FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: FAQs για το κλειστό Πολυτεχνείο και άλλα καυτά ζητήματα

Δημοσίευσηαπό mamassis » Δευτ, 30 Σεπ 2013 1:06 pm

mertaghon έγραψε:μα ουσιαστικα αμα ανοιξει το εμπ,
εφυγε..

στους 399 της διαθεσιμοτητας δεν ειναι?
ε οποτε..

αν ταχω καταλαβει καλα ε!

Οχι δεν κινδυνεύει (για την ώρα τουλάχιστον) δεδομένου ότι είναι διδάκτορας και η θέση του σύμφωνα με το νόμο θα μετατραπεί σε ΕΕΔΙΠ (δηλαδή βοηθού).
mamassis

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 30 Σεπ 2013 5:39 pm

mamassis έγραψε:Είσαστε συνηθισμένοι να θεωρείτε δεδομένη κάθε εργασία που απλά υποστηρίζει την κοινωνία. Έχετε φως-νερό-αποχέτευση γιατί κάποιοι αφανείς έχουν φροντίσει για αυτό και όχι γιατί οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ και τη ΕΥΔΑΠ παίρνουν 10.000 ΕΥΡΩ το μήνα. Όπως δεν βλέπετε την πρωινή καθαρίστρια και τον βραδυνό φύλακα, έτσι δεν βλέπετε τις άπειρες δουλειές που έχει κάνει μια ευσυνείδητη γραμματέας.
Η Χριστίνα Π. έχει κάνει πάρα πολλά για εσάς, απλά εσεις δεν το γνωρίζετε. Όσο για τους ερευνητές του ΕΜΠ απλά πήγαινε στην ιστοσελίδα της Σχολής να δεις με ποια κριτήρια βγήκε 25η στον κόσμο. Αν τώρα αναφερόσουνα στον Ευστρατιάδη, απλά ατύχησες, γιατί το ερευνητικό του έργο είναι αντίστοιχο με αυτό Πρύτανη περιφερειακού Πανεπιστημίου.

Κανένας λόγος για να αρχίσουμε τα πινγκ πονγκ μεταξύ μας.
Απλά μου φαίνεται παράξενο που όσον αφορά τα χρήματα που ξοδεύουμε προσωπικά τα περνάμε απο κοσκινο (πχ παίρνουμε δέκα προσφορές για μία υδραυλική εργασία και βρισκόμαστε πάνω απο τον μάστορα για να κάνει καλή δουλειά) και δίνουμε τα λεφτά μας με τυφλή εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του πρύτανη οτι όχι μόνο δεν υπάρχουν υπεράριθμοι, αλλά υπάρχει και έλλειψη προσωπικού. Οτι το ΕΜΠ δουλεύει με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα πυ μπορεί να υπάρξει, οτι δεν δημιουργείται γραφειοκρατία ίσα ίσα για να δικαιολογήσουμε υπεράριθμους και οτι όλοι δουλεύουν ΕΞΥΠΝΑ.
Σορρυ φίλε μου, με κάθε σεβασμό προς τους πάντες, προσωπικά φοβάμαι οτι η ανηψιά μου που είναι 14 χρονών θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά στο management της σχολής απο αυτή που γίνεται τόσα χρόνια απο τους πρυτάνεις που συντηρούν διαδικασίες και δημιουργούν γραφειοκρατικά τερτίπια ώστε να είναι αδύνατη η λειτουργία της σχολής χωρίς 1500 άτομα.
Απο εκεί και πέρα εάν κάνουμε όντως έρευνα με @@ (που αναμφίβολα κάνουμε αφού βγήκαμε και 25οι στον κόσμο τρομάρα μας) τότε... πού είναι οι εξωτερικοί επενδυτές που θα δώσουν τα λεφτά τους στους ερευνητές μας; Γιατί αυτές οι μυαλάρες βασίζονται στον κρατικό κορβανά;
Μήπως στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια έχουν ιδιωτική χρηματοδότηση;
Ά... ξέχασα... το ΕΜΠ κάνει κρατική έρευνα ώστε να αποκτήσουμε καινούριες πατέντες κατοχυρωμένες στο Δημόσιο ώστε να πλουτίσουμε όλοι μαζί...
Με κάθε σεβασμό στον κάθε ερευνηταρά καθηγητή μας... έτσι;
Τέλοσπάντων δεν θέλω να τσαντίσω κανέναν και το post είναι off topic, το αφήνω στην διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών.
Το να μιλάς σε κλειστά αυτιά είναι σπατάλη σάλιου (ή στην προκειμένη σπατάλη bandwidth)...
Μόνο ένα πράγμα σας προτείνω για άλλη μία φορά... ανοίξτε τα μυαλά σας. Βρείτε ποιός σας φταίει πραγματικά.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 30 Σεπ 2013 5:53 pm

Jason_ab Επειδή προφανώς δεν σε πείθουν ότι οι "κινέζοι-άραβες ρώσοι επενδυτές" δεν στριμώχνονται ποιός θα πρωτοπάρει τους ερευνητές μας μάθε ότι
1 Στο εξωτερικό οι απόφοιτοι ΕΜΠ είναι όχι μόνο ανάρπαστοι αλλά και αξιοσέβαστοι (προφανώς στο ΕΤΗ EPFL κλπ είναι ηλίθιοι που έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ)
2 Στην έρευνα (με πίνακα διεθνούς στατιστικής που μας έδειξε ο Γκαζέτας-που κάθε άλλο παρά μεροληπτικό υπέρ του ΕΜΠ θα τον χαρακτήριζες-) το EPFL και το ΕΜΠ διαφέρουν κατά μια θέση στην απόδοση έρευνας όταν σε χρηματοδότηση ο λόγος είναι περίπου στο 10 !!
3 Σε μας το ΕΜΠ έχει κρατική χρηματοδότηση (και σωστά) γιατί στην ΚΩΛΟΧΩΡΑ που ζούμε η ιδιώτικη πρωτοβουλία είναι τόσο παρασιτική που θα κατέστρεφε το επίπεδο σπουδών καθώς θα ζητούσε ΜΟΝΟ έρευνες που την ενδιαφέρουν (ενώ ξέρεις τα πανεπιστήμια ο λόγος ύπαρξης τους αλλά και το μεγάλο τους κύρος προέρχεται από ανακαλύψεις ΠΟΥ ΔΕΝ ενδιαφέρουν την τιμημένη την αγορά).
Τέλος για τους υπαλλήλους και το πόσοι χρειάζονται αν δεν το ζήσουμε από μέσα (όχι σαν φοιτητές χρήστες των κτιρίων 4-5 ώρες τη μέρα αλλά σαν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την ύπαρξή τους και την λειτουργία ενός ιδρύματος 10000 χρηστών) δεν μπορούμε να κρίνουμε. Εγω (προσωπική γνώμη) θεωρώ πάντως πώς εαν περισσεύουν αυτοί είναι απειροελάχιστοι και μπορούν να καλύψουν ΥΠΑΡΚΤΑ κενά. Θεωρώ δηλαδή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το 1/2 απολύσεις.
Αυτά.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό morisson » Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:06 pm

Off topic:
Jason_ab έγραψε:Το να μιλάς σε κλειστά αυτιά είναι σπατάλη σάλιου (ή στην προκειμένη σπατάλη bandwidth)...
Μόνο ένα πράγμα σας προτείνω για άλλη μία φορά... ανοίξτε τα μυαλά σας. Βρείτε ποιός σας φταίει πραγματικά.

Έχω αρχίσει να υποπτεύομαι οτι πίσω απ το προφίλ του Jason_ab είναι ο Δαλάι Λάμα, ο Κομφούκιος, ή και ο Morrison που στα τελευταία του φωνάζει "You're All A Bunch Of Fucking Idiots".Σε μένα είχες πει πριν λίγο καιρό για μαθήματα ζωής, και τώρα μιλάς για σπατάλη σάλιου.Θεωρώ οτι ο καθένας μας έχει το ίδιο βαρύνουσα γνώμη εδω μέσα, και δεν βρίσκεται κάπου η αυθεντία.Για αυτό ας είμαστε λίγο πιό ταπεινοί όλοι.Δεν κάνω κριτική σε όσα γράφεις, και στην άποψη που έχεις για τα πράγματα, αλλά στον τρόπο που τα γράφεις.
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:10 pm

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι οτι μπερδεύεις τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ με τις ΑΠΟΨΕΙΣ.
1.Αξιοσέβαστοι και ανάρπαστοι στο εξωτερικό είναι και οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Πειραιά ας πούμε. Με ποιό επιστημονικό κριτήριο εσύ ορίζεις τον "ανάρπαστο και αξιοσέβαστο"; Δεν υπάρχει... συνεπώς πρόκειται περι άποψης.
2.Σε ποιόν πίνακα διεθνούς στατιστικής μιλάς; Μπορείς να κάνεις google την φράση "universities research quality", να περάσεις κανένα δίωρο τρίωρο μελετώντας τα αποτελέσματα και να μας πεις την δική σου άποψη. Συνεπώς όχι μόνο δεν πρόκειται περι γεγονότος αλλά άποψης, αλλά μεταφέρεις την άποψη του Γκαζέτα ούτε καν την δική σου.
3.Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι παρασιτική; Sorry φίλε μου θα πρέπει να περιγράψεις τον όρο λίγο καλύτερα. Γιατί και εγώ "ιδιωτική πρωτοβουλία" είμαι.. και δεν αισθάνομαι και τόσο παράσιτο.

Όσο για το εάν το ΕΜΠ έχει υπεράριθμους ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά απο το εάν η διαχείριση των πόρων που διαθέττει γίνεται με τον βέλτιστο τρόπο. Και όσο για εμάς που περνάμε 4-5 ώρες την ημέρα... ξέρεις... το ΕΜΠ υπάρχει για τους φοιτητές του.Αυτός είναι ο πρωταρχικός ρόλος ύπαρξής του. Και φυσικά ώς φοιτητής μπορώ να έχω ΑΠΟΨΗ για το εάν υπάρχει σπατάλη ή όχι. Και η άποψή μου είναι οτι γίνεται τρομερή σπατάλη.
Πού βασίζομαι; Μα στα λιγοστά δεδομένα που έχω. Γιατί τα δεδομένα που έχω εγώ κι εσύ είναι λιγοστά; Γιατί έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. Έτσι το έχουν φτιάξει εκεί μέσα. Δεν είδα τον Πρύτανη να δημοσιεύσει κάποιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ οργανόγραμμα με τις αρμοδιότητες κάθε ενός στο ΕΜΠ ώστε να κρίνουμε όλοι με περισσότερα δεδομένα. Το αντίθετο. Με τη ρεμούλα και κάτω απο το τραπέζι οι ερευνητές ονομάζονται διοικητικοί ή καθηγητές ή δεν ξέρω κι εγώ τί. Άρα... ποιός μπορεί να μιλήσει για το σωστό ποσοστό αυτών που πρέπει να απολυθούν; Όλοι μας στην τύχη λέμε. Όχι επειδή είμαστε ηλίθιοι ή πορωμένοι κομματικά, αλλά επειδή είναι επτασφράγιστο μυστικό το ποιός κάνει τί εκεί μέσα.

Γενικά μπορείς να έχεις ΑΠΟΨΗ για τα πάντα (πράγμα πολύ καλό). Αλλά όταν την ΑΠΟΨΗ σου (πόσο μάλλον την άποψη κάποιου άλλου) την παρουσιάζεις ώς ΓΕΓΟΝΟΣ, τότε μπορώ να σε συμβουλέψω να αναθεωρήσεις την κοσμοθεωρία σου.
EDIT: Morrison ο τρόπος που γράφω είναι λίγο cult, επειδή είμαι λίγο cult άτομο, όχι επειδή δεν σέβομαι κάποιον απο εδώ μέσα. Το αντίθετο, όλα τα παιδιά εδώ μέσα είναι σίγουρα πιό έξυπνα απο όσο ήμουν εγώ στην ηλικία τους.
EDIT No2: Ο Δαλάι Λάμα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος μετά τον Ιησού Χριστό (και τον Γκάντι) που έχει πατήσει το πόδι του στην γη. Μην με συγκρίνεις μαζί του, δεν είναι καν αστείο.
Jason_ab

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:19 pm

Απλά επειδή δεν θα βγάλουμε άκρη
1 Με το επιστημονικό κριτήριο που λέγεται Συμπτωση Επαναλαμβανόμενη παύει να ναι σύμπτωση. Μπορείς να ρωτήσεις και να δείς ποσωστώσεις αποφοίτων στα μεγάλα πανέπιστήμια
2 Έχω κάνει αρκετό χρόνο στις κατατάξεις. Αλλά και κάτι άλλο αυτό που μας είπε ο Γκαζέτας δεν είναι ΑΠΟΨΗ αλλά ΛΙΣΤΑΡΑ (δεν θυμάμαι ποιού) που το δείχνει... Οπότε δεν μεταφέρω καμιά άποψη.
3 Η ιδιωτική πρωτοβουλία που στην Ελλάδα συμπυκνώνεται στον όρο εργοδότης που δεν σε πληρώνει δεν σε ασφαλίζει αμα είσαι γκομενάκι κοιτάει να σε πηδήξει και περιμένει πότε το κράτους θα του δώσει μπαγιόκο (είτε μέσω κάλυψης σε φοροδιαφυγή είτε μέσω πακέτων στήριξης την περίοδο των παχέων αγελάδων) σόρι αλλά είναι ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ. Και μην μου πεις για τις εξαιρέσεις να κοιτάς τον κανόνα.
Το ΕΜΠ είναι για τους φοιτητές τέλος αλλά υπάρχει και όταν αυτοί ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ και κάποιοι φροντίζουν για αυτό. Αν δεν έχεις στοιχεία για το ίδρυμα και σε ενδιαφέρει ψάχνεις. Και ακόμα και αν δεν θες να ψάξεις αναρωτήσου πώς στο διάολο όλα αυτά λειτουργούν. Βάλε τα κάτω και κάνε μια ΕΚΤΙΜΗΣΗ έστω. Διαφωνούμε στο αν γίνεται σπατάλη ή όχι και όπως σωστά λες δεν θα το μάθουμε ΠΟΤΕ αλλά τουλάχιστον να κοιτάμε να μην ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Γιατί το να κατηγορούμε για σπατάλη γενικα και άοριστα δεν λέει κάτι. Θέλει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ποιοι σπαταλάνε τί σπαταλάνε (χρόνο ή χρήμα) πού πάει το χρήμα κλπ)
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:36 pm

1. Αφού μπορώ να ρωτήσω, ρωτάω εσένα να μου δείξεις τις ποσοστώσεις που είδες και πείστηκες και εσύ. Σορρυ φίλε μου, μέχρι να μου δείξεις κάτι συγκεκριμένο, απλά μεταφέρεις την ΑΠΟΨΗ σου (που είναι καθόλα δεκτή ώς ΑΠΟΨΗ). Άσε που δεν διαφωνούμε εξάλλου πως οι απόφοιτοι του ΕΜΠ μαμούν και δέρνουν (αφού σύντομα όλοι θα είμαστε τέτοιοι χαχαχαχα)
2.Μεταφέρεις ΑΠΟΨΗ (καθόλα δεκτή) έως μας δείξεις κάποια λίστα που να δείχνει κάποια τρομερή ανακάλυψη απο τους ερευνητάρες μας. Το "κάπου το άκουσα αλλά δεν το έχω εύκαιρο αλλά ισχύει"... sorry...Εγώ πάλι έχω την ΑΠΟΨΗ πως δεν κάνουμε και κάτι το τόσο τρομερό στην έρευνα στο ΕΜΠ ώστε να δίνω τα λεφτά μου να συντηρώ αυτούς που συντηρώ. Κάνω περικοπές απο τα έξοδά μου και μου φαίνεται καλή ιδέα να κουρέψω μερικούς απο εκεί μέσα. Γιατί δικά ΜΟΥ και δικά ΣΟΥ λεφτά είναι το δημόσιο χρήμα.
3. Στην ιδιωτική πρωτοβουλία φίλε μου μου δίνεις την άποψή σου. Που είναι και πολύ άδικη. Απλά θα σου πώ πως εάν δεν υπάρχε και αυτή τότε δεν θα υπήρχε κανένας να ταϊζει όλους στο ΕΜΠ.

Όσο για την λάσπη στον ανεμιστήρα.... και επειδή δεν θα βγάλουμε άκρη...
Η προσωπική μου ΑΠΟΨΗ λοιπόν είναι οτι στο ΕΜΠ υπάρχουν αρκετοί υπεράριθμοι και κάποιοι λίγοι χαραμοφάηδες. Δεν είναι πως οι υπεράριθμοι δεν δουλεύουν, απλά κάνουν δουλειές που θα μπορούσαν να δίνονται ηλεκτρονικά γλιτώνοντας πόρους. Διάθεση απο την διοίκηση για εξυγχρονισμό και πιό σωστό marketing δεν υπάρχει συνεπώς γίνεται αυτό το μπάχαλο. Και έχω κάθε δικαίωμα να "κατηγορώ" για σπατάλη, δεδομένου οτι τα στοιχεία της σχολής είναι τόσο αδιαφανή. Συνεπώς μπορώ να βγάζω ό,τι συμπέρασμα γουστάρω. Ας βγει ο Πρύτανης να δεχθεί έλεγχο σε επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης πόρων απο ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία management ώστε να πειστώ. Μέχρι τότε έχω ΑΠΟΨΗ και έχω κάθε δικαίωμα να έχω ΑΠΟΨΗ δεδομένου οτι πληρώνω φόρους.
Τελευταία επεξεργασία από Jason_ab και Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Jason_ab

Δημοσίευσηαπό AE » Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:38 pm

Αγαπητέ Jason_ab

Δεν ξέρω αν ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός "ερευνηταράς καθηγητής" αναφέρεται σε μένα ή τον κ. Μαμάση, αν και μικρή σημασία έχει. Να ξέρεις όμως ότι το έργο μας το κρίνει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, και όχι ένας εικοσάχρονος (υποθέτω) φοιτητής, που (επίσης υποθέτω) δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει έρευνα. Σου εύχομαι ολόκαρδα να γίνεις κάποτε τόσο σπουδαίος, ώστε να δικαιούσαι να αξιολογείς την ελαχιστότατη, έστω, προσφορά μας στο επιστημονικό πεδίο που δραστηριοποιούμαστε πολλά χρόνια τώρα.

Και μια και θέτεις το ζήτημα της χρηματοδότησης, θα ηθελα να σε ενημερώσω ότι τον τελευταίο καιρό, μαζί με τον κ. Μαμάση και άλλους "ερευνηταράδες", ασχολούμαστε με την αβεβαιότητα των υδρολογικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα είναι εξαιρετικά δαπανηρά, καθως σχεδιάζονται με κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Δυστυχώς, σε όρους της "αγοράς", τέτοιου είδους έργα, και συνεπώς η έρευνα γύρω από αυτά, δεν είναι διόλου ελκυστικά για τους ιδιώτες. Αναγκαστικά λοιπόν, έχουμε στραφεί στον "κρατικό κορβανά" (για να μην πω στην αυτοχρηματοδότηση) ώστε να προχωρήσουμε την επιστήμη μας.

Τώρα, αν εσύ είσαι θιασώτης της ιδιωτικής χρηματοδότησης, επειδή έτσι δήθεν συμβαίνει στα καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού (τεράστιο ψέμα: τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη η έρευνα κυρίως υποστηρίζεται από κρατικά ή ημικρατικά κονδύλια), σου προτείνω να γίνεις χορηγός μας, καθώς άλλον παλαβό ιδιώτη που να επενδύσει σε υδρολογικά μοντέλα δεν νομίζω να βρούμε.

Φιλικά

Α. Ευστρατιάδης
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Δευτ, 30 Σεπ 2013 6:50 pm

Κύριε Ευστρατιάδη.
Καμμία διάθεση για προσωπική διένεξη.
Το έργο σας όντως το κρίνει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
"Ερευνητάρες καθηγητές" δεν μπορώ να γνωρίζω εάν είστε ή όχι, και λίγη σημασία έχει στην κουβέντα μας, σίγουρα δεν είχα κάποια όρεξη απογευματιάτικα να προσβάλλω κάποιον απο εσάς. Δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά μαζί σας ώστε να σας προσβάλλω προσωπικά και ούτε έχω διάθεση για κάτι τέτοιο.
Απο εκεί και πέρα πρέπει να καταλάβετε οτι απο την στιγμή που βρισκόσαστε στην κρατική χρηματοδότηση είσαστε υποχρεωμένοι να είσαστε πέρα για πέρα διαφανείς. Γιατί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ πρέπει να μπορεί να κρίνει εάν αξίζετε ή όχι τα λεφτά που παίρνετε. Είτε έχετε συνηθίσει να κρινόσαστε είτε όχι (γιατί ώς γνωστόν στον δημόσιο τομέα οι κρίσεις είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων πέραν της αξίας της προσφοράς του καθενός).
Το ποιός είμαι εγώ, πόσο χρονών είμαι και εάν έχω πληρώσει μέχρι τώρα σε ΦΠΑ τόσα χρήματα που αντιστοιχούν στον μισθό σας για 20 χρόνια δεν είναι του παρόντος.
Απο εκεί και πέρα θα ήθελα να μου πείτε εσείς πως το έργο σας πάνω στην "αβεβαιότητα των υδρολογικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό" αξίζει τόσο ώστε να κόψουμε κι άλλο απο την σύνταξη των συνταξιούχων σε μία χρεωκοπημένη χώρα.

EDIT Και σε τελική ανάλυση δεν σας είπα να μην ερευνείτε την αβεβαιότητα των μοντέλων. Κάθε άλλο. Απλά να μπορέσετε να λειτουργήσετε με λιγότερα χρήματα ώς σχολή σας ζητάει η κοινωνία.

EDIT No2: Και σε τελική ανάλυση στην λίστα των υπεράριθμων βλέπουμε και μεταφραστές και δαχτυλογράφους. Εάν είναι δυνατόν. Θα μου πείτε δεν δουλεύουν ώς δαχτυλογράφοι αλλά ώς κάτι άλλο. Θα σας πώ έτσι όπως τα κάνατε καλά να πάθετε.
Jason_ab

Δημοσίευσηαπό AE » Δευτ, 30 Σεπ 2013 7:09 pm

Φίλε Jason_ab,

Είπες κάτι πολύ σημαντικό, για το οποίο έχεις απόλυτο δίκιο: "Απο την στιγμή που βρισκόσαστε στην κρατική χρηματοδότηση είσαστε υποχρεωμένοι να είσαστε πέρα για πέρα διαφανείς".

Κρατώ αυτή την κουβέντα σου και υπόσχομαι, όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα, να ετοιμάσω ένα κείμενο σχετικά με τα καλά και τα κακά της έρευνας στο ΕΜΠ, και να κάνουμε έναν δημόσιο διάλογο γύρω από αυτό.

Στο τελευταίο σημείο που αναφέρεις, ως μηχανικός αντιλαμβάνεσαι ότι σε όλα τα έργα μας προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ κόστους και ασφάλειας. Αν μπορούμε να έχουμε καλύτερα "μοντέλα", θα μπορούμε να σχεδιάζουμε έργα χαμηλότερου κόστους και υψηλότερης ασφάλειας. Είναι λοιπόν χρήσιμο να επενδύουμε κάποια χρήματα για τέτοιου είδους έρευνα, γιατί το όφελος που αποκομίζουμε για την κοινωνία είναι υπερπολλαπλάσιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έρευνα που κάνει ο καθένας μας "σώζει" τον κόσμο. Ελάχιστοι ερευνητές παράγουν πραγματικά πρωτότυπο και χρήσιμο έργο, και ακόμα πιο λίγοι βλέπουν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους να υλοποιείται στην πράξη. Ολοι όμως προσπαθούμε. Και οι συνθήκες που δουλεύουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι, πίστεψέ με, πολύ δύσκολες.

Α. Ευστρατιάδης
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης