Νομίζω ο πακτ εννοεί ότι ο γιος του Μπόμπολα π.χ προφανώς δε μπορεί να είναι αριστερός. Μπορεί, όμως, ο γιος ενός μηχανικού του Μπόμπολα (που πληρώνεται καλά και ανήκει στην κατηγορία ''μέση και πάνω'') να είναι. Μην ξεχνάς μερδε ότι ο ίδιος ο Μαρξ (!) προερχόταν από μεγαλο-αστική οικογένεια.
Εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ ανθρώπων που ασπάστηκαν μία ιδεολογία και την υπερασπίστηκαν με τεράστιες θυσίες, ακόμα και αν ταξικά δεν τους βόλευε (π.χ ο Μαρξ που ανέφερες, ή ο Κροπότκιν να προσθέσω εγώ), και σε άτομα τα οποία την εξασκούν εκ του ασφαλούς. Τέτοιες φιλοσοφίες χωρίς τα αντίστοιχα ρίσκα για να κυνηγήσεις την ουτοπία είναι σαν σπορ πολυτελείας.
Πάντως, το παράξενο-τραγικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι έχουν το πραγματικό ταξικό προφίλ, για το οποίο μιλάει η αριστερά, εγκλοβίζονται σε ''απολίτικες'' ή/και ''καπιταλοστρεφείς'' ονειρώξεις, και όχι το αντίθετο.
Αυτό είναι το άλλο εύρημα που θα βρεις πολύ γρήγορα, το οποίο πιστεύω οφείλεται τόσο στην προπαγάνδα του καπιταλισμού (αν είσαι άξιος και δουλεύεις πολύ μπορείς να ανέλθεις) όσο και, δυστυχώς, στην αδυναμία της σύγχρονης αριστεράς να μετουσιώσει την αντι-πολίτευση σε πράξη.
Του merde η θέση είναι μη-θέση.Αντι-αριστερός είναι το παιδί και γουστάρει να γκρινιάζει.Πρίζει συνεχώς με τους "αριστερούς των β.π" λες και για να είναι κάποιος αριστερός πρέπει ντε και καλά να ζει στα παγκάκια και από την άλλη επιλέγει να κλείσει τα μάτια στο ότι -όπως λέει και ο καβουρδιστά- η μεγάλη μάζα των ανήμπορων έχει πιαστεί από τα αρχίδια της εξουσίας (μέσω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ..).Μόνο οι λαοτιανοί και ο μερντε μας μιλάνε με τέτοιο απαξιωτικό ύφος για τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο
Το βρήκες επαναστατικό ξεφτέρι μου! Κλίνεις όλο και πιο πολύ στον τελικό σου χώρο, του στυλ "Ουράνιο Τόξο". Εύγε.

(Και πριν μου προσάψεις "απαξιωτικό ύφος", μπες στον κόπο να διαβάσεις και παλαιότερα post μου. Γκρίνια μπορεί, απαξίωση όχι. Πριν πεις τη μαλακία, διάβασε τις "πηγές" σου, γιατί εκτίθεσαι)
Φυσικά είναι καλύτερο κάποιος με λεφτά (ναι υπάρχουν ακόμα

) να προσκυνάει το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού από το να παίρνει μια (πες το αν θες αριστερή) πιο ριζοσπαστική θέση, ε merde?
Το καλύτερο για κάποιον με λεφτά, που θέλει να τα "κυκλοφορεί" και να "επενδύει", είναι να αναγνωρίσει την ταξική του θέση και να μην το παίζει επανάσταση εκ του ασφαλούς. Για μένα το αντίθετο είναι καθαρή υποκρισία. Αλλιώς, αν αυτός ο κάποιος έχει τα @@ να
είναι επανάσταση, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να δίνει το μεγαλύτερο μέρος τους (αφαιρώντας αυτό που τον κάνει να ζει άνετα και χωρίς πολυτέλειες) για κινηματικούς και κοινωνικούς σκοπούς.