Διαδικτυακη συνάντηση με τον κοσμήτορα της σχολής Δευτέρα 24/5, 14:30-15:30

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Διαδικτυακη συνάντηση με τον κοσμήτορα της σχολής Δευτέρα 24/5, 14:30-15:30

Δημοσίευσηαπό Yuri » Παρ, 21 Μάιος 2021 1:10 pm

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτικών Μηχανικών για τα οξυμένα ζητήματα της σχολής μας, καταφέραμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κοσμήτορα τις σχολής. Ενώ βλέπουμε τα πάντα να ανοίγουν, οι σπουδές μας είναι στον αέρα!
Θέματα που έχουν μπει προς συζήτηση είναι τα εξής:
1.Εαρινή εξεταστική 2021
•Οριστικοποίηση του προγράμματος και μορφής αυτού
•Συζήτηση για τους φοιτητές που θα δώσουν ηλεκτρονικά
•Ισότιμη πρόσβαση σε όλους
•Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας κατά την δια ζώσης εξεταστική
•Έκτακτη εαρινή εξεταστική. Ανακοίνωση προγράμματος και μορφής διεξαγωγής.
•Υλικοτεχνικός εξοπλισμός
2.Εργαστήρια
•Αναπλήρωση εργαστηρίων δια ζώσης
3.Συζήτηση για μέτρα ώστε να φοιτήσουμε κανονικά το χειμερινό εξάμηνο 2021- 2022.
4.Παράδοση κίτρινων βιβλίων
5.Θέματα γραμματείας

•Παράδοση αντίγραφων διπλώματος
Όποιος άλλος φοιτητής θέλει μπορεί να θέσει και άλλα ζητήματα στη συζήτηση.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθει την Δευτέρα 24/5 ηλεκτρονικά στις 14:30 έως τις 15:30 στο λινκ:

https://centralntua.webex.com/centralnt ... 36f59487fc
Yuri
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Δευτ, 31 Αύγ 2015 3:00 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Διαδικτυακη συνάντηση με τον κοσμήτορα της σχολής Δευτέρα 24/5, 14:30-15:30

Δημοσίευσηαπό rossi46 » Σάβ, 22 Μάιος 2021 1:49 am

Θα έπρεπε όπως η σχολή ανακοίνωσε ότι όσοι επιθυμούν τα δια ζώσης να τα δώσουν εξ αποστάσεως αντίστοιχα να οριστεί ημερομηνία εξέτασης για αυτά. Προσωπικά επί του θέματος είμαι 50-50 αν επιθυμώ ή όχι να εξεταστώ εξ αποστάσεως και για τον ανωτέρω λόγο αλλά και για το γεγονός ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having me a buddy to be with to tell me where we's going to, coming from, or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world..every day. There's too much of it. It's like pieces of glass in my head..all the time. Can you understand?
rossi46
 
Δημοσιεύσεις: 360
Εγγραφή: Πέμ, 09 Σεπ 2010 11:06 am
Έτος εισαγωγής: 2009

Re: Διαδικτυακη συνάντηση με τον κοσμήτορα της σχολής Δευτέρα 24/5, 14:30-15:30

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Δευτ, 24 Μάιος 2021 9:29 pm

Ειπωθηκε κατι σημαντικο?
Ή τα κλασσικά "οτι ξερετε, ξερουμε!"? :D
Darkiz
 
Δημοσιεύσεις: 197
Εγγραφή: Σάβ, 07 Οκτ 2017 2:16 am
Έτος εισαγωγής: 2017

Re: Διαδικτυακη συνάντηση με τον κοσμήτορα της σχολής Δευτέρα 24/5, 14:30-15:30

Δημοσίευσηαπό Yuri » Δευτ, 24 Μάιος 2021 10:47 pm

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Μετά από κινητοποίηση τις τελευταίες μέρες της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/05 συνάντηση με τον κοσμήτορα της σχολής και την επιτροπή σπουδαστικών θεμάτων, εν όψει της εξεταστικής και άλλων οξυμένων προβλημάτων της σχολής.
Διεκδικήσαμε:
1. Να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής, να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για την διεξαγωγή της εαρινής εξεταστικής, να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση για όλους τους φοιτητές (υλικοτεχνικός εξοπλισμός, φοιτητές από επαρχία), να υπάρχει αντιστοιχία θεμάτων και χρόνου (η εξέταση να είναι αντίστοιχη με την ύλη και τις συνθήκες που έγιναν τα μαθήματα), να μας πουν συγκεκριμένα τα μέτρα που έχουν παρθεί για τη δια ζώσης εξεταστική και να γίνει η επί πτυχίω εαρινή εξεταστική (πρόγραμμα και τρόπο διεξαγωγής).
2. Να παρθούν μέτρα να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εργαστηρίων, μαζί με ενισχυτική διδασκαλία.
3. Να μας πουν τι σχέδιο υπάρχει για το επόμενο εξάμηνο για να φοιτήσουμε κανονικά, να γίνει δια ζώσης εκπαίδευση, να ανοίξουν οι σχολές.
4. Να δοθούν όλα τα κίτρινα βιβλία/σημειώσεις της σχολής στους φοιτητές!
5. Να γίνει παράδοση αντιγράφων διπλώματος.

Πέρα από την ενημέρωση πως τα αντίγραφα διπλωμάτων θα δοθούν μέχρι την Τετάρτη,

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν απαράδεκτες!

Η σχολή δεν διατίθεται να πάρει καμία μέριμνα για τους φοιτητές που μένουν στην επαρχία ή έχουν ξενοικιάσει. Αφήνουν στην ατομική ευθύνη των φοιτητών και των οικογενειών τους την εξεταστική, είτε δηλαδή να δηλώσουν ψευδή κριτήρια για να δώσουν εξ αποστάσεως είτε με προσωπικά έξοδα να έρθουν να μείνουν στην Αθήνα την περίοδο της εξεταστικής!

Μία εβδομάδα πριν την εξεταστική, θα πάρει παράταση η δήλωση ΑΜΚΑ για τον εφοδιασμό των self test με αποτέλεσμα οι πρώτες δύο μέρες της εξεταστικής να γίνουν εξ αποστάσεως!

Δεν έχει παρθεί κανένα σοβαρό μέτρο για τη δια ζώσης εξεταστική πέρα από την απολύμανση των αιθουσών πριν και μετά την εξέταση. Η διαδικασία των self test θα γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα, την προηγούμενη της εξέτασης και το ίδιο τεστ θα ισχύει για όλη την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι φοιτητές μετακινούνται με τα ΜΜΜ!

Για τα εργαστήρια ειπώθηκε ότι υπάρχει σαν σκέψη η δια ζώσης επανάληψή τους μαζί με εκπαιδευτικές εκδρομές που χάθηκαν, αλλά είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί από Οκτώβρη! Παράλληλα για το άνοιγμα των σχολών από Σεπτέμβρη, μετά από 1.5 χρόνο που είναι κλειστές οι σχολές, υπάρχουν στα υπόψη ΜΟΝΟ 7 αίθουσες για όλα τα έτη, ενώ το ΕΜΠ έχει τεράστιες εγκαταστάσεις! Ούτε λέξη δεν είπαν για την πρόσληψη προσωπικού, καθηγητών, μελών ΔΕΠ, καθαριστριών. Μόνο σαν σκέψη υπάρχει από Σεπτέμβρη για την επιδιόρθωση των αμφιθεάτρων που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει! Δηλαδή δεν έχει μπει ουσιαστικό σχέδιο και για άλλο ένα εξάμηνο θα είμαστε στον αέρα. Με αποτέλεσμα οι σχολές από Σεπτέμβρη να ανοιγοκλείνουν όπως τα σχολεία.

Και την ίδια στιγμή που όλο αυτό το διάστημα μας έχουν πετάξει έξω από τις σχολές μας και υπονομεύουν τις σπουδές μας όλο και πιο πολύ, το ίδρυμα είναι ανοιχτό για τα ερευνητικά, για τις spin-off που παίρνουν πάνω από το 1/3 του προϋπολογισμού του ΕΜΠ, την ίδια στιγμή μας λένε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να ξανανοίξουν οι σχολές για τους φοιτητές επειδή δεν υπάρχουν πόροι!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τη συμμετοχή μας αύριο στο τμήμα καθηγητών για να πιέσουμε να πραγματοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, να πάρουμε μια σοβαρή απάντηση για την διεξαγωγή της εξεταστικής και για το άνοιγμα των σχολών μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πέμπτη 27/05 στη 13:00 στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, παλεύουμε μαζί με όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας, θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Yuri
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Δευτ, 31 Αύγ 2015 3:00 pm
Έτος εισαγωγής: 2014


Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες