από Jason_ab » Τρί, 13 Δεκ 2011 2:20 am
Θα σου απαντήσω σε κάθε ένα ξεχωριστά:
-Όχι, σε καμία περίπτωση
-Όχι, σε καμία περίπτωση, η νόσος του καναπέ είναι ο πρώτος και κυριότερος λόγος που βρίσκεται εδώ η Ελλάδα
-Ναι, φταίμε και εμείς, είμασταν πρωτεργάτες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μαμίσματος της χώρας (ώς "επιμελητήριο"). Μην σου πώ οτι έχουμε και πρωταγωνιστικό ρόλο...
-Το ταμείο μας κατάφερε να είναι αυτόνομο, επικερδές και βιώσιμο μέσω εισφορών από ανθρώπους που δεν ασφαλίζονται σε αυτό (βλ. οικοδομικές άδειες και διάφορα άλλα, εάν θέλεις μπορώ να σου αναπτύξω το θέμα)
-Όχι σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο μάλιστα. Θα πρέπει όμως να νοιαστούμε πρώτα για το μέλλον της χώρας. Και το μέλλον θα έλθει όταν αλλάξουμε νοοτροπία και επανιδρύσουμε αρχικά τους εαυτούς μας. Άσχετο με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα (περι ΤΣΜΕΔΕ) με το ΤΕΕ, μήπως να εξετάζαμε τον ρόλο που έχει παίξει σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε;
Κοίτα. Ανοίγει μεγάλη κουβέντα και δεν έχει σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ (μην σου πώ πως εδώ που φτάσαμε λίγη σημασία έχουν αυτά), αλλά με το ΤΕΕ.
Και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να αναπτύξουμε σε ένα φοιτητικό forum αυτή την κουβέντα.Έχει αναπτυχθεί εις βάθος αλλού. Εξάλλου εγώ δεν ήλθα για να κάνω αυτό.
Προτείνω κάτι απλό. Να ψάξουν οι συμφοιτητές μας ποιός είναι ποιός, να ξεχωρίσουν τα μανταρίνια απο τα πορτοκάλια και ΜΕΤΑ να συμμετέχουν σε όποια διαμαρτυρία πιστεύουν. Προτείνω να ενημερωθούν αναλυτικά όχι μόνο για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, αλλά για την πορεία του "συνδικαλιστικού οργάνου" μας και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει τόσα χρόνια.
Συνεπώς δεν μπορείς να μου προσάψεις "πονηρή" λογική, δεδομένου οτι ΔΕΝ παραθέτω κάποια άποψη. Απλά προτείνω στους συμφοιτητές μου να ερευνήσουν, πόσο πιό απλά να το πώ;
Η λογική του να απαιτείς κριτική πολιτική σκέψη απο τους αυριανούς πολίτες και επιστήμονες ΕΙΝΑΙ επικίνδυνη. Αλλά όχι για το γενικότερο καλό, μόνο για τα συμφέροντα κάποιων.
Και μην ανησυχείς, το μυαλό μου είναι μιά χαρά. Κανένα μπέρδεμα.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.