mamassis έγραψε:Είσαστε συνηθισμένοι να θεωρείτε δεδομένη κάθε εργασία που απλά υποστηρίζει την κοινωνία. Έχετε φως-νερό-αποχέτευση γιατί κάποιοι αφανείς έχουν φροντίσει για αυτό και όχι γιατί οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ και τη ΕΥΔΑΠ παίρνουν 10.000 ΕΥΡΩ το μήνα. Όπως δεν βλέπετε την πρωινή καθαρίστρια και τον βραδυνό φύλακα, έτσι δεν βλέπετε τις άπειρες δουλειές που έχει κάνει μια ευσυνείδητη γραμματέας.
Η Χριστίνα Π. έχει κάνει πάρα πολλά για εσάς, απλά εσεις δεν το γνωρίζετε. Όσο για τους ερευνητές του ΕΜΠ απλά πήγαινε στην ιστοσελίδα της Σχολής να δεις με ποια κριτήρια βγήκε 25η στον κόσμο. Αν τώρα αναφερόσουνα στον Ευστρατιάδη, απλά ατύχησες, γιατί το ερευνητικό του έργο είναι αντίστοιχο με αυτό Πρύτανη περιφερειακού Πανεπιστημίου.
Κανένας λόγος για να αρχίσουμε τα πινγκ πονγκ μεταξύ μας.
Απλά μου φαίνεται παράξενο που όσον αφορά τα χρήματα που ξοδεύουμε προσωπικά τα περνάμε απο κοσκινο (πχ παίρνουμε δέκα προσφορές για μία υδραυλική εργασία και βρισκόμαστε πάνω απο τον μάστορα για να κάνει καλή δουλειά) και δίνουμε τα λεφτά μας με τυφλή εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του πρύτανη οτι όχι μόνο δεν υπάρχουν υπεράριθμοι, αλλά υπάρχει και έλλειψη προσωπικού. Οτι το ΕΜΠ δουλεύει με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα πυ μπορεί να υπάρξει, οτι δεν δημιουργείται γραφειοκρατία ίσα ίσα για να δικαιολογήσουμε υπεράριθμους και οτι όλοι δουλεύουν ΕΞΥΠΝΑ.
Σορρυ φίλε μου, με κάθε σεβασμό προς τους πάντες, προσωπικά φοβάμαι οτι η ανηψιά μου που είναι 14 χρονών θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά στο management της σχολής απο αυτή που γίνεται τόσα χρόνια απο τους πρυτάνεις που συντηρούν διαδικασίες και δημιουργούν γραφειοκρατικά τερτίπια ώστε να είναι αδύνατη η λειτουργία της σχολής χωρίς 1500 άτομα.
Απο εκεί και πέρα εάν κάνουμε όντως έρευνα με @@ (που αναμφίβολα κάνουμε αφού βγήκαμε και 25οι στον κόσμο τρομάρα μας) τότε... πού είναι οι εξωτερικοί επενδυτές που θα δώσουν τα λεφτά τους στους ερευνητές μας; Γιατί αυτές οι μυαλάρες βασίζονται στον κρατικό κορβανά;
Μήπως στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια έχουν ιδιωτική χρηματοδότηση;
Ά... ξέχασα... το ΕΜΠ κάνει κρατική έρευνα ώστε να αποκτήσουμε καινούριες πατέντες κατοχυρωμένες στο Δημόσιο ώστε να πλουτίσουμε όλοι μαζί...
Με κάθε σεβασμό στον κάθε ερευνηταρά καθηγητή μας... έτσι;
Τέλοσπάντων δεν θέλω να τσαντίσω κανέναν και το post είναι off topic, το αφήνω στην διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών.
Το να μιλάς σε κλειστά αυτιά είναι σπατάλη σάλιου (ή στην προκειμένη σπατάλη bandwidth)...
Μόνο ένα πράγμα σας προτείνω για άλλη μία φορά... ανοίξτε τα μυαλά σας. Βρείτε ποιός σας φταίει πραγματικά.