Απορία σχετικά με κατατακτήριες εξετάσεις

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Απορία σχετικά με κατατακτήριες εξετάσεις

Δημοσίευσηαπό ΣΩΤΗΡΗΣ » Σάβ, 09 Οκτ 2021 7:53 pm

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι πολιτικός μηχανικός τ.ε. και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για το τμήμα των πολιτικών μηχανικών του εμπ. Ωστόσο το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι λόγω δουλειάς δεν θα μπορώ να πηγαίνω στη σχολή πολλές φορές αν καταφέρω να περάσω. Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτησή μου αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω εσάς που την παρακολουθείται ήδη αν κάποιος φοιτητής μπορεί να τελειώσει τη σχολή ενώ μένει μακριά από την Αθήνα.Εννοώ το κάθε μάθημα εκτός από την τελική εξέταση θα έχει και βαθμολογούμενες εργασίες προς παράδοση κατά τη διάρκεια του εξαμήνου καθώς και προόδους?
ΣΩΤΗΡΗΣ

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Απορία σχετικά με κατατακτήριες εξετάσεις

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Σάβ, 09 Οκτ 2021 8:12 pm

Kαλησπερα Σωτηρη.
Ναι, η σχολη εχει εργασιες που μετρανε στην τελικη βαθμολογια.
Σε καποια μαθηματα ειναι προαιρετικες οποτε αν ΔΕΝ τις κανεις ο βαθμος ερχεται απευθειας απο την τελικη εξεταση σε ποσοστο 100%.
Σε αλλα ομως ειναι υποχρεωτικες, αρκετα χρονοβορες, εχουν ενδιαμεσες διορθωσεις (που πρεπει να δινεις παρουσια), πιθανον ομαδικες (και αρα να πρεπει να συνεργαστεις με αλλα ατομα απο τη σχολη) και μετρανε μεχρι και 50% στον τελικο βαθμο. Οποτε αν δεν τις κανεις πρεπει να γραψεις 10 στο τελος στην γραπτη για να περασεις.

Δεν ξερω αν για καποιον κατατακτηριο φοιτητη η υποχρεωτικοτητα σε αυτες τις εργασιες να μπορει να αρθει σε συνεννοηση με τον καθηγητη αλλα ειμαι σιγουρος οτι καποιοι καθηγητες σιγουρα δεν θα το δεχτουν (οπως αλλωστε το εχουν δηλωσει πολλες φορες στα μαθηματα).
Darkiz

Έτος εισαγωγής: 2017

Δημοσίευσηαπό ΣΩΤΗΡΗΣ » Σάβ, 09 Οκτ 2021 8:27 pm

Darkiz έγραψε:Kαλησπερα Σωτηρη.
Ναι, η σχολη εχει εργασιες που μετρανε στην τελικη βαθμολογια.
Σε καποια μαθηματα ειναι προαιρετικες οποτε αν ΔΕΝ τις κανεις ο βαθμος ερχεται απευθειας απο την τελικη εξεταση σε ποσοστο 100%.
Σε αλλα ομως ειναι υποχρεωτικες, αρκετα χρονοβορες, εχουν ενδιαμεσες διορθωσεις (που πρεπει να δινεις παρουσια), πιθανον ομαδικες (και αρα να πρεπει να συνεργαστεις με αλλα ατομα απο τη σχολη) και μετρανε μεχρι και 50% στον τελικο βαθμο. Οποτε αν δεν τις κανεις πρεπει να γραψεις 10 στο τελος στην γραπτη για να περασεις.

Δεν ξερω αν για καποιον κατατακτηριο φοιτητη η υποχρεωτικοτητα σε αυτες τις εργασιες να μπορει να αρθει σε συνεννοηση με τον καθηγητη αλλα ειμαι σιγουρος οτι καποιοι καθηγητες σιγουρα δεν θα το δεχτουν (οπως αλλωστε το εχουν δηλωσει πολλες φορες στα μαθηματα).

Καλησπέρα Darkiz και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Άρα αν κατάλαβα καλά πιστεύεις ότι δεν είναι εφικτό να τελειώσει η σχολή χωρίς φυσική παρουσία.
ΣΩΤΗΡΗΣ

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Σάβ, 09 Οκτ 2021 8:51 pm

ΣΩΤΗΡΗΣ έγραψε:
Άρα αν κατάλαβα καλά πιστεύεις ότι δεν είναι εφικτό να τελειώσει η σχολή χωρίς φυσική παρουσία.

Η αληθεια ειναι πως (προσωπικα) το θεωρω παρα πολυ δυσκολο.
Θα υπαρξουν μαθηματα που θα μπορεις να περασεις χωρις εργασιες/φυσικη παρουσια αλλα για καθε ενα τετοιο υπαρχει ενα αλλο που θα θελει την εργασια/προοδο του και την φυσικη παρουσια καποιες μερες στη σχολη.
Επισης, θα εχεις συμφωνα με το ΝΠΣ 4 υποχρεωτικα εργαστηρια (1 σε καθε ετος) που επισης πρεπει να δινεις παρουσια και να γραφεις τεχνικες εκθεσεις (καποιες παραδοτεες επι τοπου και καποιες αλλες ως homework αφου πρωτα θα εχεις κανει δια ζωσης τις μετρησεις).

Μη παρεξηγηθω. Δεν θελω να σε απογοητευσω.
Αλλα θεωρω οτι πρεπει να εχεις πληρη γνωση του τι θα αντιμετωπισεις.
Να μη μπεις δηλαδη σε μια κατασταση που σε συνδυασμο με τη δουλεια μπορει να σε εξαντλησει και εν τελει να μη σε οδηγησει πουθενα παρα μονο σε χαμενες ωρες.
Darkiz

Δημοσίευσηαπό ΣΩΤΗΡΗΣ » Σάβ, 09 Οκτ 2021 9:02 pm

Darkiz έγραψε:
ΣΩΤΗΡΗΣ έγραψε:

Η αληθεια ειναι πως (προσωπικα) το θεωρω παρα πολυ δυσκολο.
Θα υπαρξουν μαθηματα που θα μπορεις να περασεις χωρις εργασιες/φυσικη παρουσια αλλα για καθε ενα τετοιο υπαρχει ενα αλλο που θα θελει την εργασια/προοδο του και την φυσικη παρουσια καποιες μερες στη σχολη.
Επισης, θα εχεις συμφωνα με το ΝΠΣ 4 υποχρεωτικα εργαστηρια (1 σε καθε ετος) που επισης πρεπει να δινεις παρουσια και να γραφεις τεχνικες εκθεσεις (καποιες παραδοτεες επι τοπου και καποιες αλλες ως homework αφου πρωτα θα εχεις κανει δια ζωσης τις μετρησεις).

Μη παρεξηγηθω. Δεν θελω να σε απογοητευσω.
Αλλα θεωρω οτι πρεπει να εχεις πληρη γνωση του τι θα αντιμετωπισεις.
Να μη μπεις δηλαδη σε μια κατασταση που σε συνδυασμο με τη δουλεια μπορει να σε εξαντλησει και εν τελει να μη σε οδηγησει πουθενα παρα μονο σε χαμενες ωρες.

Δεν με απογοητεύεις.Ίσα ίσα γι αυτό ρώτησα για να έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης και να πάρω τη γνώμη ατόμων που σπουδάζουν ήδη στη σχολή γιατί μέχρι τώρα γνώριζα μόνο για τα 4 υποχρεωτικά εργαστήρια μέχρι τώρα και σαν αριθμός δεν είναι απαγορευτικός . Απλά άλλο 1 μάθημα κάθε έτος και άλλο 15 για παράδειγμα.
ΣΩΤΗΡΗΣ

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Σάβ, 09 Οκτ 2021 9:11 pm

ΣΩΤΗΡΗΣ έγραψε:
Δεν με απογοητεύεις.Ίσα ίσα γι αυτό ρώτησα για να έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης και να πάρω τη γνώμη ατόμων που σπουδάζουν ήδη στη σχολή γιατί μέχρι τώρα γνώριζα μόνο για τα 4 υποχρεωτικά εργαστήρια μέχρι τώρα και σαν αριθμός δεν είναι απαγορευτικός . Απλά άλλο 1 μάθημα κάθε έτος και άλλο 15 για παράδειγμα.

Ακομα και τα εργαστηρια φαντασου δεν ειναι 1 παρακολουθηση και τελειωσες. Το καθενα μεσα στο εξαμηνο εχει -περιπου- ανα βδομαδα και μια 3ωρη παρακολουθηση (δες στο site της σχολης). Το διευκρινιζω επειδη οταν ελεγα σε φιλους μου εκτος σχολης οτι εχω εργαστηριο πιστευαν οτι μπαινω για ενα τριωρο μονο καθε εξαμηνο και τελος :)
Darkiz

Δημοσίευσηαπό ΣΩΤΗΡΗΣ » Σάβ, 09 Οκτ 2021 9:37 pm

Darkiz έγραψε:
ΣΩΤΗΡΗΣ έγραψε:

Ακομα και τα εργαστηρια φαντασου δεν ειναι 1 παρακολουθηση και τελειωσες. Το καθενα μεσα στο εξαμηνο εχει -περιπου- ανα βδομαδα και μια 3ωρη παρακολουθηση (δες στο site της σχολης). Το διευκρινιζω επειδη οταν ελεγα σε φιλους μου εκτος σχολης οτι εχω εργαστηριο πιστευαν οτι μπαινω για ενα τριωρο μονο καθε εξαμηνο και τελος :)

Το ξέρω πολύ καλά γιατί εγώ στη σχολή που τελείωσα είχαμε σε κάθε μάθημα εκτός από θεωρία και εργαστήριο. Οπότε αυτό το γνωρίζω. Απλά δεν γνώριζα ότι έχει υποχρεωτικές εργασίες και ομαδικές εργασίες. Και αυτές τις εργασίες στις αναθέτουν στο μάθημα ή μέσω ecourses?
ΣΩΤΗΡΗΣ

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Σάβ, 09 Οκτ 2021 9:49 pm

Oι εκφωνησεις των υποχρεωτικων εργασιων και των ομαδικων θεματων ανεβαινουν στο mycourses αναλυτικα.
Απλα σε καποια η παραδοση γινεται εντος μαθηματος ενω σε αλλα ηλεκτρονικα.
Σε καθε περιπτωση σε καποια ομαδικα θεματα γινονται ενδιαμεσες διορθωσεις και ελεγχοι προοδου με παρουσιολογιο κανονικα. Επισης, για να τα κανεις προυποθετει οτι εχεις ομαδα γιατι μονος ειναι πολυ μεγαλα για να τα αναλαβεις. Οποτε θα πρεπει να εχεις επικοινωνια με συμφοιτητες σου.

+Να συμπληρωσω οτι στα ομαδικα και στα ατομικα θεματα εξαμηνου οι ενδιαμεσες διορθωσεις αλλα και η τελικη παραδοση συνοδευεται και απο εξεταση απο τον καθηγητη.
Darkiz

Δημοσίευσηαπό interlude » Πέμ, 14 Οκτ 2021 2:21 pm

Καλησπέρα παιδιά!

Ενδιαφέρομαι να δώσω κι εγώ κατατακτήριες. Επειδή προβληματίζομαι, θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας να περάσει κανείς μόνο με προσωπικό διάβασμα, χωρίς δλδ να κάνει φροντιστήριο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
interlude

Δημοσίευσηαπό Blue_Eyes7 » Παρ, 15 Οκτ 2021 11:21 pm

Με σοβαρό προσωπικό διάβασμα περνάς.
Άβαταρ μέλους
Blue_Eyes7
Επίτιμο μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις