Έρευνα σχετικά με την πολιτική και την τεχνολογία

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Έρευνα σχετικά με την πολιτική και την τεχνολογία

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 7:20 pm

Να σου πω.Όλο γκρίνια είσαι.Στο ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις "τάξεις" έχει 5 κατηγορίες και όχι "πλούσιοι" - "φτωχοί", που εκεί θα έστεκε το "επιχείρημά" σου. Αν εσύ θες σε κάθε κουκκίδα να κάτσεις και ένα πλαφόν εισοδήματος, κάνε το διαισθητικά.Προφανώς στην άνω τάξη έχουμε "ιδιοκτήτης εργοστασίων" και γενικότερα μέσων παραγωγής και στην κατώτατη έχουμε "ιδιοκτήτης των χεριών του".Όλα τα άλλα εκεί μέσα αλλάζουν ποσοτικά -άρα και ποιοτικά, γιαυτό έχεις και 5 κουκκίδες.

Υ.Γ-α)σκέφτομαι
β)γράφω αν χρειαστεί
γ)όχι το ανάποδο για λόγους γκρίνιας.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 7:25 pm

Δεν βγάζω ιδιαίτερο νόημα από την παραπάνω παράγραφο, πέραν του ότι υπάρχουν πολλές ταξικές διαβαθμίσεις (duh). Το υστερόγραφο το γραψες για ωμό εντυπωσιασμό, με τάπωσες. :raspberry:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 7:33 pm

Πάντως η πολιτική σκέψη του καθενός, δεν είναι είναι παράλογο να ''κοιτάζει'' προς τα αριστερά, ακόμα και αν αυτός δεν ανήκει στα μεσαία-και-κάτω οικονομικά στρώματα.
Νομίζω ο πακτ εννοεί ότι ο γιος του Μπόμπολα π.χ προφανώς δε μπορεί να είναι αριστερός. Μπορεί, όμως, ο γιος ενός μηχανικού του Μπόμπολα (που πληρώνεται καλά και ανήκει στην κατηγορία ''μέση και πάνω'') να είναι. Μην ξεχνάς μερδε ότι ο ίδιος ο Μαρξ (!) προερχόταν από μεγαλο-αστική οικογένεια.
Το παράξενο-τραγικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι έχουν το πραγματικό ταξικό προφίλ, για το οποίο μιλάει η αριστερά, εγκλοβίζονται σε ''απολίτικες'' ή/και ''καπιταλοστρεφείς'' ονειρώξεις, και όχι το αντίθετο.
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 7:42 pm

Αντικειμενικά η έρευνα είναι λίγο αντιεπιστημονική (έως τρολιά) :thumbdown:
Κατά τ'άλλα στον 21ο αιώνα ζούμε. Εργατική ταξική θέση δε σημαίνει κατ'ανάγκη τοποθέτηση σε μια αλυσίδα παραγωγής τεϊλορικού (ή σταχανοβιστικού για τους αγαπησιάρηδες με την αριστερά) τύπου...Τα πιο διανοητικά επαγγέλματα προλεταριοποιούνται και οι τάξεις συμπιέζονται προς τα κάτω με όλο και λιγότερα δικαιώματα. Δες χαρακτηριστικά την εξέλιξη του επαγγέλματος του μηχανικού (που θεωρείται και μεσοαστικό).
Φυσικά είναι καλύτερο κάποιος με λεφτά (ναι υπάρχουν ακόμα :D ) να προσκυνάει το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού από το να παίρνει μια (πες το αν θες αριστερή) πιο ριζοσπαστική θέση, ε merde?
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 7:47 pm

Αυτό το "αντικειμενικά" τι το ήθελες?(το αντιεπιστημονική δεν ξέρω τι πάει να πει, μιας και στο berkeley είναι ο τυπάς..)

Του merde η θέση είναι μη-θέση.Αντι-αριστερός είναι το παιδί και γουστάρει να γκρινιάζει.Πρίζει συνεχώς με τους "αριστερούς των β.π" λες και για να είναι κάποιος αριστερός πρέπει ντε και καλά να ζει στα παγκάκια και από την άλλη επιλέγει να κλείσει τα μάτια στο ότι -όπως λέει και ο καβουρδιστά- η μεγάλη μάζα των ανήμπορων έχει πιαστεί από τα αρχίδια της εξουσίας (μέσω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ..).Μόνο οι λαοτιανοί και ο μερντε μας μιλάνε με τέτοιο απαξιωτικό ύφος για τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 7:52 pm

Νομίζω ο πακτ εννοεί ότι ο γιος του Μπόμπολα π.χ προφανώς δε μπορεί να είναι αριστερός. Μπορεί, όμως, ο γιος ενός μηχανικού του Μπόμπολα (που πληρώνεται καλά και ανήκει στην κατηγορία ''μέση και πάνω'') να είναι. Μην ξεχνάς μερδε ότι ο ίδιος ο Μαρξ (!) προερχόταν από μεγαλο-αστική οικογένεια.

Εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ ανθρώπων που ασπάστηκαν μία ιδεολογία και την υπερασπίστηκαν με τεράστιες θυσίες, ακόμα και αν ταξικά δεν τους βόλευε (π.χ ο Μαρξ που ανέφερες, ή ο Κροπότκιν να προσθέσω εγώ), και σε άτομα τα οποία την εξασκούν εκ του ασφαλούς. Τέτοιες φιλοσοφίες χωρίς τα αντίστοιχα ρίσκα για να κυνηγήσεις την ουτοπία είναι σαν σπορ πολυτελείας. :ellinofreneia:

Πάντως, το παράξενο-τραγικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι έχουν το πραγματικό ταξικό προφίλ, για το οποίο μιλάει η αριστερά, εγκλοβίζονται σε ''απολίτικες'' ή/και ''καπιταλοστρεφείς'' ονειρώξεις, και όχι το αντίθετο.

Αυτό είναι το άλλο εύρημα που θα βρεις πολύ γρήγορα, το οποίο πιστεύω οφείλεται τόσο στην προπαγάνδα του καπιταλισμού (αν είσαι άξιος και δουλεύεις πολύ μπορείς να ανέλθεις) όσο και, δυστυχώς, στην αδυναμία της σύγχρονης αριστεράς να μετουσιώσει την αντι-πολίτευση σε πράξη.

Του merde η θέση είναι μη-θέση.Αντι-αριστερός είναι το παιδί και γουστάρει να γκρινιάζει.Πρίζει συνεχώς με τους "αριστερούς των β.π" λες και για να είναι κάποιος αριστερός πρέπει ντε και καλά να ζει στα παγκάκια και από την άλλη επιλέγει να κλείσει τα μάτια στο ότι -όπως λέει και ο καβουρδιστά- η μεγάλη μάζα των ανήμπορων έχει πιαστεί από τα αρχίδια της εξουσίας (μέσω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ..).Μόνο οι λαοτιανοί και ο μερντε μας μιλάνε με τέτοιο απαξιωτικό ύφος για τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο

Το βρήκες επαναστατικό ξεφτέρι μου! Κλίνεις όλο και πιο πολύ στον τελικό σου χώρο, του στυλ "Ουράνιο Τόξο". Εύγε. :ellinofreneia:
(Και πριν μου προσάψεις "απαξιωτικό ύφος", μπες στον κόπο να διαβάσεις και παλαιότερα post μου. Γκρίνια μπορεί, απαξίωση όχι. Πριν πεις τη μαλακία, διάβασε τις "πηγές" σου, γιατί εκτίθεσαι)

Φυσικά είναι καλύτερο κάποιος με λεφτά (ναι υπάρχουν ακόμα :D ) να προσκυνάει το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού από το να παίρνει μια (πες το αν θες αριστερή) πιο ριζοσπαστική θέση, ε merde?

Το καλύτερο για κάποιον με λεφτά, που θέλει να τα "κυκλοφορεί" και να "επενδύει", είναι να αναγνωρίσει την ταξική του θέση και να μην το παίζει επανάσταση εκ του ασφαλούς. Για μένα το αντίθετο είναι καθαρή υποκρισία. Αλλιώς, αν αυτός ο κάποιος έχει τα @@ να είναι επανάσταση, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να δίνει το μεγαλύτερο μέρος τους (αφαιρώντας αυτό που τον κάνει να ζει άνετα και χωρίς πολυτέλειες) για κινηματικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 8:22 pm

Έχει βγει εκτός ελέγχου το topic επειδή ορισμένοι είστε αντιδραστικοί.Θα απαντήσω γρήγορα στους παραλογισμούς του merde για τελευταία φορά και ας συνεχίσουν πάνω σε αυτό όσοι έχουν κουράγιο.

Spoiler: show
Το πιο τραγικό από την μη-θέση σου, είναι ότι προσπαθείς να εισάγεις μια περίεργου είδους φυσιολογία στις κοινωνικές τάξεις, την οποία αρκετοί από την αριστερά συμμερίζονται δυστυχώς.Για εσένα αν ο χ είναι φτωχός, είναι λογικό να είναι και προσανατολισμένος σε αντισυστημικές θεωρίες.Αν είναι πλούσιος, το λογικό να παίξει το παιχνίδι του πλούσιου. Η ηθική απουσιάζει πλήρως, όπως και οι επιδιώξεις (ναι σε κάποιους θα άρεσε να δουλεύουν συνεργατικά και όχι με καπιταλιστικούς όρους, όσα λεφτά και αν έχουν).Αν λοιπόν ο χ,y έχει λεφτά, σχεδόν "απαγορεύεται" να είναι αριστεροανάρχας ή είναι ύποπτος για "σπορ πολυτελείας" επειδή απλά έχεις 2-3 φίλους που είναι τέτοιοι. Και βέβαια οφείλεις να αναγνωρίσεις περιπτώσεις όπως ο Μαρξ (που δυστυχώς για εσένα ο Μαρξ πέθανε πανφτωχος και αν δεν ήταν ο Ενγκελς δεν θα έκανε αυτά που έκανε) ή ο Κροπότκιν (μωρε μπραααβο...) ακόμα και αν "ταξικά δεν τους βόλευε". Μάλιστα, ο κάθε ένας είναι ταξινομημένος σύμφωνα με την τάξη στην οποία ανήκει και ο πρέπει να λειτουργεί με βάση τα ταξικά του συμφέροντα.Ωραίος!!! Ε και ενδόμυχα "επειδή εγώ είμαι μηχανικός και έχω προοπτικές για γκλαμουράτη ζωή, γιατί να το παίξω αριστερός και να μην βλέπω τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσω να βρω δικαιολογία και να το αποφύγω?" (λες απο μέσα σου ισως).
Βέβαια, για να μπορέσει κάποιος να υποστηρίξει κάποιες θέσεις που σε εσένα φαντάζουν "αριστερές" ή πιο πέρα, οφείλει να φέρει και το Ε9 του μπαμπά.Αλλιώς απαντάμε αφοριστικά με λέξεις όπως "επαναστατίλα" και γλιτώνουμε κόπο.Όσο η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μας, τόσο χειρότερο για αυτήν όπως πάντα...
paktomenos

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 19 Νοέμ 2011 8:43 pm

μωρε μπραααβο...

Spoiler: show
Πλήρως ενδεικτικό της οπαδικής ελιτίστικης υπεροψίας σου (μόνο εγώ τα ξέρω όλα και μαμάω), και της συλλογιστικής σου ένδειας. Δεν θα συνεχίσω ούτε εγώ παρακάτω, το παρακάναμε.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Κυρ, 20 Νοέμ 2011 4:39 pm

paktomenos έγραψε:|(το αντιεπιστημονική δεν ξέρω τι πάει να πει, μιας και στο berkeley είναι ο τυπάς..)

ΝΤΟΙΝΓΚ!
Τί λες ρε μεγάλε, ότι πίπα δλδ μας πασάρει ένα καλό πανεπιστήμιο πρέπει να την καταπίνουμε αμάσητη;
Ο άνθρωπος το αναφέρει κιόλας, με μια τέτοια μελέτη θα βοηθηθεί ο σχεδιασμός μελλοντικών προγραμμάτων σπουδών μηχανικών. Μιλάμε για πολιτική, δεν μιλάμε για επιστημονική έρευνα. Οπότε δεν έχεις να κάνεις με πράγματα που είναι ξεκάθαρα και σαφή. Άρα το Berkeley σε μια τέτοια περίπτωση δεν μου λέει τίποτα παραπάνω απ'ότι μου λέει το σήμα της κοκακόλα,Είναι απλά ένα εταιρικό όνομα.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 21 Νοέμ 2011 4:34 pm

PAINTER έγραψε:Ο άνθρωπος το αναφέρει κιόλας, με μια τέτοια μελέτη θα βοηθηθεί ο σχεδιασμός μελλοντικών προγραμμάτων σπουδών μηχανικών. Μιλάμε για πολιτική, δεν μιλάμε για επιστημονική έρευνα. Οπότε δεν έχεις να κάνεις με πράγματα που είναι ξεκάθαρα και σαφή.
Βασικά, δεν είναι αντιεπιστημονική επειδή το θέμα που διαπραγματεύεται δεν είναι επιστημονικό. Μια χαρά πεδίο επιστημονικής έρευνας είναι η βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών των μηχανικών...Απλώς έχουμε μια τάση ως εκκολαπτόμενοι τεχνοκράτες να θεωρούμε επιστημονικό το ντετερμινιστικό!
Ωστόσο η κοινωνιολογία και η ψυχολογία (διεπιφάνεια των οποίων είναι η παραπάνω έρευνα) είναι πλήρεις επιστήμες (με θεωρία,τεχνική και πρακτική).Απλώς εμπεριέχουν την έννοια του αφηρημένου και μια ''αφαιρετική δυσκολία'' (που ωστόσο δεν τις κάνει μη-επιστήμες).
Η αντιεπιστημονικότητα της έρευνας έχει να κάνει με δύο πράγματα:
  • Δεν κάνει ιδιαίτερα σαφή το σκοπό της.Από τη μια απευθύνεται μόνο σε αριστερούς-αναρχικούς, ενώ από την άλλη λέει ότι αποσκοπεί στο ''σχεδιασμό μελλοντικών προγραμμάτων σπουδών μηχανικών''.Μια πιο σωστή διατύπωση ίσως να το έσωνε.
  • Σε τέτοιου τύπου ερωτηματολόγια τα συμπεράσματα εκμαιεύονται μέσω των ερωτήσεων, δεν αποσπούνται ευθέως.Αν και εδώ ψιλοδικαιολογείται γιατί η κουλτούρα του κοινού στο οποίο απευθύνεται ενσωματώνει την ειλικρίνεια.Αλλά, άλλο ειλικρίνεια και άλλο βούληση ή θέληση.
Γενικά πάντως μου μοιάζει καλή σαν προσπάθεια, αλλά χωλαίνει στην υλοποίηση.

Υ.Γ.Του efp@linos ασχολίαστα και αυτοαναιρούμενα (το κατάλαβε κι ο ίδιος, γι αυτό έβαλε το οφ-τόπικ).Αν θέλετε να εκφράσετε τον έρωτά σας, υπάρχουν και τα ΠΜ!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες