάτων:

http://itia.ntua.gr/blog/2012/10/05/res ... aurocracy/
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό Mobious » Δευτ, 30 Σεπ 2013 7:55 pm

Οι δαπάνες για την παιδεία στην Ελλάδα βρισκόντουσαν κάποτε περιπου στο 4% του ΑΕΠ, και τότε πολλοι παραπονιόντουσαν (δικαιολογημενα για μενα) πως ενας τοσο σημαντικός τομεας του δημοσιου αφηνεται στη μοιρα του με τετοιες χρηματοδωτήσεις. Ο προϋπολογισμός του 2013 που προτείνεται από την κυβέρνηση για την Παιδεία είναι ο χειρότερος όλων των προηγούμενων ετών, οι δαπάνες για την παιδεία βρίσκονται στο 2,51 % επί του ΑΕΠ, καθιστώντας την Ελλαδα μαζι με 2-3 αλλες χώρες αν έχω καταλάβει καλα, για αλλη μια φορά, στον πάτω της ευρωπης. Ξέρω ξέρω το ποσοστό του ΑΕΠ δεν είναι απόλυτος δεικτης, ούτε λέει τα πάντα για την ποιότητα της εκπαιδευσης των νέων. Αλλα οκ..μιας και μιλάμε για εξοδα και διαχείρηση δημόσιου χρήματος, μηπως να δουμε λίγο γυρω μας που γινονται οντως οι σπαταλες και να αφησουμε ησυχη την παδεία? Χωρις παρεξήγηση..απλά η άποψη μου :D
Mobious

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό αζαζαζα! » Δευτ, 30 Σεπ 2013 8:07 pm

Jason_ab έγραψε:
Και σε τελική ανάλυση δεν σας είπα να μην ερευνείτε την αβεβαιότητα των μοντέλων. Κάθε άλλο. Απλά να μπορέσετε να λειτουργήσετε με λιγότερα χρήματα ώς σχολή σας ζητάει η κοινωνία.

Ε άμα το θέλει κοινωνία αλλάζει το πράμα...
αζαζαζα!

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Δευτ, 30 Σεπ 2013 8:56 pm

Off topic:
Jason_ab έγραψε:Ο όρος "ερευνηταράδες καθηγητάδες" ανακαλείται και ζητώ συγνώμη. Είναι μία κουβέντα που θα μπορούσα να πώ σε μία κατ'ιδίαν συζήτηση με έναν φίλο μου και όχι δημόσια και καταλαβαίνω γιατί θιχτήκατε.

Κλασσική θρασύδειλη τακτική... Πετάμε τουφεκιές και βαρείς χαρακτηρισμούς στον αέρα, δε σεβόμαστε κανέναν και τίποτα και μόλις βρεθεί κάποιος καθηγητής (σιγά μη σεβαστούμε το συμφοιτητή μας...) και μιλήσει με στοιχεία και μας στριμώξει τα παίρνουμε όλα πίσω (ύστερα από τρία ποστ)...

Jason_ab έγραψε: Υπάρχουν άπειρα περιθώρια βελτίωσης και μηχανογράφησης που θα μπορούσαν να μειώσουν το προσωπικό χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των σπουδών ή της έρευνας.Επειδή δεν το κάνατε απο μόνοι σας, ήλθε η ώρα που θα γίνει με το ζόρι. Και είναι φυσικό να γίνει άτσαλα.

Έχεις κάτι στα χέρια σου που να τεκμηριώνει αυτά που λες, εκτός από ανακοινώσεις της Δαπάρας και της κυβέρνησης; Το αναφαίρετο δικαίωμά σου να εκφέρεις προσωπική άποψη, όποια κι αν είναι αυτή, δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετείς-τεκμηριώνεις αυτά που υπερασπίζεσαι.
Τουλάχιστον, όλοι εμείς, οι κρατικοδίαιτοι, οι παλιοσοβιετικοι, οι.. οι.. οι... , έχουμε στα χέρια μας αποφάσεις συγκλήτων, κείμενα από καθηγητικό προσωπικό (Δαμίγος, Ευστρατιάδης) και εργαζομένους, που τεκμηριώνουν αυτά που λέμε (χώρια η πολιτική τεκμηρίωση)...

Υ.Γ. εκτός αν θεωρούμε τεκμηρίωση κάτι εκτρώματα, όπως ένα που ανέβηκε από καθηγητή του ΕΜΠ (δε θυμάμαι όνομα), σε κάτι βρωμοσάιτ (βλ. protagon)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό mamassis » Δευτ, 30 Σεπ 2013 9:16 pm

Ανέβασα ένα κείμενο για κάποιες "άδικες διαθεσιμότητες" στο ΕΜΠ (στο blog της ΙΤΙΑΣ)
http://itia.ntua.gr/blog/
Ελπίζω να είναι εντός θέματος και να βοηθήσουν στο διάλογο
mamassis

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 30 Σεπ 2013 9:32 pm

να προσθέσουμε επίσης ότι θα απολυθούν και οι επιστάτες στο κάτω πολυτεχνείο και στην θέση τους θα μπουν σεκιουριτάδες. Αυτό μου το είπαν χθες οι ίδιοι. Σεκιουριτάδες (πρώην μπάτσοι) έχουν μπει ήδη στο ΕΚΠΑ.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό AE » Δευτ, 30 Σεπ 2013 9:33 pm

Ο φίλος Jason_ab είπε κάτι όντως προσβλητικό, αλλά από τη στιγμή που ζητά συγγνώμη οφείλουμε να θεωρήσουμε την παρεξήγηση λήξασα. Από την άλλη πλευρά, βρήκα κάποιες από τις απόψεις του αληθινά χρήσιμες. Για τον λόγο αυτό, συστήνω σε όλους σας να λέτε τη γνώμη σας με παρρησία (προσοχή όμως, τη δική σας γνώμη - μην αναπαράγετε κλισέ που ακούτε ένθεν και κείθεν), αλλά να είστε πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς που κάνετε, ειδικά για ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

OxYdO, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες: Δυστυχώς υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση και έντονη προπαγάνδα, που οποία πρέπει να αντικρούσουμε, με τεκμηριωμένα στοιχεία.
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 30 Σεπ 2013 9:41 pm

oxydo επειδή σε βλέπω να σφίγγεσαι ιδιαίτερα, θα σου πώ πως το να ανακαλέσεις κάποια έκφραση η οποία ήταν άδικη στον πολιτισμένο κόσμο θεωρείται δείγμα ωριμότητας. Στο χωριό σου ίσως είναι θρασυδειλία. Απο εκεί και πέρα εκτός απο την έκφραση "ερευνηταράς καθηγητής"... δεν ανακάλεσα κάτι άλλο. Πραγματικά αυτό που είπες οτι τα ανακαλώ όλα μετά απο τρία πόστ όταν μου μίλησε κάποιος με στοιχεία ήταν πραγματικά εξοργιστικό. Ή θα ήταν εξοργιστικό εάν δεν ήταν τόσο εμφανής η εμπάθειά σου προς οποιονδήποτε δεν συμμερίζεται τις απόψεις σου.

Η τεκμηρίωση της άποψής πάντως μου έγινε και είναι συγκεκριμένη. Δεδομένου οτι το οργανόγραμμα και ο τρόπος που δουλεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το ΕΜΠ είναι κρυφά και δεδομένου οτι με την πρόοδο της τεχνολογίας υπάρχουν και οι άτιμοι οι υπολογιστές και δεν χρειάζονται όλα πιά να γίνονται με το χέρι τότε έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ οτι μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση ορισμένων και κυρίως η απόδοση του συστήματος. Εκτός απο αυτό (που είναι και το ρεζουμέ) εξήγησα και αρκετά ακόμα πράγματα, μπορείς να τα διαβάσεις με την ησυχία σου.
Τώρα εάν εσύ αρέσκεσαι στο να ακούς κάποιον που κρίνει απο μόνος του τον εαυτό του χρήσιμο, δικαίωμά σου. Εσωτερική αξιολόγηση, βρίσκουμε εαυτούς ικανούς, ζητάμε και άλλους υπαλλήλους και όλα καλά. Αυτό σου φτάνει;
Εξωτερική αξιολόγηση του management και της διαχείρισης των πόρων της σχολής δεν έχει γίνει.
Απο εκεί και πέρα όσοι διαφωνούν μαζί σου είναι θρασύδειλοι, βρωμοσάιτ, εκτρώματα κλπ.
Κλασσική νοοτροπία κουβέντας. Όταν δεν έχουμε τί να πούμε κατεβάζουμε καντήλια.
Sorry φίλε μου. Όπως και να το δώ, όσο και να με βρίσεις, όσο και να χτυπιέσαι... ε.... δεν συμφωνώ μαζί σου. Τί να κάνουμε δηλαδή.
Εξάλλου εάν όλοι συμφωνούσαμε μαζί σου δεν θα είχαμε την χαρά να σε καμαρώνουμε να μας βάζεις στην θέση μας με επιχειρήματα και ώριμο διάλογο.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 30 Σεπ 2013 10:07 pm

Jason_ab έγραψε: Δεδομένου οτι το οργανόγραμμα και ο τρόπος που δουλεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το ΕΜΠ είναι κρυφά και δεδομένου οτι με την πρόοδο της τεχνολογίας υπάρχουν και οι άτιμοι οι υπολογιστές και δεν χρειάζονται όλα πιά να γίνονται με το χέρι τότε έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ οτι μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση ορισμένων και κυρίως η απόδοση του συστήματος.

Τεραστια αληθεια 1

AE έγραψε:Στο τελευταίο σημείο που αναφέρεις, ως μηχανικός αντιλαμβάνεσαι ότι σε όλα τα έργα μας προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ κόστους και ασφάλειας. Αν μπορούμε να έχουμε καλύτερα "μοντέλα", θα μπορούμε να σχεδιάζουμε έργα χαμηλότερου κόστους και υψηλότερης ασφάλειας. Είναι λοιπόν χρήσιμο να επενδύουμε κάποια χρήματα για τέτοιου είδους έρευνα, γιατί το όφελος που αποκομίζουμε για την κοινωνία είναι υπερπολλαπλάσιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έρευνα που κάνει ο καθένας μας "σώζει" τον κόσμο. Ελάχιστοι ερευνητές παράγουν πραγματικά πρωτότυπο και χρήσιμο έργο, και ακόμα πιο λίγοι βλέπουν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους να υλοποιείται στην πράξη. Ολοι όμως προσπαθούμε. Και οι συνθήκες που δουλεύουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι, πίστεψέ με, πολύ δύσκολες.

Τεραστια αληθεια 2

Η χρυσή τομή βρίσκεται στη μέση....
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης