Άγρια καταστολή στην σημερινή πορεία

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Άγρια καταστολή στην σημερινή πορεία

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:01 am

Οι φωτογραφίες από το indymedia (όχι από το mega, το τονίζω αυτο) δείχνουν ότι στην μαθητική πορεία, οι μαθητές πετούσαν πέτρες και νεράτζια στα ΜΑΤ. Και αναρωτιέμαι, είναι υποχρεωμένοι να κάθονται να τις τρωνε;

Αν έχεις κατέβει ποτέ σε μη-κνίτικη πορεία, θα έχεις καταλάβει ότι όλα τα ντου και οι συλλήψεις γίνονται "στο σωρό", από μπλοκ μαθητών και φοιτητών που συνήθως δεν συμμετέχουν καν στα επεισόδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προσαγωγές είναι random, και τα παιδιά που προσάγονται καταλήγουνε να έχουν φάει το ξύλο της ζωής τους και να είναι αντιμέτωπα με πολλές ψεύτικες κατηγορίες (το γνωρίζω και από άτομο στο φιλικό μου περιβάλλον).
Σε κάθε περίπτωση, δεν δικαιολογείται να είσια όργανο της τάξης και να δέρνεις αδιακρίτως άτομα και να ψεκάζεις αδιακρίτως χημικά απλά με το σκεπτικό του "να μην κάτσεις να τις φας", και λυπάμαι πολύ που η αντιδραστικότητά σου απέναντι στα (πολλά) κακώς κείμενα της αριστεράς σε οδήγησε να έχεις τέτοια ακραία και αντιδημοκρατική άποψη.

Να ευχηθώ καλή λεφτεριά στα παιδιά από τη σχολή που προσάχθηκαν. Ελπίζω να υπάρξει και σχετικό ψήφισμα αύριο, εφ'όσον γίνει η ΓΣ.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό martin » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:03 am

χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ με κανέναν και χωρίς να ξέρω τι συνέβη στους συναδέλφους μας που είναι στη ΓΑΔΑ ή στο νοσοκομείο εγώ στη σημερινή πορεία αυτό που είδα ήταν κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει αλλά είδα και άπειρους τυχάρπαστους μπαχαλάκηδες κάθε ηλικίας(από μαθητές μέχρι 30αρηδες), οι οποίοι κατέβηκαν μόνο... και το τονίζω ΜΟΝΟ για να πετάξουν πέτρες και νεράτζια και να σπάσουν ότι μπορουν... και γι αυτό έφυγα πριν τελειώσει η πορεία γιατί φαινόταν ότι θα γίνει χαμός...δε διαφωνώ με κανέναν από τους προηγούμενους για το τι εστί ματατζής αλλά για μένα αυτοί που χαλάνε τις πορείες και αποτρέπουν τον κόσμο από το να κατέβει είναι αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες που μόνο τους μέλημα είναι να σπάσουν και να κάψουν.μακάρι τα παιδία να αφεθούν ελεύθερα και να μην αντιμετωπιστούν άσχημα.
martin

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:06 am

Παιδιά με όλο το σεβασμό και χωρίς να έχω διάθεση να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σας που και πότε έγιναν αυτά; γιατί ήμουν κι εγώ στην πορεία πότε ακριβώς πίσω από το πανό των συλλόγων πότε λίγο πιο πίσω, αλλά άτομα που διαδήλωναν ειρηνικά μέσα στα μπλοκ των διαδηλωτών δεν είχαν καμία εμπλοκή με τα ματ.
Κι επίσης, μη θέλοντας να δικαιολογήσω για κανέναν λόγο τα ματ που όντως έκαναν χρήση χημικών αρκετές φορές κοντά στην πορεία χωρίς να ήταν και τόσο αναγκαίο εγώ έβλεπα προκλήσεις προς το μέρος τους που δεν αρμόζαν σε μια πορεία.
Κι αυτά τα λέω γιατί στεναχωριέμαι όταν βλέπω τόσο κόσμο -μεγάλους και μικρούς- να προσπαθεί να κάνει μια δυναμική πορεία και κάποιοι να βάζουν φωτιά σε περίπτερα και να πετάνε πέτρες από δω κι από κει γιατί, απλά μπορούν.
Κατά τα άλλα κι εγώ μαζί σας.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:28 am

@Merde

Να προσθέσω πως πριν κάτι μέρες που βγήκαν 50000 φοιτητές στο Λονδίνο και έσπαγαν, δεν έπεσε χημικό.Δες εδώ πως πακετάρουν τους νεοναζί στην Γερμανία και σκέψου τι κάνουν οι "δικοί μας" εδώ.Μηδενική κουλτούρα, μηδενικός πολιτικός πολιτισμός.Και ούχι μόνο από τα όργανα.

@martin

Τέτοιοι μπάχαλοι θα υπάρχουν όσο το "σύστημα μας" φροντίζει να υπάρχουν.Η δράση τους δεν είναι χρωματισμένη ιδεολογικά.Αυτά τα παιδιά εκτονώνουν το μίσος τους προς μια κοινωνία που τους πέταξε στα σκουπίδια χωρίς να τους ρωτήσει.Εγώ όταν τους βλέπω, καταλαβαίνω πως δεν έχω το δικαίωμα να κλαψουρίζω για την δήθεν κακοτυχία μου.Αυτά...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:36 am

merde_conserve έγραψε:
Οι φωτογραφίες από το indymedia (όχι από το mega, το τονίζω αυτο) δείχνουν ότι στην μαθητική πορεία, οι μαθητές πετούσαν πέτρες και νεράτζια στα ΜΑΤ. Και αναρωτιέμαι, είναι υποχρεωμένοι να κάθονται να τις τρωνε;

Αν έχεις κατέβει ποτέ σε μη-κνίτικη πορεία, θα έχεις καταλάβει ότι όλα τα ντου και οι συλλήψεις γίνονται "στο σωρό", από μπλοκ μαθητών και φοιτητών που συνήθως δεν συμμετέχουν καν στα επεισόδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προσαγωγές είναι random, και τα παιδιά που προσάγονται καταλήγουνε να έχουν φάει το ξύλο της ζωής τους και να είναι αντιμέτωπα με πολλές ψεύτικες κατηγορίες (το γνωρίζω και από άτομο στο φιλικό μου περιβάλλον).
Σε κάθε περίπτωση, δεν δικαιολογείται να είσια όργανο της τάξης και να δέρνεις αδιακρίτως άτομα και να ψεκάζεις αδιακρίτως χημικά απλά με το σκεπτικό του "να μην κάτσεις να τις φας", και λυπάμαι πολύ που η αντιδραστικότητά σου απέναντι στα (πολλά) κακώς κείμενα της αριστεράς σε οδήγησε να έχεις τέτοια ακραία και αντιδημοκρατική άποψη.

Να ευχηθώ καλή λεφτεριά στα παιδιά από τη σχολή που προσάχθηκαν. Ελπίζω να υπάρξει και σχετικό ψήφισμα αύριο, εφ'όσον γίνει η ΓΣ.

Εννοείται ότι δεν υποστηρίζω πως πρέπει να απαντούν τα ΜΑΤ με χημικά και γκλομπιες, απλά το διατύπωσα λαθος μες την βιασύνη μου να κάνω δημοσίευση και να συνεχίσω το διάβασμα για τις προοδους. Ηθικό δίδαγμα: αυτή την εβδομάδα δεν θα πρέπει να ξανακάνω δημοσίευση σε τοπικ εκτός μαθημάτων. Καλή τύχη στους συναδέλφους που συνελήφθησαν.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό martin » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:45 am

paktomenos
δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά άλλο πράγμα το διαδηλώνω μαζικά και ειρηνικά και άλλο το σπάω οτι βρεθεί μπροστά μου απλά επειδή βρέθηκε.και φύσικα άλλο αντίκτυπο έχει το ένα και άλλο το άλλο.
martin

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 07 Δεκ 2010 12:53 am

ingenieurin26 έγραψε:Εννοείται ότι δεν υποστηρίζω πως πρέπει να απαντούν τα ΜΑΤ με χημικά και γκλομπιες, απλά το διατύπωσα λαθος μες την βιασύνη μου να κάνω δημοσίευση και να συνεχίσω το διάβασμα για τις προοδους. Ηθικό δίδαγμα: αυτή την εβδομάδα δεν θα πρέπει να ξανακάνω δημοσίευση σε τοπικ εκτός μαθημάτων. Καλή τύχη στους συναδέλφους που συνελήφθησαν.

Σε καταλαβαίνω, όλοι μας τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τη σχολή αυτή την περίοδο. Απλά όταν βρεις το χρόνο "στήσε" το καλύτερα ως επιχείρημα γιατί έτσι θα παρεξηγηθεί η άποψή σου. ;)

paktomenos έγραψε:Μηδενική κουλτούρα, μηδενικός πολιτικός πολιτισμός.Και ούχι μόνο από τα όργανα.

Αυτό δεν είναι προνόμιο των ματατζήδων, το αποπνέει όλη η νεοελληνική κοινωνία: οπαδιλίκια, πιθηκισμοί και μηδενική κουλτούρα όπως λες και εσύ, από ένα ευρύ φάσμα πολιτών, με αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, από την πολιτική μέχρι τη λειτουργία του κράτους και...τα αθλητικά.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 07 Δεκ 2010 1:15 am

Alilegyh!

Τους ευχαριστούμε...το λιγότερο που μπορώ να πω εγώ τουλάχιστον.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό QEye » Τρί, 07 Δεκ 2010 1:22 am

Αύριο στις 11.30 οι τρεις συλληφθέντες απ' το Πολυτεχνείο ( 2 πολιτικοί μηχανικοί και 1 μηχανολόγος) οδηγούνται στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Τα παιδιά κατηγορούνται για στήσιμο οδοφράγματος και ρίψη πετρών, ενώ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με μπάχαλα και είχαν βγει απ' την πορεία γιατί τα ΜΑΤ έσπαγαν τα μπλοκ με ξύλο και χημικά. Λένε πως τους έχουν προσαγάγει άλλες 5 (!) φορές για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα παιδιά σπάνια κατεβαίνουν σε πορείες, για τον έναν μάλιστα ίσως να ήταν και η πρώτη φορά!

Το κατηγορητήριο είναι εντελώς αβάσιμο και κατασκευασμένο, υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την αθωότητα των παιδιών.

Δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν τα ίδια με το παιδί με τα πράσινα all star, που έμεινε 40 μέρες στη φυλακή, όντας εντελώς αθώος...
QEye

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 07 Δεκ 2010 1:32 am

@merde_conserve: wow! Συμφωνω σε ΟΛΑ οσα ειπες! :clap: :clap: :clap: . Ναι θα κατεβει ψηφισμα αυριο στη ΓΣ. Χρειαζεται για το δικαστηριο.

Ακουστε λιγο, προφανως και υπηρχαν ΑΝΑΙΤΙΑ εκτροπα απο πραγματικα ΗΛΙΘΙΟΥΣ και σχεδον ΒΑΛΤΟΥΣ τυπους που θελουν να δινουν απλετη τροφη στα μιντια. Το μονο μου προβλημα ειναι πως οταν βλεπω αυτους τους καθυστερημενους/"οργισμενους" πιθηκους, πληρως ανικανους να δεχτουν και να καταλαβουν οποιαδηποτε κριτικη, τοτε μπορω και ξερω.. απο ποιον μπορω να εχω ΑΞΙΩΣΕΙΣ σοβαροτητας: απο το κρατος και την αστυνομια. Πρεπει να εισαι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΟΡΘΙΟΣ να στηνεις ουρες χιλιαδων μπατσων, ενας ΑΝΑ ΜΕΤΡΟ, με τη φυσουνα ανα χειρας, ετοιμοι ΓΙΑ ΟΛΑ και να περιμενεις οτι αυτο δεν θα οδηγησει σε ..κλιμακωση. Δεν ειναι τυχαιο οτι στη Θεσσαλονικη, αναλογης εντασης επεισοδια, δεν εγιναν.. Αλλα μου φαινεται γουσταρουμε να βγαζουμε πλανα για το δελτιο των 8:30.

Και συν τοις αλλοις οι μπατσοι εκαναν και εκεινοι ΑΠΕΙΡΕΣ ΧΥΔΑΙΕΣ επιθεσεις, που δεν τις δειχνει κανενα καναλι, που κοντεψαν να κοστισουν και ζωες, οπως το κοτρονι που πεταξαν στην Ομονοια και βρηκε ανθρωπο στο κεφαλι και κοντεψε να του το ανοιξει στα 2 και να τον σκοτωσει (εχει ομως σοβαρες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις). Για να μη μιλησω για αυτο που ειδα με τα ιδια μου τα ματια, μια μολοτωφ να φευγει αναποδα, απο την αστυνομια στο δρομο. Και αλλα πολλα.. Πολυ ξυλο παιδια, εχω πολλους κολλητους και συντροφους που ειδαν το Χριστο φανταρο. Στις μισες σχολες οι ΕΑΑΚιτες θα βγαινουν με τραυματα (σωματικα και ψυχικα) να μιλανε στη συνελευση! Αυτο που εγινε απο την αστυνομια ειναι ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ...

Να δειξουμε οτι δεν θα αφησουμε τον φασισμο τους ατιμωρητο. Στη θεση των συναδελφων μας, θα μπορουσε να ειναι ο ΠΑΣΑΣ τυχοντας αλλος. Να κανουμε συνελευση, να παρουμε το ψηφισμα και να τους στηριξουμε σαν συλλογος ολοψυχα.

Αυτα και καλη συνεχεια στους αγωνες μας
Εικόνα
3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες