Ίδρυση ιδιωτικής πολυτεχνικής σχολής

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 06 Σεπ 2012 1:09 pm

pakman, ΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ

Spoiler: show
Υ.Γ Ακόμα και η διαφήμιση στο Youtube σε δουλεύει :lol: :lol:
Capture.JPG
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 06 Σεπ 2012 1:24 pm

paktomenos έγραψε:Βρωμάει συντεχνιακή κριτική στην βάση του ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το "επίπεδο σπουδών". Το επίπεδο πάνω στο οποίο θίγετε το ζήτημα είναι αδιάφορο (μελλοντικές προοπτικές μισθού στην αγορά εργασίας) σε σύγκριση με τις γενικές συνεπαγωγές της προώθησης τέτοιων λύσεων. Μου δίνετε μάλιστα την εντύπωση (και συγγνώμη αν κάνω λάθος) ότι η μπάλα την οποία κλοτσάτε παίρνει κυρίως τους μελλοντικούς συναδέλφους μας -απόφοιτους αυτών των ιδρυμάτων- όπως έπαιρνε και τους αντίστοιχους των ΤΕΙ και όχι αυτούς που θέλουν τέτοια μέτρα για να βρίσκουν φτηνότερη μισθωτή εργασία. Αντί να κοιτάμε γενικά αυτά που μας ενώνουν, επιμένουμε να κοιτάμε αυτά μου μας χωρίζουν -νάναι καλά γιαυτό οι φαντασιωσικές προοπτικές "καλής" εργασίας.

Καλή σεζόν ρε πάκτ.Ποιά πράγματα μας ενώνουν με άλλους συνοδοιπόρους ;H κοινή ταξική μοίρα των καταπιεσμένων, και όλα τα άλλα είναι συντεχνίες ;Είσαι αρκετά θεωρητικός τύπος και περίμενα ένα τέτοιο πόστ "μικροαστούλιδες VS pakt"-πετάω_και_λίνκ_με_κείμενο.Παρόλα αυτά πίστεψέ με σε δύο τρία χρόνια πρέπει να συντηρούμε τους εαυτούς μας.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Δεν σου λέω να διώξεις την ιδεολογία,αλλά σκατίλα θα φας και εσύ όπως όλοι μας, για να μην κοιμάσαι σε παγκάκι.Οπότε μην βγάζεις τον εαυτό σου απέξω με άπταιστα, θεωρητικά όμως, επιχειρήματα.
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό teo » Πέμ, 06 Σεπ 2012 1:47 pm

Στο εν λογο κωλεγιο:
0 Έτος:
Μάθημα επικοινωνία και πληροφορική ή αλλιως πως να κάνετε check in απο το iphone μεσα στο μάθημα και να στελνετε με φωτογραφίες τα θεματα στην εξεταστική.

Επίσης αλλη μία απορία: τα μαθηματικα μηχανικου που ειναι μάθημα εκει τι διαφορα εχουν απο τα γνωστα και "σκετα" μαθηματικα???? :lolno:
teo

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 06 Σεπ 2012 1:50 pm

paktomenos έγραψε:
Βρωμάει συντεχνιακή κριτική στην βάση του ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το "επίπεδο σπουδών". Το επίπεδο πάνω στο οποίο θίγετε το ζήτημα είναι αδιάφορο (μελλοντικές προοπτικές μισθού στην αγορά εργασίας) σε σύγκριση με τις γενικές συνεπαγωγές της προώθησης τέτοιων λύσεων. Μου δίνετε μάλιστα την εντύπωση (και συγγνώμη αν κάνω λάθος) ότι η μπάλα την οποία κλοτσάτε παίρνει κυρίως τους μελλοντικούς συναδέλφους μας -απόφοιτους αυτών των ιδρυμάτων- όπως έπαιρνε και τους αντίστοιχους των ΤΕΙ και όχι αυτούς που θέλουν τέτοια μέτρα για να βρίσκουν φτηνότερη μισθωτή εργασία. Αντί να κοιτάμε γενικά αυτά που μας ενώνουν, επιμένουμε να κοιτάμε αυτά μου μας χωρίζουν -νάναι καλά γιαυτό οι φαντασιωσικές προοπτικές "καλής" εργασίας.

Καλή σεζόν ρε πάκτ.Ποιά πράγματα μας ενώνουν με άλλους συνοδοιπόρους ;H κοινή ταξική μοίρα των καταπιεσμένων, και όλα τα άλλα είναι συντεχνίες ;Είσαι αρκετά θεωρητικός τύπος και περίμενα ένα τέτοιο πόστ "μικροαστούλιδες VS pakt"-πετάω_και_λίνκ_με_κείμενο.Παρόλα αυτά πίστεψέ με σε δύο τρία χρόνια πρέπει να συντηρούμε τους εαυτούς μας.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Δεν σου λέω να διώξεις την ιδεολογία,αλλά σκατίλα θα φας και εσύ όπως όλοι μας, για να μην κοιμάσαι σε παγκάκι.Οπότε μην βγάζεις τον εαυτό σου απέξω με άπταιστα, θεωρητικά όμως, επιχειρήματα.

Η εν λόγω αριστερίστικη κορώνα αποτελούσε 'σημαία' των αριστερών παρατάξεων τη δεκαετία του '80, τότε που παλεύανε 'να έρθουνε τα ταξικά μας αδέρφια από το εξωτερικό', για εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, αναγνώριση των πτυχίων κ.ο.κ. Στη θεωρία είχε κάποια βάση και ενδιαφέρον ο ισχυρισμός. Βέβαια όταν τα 'αδέρφια' τελικά ήρθανε, τους μπαστακωθήκανε και, επειδή δεν είχαν ως επί το πλείστον επιστημονική υπόσταση, έμαθαν να κάνουν bussiness ανδρώνοντας τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ως 'πελάτες', οι παρατάξεις άλλαξαν τροπάρι. Τώρα πλέον δεν την ακους συχνά, εκτός από μερικά μεμονωμένα, πεφωτισμένα, θολωμένα μυαλά.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 06 Σεπ 2012 2:11 pm

Ευχαριστώ για τις μη-ειρωνικές απαντήσεις.

Το πρόβλημα το οποίο εντοπίζεις,morisson, είναι υπαρκτό. Δηλαδή η δύσκολη οικονομική κατάσταση αρκετών από εμάς. Και άθελά σου, παραδέχτηκες αυτό για το οποίο σας κριτίκαρα: δηλαδή ότι πρέπει και εμείς να φάμε, επομένως κάποιοι πρέπει να πάρουν μπούλο. Το ζήτημα είναι ποιοι. Εγώ δεν κατηγορώ κάποιον που πάει να σπουδάσει σε κωλέγιο. Δεν τον κατηγορώ γιατί πολύ απλά, πρέπει ,όπως λες και εσύ, να φάει και αυτός. Εγώ επομένως προτιμώ να μην βλέπω το γεγονός ότι με αυτά τα άτομα θα ανταγωνιστώ στην αγορά εργασίας (που θα γίνει αναγκαστικά, και σε καμία περίπτωση δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω, ίσα ίσα), αλλά προτιμώ να βλέπω ότι κάποιους συμφέρει να υπάρχουν αρκετοί που προσφέρουν την (διανοητική ή χειρωνακτική) εργασία τους για μισθό και αδιαφορούν για "επίπεδα σπουδών" και άλλες τέτοιες ανοησίες. Τα "επίπεδα σπουδών" κλπ ανήκουν στο οπλοστάσιο της ιδεολογίας όσων νομίζουν πως ο ανελέητος ανταγωνισμός για μισθό έχει κάποια σχέση με το πραγματικό επίπεδο σπουδών.

All i am saying είναι ότι το "επίπεδο" και τα "μαθήματα" των εν λόγω κωλεγίων είναι μια πρόφαση και από πίσω κρύβονται (όχι εντελώς αδικαιολόγητα) οι μελλοντικές προοπτικές του μισθολογίου -δηλαδή οικονομικά συμφέροντα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο αριστερίστικος λαϊκισμός ήταν, είναι και θα είναι σύμμαχος του αισχρού συνθήματος "θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία" και της υπεράσπισης αρκετών προνομιακών δικαιωμάτων που είχαν διάφορες ομάδες. Με αυτόν τον λαϊκισμό τα έχεις, merde, και εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό.

Finger pointing to the moon.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 06 Σεπ 2012 2:24 pm

Δεν ήταν κάτι ειρωνικό.Τουλάχιστον όταν απαντάς σε κάτι κάν' το ολοκηρωμένα, όπως έκανες τώρα που παραδέχτηκες οτι όλοι στον ίδιο χορό θα χορέψουμε.Αν δεν το κάνεις, φαίνεται οτι τεχνιέντως αποστασιοποιείς τον εαυτό σου απο μιά κατάσταση, και βγαίνεις σαν αδέκαστος δημόσιος κριτής, κατι που είναι πιό ειρωνικό απο την πιθανή ειρωνία που ίσως διαπίστωσες στα ποστ μας.Τώρα όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ, άλλωστε για αυτό έγραψα για θωράκιση εργασιακών δικαιωμάτων κτλ.
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό teo » Πέμ, 06 Σεπ 2012 2:35 pm

Παιδια εγώ πηρα τηλ στο κωλεγιο αυτο να ρωτήσω πληροφορίες για την σχολή Πολιτικών Μηχανικών! το κόστος σπουδών ανέρχεται στις 8,000 ευρωπουλα (=2762000 δρχ :mrgreen: ) ανα έτος. όταν τους ρώτησα να μου στείλουν ένα μειλ με το αναλυτικο πρόγραμμα σπουδων μου είπαν οτι δεν γίνεται και ότι πρέπει να κλείσω ραντεβού με έναν supervisor! Κρίμα γτ θα ριχναμε πολύ γέλιο... Το καλύτερο ήταν όμως οταν της είπα γτ δεν μου τα στέλνετε ντρέπεστε για το προιόν σας??? και μου είπε είναι η πολιτική του κΩλεγίου!! :thumbup: :thumbup:

Και εις άλλα με υγεία!
teo

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 06 Σεπ 2012 2:40 pm

Πάντως η ιδιωτική πρωτοβουλία έκανε μετάσταση (σαν καρκίνος) και στην παιδεία...
Περιμένω τον stalin να επιχειρηματολογήσει υπέρ του πρώτου ιδιωτικού "πολυτεχνείου" αλλιώς θα είναι ανακόλουθος με τα όσα έχει γράψει παλιότερα...

Βασική δομή του ποστ του θα είναι (για να τον βοηθήσω):
1) Άσχετη με το τόπικ λάσπη προς την αριστερά.
2) Άσχετη με το τόπικ κατακραυγή του υπαρκτού σοσιαλισμού (οι γνώσεις του για τον οποίο είναι θραυσματικές και διατυπώνονται βολονταριστικά). Μάλιστα η αριστερά στην οποία επιτίθεται συνήθως με αυτό το επιχείρημα δεν έχει καμία συγγένεια με αυτόν (τον υπαρκτό) :crazy2:
3) Λίγο ιδεολόγημα για δημόσιο μάνατζμεντ, πρότυπη διακυβέρνηση, περιορισμό κόστους, υπέρογκο δημόσιο τομέα, πολιτικές διαχείρισης κρίσης και λοιπά (τα οποία θα διδάξει ο Γιώργης Παπανδρέου στο Χάρβαρντ).
4) Επανάληψη των 1,2 για να δοθεί έμφαση.
5) Hints για την καταπίεση που υφίσταται σ'αυτό το φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 06 Σεπ 2012 2:44 pm

lybe33 έγραψε:δημόσιο μάνατζμεντ, πρότυπη διακυβέρνηση, περιορισμό κόστους, υπέρογκο δημόσιο τομέα, πολιτικές διαχείρισης κρίσης και λοιπά (τα οποία θα διδάξει ο Γιώργης Παπανδρέου στο Χάρβαρντ

Off topic:
Μιας που το ανέφερες, μα καλά πώς ολόκληρο Harvard έπεσε τόσο χαμηλά! Μάλλον θα τον βάζουν να μιλάει για την κρίση και μετά θα λένε στους φοιτητές να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από ό,τι τους είπε! Success! :thumbup:
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Πέμ, 06 Σεπ 2012 3:28 pm

Παιδιά δεν κάνουμε ένα καινούριο ποστ με το θέμα το κΩλέγιο να αδειάσει λίγο το τοπικ
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες