Στον πρώην ένοικο του Μετς που τα βράδια φυλάει στη σκοπιά τα όνειρα μου
Καθόμασταν στο Μετς ,ξέρεις τώρα, καπνοί , μουσικές και γέλια σε μια κάμαρη ισόγεια .Απ έξω όλοι οι επίσημοι , οι αστέρες, οι ηγέτες ,οι πολύ σημαντικοί ανάμεσα στους οποίους ίσως και κάνα δυο τρεις πολιτικοί μηχανικοί , αναπαύονται στο νεκροταφείο .Εμείς το χαβά μας…Η συζήτηση είναι επίσημη και σοβαρή γιατί εμείς είμαστε κάποιοι κύριε ,δεν είμαστε του σωρού.. Έτσι λοιπόν όπως αναλύουμε την πολιτική κατάσταση ενημερωμένοι από εφημερίδες όπως τα Ψόφια Νέα και άλλα τέτοια (μην θίξουμε και κανέναν) και οραματιζόμαστε το επαγγελματικό μας μέλλον και φλυαρούμε σε στυλ τι κοινωνία θα συντηρήσουμε και τι αγωνιώδεις αγώνες θα κάνουμε για να προωθήσουμε τα συμφέροντα μας και πως θα ανατρέψουμε την επέλαση του κακού το οποίο στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι ότι δεν είμαστε εμείς….Ο Eξάγγελος από τις βόρειες αυτοκρατορίες, θέλοντας να μας πάει πιο μακριά με την αφαιρετική του σκέψη , μας προκαλεί να σκεφτούμε ένα παράδειγμα ανθρώπου το οποίο δεν συμμετέχει σε όλο αυτό το στημένο παιχνίδι. Ψάχναμε ψάχναμε αλλά τι να βρούμε αφού δεν μας κόβει ρε .Είμαστε ευνουχισμένοι .H φαντασία μας δεν έχει χαθεί ακριβώς, έχει καθίσει αμίλητη στην γωνιά αφού δεν της απευθύνουμε το λόγο γιατί το μόνο που προσπαθούμε να βρούμε είναι πώς να βγάλουμε κανά ευρώ με καμία εξυπνάδα και στη καλύτερη των περιπτώσεων αξιοποιώντας την ευφυΐα μας σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που επιλέξαμε. Εδώ θέλω να σημειώσω πως μόλις καταφέρουμε να κονομήσουμε συντηρούμε ανεγκέφαλα την υφιστάμενη κατάσταση (μπλα μπλα μπλα) και ακρωτηριασμένοι συμμετέχουμε στον μετασχηματισμό της (γιατί όλα αλλάζουν κυρίες και κύριοι) .Ας επιστρέψουμε όμως στην κάμαρη …το παράδειγμα του αμέτοχου ανθρώπου από το σύγχρονο κεφαλαιουχικό( και αν δεν σ’ αρέσει βαλε εσύ όποια λέξη θες) παιχνίδι είναι το…. Ζόμπι…!!Ναι , μου λέει ο Eξάγγελος…τα ζόμπι μεγάλη ιστορία δικέ μου.. είναι στη φάση τους και εκτός από την λογοτεχνία με ζόμπι , κόμικς με ζόμπι , ταινίες με ζόμπι και ότι μπορείς να φανταστείς με ζόμπι , μέχρι και εγχειρίδιο αντιμετώπισης κρίσης ζόμπι , ζουν ανάμεσα μας και κάνουν και ότι να ναι…Στο κλίμα της συζήτησης παίρνω ύφος και του λέω…-Εξάγγελε… δεν υπάρχει μια στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να σκάσει ζόμπι και να τα κάνει μπάχαλα…Θέλω να μου αναφέρεις μια πραγματική περίπτωση ανθρώπου που δεν συμμερίζεται την αγωνία μας (και αντί για αγωνία βάλε εσύ όποια λέξη θες) …Ο Εξάγγελος αφήνει το τσιγάρο από το στόμα και φυσώντας ένα πυκνό σύννεφο καπνού από τη μύτη μου λέει –Το ζόμπι όταν έρθει δεν θα σου χτυπήσει την πόρτα αγαπητέ…Θα την σπάσει…Άξαφνα 2g γέλιου μεγέθους Μw=8 κτυπάνε την κάμαρη και μας ρίχνουν από το κρεβάτι και την καρέκλα και μας χτυπάνε αλύπητα και μόνο που δεν κατουριόμαστε πάνω μας κρατώντας τις κοιλίες μας από τα χαχανητά….Η ειρωνεία είναι ότι εκείνο το βραδύ ο Εξάγγελος δεν έκανε πλάκα….
Τα χρόνια πέρασαν. Θυμήσου πόσες τρομερές απειλές ….η νόσος των τρελών αγελάδων…η νόσος των πτηνών…η νόσος των κουνουπιών….η νόσος των χοίρων….έχουν σκοτώσει λίγους, έχουν τρομοκρατήσει αμέτρητους , περίεργο δεν είναι..?? Ποιες οικονομικές κρίσεις ….???Ο περίφημος 20ος αιώνας με τους δυο μεγαλύτερους θηριώδεις και δολοφονικούς πολέμους της ιστορίας , με δεκάδες άλλους μικρότερους (ως προς την έκταση της θηριωδίας) , εκατοντάδες εμφυλίους και χιλιάδες αναταραχές και συρράξεις είναι αστείο να μιλάμε για ύφεση δικέ μου .Η οικονομική κρίση απειλεί τον αναπτυγμένο κόσμο .εν μέσω της οποίας κάποιοι θησαυρίζουν. Ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει γρίπη αυτό τον καιρό… Γρίπη με ένα γελοίο όνομα , που θα κολλήσεις και εσύ .
Άνοιξα χθες τη τηλεόραση μετά από καιρό και είδα παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου μέσα στο πανάκριβο ταγέρ της να μιλάει για κρίση και μετά σε διαφήμιση γραία μαγείρισσα να αυτοδιαφημίζεται( αυτή την πέρασα για ζόμπι γιατί έτσι μου έκανε η κόμμωση της ) και ακαδημαϊκά μορφωμένο συγγραφέα –έμπορο βιβλίων να σοβαρολογεί επικίνδυνα .. και κατάλαβα πως ο Εξάγγελος μόνο πολιτικός μηχανικός δεν είναι ,γιατί αυτοί συνήθως πλάκες κάνουν…