paktomenos έγραψε:Σε πολλά πέφτεις μέσα Jason. Το θέμα με τα φασιστάκια είναι ότι δεν το λένε ανοιχτά ότι είναι, παρόλο που είναι. Θα επιχειρήσει δε να πει παρόμοια επιχειρήματα με τα δικά σου (και της χρυσής αυγής) : "μας λένε φασίστες επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας", "μας λένε φασίστες επειδή είμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία" κλπ. Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που και (ισχυρίζονται ότι) αγαπάνε την παΡΤίδα τους, και είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (ειδικά αν είναι επιχειρηματίες ή έχουν βλέψεις) και και και...και είναι και φασιστάκια. Ας το πουν ρε παιδί μου. Δεν το λένε γιατί ο φασισμός αντικειμενικά έχει ταυτιστεί με το χειρότερο κακό που προέκυψε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία και γιαυτό ακόμα και μερικοί που και οι ίδιοι είναι αντισημίτες, ομοφοβικοί κλπ κλπ φοβούνται να το δηλώσουν ανοιχτά και κρύβονται πίσω από πιο ωραίες και αφηρημένες λέξεις και γιαυτό υπάρχει και η μανία από τα αφεντικά να μπει πλάι στον φασισμό η κόκκινη σημαία.
Ένας κομμουνιστής θα σου πει ξεκάθαρα ότι είναι κομμουνιστής και δεν θα αποκηρύξει σαν κότα την ιστορία που κουβαλάει. Γιατί δεν έχει να ντραπεί για αυτή. Ο φασιστάκος λοιπόν που κρύβεται πίσω από "αγορές", "κοινοβουλευτικες δημοκρατίες" (με στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών) και άλλα ωραία είναι χειρότερος από αυτόν εδώ
πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει την πατρίδα του χωρίς να είναι ακροδεξιός και χωρίς να συμφωνεί με το χίτλερ! και να είναι αριστερός χωρίς να συμφωνεί με το στάλιν! αυτοί έχουν δυσφημήσει τον πολιτικό τους χώρο. αν τώρα εμείς δεν το παραδεχόμαστε, και λέμε ότι ο κομμουνισμός δεν έκανε κανένα κακό στην ανθρωπότητα, ή αντίστοιχα ο φασισμός, τότε απλά εκτιθόμαστε. δεν έχω ακούσε ποτέ το εξής:
<<ναι, είμαι αριστερός. ο στάλιν δε με εκφράζει καθόλου, ήταν εγκληματίας, αλλά εγώ δε θέλω να σταθώ σε αυτόν, αλλά στη γενικότερη φιλοσοφία του κομμουνισμού>>
το να μη ντρέπεται ο αριστερός για το στάλιν, με ανησυχεί κάπως.
τέλος πάντων, δε θα φτάσει κάπου αυτή η κουβέντα...