Ανοίγω το θέμα αρκετά ''κατόπιν εορτής'' αλλά ομολογώ πως όσο κι αν είχα διαβάσει ενδελεχώς τις μεταβατικές διατάξεις,τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι με αφορούσε η 30στη : ''Σιδηρές Κατασκευές II(1138). Οι οφείλοντες το υποχρεωτικό μάθημα κατεύθυνσης Γεωτεχνικού,Υδραυλικού,Συγκοινωνιολόγου μηχανικού οφείλουν επιπλέον επιλογή στο 8ο (από την ομάδα στην οποία ανήκει πλέον το μάθημα)''. Είμαι 5ο έτος,υδραυλικός και όταν εφαρμόστηκε το ΝΠΣ (Σεπτέμβρης του 17) εγώ ήμουν 6ο εξάμηνο άρα τότε δεν είχα διδαχθεί συνεπώς ούτε ήμουν ''οφείλουσα'' των Σιδηρών II. Ωστόσο,σύμφωνα με τα ψιλά γράμματα του εγγραφολογίου αλλά και με τη γραμματεία καλούμαι να επιλέξω ένα επιπλέον μάθημα από την ΚΕΥ ομάδα 2 8ου εξαμήνου λόγω της παραπάνω μεταβατικής διάταξης. Ν' αναφέρω ακόμα,ότι επειδή χρωστάω και την Τεχνική Γεωλογία πρέπει να διαλέξω συν ένα. Δηλαδη,συνολικά 3 μαθήματα από την ίδια ομάδα,αλλά το τελευταίο συνάδει με τη ''λογική'' των διατάξεων.
Προκύπτουν επομένως τα ζητήματα:
1)Ακόμη και να το όφειλα,σύμφωνα με τη διάταξη θα έπρεπε να επιλέξω ένα μάθημα από τα επιλογής 7ου,εκεί που ανήκουν ΤΩΡΑ οι Σιδηρές II(και η βραχομηχανική), κάτι που δε μου επετράπη από τη γραμματεία στο προηγούμενο εξάμηνο,
2)Τα μαθήματα της ΚΕΥ ομάδας 2 8ου εξαμήνου συμπίπτουν μεταξύ τους και όσο διδάσκονται και όσο εξετάζονται (εκτός της Τεχνικής Γεωλογίας),άρα είναι πρακτικό το πρόβλημα,
3)Δε νομίζω ότι η λύση θα είναι να αλλάξουν ώρα(ακόμη κι αν μπορούσε να γίνει) αλλά να μη μας υποχρεώνουν σε επιλογή και 3ου μαθήματος.
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου εξηγήσει κάτι που δε βλέπω που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη διάταξη θα με βοηθούσε πολύ! Ή αν βρίσκεται κάποιος σε παρόμοια θέση και θέλει να το συζητήσει...