Η ταινία "Ελένη"

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Η ταινία "Ελένη"

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:05 pm

http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%86%CE ... E%BF%CF%82

φιλόμουσος, -η, -ο σήμερα σημαίνει εκείνον που αγαπά τη μουσική, αλλά παλιότερα σήμαινε εκείνον που αγαπούσε γενικά τις Μούσες, δηλαδή όλες τις καλές τέχνες

Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω... ;) (ε δεν νομίζω πχ να πεις κάποιον φιλόμουσο αν του αρέσει η αστρονομία! :crazy2: )
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:06 pm

Κατα τα αλλα πολυ εποικοδομητικη κριτικη στην ταινια (αν και σας καταλαβαινω, εκτος απ'τη συνηθη υβριστικη συνθηματολογια της αριστερας προς καθετι που δεν ειναι αριστερο, δεν εχετε και κατι ουσιωδες να πειτε)

εντιτ προς λοστ: δεν συνηθιζω να ψαχνω στο λεξικο τις λεξεις που χρησιμοποιω. Το "φιλομουσος" το ξερω απο μικρος , και ξερω οτι σημαινει "αυτος που αγαπαει τις τεχνες". Τωρα αν η τελευταια εκδοση του λεξικου της εχει αλλαξει (αυθαιρετα) τη σημασια, εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει.
Τελευταία επεξεργασία από apo7 και Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
apo7

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:06 pm

Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Κινηματογράφος - Ταινίες

Δημοσίευσηαπό spyrorizos » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:07 pm

lybe33 έγραψε:Ο φασίστας που ανέβασε το video στο youtube γουστάρει ζουζούνια και κάνει ότι και ο apo7 στο mqn: προπαγάνδα!
Καταγραφή.JPG

Δείτε τι έχει ανεβάσει: http://www.youtube.com/user/KYNAIGEIROS ... ture=watch

Αυτό το 'διαδίχτυο' έχει καταντήσει μια κλούβα των ματ,όπου κάθε παλικάρι απ' τη γαδα με 10 λογαριασμούς,ανεβάζει βίντεο,κάνει λαικ στους 'συναδέλφους',σχολιάζει ως δήθεν ακομμάτιστος-ανεξάρτητος-αγανακτισμένος και εκθειάζει απόψεις και θεωρίες,οι οποίες 10 χρόνια πριν προκαλούσαν θυμηδία,ωστόσο τώρα μέσα στην γενικότερη απελπισία,βρίσκουν ευήκοα ώτα.Και να σου μετά η διαμόρφωση της κοινής γνώμης.....

Υ.Γ. apo7(φιλικά) μπορείς και καλύτερα,εμείς θέλουμε να 'σαι σοβαρός.... Οι πόλεμοι δεν έχουν ούτε αγγέλους,ούτε ήρωες,ούτε εγκληματίες,μόνο νικητές και ηττημένους.Τα υπόλοιπα μαγειρεύονται μετά...Δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα να απαριθμούμε ποιανού το σόι έχασε τους περισσότερους,τέτοιου είδους συμψηφισμοί είναι πάντα αποπροσανατολιστικοί,άσε που ο συνολικός συμψηφισμός δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει τα επιχειρήματά σου
spyrorizos

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:15 pm

spyrorizos έγραψε:Υ.Γ. apo7(φιλικά) μπορείς και καλύτερα,εμείς θέλουμε να 'σαι σοβαρός.... Οι πόλεμοι δεν έχουν ούτε αγγέλους,ούτε ήρωες,ούτε εγκληματίες,μόνο νικητές και ηττημένους.Τα υπόλοιπα μαγειρεύονται μετά...Δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα να απαριθμούμε ποιανού το σόι έχασε τους περισσότερους,τέτοιου είδους συμψηφισμοί είναι πάντα αποπροσανατολιστικοί,άσε που ο συνολικός συμψηφισμός δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει τα επιχειρήματά σου

Εγω μια προταση για ταινια εκανα, αλλος αρχισε να απαριθμει συγγενεις που υπεφεραν στα χερια της "κακιας" Δεξιας. Παντως αν κατσουμε και μετρησουμε το ποιος εκανε τι, μαλλον η αριστερα θα αποδειχτει πολυ χειροτερη. Η αριστερα της Ελλαδος, ε; Δεν μιλαω καν για ΕΣΣΔ και εκατομμυρια νεκρους πολιτικους εχθρους.
apo7

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:18 pm

apo7 έγραψε: Δεν μιλαω καν για ΕΣΣΔ και εκατομμυρια νεκρους πολιτικους εχθρους.

Και καλά κάνεις. Γιατί θα χρειαστεί να σου θυμίσουμε τα εκατομμύρια θύματα του καπιταλισμού τόσα χρόνια τώρα. :think: :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:25 pm

Off topic:
Γενικά, φιλόμουσος είναι αυτός που αγαπά τις καλές τέχνες και ιδιαίτερα τη μουσική (τεγόπουλος-φυτράκης)...
Οπότε οριακά σωστός apo7, αν και στο πνεύμα του ποστ σου θα ταίριαζε περισσότερο η λέξη σινεφίλ!

Για να επανέλθω στο τόπικ (πεδίο τρολλιάς λαμπρό), γραμματικά apo7 είσαι σωστός. Νοηματικά όμως θα έπρεπε να εντάσσεται η φασιστοταινία στις καλές τέχνες για να την απολαύσει κάποιος "φιλόμουσος", ενώ κάτι μου λέει ότι δε βλέπεται! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:38 pm

lybe33 έγραψε:Off topic:
Γενικά, φιλόμουσος είναι αυτός που αγαπά τις καλές τέχνες και ιδιαίτερα τη μουσική (τεγόπουλος-φυτράκης)...
Οπότε οριακά σωστός apo7, αν και στο πνεύμα του ποστ σου θα ταίριαζε περισσότερο η λέξη σινεφίλ!

Για να επανέλθω στο τόπικ (πεδίο τρολλιάς λαμπρό), γραμματικά apo7 είσαι σωστός. Νοηματικά όμως θα έπρεπε να εντάσσεται η φασιστοταινία στις καλές τέχνες για να την απολαύσει κάποιος "φιλόμουσος", ενώ κάτι μου λέει ότι δε βλέπεται! :mrgreen:

Δεν βλεπεται απο εναν φανατικα προκατειλημμενο, ενας ουδετερος, ή εστω ενας μετριοπαθης αριστερος μια χαρα μπορει να τη δει. Δεν ειναι ταινια προπαγανδα σαν το "Γραμμος και Βιτσι" που παρεθεσε το κομμουνι πιο πριν. Ειναι μια ταινια που διηγειται μια πραγματικη ιστορια (αν και οι ιστοριες αυτης της πλευρας στην Ελλαδα θεωρουνται απ'την αριστερα εξ ορισμου φασιστικες και προπαγανδιστικες). Οποτε νοηματικα μια χαρα μπορει να την παρακολουθησει καποιος.
Τεχνικα δε, μου φαινεται πολυ καλη, αν και δεν ειμαι σινεφιλ για να κρινω επαγγελματικα. Ειμαι απλως φιλομουσος.
apo7

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:44 pm

Μ'αρέσει που απαντάς...Είσαι γνήσια καλτ φιγούρα, πάντως στο αναγνωρίζω!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:49 pm

apo7 έγραψε:Δεν ειναι ταινια προπαγανδα σαν το "Γραμμος και Βιτσι"

Ναι το χόλυγουντ δεν βγάζει προπαγανδιστικές ταινίες, μόνο μετριοπαθείς υπερπαραγωγές με κορυφαίους ηθοποιούς....Έλεος....
Όσο για το αν είναι προπαγάνδα, η στιχομυθία για τον αριστερό αντάρτη (που σύμφωνα με την ταινιάρα) κατέληξε νταβατζής σε κωλόμπαρο τα λέει όλα....Αλλά είπαμε, αυτά μόνο σε υπερατλαντικές αποστάσεις μπορούν να τα σερβίρουν και να πιάσουν τόπο....
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες