Νέες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Νέες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 7:58 pm

@paktomenos νομίζω ότι πλέον η "αγανάκτιση" αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της και στο φοιτητικό κίνημα και αισθάνομαι ότι κάτι καινούριο και συλλογικό θα δημιουργηθεί πέρα από παραταξιακές λογικές.
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό sminitis » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 7:59 pm

http://www.ntua.gr/thesmiko-plaisio/
μόλις μου ήρθε αυτό το e-mail . φαντάζομαι θα ήρθε κ σε άλλους
sminitis

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 9:26 pm

Και τι με αυτό?Το γεγονός ότι θα ισχύσει για από εδώ και πέρα δεν μας αφορά?Επειδή δεν μας πιάνει δηλαδή, στον Αχιλλέα μας?(ελπίζω να σε παρεξήγησα σύντροφε :( )

Δεν νομίζω ότι είπε αυτό, αλλά έχει τρομερή διαφορά, σε...ανθρωπιστικό επιπεδο αν θες, να λες σε κάποιον ξαφνικά ότι "φύγε φίλε, διαγράφεσαι", με το "όταν θα μπεις στη σχολή θα μπορείς να κάτσεις μόνο 7-8 χρόνια". Στην πρώτη περίπτωση ο άλλος έχει μπει ήδη στη σχολή, έχει φάει χρόνια σε αυτή, έχει επενδύσει ένα τμήμα από τη ζωή του. Στη δεύτερη ο άλλος μπαίνοντας ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού. Όπως π.χ αν πάει κάποιος στο εξωτερικό να σπουδάσει, ξερει ότι έχει μέχρι 3 ευκαιρίες να δώσει ένα μάθημα (λέω εναν τυχαίο κανόνα από μια τυχαία χώρα που ξέρω λόγω φίλων).

Και ως ένα βαθμό αυτό δεν είναι de facto αρνητικό, αν συνδυαστεί με άλλες διατάξεις όπως part-time φοίτηση και τα λοιπά. Γίνεται αρνητικό όταν κάνει συνδυασμό με άλλα όπως με το πόσο εντατική είναι ήδη η σχολή μας. Τα πράγματα τα βλέπουμε πάντα στο σύνολό τους. Αν π.χ μου πούνε ότι εχεις πλαφόν 7 χρόνια αλλά μπορείς να κάνεις αναστολή σπουδών για μερικά χρόνια δεν το βλέπω τόσο αρνητικό.

Εν πάσει περιπτώσει όμως, για να μη χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο, οι αιώνιοι είναι το τελευταίο ζήτημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή. Αντί να κοιτάμε τις υποδομές, τη χρηματοδότηση, την αξιοκρατία σε επίπεδο καθηγητών, την κακοδιαχείριση, επικεντρωνόμαστε σε αυτό που "πουλάει". Οι αιώνιοι είναι ο εύκολος "δαίμονας" του ελληνικού πανεπιστημίου για όποιον είναι έξω από το χορό. Για τις τυπικές νεοελληνικές θείτσες, που θεωρούν ότι ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός φτιάχνει μπρίζες και έχουν τόση σχέση με τα ακαδημαϊκά πράγματα όση ο Bono με το εναλλακτικό τραγούδι, είναι το συνώνυμο της εύκολης αποτυχίας, αυτός που δεν βγήκε ποτέ, αυτός που δεν του αξίζει να βγει, ανεξαρτήτως συνθηκών και περιπτώσεων. Για το υπουργείο είναι ένας εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος για να πει "κοιτάτε που καταλήγουν τα λεφτά των φορολογούμενων", λες και έχουν πολλά δικαιώματα μετά από κάποια έτη. Στην πραγματικότητα η μόνη επιβάρυνση που δέχομαι είναι ότι σπαταλούν μια θέση ακόμα στο αμφιθέατρο, και αυτή δεν δικαιούσαι καν να την επικαλείσαι όταν έχεις φαινόμενα διπλασιασμού των φοιτητών εν μια νυκτί όπως οι μετεγγραφές. Αν μη τι άλλο, πιο δικαιωματικά ανήκει αυτή η θέση στον "αιώνιο" που πέρασε με μόρια, απ'ότι στον δικατσά ή στον "τα-2-αδέρφια". Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα, just saying, γιατί οι αιώνιοι πια έχουν καταντήσει οι δαίμονες του ελληνικού πανεπιστημίου.

Αυτά τα ολίγα τα αιρετικά από ένα "zombie" που λέει και ο Δάσκαλος :ellinofreneia:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 9:41 pm

Θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα... αλλά,
1. Ως Ζ κατηγοριοποιώ, μόνο τους /ες κάθε μαθήματος "μου".
Π.χ. χρωστάς <Μ.τ.Ρ.> στο >10ο = Ζ. Έχεις περάσει ΜΟΝΟ <Μ.τ.Ρ.> μέχρι και το 4ο = κανονικός στο 5ο για <ΕφΥδρ>...
2. Πέρα από την "καραμέλα" των αιωνίων, ειδικώς στο ΕΜΠ ΔΕΝ υπάρχουν (σε στατιστικώς σημαντικό ποσοστό).
3. Όταν είχα φύγει για το Μεταπτυχιακό στη Grenoble, επισκέφτηκε τη μητέρα μου μια μακρινή θεία μου.
Στο άκουσμα "Υδραυλικός Μηχανικός" η θεία θεώρησε καθήκον να παρηγορήσει τη μητέρα μου:
"Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή , ένας άλλος ανηψιός μου δουλεύει παραγυιός σε συνεργείο αυτοκινήτων"... :lol:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 9:43 pm

Ναι απλά και εγώ το χρησιμοποίησα καταχρηστικά, γιατί μου αρέσει ως όρος. :mrgreen:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 10:39 pm

Γενικότερα και όχι μόνο εδώ η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο. Όταν βγαίνει ο πρώην Γερμανός ΥΠ ΟΙΚ (λίγοι το είδαν αυτό μάλλον) και είπε σταματήστε να ταΪζετε κουτόχορτο τους Γερμανούς και για την Ελλάδα δεν δώσαμε ούτε ένα ευρώ πέρα από τις εγγυήσεις που δώσαμε για δανειοδοτήσεις τότε περιμένουμε για αυτά σωστή πληροφόρηση? Δεν θεωρώ ότι είμαι ο τέλεια πληροφορημένος αλλά πρέπει να πώ ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσε να φέρει κάποιες θετικές αλλαγές εαν και εφόσον προτείνανε και οι 2 πλευρές πράγματα με αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις. Άμα πάμε με μπρα ντε φερ ο μόνος χαμένος θα μαστε εμείς και όσοι ασχολούνται με τα πανεπιστήμια. Τώρα εγώ θα περίμενα αν είναι δυνατό μια σωστή πληροφόρηση από τους καθηγητές μας (όχι τους πρυτάνεις τονίζω) για το τί περιέχει το νομοσχέδιο ακριβώς μέτρο προς μέτρο ώστε να συζητηθεί με την δέουσα προσοχή (εκτός και αν περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο οπότε μαλλον θα πάει πολεμικά το ζήτημα) :ninja:
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 10:45 pm

Οι καθηγητές μας, αναπληρωτές και επίκουροι, διατηρούν τη μονιμότητά τους, οπότε χεστήκαν να μας κάνουν ενημέρωση. Οι περισσότεροι απ' αυτούς παραμένουν στο ΕΜΠ για την αίγλη του ονόματος και το κύρος που προσδίδει στις εξωτερικές δουλειές τους ο τίτλος "Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου". Είτε τους κόψουν το μισθό, είτε όχι, δεν τους ενδιαφέρει. Βγάζουν ένα σωρό λεφτά μόνο και μόνο από τις επιτροπές για διάφορα θέματα που κάνουν τα υπουργεία και τους καλούν ως συμβούλους.

Όσο για τα παραπληροφόρησης, η πλειάδα των απόψεων που παραθέτονται σε αυτό το φόρουμ όσο και η κριτική σκέψη των περισσότερων εδώ μέσα με κάνει να το εμπιστεύομαι ως μοναδικό μοναδικό μου μέσο ενημέρωσης. Οι ειδήσεις εδώ μέσα φιλτράρονται και τα θέματα συζητιούνται και μεταξύ των μελών στη σχολή, στο μάθημα, στο κυλικείο.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 10:50 pm

Το principe φίλτατε αιρετικέ, δεν είναι η διαδικασία συναίνεσης, η οποία προυποθέτει ΚΑΙ πληροφόρηση ΚΑΙ βούληση, από όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη (εννοώ ΟΛΑ και είναι ΠΟΛΛΑ!)
Το principe είναι η τελική ΑΚΙΝΗΣΙΑ και η ένθεν και ένθεν ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ, με αμοιβαία συνενοχή ΚΑΠΟΙΩΝ από τα Ενδιαφερόμενα Μέρη:
<Εμείς ετοιμάσαμε ΤΟ τέλειο και το αληταριό δεν μας άφησε να το εφαρμόσουμε>.
<Εμείς αντισταθήκαμε και δεν πέρασε ΟΥΤΕ αυτό>.
(<Εμείς στη ζούλα κινηθήκαμε, αλλά το ΤΕΙούλη στο χωριό μας μας τη γλύτωσε>).
Κλ.π.
Κλ.π.
Κλ.π.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 10:57 pm

Δάσκαλε των υδραυλικών (για να μην σας συγχέω με το δάσκαλο της Οδοποίιας) έχετε απόλυτο δίκιο.Αλλά ως γνωστον το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και θα τα βρούνε όλα μπροστά τους όσοι κοροιδεύουν τον κόσμο.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό chris_z » Δευτ, 04 Ιούλ 2011 11:54 pm

Να και το προσχέδιο του νόμου: http://news.in.gr/files/1/2011/07/04/no ... 072011.pdf από εδώ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231116337 . Καλό διάβασμα!
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης