29/09: Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

29/09: Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 23 Σεπ 2010 10:31 am

Η 29η του Σεπτέμβρη έχει οριστεί ως ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης (ή ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων) όπως αποφασίστηκε από οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 18:00 ενώ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ζητούν από τα συνδικάτα ή και οργανώνουν σε τοπικά επίπεδα εργατικές κινητοποιήσεις, ενώ τα κοινωνικά κινήματα θα συμμετάσχουν ή θα οργανώσουν εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και σε πολλές πόλεις με στόχο την εναντίωση στην επίθεση του κεφαλαίου που προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στον κόσμο της εργασίας, αυξάνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, αυξάνοντας την ανεργία και υποβαθμίζοντας τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις. Η πολύπλευρη κρίση που αναπτύσσεται, και στα ζητήματα περιβάλλοντος αλλά και στα κοινωνικά δικαιώματα, αναδεικνύεται εξίσου στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση.

Ως Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ ζητούμε τη μέγιστη απεργιακή και κοινωνική κινητοποίηση και αναδεικνύουμε τα αιτήματά μας:
  • Κανένα μέτρο που να θίγει κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Μείωση των ωρών εργασίας, ως απάντηση στην αυξανόμενη ανεργία.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση Κοινωφελών Οργανισμών, αντίθετα ενίσχυσή τους και διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους.
  • Ανάπτυξη της κοινωνικής πρόνοιας
  • Αντίσταση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, και στις ανίερες συμμαχίες της με το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και τις επιταγές του, που καταγράφονται στο καταστροφικό «Μνημόνιο».
  • Πάγωμα των πολεμικών εξοπλισμών που στην Ελλάδα είναι μακράν υψηλότεροι απ’ ότι σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.
  • Καταγγέλλουμε ότι η πολιτική του Δημόσιου Χρέους, που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις είναι μηχανισμός αναδιανομής υπέρ των πλουσίων και καταστροφής κοινωνικών κατακτήσεων και αρνούμαστε να την πληρώσουμε.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 18:30 με ομιλητές τους Πιερ Καλφά (συνδικάτα SUD, Γαλλία) και Πέτρο Ρυλμόν (οικονομολόγο).
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2638
Εγγραφή: Τετ, 03 Δεκ 2008 11:55 am
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 29/09: Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 29 Σεπ 2010 1:11 pm

Προσυγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2638
Εγγραφή: Τετ, 03 Δεκ 2008 11:55 am
Έτος εισαγωγής: 2008


Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης