Φοιτητικές Κινητοποιήσεις στο Λονδίνο

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Φοιτητικές Κινητοποιήσεις στο Λονδίνο

Δημοσίευσηαπό dimos » Παρ, 12 Νοέμ 2010 2:46 am

paktomene δεν είναι όλα κριτική εκ του ασφαλούς. Τουλάχιστον στο κομμάτι που με αφορά έχω πάει σε πορείες, έχω φάει τα δακρυγόνα μου, έχω δει στο ίδιο μπλοκ της πορείας να φωνάζουν διαφορετικά συνθήματα επειδή είναι διαφορετικά τα κόμματα που εκπροσωπούνται, έχω δει διαφορετικά μπλοκ της ίδιας πορείας να δέρνονται μεταξύ τους, έχω δει μπάχαλα και ανοχή σε αυτά. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι την επόμενη μέρα όσοι σε είδαν στην πορεία θα σε πλησιάσουν ώστε να σε πείσουν ότι αυτοί είναι απόλυτοι γνώστες της αλήθειας και θα επιχειρήσουν να σε βάλουν στην παράταξη/κόμμα τους. Με αυτές τις συνθήκες ευχαριστώ πολύ, αλλά δε θα πάρω, έχω και πιο δημιουργικά πράγματα να κάνω. Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση την αξία και την δυναμική που έχει μια πορεία στην κοινωνία, δεν μπορεί όμως να εκφυλίζεται σε παιχνιδάκι μιας γκρούπας.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 12 Νοέμ 2010 12:43 pm

Εσύ είσαι η εξαίρεση αν είναι έτσι.Γιατί αυτοί που με μεγάλο αυθορμητισμό λένε "να σπάσουμε την βουλή και την Ιπποκράτους" πχ δεν ξέρω κατά πόσο θα συμμετάσχουν σε μια πορεία που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα.Αν εσύ συμφωνείς με αυτά που γίνονται γενικότερα, θυσιάζεις 1-2 μαθήματα, και περισσότερα αν χρειαστεί γιατί πιστεύεις πως αξίζει να το κάνεις, αλλιώς εκφράζεις δειλά δειλά την διαφωνία σου την ώρα του μαθήματος.Και πριν το καταλάβεις, όλα έχουν γίνει νόμος.Έτσι το βλέπω εγώ, που ούτε είμαι σε καμιά οργάνωση.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 12 Νοέμ 2010 12:45 pm

Θες να τις βγάλουμε (τις πορείες μας) να τις μετρήσουμε; Ο dimos είναι ο κανόνας είναι πακτομένε, οι συνδικαλιστές είναι η εξαίρεση.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 12 Νοέμ 2010 12:55 pm

Οι πορείες intelx δεν είναι παράσημα για να γίνεις Κάκαλος.Υποχρέωση είναι.Και προφανώς δεν υποστηρίζω τον κομματικό συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια.Ούτε όμως και την απάθεια.1500 άτομα είναι στην σχολή μας.Αν μας τσινούσαν όλους θα γινόταν μια συνέλευση που η μπάλα θα έπαιρνε όλες τις παρατάξεις.Αλλά η απαξίωση είναι πολύ εύκολο πράγμα βλέπεις.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 12 Νοέμ 2010 1:16 pm

Απλά πάνω στις αγγλικές φοιτητικές κινητοποιήσεις να σχολιάσω το εξής: αν δεν κάναμε κατάληψη για ψύλλου πήδημα αλλά την κάναμε όταν πραγματικά χρειαζόταν (π.χ το μήνα που συζητούσαν στη Βουλή τα εκπαιδευτικά μέτρα) μαζί με ογκώδεις πορείες. Αν δηλαδή δεν τις χρησιμοποιούσαμε ως βαλβίδα εκτόνωσης και δεν "κουράζαμε" την οργή που ήδη συσσωρέυεται, μήπως, λέω μήπως, θα μας έδιναν περισσότερη προσοχή και εμάς (σαν το Λονδίνο ή, κυρίως, σαν τη Γαλλία) όποτε αγωνιζόμασταν;
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό lawine » Παρ, 12 Νοέμ 2010 1:18 pm

φίλε paktomene έχεις διαπίστευση απουσιολόγου του κινήματος;
εσύ καλώς ή κακώς έχεις ταχθεί στον αγώνα και καλά κάνεις κατά τη γνώμη μου. Αλλά να έχεις υπ' όψη σου, και αυτό είναι πρόβλεψη, ότι το πολύ πολύ να κάνετε χειμερινές διακοπές εκφράζοντας την πολιτική σας στάση, άλλοι με την αντίσταση του καναπέ και άλλοι λιώνοντας τις σόλες σας στις πορείες. Αν το τραβήξετε με καταλήψεις, όταν θα είναι το εξάμηνο σε κρίσιμη φάση να χάθει και ο κόσμος θα ζοριστεί, θα κάνετε πίσω και θα γυρίσετε στα μαθήματα σας. Ποιος θα πάρει πάνω του το κόστος να συνεχίσει τότε;; Η μήοως θα έχουν διαμορφωθεί συνειδήσεις, τέτοιες ώστε να πάρει άλλες διαστάσεις το κίνημα;; Η ιστορία θα το δείξει.

Πάντως, όλοι έχουν μυαλό, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Δεν θα μας πάρεις από το αυτί να συστρατευτούμε με αυτό που εσύ νομίζως ότι είναι το παν...και κράτα μια πισινή για αυτούς που καταβαίνετε χεράκι χεράκι στην πορεία..
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 12 Νοέμ 2010 1:33 pm

@merde

Σωστός.Να που συμφωνούμε και σε κάτι.Αν και νομίζω πως στην Ελλάδα, στο μυαλό κάποιον, κάποια πράγματα έχουν παραγίνει "ιερά".

@lawine

Μακάρι lawine να γινόταν μια κατάληψη 2-3 μέρες να κατέβαιναν οι 100000 φοιτητές που είναι στην Αθήνα.Αλλά βλέπεις εδώ οι θεσμοί δεν το επιτρέπουν.

Ποιος θα πάρει πάνω του το κόστος να συνεχίσει τότε;;

Ποιος θα πάρει πάνω του το κόστος όταν περάσουν τα μέτρα?Εμείς πάλι..Η νεκροψία θα δείξει.

Πάντως, όλοι έχουν μυαλό, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Δεν θα μας πάρεις από το αυτί να συστρατευτούμε με αυτό που εσύ νομίζως ότι είναι το παν...και κράτα μια πισινή για αυτούς που καταβαίνετε χεράκι χεράκι στην πορεία..
\

Μυαλό έχουν όλοι το ίδιο πάνω κάτω.Η αντίληψη διαφέρει.Και δεν με ενδιαφέρει τι βλέψεις έχουν αυτοί που είναι δίπλα μου στην πορεία.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν πράττω σωστά που διαφωνώ έμπρακτα και όχι από τον καναπέ όπως νομίζεις.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 12 Νοέμ 2010 1:39 pm

paktomenos έγραψε:Μακάρι lawine να γινόταν μια κατάληψη 2-3 μέρες να κατέβαιναν οι 100000 φοιτητές που είναι στην Αθήνα.Αλλά βλέπεις εδώ οι θεσμοί δεν το επιτρέπουν.

Όταν λες θεσμοί εννοείς ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο φοιτητικό σώμα; Λέγε με ΕΦΕΕ, γιατί όλοι ξέρουμε ποιοι είναι υπαίτιοι για τον παρεμπόδιση ανασύστασής της.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 12 Νοέμ 2010 1:56 pm

Όχι intel.Αναφέρομαι στην στραβή Ελληνική πραγματικότητα που έχει ορισμένους θεσμούς που αποτελούν τροχοπέδη για κάθε κίνημα.Ορισμένους από αυτούς θα τους πούμε καλούς σε κάποιο βαθμό, άλλους σίγουρα όχι.
paktomenos

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες