από 3 » Κυρ, 03 Ιούλ 2011 11:33 pm
Οχι δεν ειπα αυτο. Ειπα να μην θαμπωνομαστε που θα μπει ανενταχτος - που κι αυτο ειναι ενα μακρινο σεναριο κατα τη γνωμη μου. Επειδη οι διοικησεις των πανεπιστημιων θα ειναι διορισμενες, αρα θα λογοδοτουν στον εργοδοτη τους, στο κρατος, και θα αντιμετωπιζουν συνεχωμενα φαινομενα συρρικνωσης και οικονομικης καταρρευσης του πανεπιστημιου, εχω την εντυπωση οτι ο φοιτητης αυτος, παραταξιακος τελικα ή οχι, θα ειναι απλα μια γλαστρα. Ασε που θα ειναι αισχρη μειοψηφεια - θα ειναι ενας.
Γενικως καθομαι και συλλογιζομαι τον νεο νομο και μου στριφογυρναει ολοενα στο μυαλο οτι δεν εχουμε καταλαβει το ποσο ΣΚΛΗΡΟΣ ειναι ο νεος νομος. Μπαινουμε σε μια νεα εποχη για την κοινωνια, ειδικα με το σαρωμα που θα φερει το μεσοπροθεσμο. Η πιο αντιφοιτητικη διαταξη του νομου, το ν+2, ειναι σιγουρο πως θα προκαλεσει μαζικο κυμα διαγραφων των φοιτητων, οχι απλα τα φαντασματα, αλλα και απλους φοιτητες αναμεσα μας. Δεν εχει σχεση με το παλιο ν+2, κι αυτο διοτι πρωτιστως, μπαινει απαραβατος ορος στην αξιολογηση ποσοι ειναι οι ενεργοι φοιτητες. Με αυτο το κριτηριο αξιολογησης, αρα και χρηματοδοτησης, και με την ενδεχομενη χρεωκοπια να κρεμεται γυρω απο τον Γεναρη, τα ιδρυματα, ακομα και τα φιλικα στους φοιτητες βλεπε ΕΜΠ, θα αναγκαστουν να διωξουν φοιτητες, μονο και μονο μπας και βγαλουνε το μηνα! Και εννοω και τους τωρινους φοιτητες! ΕΜΑΣ!!!Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ΠΑΣΟΚ το πρωτο πραγμα που θα θελησει να εφαρμοσει στους φοιτητες, ειναι να διωξει κοσμο ή να τον βαλει να πληρωνει διδακτρα. Θα υπαρχει μαζικο κυμα εξωσεων, ακριβως οπως υπαρχουν μαζικες απολυσεις στην παραγωγη. Επισης , η διαταξη για 2ν για τους μερικης απασχολησης φοιτητες, επι της ουσιας ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Κι αυτο γιατι για να θεωρεισαι εργαζομενος φοιτητης, δεν αρκει να εχεις πιασει part time σε φυλλαδια, θα πρεπει και να σου κολλανε ενσημα. Ομως με τους τελευταιους νομους του ΠΑΣΟΚ, κανενας εργοδοτης δεν κολλαει ενσημα πριν τα 25!!!! Αρα δωρον αδωρον το μετρο.
Κατι μου λεει πως θα τριβουμε τα ματια μας συντομα. Θα υπαρχει φοβερη διαληση, υποχρηματοδοτηση και οικονομικη καταρρευση του πανεπιστημιου. Και μεσα σε ολα, οι φοιτητες θα γινουν ελαχιστοι, θα δινουν διδακτρα μετα τα ν+2, και θα απειλουνται απο παντου. Δεν νομιζω πια οτι αυτο ειναι κινδυνολογια. Ο Νομος ειναι φοβερα σκληρος και το ΠΑΣΟΚ σκληροτερο. Ήδη εχουν αρχισει συγχωνευσεις με λιγοτερους φοιτητες και πολυ πιο δυσκολα θεματα πανελληνιων. Και βεβαια, τα πραγματα δεν ειναι οπως παλια, ο εχθρος, το πολιτικο συστημα, βαραει αλυπητα. Φυλαχτειτε λοιπον...
Κι ολα αυτα βεβαια γιατι μ@#$#στηκαμε τον προηγουμενο χρονο. Γιατι εν τελει εχουμε ακομα αυταπατες για το ποιος ειναι στην κυβερνηση και τι σκοπους εχει... Λυπαμαι ειμαστε κατωτεροι ακομα των περιστασεων.