Περί Steve Jobs

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 08 Οκτ 2011 6:51 pm

Η ερώτηση "του εκατομυρίου"
Υποθέστε ότι εάν εγκαταλείψετε σήμερα το ΕΜΠ, είναι εξασφαλισμένο ότι θα ακολουθήσετε τη διαδρομή επιτυχίας του S. J.
Θα το κάνατε;

Spoiler: show
ΝΑΙ: Κλίμακα= Από ελπιδοφόρος Μηχανικός έως καπιταλιστικό γουρούνι.
ΟΧΙ: Κλίμακα= Από ελπιδοφόρος Επαναστάτης έως θλιβερός υποψήφιος Δημόσιος Υπάλληλος - "μηχανικός του ΙΚΑ"
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Σάβ, 08 Οκτ 2011 7:44 pm

Αυτό το δίλημμα μου θυμίζει το ''Μνημόνιο ή Χρεωκοπία'' :problem:
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 08 Οκτ 2011 8:22 pm

Look out of the box - Κοίτα έξω από το πηγάδι:
Δεν είναι δίλημμα, αλλά μητρώο.
animals.pdf
(27.84 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 211 φορές
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό stalin » Σάβ, 08 Οκτ 2011 8:33 pm

Καμένος έγραψε:
stalin έγραψε:Ήδη υπάρχουσα γνώση είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα που είχε γραφικό περιβάλλον και χρησιμοποιούσε ποντίκι αντί για σκέτο πληκτρολόγιο και γραμμή εντολών;;;
Το playstation 1 ζυγίζει 100 φορές το ipod, έχει Χ10 διαστάσεις, θέλει τηλεόραση και δεν έχει μνήμη. Τι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια;

η xerox ηταν η πρωτη που ανεπτυξε γραφικο περιβαλλον.
ps1-ipad, καμια 15αρια χρονια διαφορα...

Τελος παντων, ηταν - δεν ειναι ιδιοφυια, δημιουργικος κτλ, απο τη στιγμη που εκμεταλλευοταν την εργασια των αλλων και αποσπουσε την υπεραξια της σε τετοιο βαθμο που οι εργαζομενοι αυτοκτονουσαν, ετσι ωστε να κερδιζε ο jobs εκατονταδες δισεκατομμυριων κι οχι δεκαδες, ναι, ηταν ενας αλητης και τιποτα παραπανω.
κατα τ' αλλα με καλυψαν οι paktomenos, kavourdista-amugdala κ +blueoystercult+.

Το macintosh ήταν μακράν το καλύτερο λειτουργικό της εποχής του και ένα από τα καλύτερα σήμερα. Τα imac, ipad, iphone είναι προϊόντα επαναστατικά. Οι εργαζόμενοι δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο για αυτό και έχουν ένα μικρό αλλά εξασφαλισμένο μισθό. Αν κάτι δεν πάει καλά και η εταιρεία μπεί μέσα ο επιχειρηματίας θα χάσει τα λεφτά του, ο εργάτης απλά θα πάει αλλού να δουλέψει. Το κέρδος είναι η ανταμοιβή του επιχειρηματία για το ρίσκο που ανέλαβε την καινοτομία-ποιότητα-σωστή προώθηση-κομψότητα του προιόντος που οδήγησαν σε πωλήσεις.
Οι συνθήκες εργασίας στην Κίνα είναι άσχημες, το έχω δει απο κοντά, αλλά όλες οι εταιρείες εκεί κατασκευάζουν τα προϊόντα τους. Όποιος νομίζει ότι η apple είναι εταιρεία 340 δις δολαρίων επειδή κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, δεν πάει καθόλου καλά.
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Σάβ, 08 Οκτ 2011 8:59 pm

@neaoctana

Το μητρώο αυτό δεν υπάρχει. Εκτός αν το δούμε ποιητικά-σουρεαλιστικά, οπότε για παράδειγμα μπορεί κάποιος να οριστεί ως
(''ελπιδοφόρος επαναστάτης'',''γουρούνι καπιταλιστής'') :D . Βέβαια από την άλλη μπορεί να υπάρξει το (''ελπιδοφόρος επαναστάτης'',''ελπιδοφόρος μηχανικός''). Κατά συνέπεια θέλει κάποια τροποποίηση το μητρώο...
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Σάβ, 08 Οκτ 2011 9:15 pm

stalin έγραψε:
Καμένος έγραψε:
stalin έγραψε:Ήδη υπάρχουσα γνώση είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα που είχε γραφικό περιβάλλον και χρησιμοποιούσε ποντίκι αντί για σκέτο πληκτρολόγιο και γραμμή εντολών;;;
Το playstation 1 ζυγίζει 100 φορές το ipod, έχει Χ10 διαστάσεις, θέλει τηλεόραση και δεν έχει μνήμη. Τι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια;

η xerox ηταν η πρωτη που ανεπτυξε γραφικο περιβαλλον.
ps1-ipad, καμια 15αρια χρονια διαφορα...

Τελος παντων, ηταν - δεν ειναι ιδιοφυια, δημιουργικος κτλ, απο τη στιγμη που εκμεταλλευοταν την εργασια των αλλων και αποσπουσε την υπεραξια της σε τετοιο βαθμο που οι εργαζομενοι αυτοκτονουσαν, ετσι ωστε να κερδιζε ο jobs εκατονταδες δισεκατομμυριων κι οχι δεκαδες, ναι, ηταν ενας αλητης και τιποτα παραπανω.
κατα τ' αλλα με καλυψαν οι paktomenos, kavourdista-amugdala κ +blueoystercult+.

Το macintosh ήταν μακράν το καλύτερο λειτουργικό της εποχής του και ένα από τα καλύτερα σήμερα. Τα imac, ipad, iphone είναι προϊόντα επαναστατικά. Οι εργαζόμενοι δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο για αυτό και έχουν ένα μικρό αλλά εξασφαλισμένο μισθό. Αν κάτι δεν πάει καλά και η εταιρεία μπεί μέσα ο επιχειρηματίας θα χάσει τα λεφτά του, ο εργάτης απλά θα πάει αλλού να δουλέψει. Το κέρδος είναι η ανταμοιβή του επιχειρηματία για το ρίσκο που ανέλαβε την καινοτομία-ποιότητα-σωστή προώθηση-κομψότητα του προιόντος που οδήγησαν σε πωλήσεις.
Οι συνθήκες εργασίας στην Κίνα είναι άσχημες, το έχω δει απο κοντά, αλλά όλες οι εταιρείες εκεί κατασκευάζουν τα προϊόντα τους. Όποιος νομίζει ότι η apple είναι εταιρεία 340 δις δολαρίων επειδή κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, δεν πάει καθόλου καλά.

Οσα ρισκα και να παιρνει, ξαναλεω. Δεν ειναι δικαιολογια να εκμεταλλευεσαι την εργασια των αλλων. Αλλος παραγει, αλλος αποκομιζει το κερδος. τοσο απλο. θεωρια της υπεραξιας του Μαρξ, γεννησε τοσες επαναστασεις, θα γεννησει κι αλλες :P sorry
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό bell » Σάβ, 08 Οκτ 2011 9:19 pm

stalin έγραψε:Το macintosh ήταν μακράν το καλύτερο λειτουργικό της εποχής του και ένα από τα καλύτερα σήμερα. Τα imac, ipad, iphone είναι προϊόντα επαναστατικά.

δεν έχεις και πολύ αδικο σε αυτό, αν και δεν είμαι τόσο ''ψαγμένος'' πάνω στο αντικείμενο.

stalin έγραψε: Οι εργαζόμενοι δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο για αυτό και έχουν ένα μικρό αλλά εξασφαλισμένο μισθό. Αν κάτι δεν πάει καλά και η εταιρεία μπεί μέσα ο επιχειρηματίας θα χάσει τα λεφτά του, ο εργάτης απλά θα πάει αλλού να δουλέψει. Το κέρδος είναι η ανταμοιβή του επιχειρηματία για το ρίσκο που ανέλαβε την καινοτομία-ποιότητα-σωστή προώθηση-κομψότητα του προιόντος που οδήγησαν σε πωλήσεις.

όταν λες ''μικρός και εξασφαλισμένος μισθός'' είναι χρήματα για να ζήσεις ίσα-ίσα, να μείνεις πάντα ''δούλος'' να μην έχεις περιουσια κλπ...δεν θα αναλύσω τώρα τι επιπτώσεις έχει το ''μικρός και εξασφαλισμένος μισθός'' γιατι μυαλό έχεις και ξέρεις...και τι πάει να πει δεν αναλαμβάνουν ''κανένα ρίσκο'' (πυροτέχνημα είναι αυτό για εντυπώσεις και δικαιολογίες) από τη στιγμή που παίρνουν ψίχουλα!!!

με βάση τα λεγόμενα σου stalin είναι σωστό το παρακάτω:

αν έχω εγω κατασκευαστική εταιρεια θα σε προσλάβω εσένα με 500$ το μήνα (8ωρο 22 εργάσιμες) και θα σου πω: δεν σου δίνω παραπανω γιατί δεν παιρνεις ρίσκο και έχει εξασφαλισμένο μισθό!!! :lol: και αν μου πεις ότι δεν το δεχεσαι θα σου πω πάνε αλλού (στο ''αλλού'' είναι πολυ πιθανον να σου δίνουν πάλι περιπου τα ίδια!!!)

επίσης, σε περιπτωση που δεν παει κάτι καλά σε μια ΑΕ οι επιχειρηματιες χάνουν ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δεν χάνουν τίποτα άλλο...η ''μικρή'' :lol: περιουσια τους (των φυσικών προσώπων) μένει άθικτη,οι ''μικρες'' :lol: καταθέσεις τους στις τράπεζες μένουν ίδιες...μην ανυσηχεις και το εμπορικο και πτωχευτικο δικαιο τους ''προστατευει'' του ΜΕΤΟΧΟΥΣ και στην τελική αν είναι και έξυπνοι μπορεί να μην χάσουν και τίποτα!!!γενικά οι μέτοχοι (φυσικα προσωπα) στις ΑΕ αλλά και οι ιδιες οι εταιρίες έχουν ευνο'ι'κοί μεταχείριση παγκοσμίως

stalin έγραψε: Οι συνθήκες εργασίας στην Κίνα είναι άσχημες, το έχω δει απο κοντά, αλλά όλες οι εταιρείες εκεί κατασκευάζουν τα προϊόντα τους. Όποιος νομίζει ότι η apple είναι εταιρεία 340 δις δολαρίων επειδή κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, δεν πάει καθόλου καλά.

σε αυτό έχεις μεγάλο δίκιο, όντως δεν πλουτισαν γι αυτό το λόγο...

ΥΓ:ίσως κάποια μέρα γίνουμε και εμείς (Ελληνες) έτσι σαν τους Κινεζους...αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με περικοπες μισθών και καλά για να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα...ποιος ξέρει (???) μπορει να μας γυρίσουν και στη δραχμη (σαν το Γουαν των κινεζων ένα πραγμα) τότε να δεις ποσο ανταγωνιστικοι θα είμαστε!!!! :D θα έρθει με εργοστάσια η ΝΙΚΕ,η ΑDIDAS, η Apple και άλλες...yeees!!!! :D
bell

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό stalin » Σάβ, 08 Οκτ 2011 11:53 pm

bell έγραψε:
stalin έγραψε:Το macintosh ήταν μακράν το καλύτερο λειτουργικό της εποχής του και ένα από τα καλύτερα σήμερα. Τα imac, ipad, iphone είναι προϊόντα επαναστατικά.

δεν έχεις και πολύ αδικο σε αυτό, αν και δεν είμαι τόσο ''ψαγμένος'' πάνω στο αντικείμενο.

stalin έγραψε: Οι εργαζόμενοι δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο για αυτό και έχουν ένα μικρό αλλά εξασφαλισμένο μισθό. Αν κάτι δεν πάει καλά και η εταιρεία μπεί μέσα ο επιχειρηματίας θα χάσει τα λεφτά του, ο εργάτης απλά θα πάει αλλού να δουλέψει. Το κέρδος είναι η ανταμοιβή του επιχειρηματία για το ρίσκο που ανέλαβε την καινοτομία-ποιότητα-σωστή προώθηση-κομψότητα του προιόντος που οδήγησαν σε πωλήσεις.

όταν λες ''μικρός και εξασφαλισμένος μισθός'' είναι χρήματα για να ζήσεις ίσα-ίσα, να μείνεις πάντα ''δούλος'' να μην έχεις περιουσια κλπ...δεν θα αναλύσω τώρα τι επιπτώσεις έχει το ''μικρός και εξασφαλισμένος μισθός'' γιατι μυαλό έχεις και ξέρεις...και τι πάει να πει δεν αναλαμβάνουν ''κανένα ρίσκο'' (πυροτέχνημα είναι αυτό για εντυπώσεις και δικαιολογίες) από τη στιγμή που παίρνουν ψίχουλα!!!

με βάση τα λεγόμενα σου stalin είναι σωστό το παρακάτω:

αν έχω εγω κατασκευαστική εταιρεια θα σε προσλάβω εσένα με 500$ το μήνα (8ωρο 22 εργάσιμες) και θα σου πω: δεν σου δίνω παραπανω γιατί δεν παιρνεις ρίσκο και έχει εξασφαλισμένο μισθό!!! :lol: και αν μου πεις ότι δεν το δεχεσαι θα σου πω πάνε αλλού (στο ''αλλού'' είναι πολυ πιθανον να σου δίνουν πάλι περιπου τα ίδια!!!)

επίσης, σε περιπτωση που δεν παει κάτι καλά σε μια ΑΕ οι επιχειρηματιες χάνουν ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δεν χάνουν τίποτα άλλο...η ''μικρή'' :lol: περιουσια τους (των φυσικών προσώπων) μένει άθικτη,οι ''μικρες'' :lol: καταθέσεις τους στις τράπεζες μένουν ίδιες...μην ανυσηχεις και το εμπορικο και πτωχευτικο δικαιο τους ''προστατευει'' του ΜΕΤΟΧΟΥΣ και στην τελική αν είναι και έξυπνοι μπορεί να μην χάσουν και τίποτα!!!γενικά οι μέτοχοι (φυσικα προσωπα) στις ΑΕ αλλά και οι ιδιες οι εταιρίες έχουν ευνο'ι'κοί μεταχείριση παγκοσμίως

stalin έγραψε: Οι συνθήκες εργασίας στην Κίνα είναι άσχημες, το έχω δει απο κοντά, αλλά όλες οι εταιρείες εκεί κατασκευάζουν τα προϊόντα τους. Όποιος νομίζει ότι η apple είναι εταιρεία 340 δις δολαρίων επειδή κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, δεν πάει καθόλου καλά.

σε αυτό έχεις μεγάλο δίκιο, όντως δεν πλουτισαν γι αυτό το λόγο...

ΥΓ:ίσως κάποια μέρα γίνουμε και εμείς (Ελληνες) έτσι σαν τους Κινεζους...αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με περικοπες μισθών και καλά για να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα...ποιος ξέρει (???) μπορει να μας γυρίσουν και στη δραχμη (σαν το Γουαν των κινεζων ένα πραγμα) τότε να δεις ποσο ανταγωνιστικοι θα είμαστε!!!! :D θα έρθει με εργοστάσια η ΝΙΚΕ,η ΑDIDAS, η Apple και άλλες...yeees!!!! :D

Δεν έχουμε καμία ελπίδα να γίνουμε Κίνα, έχουν απίστευτη οργάνωση και σεβασμό στους νόμους, πραγματικά μακάρι να είχαμε την νοοτροπία των κινέζων και την εργατικότητα τους (όχι το βιοτικό τους επίπεδο). Το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο, έναν μισθό που θα πρέπει να είναι αρκετός για να ζείς αξιοπρεπώς (όχι 500 Ε όπως τώρα).
Στον καπιταλισμό τα λεφτά τα βγάζουν οι επιχειρηματίες και τα επιτυχημένα στελέχη (οχι στο ελλαδιστάν). Οι εργαζόμενοι βγάζουν λιγότερα και είναι λογικό. Το κακό είναι οτι συνέχεια ανοίγει η ψαλίδα...
Η θεωρία του Μαρξ όπου εφαρμόστηκε απέτυχε για τον εξής απλό λόγω, δεν έδινε κίνητρα και απαγόρευε τα όνειρα.
Αντίθετα το κακό του καπιταλισμού είναι οτι ναι μεν μπορεί να ξεκινήσεις πάμφτωχος και να αποκτήσεις 8 δις (jobs) επειδή είσαι απίστευτος αλλά μπορεί να πεθάνεις και στην άκρη του δρόμου αβοήθητος.
Συνεπώς ο καπιταλισμός δεν έχει ούτε <<πάτωμα>> ούτε <<ταβάνι>>.
Ο κομμουνισμός είχε και <<πάτωμα>> και <<ταβάνι>>.
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 08 Οκτ 2011 11:55 pm

Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την συζήτηση για τον Jobs.Όλες οι πλευρές συμφωνούμε στο ότι ήταν έξυπνος και ικανός -μια λέξη που στον καπιταλισμό ταυτίζεται με το αδίστακτος- επιχειρηματίας.Από εκεί και πέρα η όλη διαφωνία τροφοδοτείται -ως αιτία και ως αποτέλεσμα- από:

a)το γεγονός ότι Jobs ήταν επιχειρηματίας.Ότι ήταν στην κλασική εποχή η Πόλις(ο πολίτης αντίστοιχα), ότι ήταν τον μεσαίωνα ξέρω γω η εκκλησία και οι τίτλοι τιμής(ιερείς και ιππότες κ.α), έτσι και στον καπιταλισμό ο βασικός-πυρηνικός θεσμός είναι η επιχείρηση.Είναι λογικό να υπάρχει θαυμασμός λοιπόν προς τα άτομα που ενσαρκώνουν αυτόν τον τύπο ανθρώπου -του "επιτυχημένου","αυτοδημιούργητου" κλπ...(όλοι οι όροι είναι από σχετικοί και αυθαίρετοι έως πλασματικοί)

β)το γεγονός ότι οι "αριστεροί" αντιδρούν προς την στυγνή εκμετάλλευση την οποία αυτός ο άνθρωπος γνώριζε και προωθούσε συνειδητά για την ολοένα και μεγαλύτερη παραγωγή (δηλαδή την συσσώρευση κεφαλαίου).

γ)το γεγονός ότι οι μη-"αριστεροί" (δεν τους αποκαλώ "δεξιούς") αντιδρούν στο β) γιατί για αυτούς έχει νόημα.

Οι επιστήμονες που με τις θεωρίες τους επέτρεψαν σε εμάς να διαχειριζόμαστε την πυρηνική ενέργεια δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.Ευθύνονται οι επιστήμονες που συνέβαλαν εν γνώση τους στην κατασκευή των όπλων.Σε μια εποχή λοιπόν που η υπάρχουσα τεχνολογία θα μπορούσε αντικειμενικά να χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθεί η πείνα και η εξαθλίωση από τον πλανήτη, όπου δεν ζούμε σε εποχές όπου οι "διαφορετικοί από εμάς είναι φύσει κατώτεροι", ναι θα επιμένουμε "αντιδραστικά" στο ότι εκτός από ικανός σαν επιχειρηματίας ήταν και άθλιος σαν άνθρωπος.Σε αυτά τα πλαίσια, όπου οι cool δυτικοί(1/7) απολαμβάνουν τους καρπούς που παράγουν οι εξαθλιωμένοι (6/7) και αγιοποιούν τους εκμεταλλευτές, ακόμα και η σιωπή σε κάνει ένοχο.

Υ.Γ-Εσείς κ.Neaoktana θα θέλατε να είστε Steve jobs ακριβώς?Όχι να έχετε τραπεζικό απόθεμα κάτι δις και την φήμη, αλλά για πλήρη ταυτότητα?Επίσης, από όλους τους εμβληματικούς επιστήμονες/καλλιτέχνες θα ήθελα να μου πείτε έναν που να είχε αξιόλογη περιουσία (των δις του κ.Jobs).Το θέμα δεν είναι η ποσότητα καθεαυτή, αλλά η ποιότητα συνεπάγεται..

Η θεωρία του Μαρξ όπου εφαρμόστηκε απέτυχε για τον εξής απλό λόγω, δεν έδινε κίνητρα και απαγόρευε τα όνειρα.

Αφού δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς, γιατί μιλάς?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Re: Περί Steve Jobs

Δημοσίευσηαπό manosbar » Κυρ, 09 Οκτ 2011 2:21 am

Κάποια από τα πράγματα που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, είναι πραγματικά απίστευτα. Επειδή κάποιοι μάθανε την Apple όταν είδαν το iPhone στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι ο Jobs γεννήθηκε και τότε. Δεν ξέρετε τι είχει περάσει στη ζωή του, πως έφτασε εκεί που έφτασε, τι θυσίες έκανε και τι ρίσκα πήρε.

Εσείς μια κατάληψη πάτε να κάνετε ρε, και φοβόσαστε μη χάσετε την εξεαστικούλα σας. Μιλάτε για τον Jobs που έφυγε από το Stanford επειδή επιβάρυνε οικονομικά τους γονείς του; Όταν εσείς κάνετε τη ζωάρα σας (Live your Myth in NTUA) με τα λεφτά του μπαμπά (ουκ ολίγες φορές μηχανικός που εκμεταλλεύεται άλλους υπομηχανικούς); Στο μικρό του δαχτυλάκι δε θα του φτάσετε ρε αγωνισταράδες.

Αλλά τι λέω, έτσι είναι η αριστερά. Όλα ίσα κι όμοια. Μη δείτε κάποιον να πάει να ξεφύγει, να προσπεράσει τους άλλους, να πάει μπροστά, να τον ρίξετε ίσα με εσάς και να λερώσετε το όνομά του. Ακόμα χειρότερα, τη μνήμη του. Και για να μη ξεχνιόμαστε...

Αριστοτέλης έγραψε:Η ισότητα μεταξύ ανίσων και η ανισότητα μεταξύ ίσων, καταλήγει σε αδικία.

Αντί να διαβάζετε το Ριζοσπάστη και το κάθε λογής αριστερομπλογκ, που θέλει ο,τιδήποτε πρωτοπόρο και επιτυχημένο στο καπιταλιστικό σύστημα να το βαφτίσει με τη βρωμιά και την εκμετάλλευση, διαβάστε αυτό, τουλάχιστον μέχρι να βγει η βιογραφία του.

Διαβάστε για το τι υλικά χρησιμοποιεί η Apple στα προϊόντα της. Αλουμίνιο και γυαλί. Ανακύκλωση; Σας θυμίζει κάτι; Που να μπλέκετε τώρα μωρέ... Καθίστε πίσω από το πλαστικό laptop σας.

Στην τελική, επειδή τυχαίνει να δουλεύω για την εταιρία που έχει στήσει αυτός ο άνθρωπος, αφήστε να έχω εγώ καλή άποψη για το «πρώην (μακρυνό) αφεντικό μου» και εσείς που είστε έξω από το χορό, να παλεύετε για τους εργαζομένους. jk έντονο

Κλασσικοί Ελληνάρες. Μηδενίζετε τα πάντα και τους πάντες.

Ζητώ συγνώμη από τους mods για το έντονο ύφος, αλλά η Ελληνίστικη νοοτροπία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες με έχει εξοργίσει, ειδικά μετά το θάνατο ενός ανθρώπου που ήταν από τα πρότυπά μου απ' όταν ήμουν 10 χρονών.
manosbar

Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης