Η ταινία "Ελένη"

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Η ταινία "Ελένη"

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:55 pm

lybe33 έγραψε:Μ'αρέσει που απαντάς...Είσαι γνήσια καλτ φιγούρα, πάντως στο αναγνωρίζω!

Τωρα εισαι απλως αναγωγος.
Αλλα εγω ειμαι δεξιος και εχω επιπεδο, οποτε δεν απανταω.

Reporter έγραψε:
apo7 έγραψε:Δεν ειναι ταινια προπαγανδα σαν το "Γραμμος και Βιτσι"

Ναι το χόλυγουντ δεν βγάζει προπαγανδιστικές ταινίες, μόνο μετριοπαθείς υπερπαραγωγές με κορυφαίους ηθοποιούς....Έλεος....
Όσο για το αν είναι προπαγάνδα, η στιχομυθία για τον αριστερό αντάρτη (που σύμφωνα με την ταινιάρα) κατέληξε νταβατζής σε κωλόμπαρο τα λέει όλα....Αλλά είπαμε, αυτά μόνο σε υπερατλαντικές αποστάσεις μπορούν να τα σερβίρουν και να πιάσουν τόπο....

Ολη τη μουργα μαζεψε το ΕΑΜ (καλα σχεδον ολη, πηραν αρκετους και τα Ταγματα Ασφαλειας). Μεχρι και για καπετανιο βαλανε τον εγκληματια του ποινικου Θαναση Κλαρα. Δεν το βρισκω καθολου απιθανο ενας πρωην αξιωματικος του ΕΛΑΣ, που διεταζε συχνα δολοφονιες ανθρωπων με κατηγορια τον αντικομμουνισμο, να καταντησει νταβατζης.

εντιτ:μιας και μιλας για προπαγανδα δες την ταινια "ο θιασος". Εκει εχει οντως προπαγανδα, αλλα απ'τη δικια σας μερια, και θα σ'αρεσει.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 9:14 pm

Ναι βέβαια, αν κάποιος αντάρτης είχε γλυτώσει από τις ναπαλμ των Αμερικάνων, την εκτέλεση από τα έκτακτα στρατοδικεία, την εξορία και τα βασανιστήρια στα ξερονήσια ή αν δεν είχε προλάβει να υποχωρήσει τακτικά στις σοσιαλιστικές χώρες τελικά κατέληγε νταβάς σε κωλόμπαρο στα Γιάννενα, ή αν ήταν φιλόμουσος (στην καλύτερη περίπτωση) πιανίστας σε μπουρδέλο (όπως λέει και το ανέκδοτο)....
Κοιτα, στο διαδίκτυο μια προσφιλής μέθοδος τρολλαρίσματος είναι να το παίζει κάποιος θεόχαζος , βλήμα , φαντασμένος , δαπίτης κ.λ.π. και να προσπαθεί να σοκάρει και να εκνευρίσει τους γύρω του με το πόσο κολλημένος είναι σε αντιλήψεις τέτοιες. Ελπίζω, για δικό σου καλό , να έπεσες τυχαία πάνω σ αυτή τη μέθοδο....
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 9:27 pm

Κοιτα, αν καποιος ηταν καθαρμα και δολοφονος νεος, οπως ηταν πολλο ΕΛΑΣιτες, λογικο να μεινει καθαρμα και γερος. Δολοφονος δεν μπορουσε πλεον να γινει ατιμωρητα, δεν ειχαμε την κυβερνηση του βουνου στην εξουσια να τα επιτρεπει αυτα, αλλα νταβατζης μια χαρα μπορουσε να γινει.

Απ'την αλλη η μανα του Γκατζογιαννη κι αλλα χιλια δυο θυματα της κομμουνιστικης κτηνωδιας, ουτε νταβατζης ουτε τιποτα μπορεσε να γινει. Το Ελληνικο κρατος που συνελαμβανε κομμουνιστες που θελαν να ριξουν το πολιτευμα και να μας κανουν σοβιετια, τους φυλακιζε (τουλαχιστον στα πρωτα χρονια που υπηρχε πραγματικος κινδυνος). Οι κομμουνιστες ομως αυτους που συνελαμβαναν για αντικομμουνισμο τις περισσοτερες φορες τους εκτελουσαν.

Κοιτα, ισως εχεις συνηθισει ν'ακους μονο την προπαγανδα της αριστερας, κι οι αληθειες που σου λεω σε ενοχλουν. Αλλα ουτε τον χαζο παιζω, ουτε το τρολ παριστανω, μιλαω σοβαρα.
apo7

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 9:30 pm

apo7 έγραψε:Αλλα ουτε τον χαζο παιζω, ουτε το τρολ παριστανω, μιλαω σοβαρα.

ο.κ
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Παρ, 14 Σεπ 2012 1:02 am

Apo7

Σοβαρά μιλώντας, χωρίς διάθεση ειρωνείας και εμπαιγμού, μολονότι η έκβαση της συζήτησης δημιούργησε ''εύφορο έδαφος'':

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείς να δεις καθαρά τα γεγονότα του εμφυλίου, ίσως και λόγω προσωπικών ή/και οικογενειακών πληγών. Έχω την αίσθηση ότι το θέμα το αντιμετωπίζεις πολύ συναισθηματικά και ως εκ τούτου οπαδικά. Το ζήτημα δεν είναι ποιος διέπραξε πιο πολλές φρικαλεότητες. Από τη στιγμή που ακούγεται η πρώτη εκπυρσοκρότηση, αρχίζει το γαϊτανάκι των αντεκδικήσεων ακόμα και από ανθρώπους χωρίς σαφή ή χωρίς -σκέτο- πολιτική τοποθέτηση. Σίγουρα είναι άπειρες οι ιστορίες (έχω ήδη τρεις πρόχειρες) που αν τις παρακολουθήσεις με το μικροσκόπιο, θα γίνεις ψυχικά κουρέλι. Αν σου περιγράψουν μια μάνα με σφαγμένο γιο στην αγκαλιά και δε ''λυγίσεις'' σημαίνει ότι είσαι αναίσθητος. Μα και τον Τιτανικό να δεις ή τον σκαρ να σκοτώνει το μουφάσα στο lion kings, μπορεί να σε πάρουν τα ζουμιά. Το θέμα του δικαίου ή αδίκου ΔΕΝ κρίνεται στο επίπεδο της εικονοποίησης μιας σκηνής φρίκης και άρα όποιος σκότωσε πιο πολλούς ή όποιος ήταν πιο βάναυσος είναι ο κακός και ο άλλος ο καλός. Σε αυτό το επίπεδο μάλλον αυθαιρεσίες θα ακουστούν παρά πραγματικές πληροφορίες.

Το ζήτημα είναι ποιος έχει το ιστορικό δίκαιο και εδώ τα πράγματα είτε το θέλεις είτε όχι είναι ξ ε κ ά θ α ρ α. Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που έκαναν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, σπέρνοντας μέσα σ' αυτόν τα οραματικά στοιχεία της πραγματικής δημοκρατίας, αυτής του λαού. Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που αγωνίζονταν για μια κοινωνία πραγματικής ελευθερίας, αλληλεγγύης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ο πλούτος (και ο plouto :mrgreen: ) θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν. Για μια κοινωνία που αρμόζει σε Ανθρώπους, χωρίς κολασμένους απ'τη μια και αδηφάγους απ'την άλλη (α ξέχασα και το φτιασίδωμα της ανισότητας που ακούει στο όνομα ''μεσαία τάξη''). Μάλιστα, όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα (αυτές οι κουτσουρεμένες ή λαμπρές αστικές ελευθερίες & το ''κοινωνικό κράτος'') έχουν βαφτεί με αίμα αριστερών (ψήφος στις γυναίκες, εργασιακά δικαιώματα, ατομικές ελευθερίες, δημόσια εκπαίδευση-υγεία και πλείστα όσα εσύ απολαμβάνεις και γεύεσαι -αχανής ο κατάλογος).

Οι δεξιοί σε όλες τις φάσεις της ιστορίας αυτών των αγώνων ήταν πάντα θιασώτες κάποιου βασιλιά/δικτάτορα, των πιο σκοταδιστικών και ανελεύθερων καθεστώτων. Ως εκ τούτου ήταν υποτελείς, λακέδες και ραγιάδες. Για ποια ελευθερία να παλέψουν τέτοιοι άνθρωποι; Είτε άμεσα είτε έμμεσα στην κατοχή ήταν το δεξί χέρι των Ναζί. Άμεσα ως Τάγματα Ασφαλείας, έμμεσα ως ''αγνοί'' και πρόθυμοι καταδότες των κομμουνιστών. Τους γοήτευε η στολή ; Δεν ξέρω, πάντως πιο ζεστή ήταν γι αυτούς η μπότα του εθνικοσοσιαλιστή παρά η αρβύλα του εθνικοαπελευθερωτή. Ταιριάζαν τα χνώτα τους και οι ιδεολογίες τους.

Πάντως, για να μη νομίζεις ότι πρόκειται για καμιά ελληνική ιδιαιτερότητα, να ξέρεις ότι σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο, αυτό ήταν το ''σχήμα'' που ακολουθήθηκε στους εμφυλίους (βλ. Ισπανία, Ιρλανδία). Και ξέρεις όταν οι ''συμπτώσεις'' είναι τόσο πολλές, αποτελούν ιστορική απόδειξη και όποιος την αμφισβητεί είτε είναι αδαής είτε εθελοτυφλεί (ή ότι άλλο μεσολαβεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο έννοιες). Για του λόγου το αληθές θα σου προτείνω και εγώ με τη σειρά μου μια ταινία στην οποία οι ''προσωπικές ιστορίες'' ισορροπούν και ίσως βγάλεις πιο νηφάλια συμπεράσματα: ''Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι''. Θα σε αφήσει ευχαριστημένο και ελπίζω προβληματισμένο. ;)

Υ.Γ: Μη μου γράψεις καμιά απάντηση με αναφορά στην ΕΣΣΔ , γιατί με εμένα ξέρεις ότι δεν πιάνει.
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 14 Σεπ 2012 1:29 am

@kavourdista

χαρά στο κουράγιο σου να κάνεις ταλιράκια τα α(υτο)νοητα.

Εικόνα

(η μόνη λύση) :lol:
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 14 Σεπ 2012 12:22 pm

Ελένη (του Μενελάου)

Μια ταινια σταθμος, που υμνηθηκε απ΄τον παγκοσμιο τυπο, αν και στην Ελλαδα προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες λόγω τρωακών απειλών, βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους Τρώες τελικώς η προβολή της διεκόπη.

Η αληθινη ιστορια της Τροίας

http://www.youtube.com/watch?v=dlrviJ_lplk

Spoiler: show
Υ.Γ Sorry ρε παίδες αλλά σα να βάρυνε πολύ το θέμα :ellinofreneia:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Atakama » Παρ, 14 Σεπ 2012 1:16 pm

Το εύφορο έδαφος μου δίνει και μένα όρεξη για κουβεντούλα.
Είμαι και εγώ από Ήπειρο και είχα μαρτυρίες και των δύο παππούδων μου για κείνη την εποχή, ο ένας ψιλο-ουδέτερος (δίκαιοι αλλά αυταρχικοί οι κομμουνιστές), ο άλλος δεξιός πήγε με το Ζέρβα. Τα άκουσα και από τις 2 πλευρές.
Με αφορμή αυτά που είπε ο kavourdista-amugdala θα πάρω απόσταση από τις φράσεις."Έχω την αίσθηση ότι το θέμα το αντιμετωπίζεις πολύ συναισθηματικά και ως εκ τούτου οπαδικά." και "Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που αγωνίζονταν για μια κοινωνία πραγματικής ελευθερίας, αλληλεγγύης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ο πλούτος (και ο plouto ) θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν."
Αν προσπαθήσει κάποιος να δει τις φράσεις, και το πλαίσιο, κοινωνικό και ηθικό, που μπορούσαν να ειπωθούν οι φράσεις τότε και όχι τώρα.
Καταρχήν τότε ο νόμος είχε να κάνει κυρίως με το εθιμικό δίκαιο, δηλαδή άμα σε αδικούσε κάποιος σε μεγάλο βαθμό και είχες πίσω τις πλάτες της κοινωνίας, και να τον καθάριζες, η τοπική κοινωνία δε σε κυνηγούσε(μόνο από τους συγγενείς του νεκρού κινδύνευες). Φανταστείτε τώρα καταστάσεις με κλεμμένα ζώα, καταπατημένα βοσκοτόπια κλπ.
Το ότι άρχισαν να σκοτώνονται για ιδεολογία και μες στη κοινωνία του χωριού να ρουφιανεύει ο ένας τον άλλον(οι μεν στους κομμουνιστές και οι δε στους ταγματασφαλίτες) καταλαβαίνετε πόσο δυσπιστία έφερε στις σχέσεις των ανθρώπων. Γιατί πήγε περίπατο το εθιμικό δίκαιο τόσων αιώνων και τη θέση του πήρε, ποιος είχε τους πιο ισχυρούς φίλους. Τη μια μέρα στο χωριό έσκαγαν οι ταγματασφαλίτες, την άλλη οι κομμουνιστές. Ήθελε αρχίδια τότε ο "μικροαστισμός", γιατί άνετα ένας συγχωριανός σε κατηγορούσε, είτε επειδή δεν είχατε καλές σχέσεις, είτε λόγω κτημάτων, ότι είσαι με τους αντίπαλους και ερχόντανε αυτοί παραγγελτοί και σε καθάριζαν. Κατά κύριο λόγο ήταν πιο ασφαλές να ρουφιανέψεις πρώτος, γιατί αποκτούσες μια ασφάλεια. Οι διαδικασίες ήταν, πάντα σε σχέση με την αξιοπιστία του ρουφιάνου, συνοπτικές (των ταγματασφαλίτων πιο συνοπτικές).
Αυτά τα λέω, γιατί αυτές οι μαρτυρίες δεν έχουν καμιά σχέση με οπαδισμό και ίσα ίσα τους σημάδεψαν και τους ίδιους του ανθρώπους και όλη την κοινωνία. Είναι το ανάποδο του οπαδού όπως νοείται, καθότι οι ίδιοι απλώς αρνήθηκαν τη διαδικασία να επιλέξουν πλευρά είτε λόγω ιδεολογίας είτε γιατί αργά ή γρήγορα θα αναγκαζότανε να σκοτώσουν, αν ήταν νέοι άνδρες. Επιπλέον να ξεκαθαρίσουμε ότι μετά τις εκτελέσεις των διαφόρων ανθρώπων από τις 2 πλευρές, βαφτίζονταν οι εκτελεσθέντες "κομμουνιστές ανταρτες" και "ταγματασφαλίτες- ρουφιάνοι" ανάλογα τη πλευρά, νοοτροπία "έχει τσουκνίδες το χωράφι, βαφτίζω και τα σπαρτά τσουκνίδες και καίω όλο το χωράφι" ( πάλι τονίζω οι ταγματασφαλίτες ήταν πιο συνοπτικοί). Αυτά τα γεγονότα, όμως συνέβησαν, καλώς ή κακώς ,και από τις 2 πλευρές και καταγράφηκαν, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο.
Στην περίπτωση μου δε ξέρω τι θα έκανα, αλλά σίγουρα το να πετάς τη φρασούλα "ώπα, έχω το ιστορικό δίκαιο στο πλευρό μου" και μετά να καθαρίζεις συγχωριανούς σου, που μεγάλωσες δίπλα τους, κάπου διαστρεβλώνει, αν όχι, σίγουρα απλοποιεί την πραγματικότητα. Πάντως σίγουρα δε θα κοιμάσαι σαν πουλάκι, με όνειρα της νέας επανάστασης. Είναι διαφορετικό, να πεθαίνεις για αυτά που πιστεύεις και άλλο να σκοτώνεις ή να σε βάζουν να σκοτώσεις, τους ανθρώπους που ζουν μαζί σου. Και νομίζω μόνο με αυτή τη φράση μπορεί να συμπυκνωθεί όλη η προσπάθεια για μια νέα κοινωνία, που κάθε τόσο γίνεται επίκληση.
Την ταινία θα την δω, καθαρά αισθητικά, χωρίς φόβο και πάθος, χαχααχα, γιατί μου μυρίζει και μένα cultia, και προσπαθώ να βρω κάτι αντίστοιχης συγκίνησης που μου προκάλεσε ο "Παπαφλέσσας"
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Δημοσίευσηαπό stalin » Παρ, 14 Σεπ 2012 2:13 pm

Συνοπτικά, δυστυχώς σφαχτήκαμε για τα συμφέροντα άλλων (Αγγλων και Ρώσων). Ο κόσμος είχε μοιραστεί στην Γιάλτα και η έλλειψη υποστήριξης από την Μόσχα (όπλα, μέσα κτλπ) πρός το ΚΚΕ έδειχνε ξεκάθαρα σε ποιό στρατόπεδο θα έμενε η Ελλάδα. Η ηγεσία κατάλαβε ότι είχε αφεθεί στο έλεος των δυτικών δυνάμεων και κατέληξε στην συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία κάποιοι φωστήρες της δεξιάς παραβίασαν με πογκρόμ διώξεων κατά των αριστερών (και μη πολλές φορές) και καταλήξαμε με ευθύνες και των δύο πλευρών (5/42 σύνταγμα ευζώνων και άλλα...) σε έναν άσκοπο εμφύλιο, του οποίου το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο...
Ευτυχώς για την Ελλάδα δεν έμεινε πίσω από το <<σιδηρούν παραπέτασμα>> και έζησε πολύ καλύτερα μέχρι σήμερα από ότι αυτές οι χώρες...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό apo7 » Παρ, 14 Σεπ 2012 2:19 pm

paktomenos έγραψε:Εικόνα

(η μόνη λύση) :lol:

Εικόνα

@Atakama
Εχεις ενα δικιο σ'αυτα που λες, αλλα εγω δε σου μιλαω για τους ταγματασφαλιτες. Σου λεω για ανθρωπους που το μονο εγκλημα τους ηταν οτι δε θελαν τον κομμουνισμο, και γι'αυτο κυνηγηθηκαν και εκτελεστηκαν απ'τον ΕΛΑΣ.
Εξαλλου εφοσον εισαι απ'την Ηπειρο ξερεις οτι εκει Ταγματα Ασφαλειας δεν ειχαν δημιουργηθει.

kavourdista-amugdala έγραψε:

Για την ευημερια και την προοδο που θα εφερνε η επικρατηση του ΕΑΜ θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Οσο κι αν δεν σου αρεσει ο Σταλιν, δεν τον θεωρεις καν καλο κομμουνιστη, η πραγματικοτητα ειναι οτι το ΕΑΜ του εμφυλιου κι ο αρχηγος του Ζαχαριαδης ηταν πληρως υποταγμενοι στη Μοσχα και τον πατερουλη. Οποτε τυχον επικρατηση του ΕΑΜ θα επεβαλλε στην Ελλαδα καθεστως παρομοιο με αυτο των χωρων της ανατολικης ευρωπης, τα ελεγχομενα απ'το Κρεμλινο. Για το ποσο καλα ηταν τα καθεστωτα αυτα ρωτα τους Ουγγρους που προσπαθησαν να εξεγερθουν κατα του κομμουνισμου το 56, εξεγερση που οι σοβιετικοι επνιξαν στο αιμα, ή τους Τσεχους που καναν το ιδιο το 68, και η μαμα Ρωσια τους εστειλε τα τανκς για να τους αλλαξει γνωμη (το μαμα Ρωσια ειναι φραση που χρησιμοποιουσαν στο ΕΑΜ που υποστηριζεις).
Αλλα και το ιδιο το ΕΑΜ δεν κρατουσε καν τα προσχηματα. Ο πρωτος γυρος του εμφυλιου αρχισε ηδη κατα τη διαρκεια της κατοχης, οπου το ΕΑΜ διελυε ή προσπαθουσε να διαλυσει τις υπολοιπες αντιστασιακες ομαδες (ΕΚΚΑ, ΠΑΟ, ΕΔΕΣ κ.ά.), προκειμενου να εχει το μονοπωλειο στην αντισταση, να μην υπαρχει υπολογισιμος πολιτικος αντιπαλος και να μπορεσει να επιβληθει μετα την απελευθερωση. Τα σχεδια αυτα τα χαλασε ο Ελληνικος στρατος που γυρισε απ'την Αιγυπτο και την Ιταλια, οποτε το ΕΑΜ αποφασισε να αρχισει τον ενοπλο αγωνα για να επιβληθει. Στην Ιταλια, τη Γαλλια και αλλου τα ΚΚ δε σκοτωναν κοσμο αλλα συμμετειχαν κανονικα στις εκλογες, θελοντας να κυβερνησουν με την ψηφο του κοσμου. Στην Ελλαδα ομως οχι, οι δικοι μας κομμουνιστες ηταν γατονια, και ξεραν οτι ο λαος δε θα τους εβγαζε κυβερνηση (ο λαος θα ψηφιζε λαθος, οπως το ΚΚΕ λεει μεχρι και σημερα οταν δεν τα παει καλα στις εκλογες), οποτε αποφασαν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ το "ιστορικο τους δικαιο" δια της βιας, ακομα κι αν ο κοσμος δε το ηθελε. Τι κι αν ελαβαν χωρα μερικες (αρκετες) σκηνες φρικης - μην το βλεπετε οπαδικα, ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.
Παντως οσο ιστορικο δικαιο κι αν νομιζεις οτι εχεις, με το να προσπαθεις να το επιβαλλεις δια της βιας καταπατας την ελευθερια που επαγγελεσαι. Και το ΕΑΜ, περα απο τα οσα εγκληματα εχει κανει, περα απ'το ιστορικο του αδικο, δεν ρωτησε τον λαο αν συμφωνει με το σχεδιο του ή οχι. ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στις εκλογες. Ηξερε οτι αν γινονταν εκλογες θα εχανε, γιατι ο λαος δεν ηθελε κομμουνισμο αλλα δημοκρατια, και γι'αυτο προσπαθησε να επιβληθει δια της βιας. Και με το να διαλεξει αυτο το δρομο, εχασε οποιο δικαιο μπορει να ειχε ως τωρα.
apo7

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες