Και τι με αυτό?Το γεγονός ότι θα ισχύσει για από εδώ και πέρα δεν μας αφορά?Επειδή δεν μας πιάνει δηλαδή, στον Αχιλλέα μας?(ελπίζω να σε παρεξήγησα σύντροφε

)
Δεν νομίζω ότι είπε αυτό, αλλά έχει τρομερή διαφορά, σε...ανθρωπιστικό επιπεδο αν θες, να λες σε κάποιον ξαφνικά ότι "φύγε φίλε, διαγράφεσαι", με το "όταν θα μπεις στη σχολή θα μπορείς να κάτσεις μόνο 7-8 χρόνια". Στην πρώτη περίπτωση ο άλλος έχει μπει ήδη στη σχολή, έχει φάει χρόνια σε αυτή, έχει επενδύσει ένα τμήμα από τη ζωή του. Στη δεύτερη ο άλλος μπαίνοντας ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού. Όπως π.χ αν πάει κάποιος στο εξωτερικό να σπουδάσει, ξερει ότι έχει μέχρι 3 ευκαιρίες να δώσει ένα μάθημα (λέω εναν τυχαίο κανόνα από μια τυχαία χώρα που ξέρω λόγω φίλων).
Και ως ένα βαθμό αυτό δεν είναι de facto αρνητικό, αν συνδυαστεί με άλλες διατάξεις όπως part-time φοίτηση και τα λοιπά. Γίνεται αρνητικό όταν κάνει συνδυασμό με άλλα όπως με το πόσο εντατική είναι ήδη η σχολή μας. Τα πράγματα τα βλέπουμε πάντα στο σύνολό τους. Αν π.χ μου πούνε ότι εχεις πλαφόν 7 χρόνια αλλά μπορείς να κάνεις αναστολή σπουδών για μερικά χρόνια δεν το βλέπω τόσο αρνητικό.
Εν πάσει περιπτώσει όμως, για να μη χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο,
οι αιώνιοι είναι το τελευταίο ζήτημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή. Αντί να κοιτάμε τις υποδομές, τη χρηματοδότηση, την αξιοκρατία σε επίπεδο καθηγητών, την κακοδιαχείριση, επικεντρωνόμαστε σε αυτό που "πουλάει". Οι αιώνιοι είναι ο εύκολος "δαίμονας" του ελληνικού πανεπιστημίου για όποιον είναι έξω από το χορό. Για τις τυπικές νεοελληνικές θείτσες, που θεωρούν ότι ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός φτιάχνει μπρίζες και έχουν τόση σχέση με τα ακαδημαϊκά πράγματα όση ο Bono με το εναλλακτικό τραγούδι, είναι το συνώνυμο της εύκολης αποτυχίας, αυτός που δεν βγήκε ποτέ, αυτός που δεν του αξίζει να βγει, ανεξαρτήτως συνθηκών και περιπτώσεων. Για το υπουργείο είναι ένας εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος για να πει "κοιτάτε που καταλήγουν τα λεφτά των φορολογούμενων", λες και έχουν πολλά δικαιώματα μετά από κάποια έτη. Στην πραγματικότητα η μόνη επιβάρυνση που δέχομαι είναι ότι σπαταλούν μια θέση ακόμα στο αμφιθέατρο, και αυτή
δεν δικαιούσαι καν να την επικαλείσαι όταν έχεις φαινόμενα διπλασιασμού των φοιτητών εν μια νυκτί όπως οι μετεγγραφές. Αν μη τι άλλο, πιο δικαιωματικά ανήκει αυτή η θέση στον "αιώνιο" που πέρασε με μόρια, απ'ότι στον δικατσά ή στον "τα-2-αδέρφια". Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα, just saying, γιατί οι αιώνιοι πια έχουν καταντήσει οι δαίμονες του ελληνικού πανεπιστημίου.
Αυτά τα ολίγα τα αιρετικά από ένα "zombie" που λέει και ο Δάσκαλος