Humi έγραψε:Κ το γεγονός ότι υπάρχουν μπαχαλάκηδες στην πορεία δίνει δικαίωμα στα Ματ να βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους? Εσύ αυτό κατάλαβες από το βίντεο του χθεσινού ξυλοδαρμού?Γιατί δεν το κατδικάζεις? Με την ίδια λογική, αν κάποιος χτυπηθεί από έναν στο δρόμο δικαιολογείται να βαρέσει εσένα μόνο κ μόνο επειδή βρέθηκες λίγο παρακάτω? Ας είμαστε κ λίγο σοβαροί. Επίσης, οι αριστεριστές που κατηγορέις έχουν πολλούς συντρόφους με ανοιγμένα κεφάλια κατά καιρούς στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν τις πορείες οπότε καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο εριστικός, γιατί αν είχες κατέβει σε πολλές πορείες όπως λες θα είχες διαπιστώσει ότι η περιφρούρηση μέσα στα μπλοκ των φοιτητών υπάρχει κ με κόστος τη σωματική ακεραιότητα πολλών φοιτητών κ αριστεριστών όπως τους αποκαλείς εσύ. Ακόμα, δεν μπορεί κανένα μέλος φοιτητικού συλλόγου για το τι γίνεται πέριξ της πορείας παρά μόνο εντός των μπλοκ, δηλαδή αν κάποιος σκάσει με καλάσνικοφ σημαίνει οτί εγώ τοπν συγκαλύπτω? Έλεος δηλαδή, άνθρωπος χαροπαλεύει κ εσύ ακόμα ούτε στα λόγια δεν έχεις προσάψει μια κατηγορία για τους αστυνομικούς. Τι ναπω?
Να τα παρουμε ενα ενα.
Το γεγονος οτι υπαρχουν μπαχαλοι αναρχοαυτονομοι στην πορεια,
και ξεκινουν τα επεισοδια, δινει αφορμη και αιτια στα ΜΑΤ να επεμβουν. Γιατι ειναι σε ολους φανερα τα αρνητικα που συμβαινουν οταν τα ΜΑΤ καθονται και βλεπουν τα επισοδεια αταραχα (προσφατα ειναι τα γεγονοτα στον τελικο κυπελου, για να μην μιλησω για τους τεσσερις νεκρους στη Μαρφιν). Αλλα ακομα και να μην τους υποστηριζε η συντριπτικη πλειοψηφια, παλι θα σου ελεγα ο,τι καλα κανουν και επεμβαινουν τα ΜΑΤ γιατι τετοιο χαος και επεισοδια δεν πρεπει να συμβαινουν.
Το οτι υπαρχουν αριστεριστες που χτυπησαν προσπαθωντας να περιφρουρησουν την πορεια (εγω δεν εχω δει κατι τετοιο, αλλα δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω) ειναι βεβαια πολυ θετικο, αν και γενικα η περιφρουρηση στις μη κομμουνιστικες πορειες ειναι απο ανελλιπης μεχρι αφαντη. Με το να προσπαθεις ομως να τους θεσεις μ'αυτη τη δικαιολογια απροσβλητους απο καθε κριτικη μου θυμιζεις εντονα τον τοκογλυφο που'χει αφησει αστεγους χηρες κι ορφανα, αναβει ομως ενα κερακι στην εκκλησια και πιστευει οτι ολα ειναι ενταξει.
Γενικα για την συμπεριφορα της αστυνομιας στις διαδηλωσεις, οπως ειπα και πιο πανω, δε την βρισκω εγκληματικη. Ισχυει και το εχω επισημανει οτι πολλες πορειες χαλανε λογω της καταστολης που γινεται απ'τα ΜΑΤ, αλλα παλι τα επεισοδια τα ξεκινανε οι μπαχαλοι (αν και δυστυχως, οπως ειπε και ο 3, η μπαχαλοι συνηθως ξεφευγουν και αλλοι πληρωνουν τη νυφη). Για τη συγκεκριμενη περιπτωση, και το αγριο ξυλο που εφαγε το παιδι που ειναι σε κρισιμη κατασταση ειχαν μιλησει αρκετοι πριν αναφερθω εγω γενικα στις πορειες, κι αν υπονοεις οτι χαιρομαι για οτι εγινε πρεπει να ντρεπεσαι. Φυσικα το να χτυπαει καποιος ΜΑΤατζης οπως χτυπησε τον 30χρονο (με αναποδα το γκλομπ και σε σημειο που να κινδυνευει η ζωη του) ειναι εγκληματικο, ενω και η ιδια η αστυνομια ελαβε μετρα
Τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ, καθώς και ο επικεφαλής της διμοιρίας τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου, για τα σοβαρά επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τραυματισμούς πολιτών.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών αστυνομικών, οι οποίοι εμφανίζονται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά και ιδιαίτερα να χτυπούν αλύπητα διαδηλωτή, πεσμένο στον δρόμο.
Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται, όπως έχει ζητήσει και από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες σε όλους όσοι προβαίνουν σε βίαιες συμπεριφορές στα συγκεκριμένα επεισόδια, καθώς και να διαλευκανθούν οι συνθήκες τραυματισμού του Γιάννη Καφκά, 31 χρόνων, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Τελος για το ποσο εριστικος ειμαι, διαβασε τι μου γραψαν, διαβασε και πως απαντησα εγω. Αν ακομα θεωρεις οτι εγω ειμαι ο εριστικος, τοτε χανω την εκτιμηση που ειχα για τις πανελληνιες, αφου εχουν περασει στο ΕΜΠ ατομα τετοιας αντιληπτικης (αν-)ικανοτητας.