"Ακρωτήρι" Boutique και λοιπά τρεντομάγαζα της παραλιακής

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: "Ακρωτήρι" Boutique και λοιπά τρεντομάγαζα της παραλιακής

Δημοσίευσηαπό 3 » Σάβ, 26 Ιουν 2010 10:22 am

@'the gentle don', paktomenos: Καλα.. σε αλλη γλωσσα γραφω πια; Τοσο πολυ δεν καταλαβατε τι ελεγα;;
Δεν εννοω πως δεν με (ή μας) καιει το ακρωτηρι και το καθε ακρωτηρι, ως απαλλοτριωμενος δημοσιος χωρος, στρεβλης και χυδαιας "πολιτιστικης" αντιληψης. Και ΚΑΘΟΛΟΥ δεν συμφωνω οτι ειναι "δικαιωμα" του καθενος να νομιμοποιει το καθε κωλομαγαζο στην παραλιακη, επειδη ειναι το "γουστο του", ή και "βλακεια του" ή επειδη "το θελει ο κοσμος", "πουλαει". Χεστηκαμε. Τα μαγαζια αυτα ειναι προσβολη στη νοημοσυνη μας πρωτα απο ολα, στο πολιτισμικο μας στατους και υστερα ακομα και στο οικονομικο μας συμφερον. Μια χυδαια μορφη εμπορευματος ειναι και τιποτα αλλο. Εκει ομως που κολλαω ειναι να ανοιγουμε ενα τοπικ και 2 ποστ πιο κατω να καταληγουμε σε γενικοτερα συμπερασματα στο "ποσο χαλια ειναι η αριστερα που κανει αυτο, εκεινο, ΔΕΝ κανει αυτο, ΔΕΝ κανει εκεινο..". Ε αυτος ο κομπλεξισμος μου τη βιδωνει. Λες και η Αριστερα στα Νοτια εχει δωσει κι αφορμες και το εχει παρατημενο το θεμα..

Δηλαδη συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με ολα οσα λενε επι του θεματος οι ...κατηγοροι του Ακρωτηριου, αλλα αφηστε την γενικοτερη κουβεντα για την Αριστερα απ'εξω.. Ξερουμε τι κανουμε..
Αυτα. :silent:
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Σάβ, 26 Ιουν 2010 7:17 pm

τώρα το δα το το ποστ σου:
merde_conserve έγραψε:Μακάρι να έβγαζε χώρος κειμενάκι

http://www.ntua.gr/egelados/paralia.htm
"Από τις «Ακτές του Ήλιου» μέχρι τα «Yabanakia» βρίθουν οι ιδιωτικές πλάζ μαζί με το «Ακρωτήρι» το παράνομο κέντρο που η κυβέρνηση επιτρέπει την συνέχιση της λειτουργίας του ελέω …Χριστόδουλου (ναι του γνωστού αρχιεπισκόπου που αιτεί χάρη για το συγκεκριμένο «οίκο του Θεού;!»)"

πριν χρόοοονια! :)

korfolatis έγραψε:Κατ' αρχάς Εκκλησία είναι το σύνολο πιστών, ιερέων, μοναχών, επισκόπων κτλ...
Επίσης δεν χρειάζεται να διαχωρίζεις τους κληρικούς σχετικά με την ιεραρχία τους. Υπάρχουν και απλοί κληρικοί που κάνουν πολλά λάθη, υπάρχουν και πολλοί άξιοι μητροπολίτες.

Αυτό είναι το σημείο που διαφωνούμε: την ηγεσία της εκκλησίας πρέπει να τη διαχωρίζουμε από την εκκλησία γενικά (πιστοί κτλ που αναφέρεις).

Διότι η ηγεσία της εκκλησίας κατέχει την μεγαλύτερη περιουσία στην Ελλάδα. Και εν μέσω κρίσης, όχι μόνο δεν φορολογείται δίκαια (δες αν θες εδώ: http://genikablogs.blogspot.com/2008/04 ... _4560.html) αλλά έχουμε και περιπώσεις τέτοιου τύπου: http://tvxs.gr/node/60537.

Είναι μια εξουσία στην Ελλάδα, κακά τα ψέμματα. Είναι το απομεινάρι εξουσίας που κατείχε από τον Μεσσαίωνα και την Τουρκοκρατία. Είναι δυνατόν υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να είναι ένα;

Καταλαβαίνω ότι είναι ένα λεπτό ζήτημα, όντας θρησκευτικού χαρακτήρα, αλλά νομίζω ακόμα και οι πιστοί αλλά και οι κληρικοί μικρής ιεραρχίας πρέπει να εναντιωθούν στην ηγεσία της και από προσωπική εμπειρία με τα άτομα που συνανστρέφομαι, αυτό γίνεται σε εκτεταμένη κλίμακα πλέον.
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 26 Ιουν 2010 7:31 pm

Εντάξει, οκ λάθος μου. Είσαι όντως καμένος που ξεθάβεις τα παλιά ένοχα, προβοκατόρικα ποστ μου. :lol:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Σάβ, 26 Ιουν 2010 10:37 pm

Καμένος,
Αν και καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορούμε εύκολα να βγάλουμε άκρη για ένα τέτοιο θέμα, πόσο μάλλον από ένα φόρουμ, θα κάνω κάποιες ακόμα μικρές τοποθετήσεις.

Είναι φανερό ότι βλέπουμε τα πράγματα υπό διαφορετική οπτική γωνία. Για παράδειγμα, αν ισχύει αυτό που λες περί της μεγαλύτερης περιουσίας στην Ελλάδα, εγώ σκέφτομαι "ευτυχώς που υπάρχει και αυτή, μιας και το κράτος ξεπουλάει τη δική του/μας περιουσία, ενώ αυτή παραμένει δική μας". Αντιθέτως, εσύ αντιμετωπίζεις την Εκκλησία, (ή την ηγεσία της τουλάχιστον όπως λες), σαν κάποιους ξένους μεγαλοκεφαλαιούχους που τρώνε τα λεφτά των πιστών.

Επιμένω ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός που αναφέρεις της ηγεσίας με τους λοιπούς, καθώς η Εκκλησία (η Ορθόδοξη πάντα) λειτουργεί ως ενιαίο σώμα. Αυτό είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας της και προκύπτει από το περιεχόμενο της πίστης. Οι τυχόν διαφωνίες που υπάρχουν για διάφορα θέματα (κυρίως κοσμικού χαρακτήρα) μεταξύ των μελών της, όπως αυτά που αναφέρεις, δεν αναιρούν αυτό το χαρακτηριστικό.

Για να αποκτήσει όμως κανείς εικόνα, πρέπει να γνωρίσει την Εκκλησία όπως πραγματικά είναι και αυτό μπορεί να γίνει προσεγγίζοντάς την με πραγματικό ενδιαφέρον.

Με την ευκαιρία πάντως, θα προέτρεπα να δει κανείς αρκετές ομοιότητες, (που βλέπω εγώ τουλάχιστον), μεταξύ Αριστεράς και Εκκλησίας.
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό - » Κυρ, 27 Ιουν 2010 2:45 pm

Σαφεστατα συμφωνα με την ελληνοχριστιανικη παραδοση αυτου εδω του τοπου πρεπει να μη γινεται αυτος ο διαχωρισμος.Δεν εχω να πω πολλα λογια απλα να παραθεσω ενα μνημονιο για εναν μεγαλο εθναρχη http://www.youtube.com/watch?v=vB1XhljJ ... re=related .Αιωνια η μνημη του
-

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Κυρ, 27 Ιουν 2010 3:50 pm

korfolatis έγραψε:Με την ευκαιρία πάντως, θα προέτρεπα να δει κανείς αρκετές ομοιότητες, (που βλέπω εγώ τουλάχιστον), μεταξύ Αριστεράς και Εκκλησίας.

Συμφωνώ, έχω παρατηρήσει και εγώ ομοιότητες (κι ο Ένγκελς επίσης!). Για παράδειγμα οι πρώτες χριστιανικές κοινότητες είχαν κομμουνιστικά στοιχεία.
Υπάρχουν όμως και θεμελιακές διαφορές.

Τέλος πάντων, νομίζω και εγώ πως η αυτή συζήτηση εδώ δύσκολα θα οδηγήσει κάπου, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να το συζητήσουμε από κοντά, αν κάπου/κάποτε τύχει να συναντηθούμε...!

(Επίσης πρέπει να διαβάσω και πεπερασμένα για αύριο! :cry: )
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες