Έξω τα Κόμματα...

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Θα ηταν καλυτερο το πανεπιστημιο χωρις τα κομματα..?

ναι
35
74%
οχι
10
21%
δεν ξερω
2
4%

Σύνολο ψήφων : 47

Έξω τα Κόμματα...

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Παρ, 23 Ιαν 2009 8:12 pm

Γεια σας..

http://ekaphmmy.blogspot.com/

http://www.youtube.com/watch?v=g9vOAXRckbY

http://www.youtube.com/watch?v=NST6Q_PuGxk

http://www.youtube.com/watch?v=L0G4vFcNdys

http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=10878

Διαβαστε τον τζορνταν και κυριως σελιδες 14-21
Ειναι πολυ πιο ευκολο να διαβασετε τα γεγονοτα... απο το φορουμ..
προσεχτε κυριως απο 14 εως 21...
ειμαστε μια ομαδα φοιτητων που πιστεουμε οτι οι κομματικες παραταξεις βλαπτουν το πανεπιστημιο...

Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2009
Η δημιουργια του εκαπ και η νικη του...
Παραθετουμε κομματια απο την μαχη επιχειρηματων στο http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=10878

Στη σχολη μας ηλεκλτρολογων μηχανικων εγινε συνελευση το αποτεσμα ηαν ανοιχτη σχολη..!
το συμβουλιο των παραταξεων ακυρωσε την αποφαση και αποφασισε γενικη συνελευση ... μετα απο λιγες μερες...!
Αυτο εγινε η αφορμη για να ξεσηκωθουν ολοι οι φοιτητες.. εναντια στις κομματικες παραταξεις και με την μαχη επιχειρηματων που ακολουθησε τα κομματα διασυρθηκαν... σε ενα μονοτερμα επιθεσης χωρις απαντησεις απο κανεναν...!
ας το παρακολουθησουμε...
ειπωθηκαν ολες οι αληθειες για τις καταληψεις.....
Γενικα παρατηρηθηκε μεγαλη αδυναμια απο τις κομματικες παραταξεις στο να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα...
jordanEMP

Re: Έξω τα Κόμματα...

Δημοσίευσηαπό soso » Παρ, 23 Ιαν 2009 10:13 pm

απο τις συζητησεις με ατομα που δν εχουν γινει μελη παραταξεων , παρατηρω πως ολοι ειναι ξενερωμενοι με το μικροπολιτικο φαγωμα των φοιτητο-συνδικαλιζομενων ομως μετα λυπης διαπιστωνω πως οι δομες τους ειναι τοσο γερα εδραιωμενες απο τα "μητρικα" κομματα που η αποκαθηλωση φανταζει πολυ πολυ δυσκολη υποθεση.

μια καλη αρχη παντως ειναι να κατεβει ανεξαρτητο πλαισιο ωστε η εννοια ανεξαρτητος να βρει το πραγματικο της νοημα ( και αναφερομαι στο "ανεξαρτητο πλαισιο ανοικτη σχολη υποστηριζομενο απο δπ-νδφκ"...να ξερασω τωρα η μετα ? ).η κουβεντα με ενα μικρο πυρηνα τριτοετων εχει ηδη γινει και επιφιλασσομεθα για το εγγυς μελλον... οχι τπτ αλλο αλλα θελω να μετρηθουμε εμεις οι ανεξαρτητοι ! εννοειται πως αυτο θα γινει με ολοκληρωμενο πλαισιο (τοποθετηση στα ΚΕΣ και την αναθεωρηση καθως και πραγματικες αντιπροτασεις ειτε για τη σχολη μας ειτε γενικοτερα )
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Gerber » Παρ, 23 Ιαν 2009 10:30 pm

η συζήτηση θα ήταν καλό να μη μείνει μεταξύ των ατόμων του τρίτου έτους...οταν υπάρξει το πρώτο αποφασιστικό βήμα παρακαλώ μη ξεχάσετε και το δεύτερο έτος.οι ανεξάρτητοι είμαστε περισσότεροι απο τους "εξαρτημένους"....
η ζωή είναι ταξίδι και όχι προορισμός...
Άβαταρ μέλους
Gerber Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό a posse ad esse » Σάβ, 24 Ιαν 2009 2:15 am

Ο φοιτητικός συνδικαλισμός από ό,τι έχω δει μέχρι τώρα είναι απολύτως κατευθυνόμενος, κυριευμένος από σκοπιμότητες και μη λειτουργικός για το όφελος του φοιτητή και του ιδρύματος. Η έννοια της πολιτικοποίησης (όχι απαραίτητα κομματικοποίησης) και της συμμετοχής των φοιτητών στα του πανεπιστημίου είναι κατα τη γνώμη μου ορθή, ωστόσο με τον τρόπο που υλοποιείται καταντά τουλάχιστον αστεία, αν όχι απελπιστική...

Δείτε και αυτό http://gmargari.wordpress.com/2007/01/15/dap-seminaria/ από ιστολόγιο μεταπτυχιακού φοιτητή (ομολογουμένως αρκετά εκνευρισμένου ;) )
a posse ad esse

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Σάβ, 24 Ιαν 2009 8:10 pm

Ευάγγελος Ράπτης εγρψε
Αυτό που γράφω, αν δει κανεις προσεκτικά, είναι ότι τα πολιτικά κόμματα δημιουργούνται για να λύσουν κοινωνικά προβλήματα. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται. Αν δεν συμβαδίζει η δράση τους με κοινωνικές διεργασίες, τότε εξαφανίζονται αφού χάνουν την υποστήριξη του λαού. Στηρίζονται στη λεγόμενη εκλογική δημοκρατία κατά την οποία κυριαρχεί το κόμμα που παίρνει περισσότερες ψήφους. Χαρακτηριστικό τους επίσης είναι η προώθηση της παθητικότητας των ανθρώπων και η δίψα για εξουσία (την οποία λένε ότι την χρησιμοποιούν για το καλό όλων).

Πολλοι φοιτητες πιστεουμε οτι τα κομματα θα επρεπε να εχουν εξαφανιστει εδω και πολυ καιρο..!Η δραση τους δεν συμβαδιζει με κοινωνικες διεργασιες σε καμια περιπτωση!
Δεν εξαφανιζονται γιατι υπαρχουν μορφωματα απειρου καλλους που τα συντηρουν..!
Δεν υπαρχει ουτε εκλογικη δημοκρατια ουτε πλειοψηφια..!
Για παραδειγμα στο εμπ ημμυ υπαρχουν 3000 φοιτητες!στις εκλογες ψηφιζουν οι 1000 δηλ το 1/3!
Αποφαση μπορουν να παρουν για την σχολη 200 ατομα το 1/5 του 1/3 των 3000..!
Δηλ μιλαμε για πλειοψηφιες του 1/15....!200 ατομα καθοριζουν την σταση 3000 φοιτητων..!
Για αυτο δεν εξαφανιζονται και για αυτο εχουν μια καποια φωνη...!
Βλεπουμε ενα πολυ μικρο ποσοστο να επιβαλλεται σε 3000 φοιτητες.. μεσα απο αυτο το μορφωμα που υπαρχει...!
Αν για παραδειγμα πλειψηφια ηταν το 1/2 της σχολης τοτε οι 200(ο αριθμος που χρειαζεται μια συνελευση κομματικων παραταξεων για να παρει (δημοκρατικη...)αποφαση...) δεν θα διαμορφωναν παραπανω απο το 1/5 της βουλησης των φοιτητων...!
Θα ειχαν την θεση που αξιζει σε μια δογματικη νοοτροπια στειρωσης της ελευθερης σκεψης...!
Ευάγγελος Ράπτης εγραψε
Μία από τις πιο επιθυμητές παράπλευρες συνέπειες της οργάνωσης της κοινωνίας με τη μέθοδο της εκλογικής δημοκρατίας και της ύπαρξης κομμάτων είναι η σε ορισμένα πλαίσια ελευθερίες (ελευθερία γνώμης, συγκέντρωσης, μετακίνησης κλπ).
Όταν τα μέλη μίας κοινωνίας είναι παθητικοί και όχι ενεργοί πολίτες, τότε κόμματα, οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα δημαγωγοί, στρατοκράτες βρίσκουν έδαφος να αποκτήσουν εξουσία και να καταπιέζουν τους πολίτες.
Στη σημερινή ελληνική κοινωνία πόσοι άνθρωποι λαμβάνουν τις ουσιαστικές αποφάσεις; Να πούμε 10.000. Μάλλον πολλούς λέω. Δείτε ότι είναι εξαιρετικά μικρή αναλογία και αναρωτηθείτε γιατί.
Αν αναρωτηθούμε για τη δημοκρατία στην περίπτωση αυτή θα μελαγχολήσουμε. Τις περισσότερες φορές όμως δεν βλέπουμε τις ευθύνες μας ως πολιτών. Η παθητικότητά μας είναι μεγάλη. Αφήνουμε, ακόμη και για εντελώς κοντινά πράγματα σε μας, τους τεχνικούς της εξουσίας να λαμβάνουν για μας αποφάσεις.
Στα Πανεπιστήμια τώρα. Ενώ φαινομενικά υπάρχει κινητικότητα, δεν βλέπω ενεργητική καθημερινή συμμετοχή στα δρώμενα. Πολλές φορές μου έχει συμβεί να τελειώνω ένα δίωρο μάθημα και να μην δέχομαι ούτε μία ερώτηση.

Στο γιατι δεν δεχεστε ερωτηση δωστε μου την ευκαιρια να απαντησω σαν φοιτητης... προς εναν πολυ καλο καθηγητη!
Και μαλιστα θα απαντησω και θα εξηγησω και την απαραδεκτη και ανυπαρκτη σταση των κομματων απεναντι στην παιδεια μας...!
Ενα πολυ σοβαρο προβλημα μεσα στα πανεπιστημια ειναι το χασμα μεταξυ φοιτητων και καθηγητων...!
Δεν υπαρχει επικοινωνια μεταξυ μας...!
Οι καθηγητες...Δεν καταλαβαινετε αν καταλαβαινουμε...!
Ο φοιτητης μεσα απο απο τον φοβο μηπως κανει χαζη ερωτηση(και χλευαστει απο καθηγητη και φοιτητες..) μεσα απο το κακο κλιμα στις αιθουσες μεσα απο την ανωνυμια των ανθρωπων μεσα απο το επικριτικο βλεμμα του καθηγητη.. και ισως και απο και λιγο η απαθεια των φοιτητων(δεν βαριεσαι θα παρω βοηθημα..) αδυνατουν να εκδηλωσουν την διαθεση μας για ερωτηση..!
Για παραδειγμα στο εμπ ηλεκτρολογικο σχεδιο πρωτο μαθημα ειμαστε 600 φοιτητες και ενας καθηγητης..!
Μερκοι καθονται στα σκαλια...!
Απο τη μεση του αμφιθεατρου ανοιγουμε τα κυαλια.. γιατι δεν φαινεται τιποτα...!
Ο καθηγητης δεν ακουγεται πισω καθουλου κλπ..)
Ο καθηγητης παραδιδει και δεν ξερει αν καταλαβαινουμε τι κενα εχουμε ποιο ειναι το επιπεδο μας...!
Το λεω με βαση τα βιωματα τα δικα μου και των συμφοιτητων μου...!
Υστερα στο μαθημα ακουγεται απο τον καθηγητη καταλαβατε παιδια..?
σιγη απο κατω...!συνεχιζει ο καθητης...
Να προχωρησω αν το καταλαβατε...?
σιγη απο καιτω...!συνεχιζει ο καθηγητης...
(και δεν προχωραω...)

Ενδεικτικα για την σοβαροτητα της καταστασης αναφερω οτι στο σχολειο συμμετειχε το 60/100 στο μαθημα με ερωτησεις και αποριες(και καταλαβαινε ο καθηγητης που βρισκονται οι μαθητες..) και στο πανεπιστημιο συμμετεχει μολις το 3/100...!

Στα αμφιθεατρα δεν ειναι τυχαιο οτι ξεκιναμε 600 και μενουμε 30...!
Τωρα καταθετω και την αποψη μου για την σταση των παραταξεων απενατι σε προβληματα σαν και αυτο.. και για το ως οι παραταξεις αποπροσανατολιζουν απο τα σοβαρα προβληματα της σχολης..!!
Η κυβερνηση δεν ειπε τιποτα για το χασμα καθηγητη φοιτητων..!
ας πουμε οτι μιλησε για τα κεσ..!
τοτε στο πανεπιστημιο εχουμε...το τραγελαφικο γεγονος οπου
η δαπ παιρνει τις γραμμες της κυβερνησης και λεει ναι σε ολα...!
δεν διαμορφωνει δικες της προτασεις και ουτε εντοπιζει αλλα προβληματα εκτος απο τις γραμμες που κατευθασαν..!
Οι αλλες κομματικες παραταξεις δρουν παρομοιως...!
Παιρνουν το προγραμματης κυβερνησης και βαζουν παντου οχι... δειγμα του δογματισμου... και της αδιαλλαξιας..!
δεν διαμορφωνουν δικες τους προτασεις και ουτε εντοπιζουν αλλα προβληματα εκτος απο τις αντιγραμμες που κατευθασαν..!

Ευάγγελος Ράπτηςεγραψε
Τα κόμματα που εμφανίζονται στα Πανεπιστήμια υπό μορφή φοιτητικών παρατάξεων είναι κατά κάποιον τρόπο η ματια και ο ίσκιος της κοινωνίας σε αυτά και για αυτό το λόγο το σύνθημα "έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια" εκτός από επικίνδυνο είναι και ανέφικτο.
Όσο πιο παθητικά είναι τα μέλη ενός κοινωνικού συνόλου, τόσο η βία άμεσα ή έμμεσα κάνει την εμφάνισή της. Και τη βία αυτή την ασκούν και οι εξουσιαζόμενοι ως αντίδραση απελπισμένη ίσως, αλλά και αυτοί που έχουν τη δύναμη και την οργάνωση. Τα κόμματα είναι μέσα στη λογική αυτή.
[/quote]

Τα κομματα συμβαλλουν στην παθητικοτητα...!
Η ευαισθητοποιηση ολων των φοιτητων μεσα απο ενα κλιμα ενεργης συμμετοχης σε μια πλουραλιστικη δημοκρατια μπορει να ενεργοποιησει ολους τους φοιτητες...!
Αλλα μια κατασταση πολωτικης μαχης με ψηφοθηρικο προσανατολισμο ο αποπροσανατολισμος απο τα σοβαρα προβληματα που αντιμετωπιζει το πανεπιστημιο η ανυπαρξια λυσεων στα προβληματα καθως επισης και η παρακολουθηση των ανουσιων κομματικων πολωτικων αντιπαραθεσεων που απτονται θεματων κερδοσκοπικης ψηφοθηρικης στρατηγικης σε καμια περιπτωση δεν συμβαλλουν στην ενεργοποιηση των φοιτητων..!
Σε καμια περιπτωση δεν βοηθαει καποιον στο να ενδιαφερθει για το πανεπιστημιο..!
οι νεκροι ξυλινοι λογοι των κομματων που τους επιτρεψαμε να παιξουν με τα ονειρα μας..
οι νεκροι ξυλινοι λογοιτων κομματων που δεν προσφερουν τιποτα σε ολους εμας ειναι αυτοι που ευνοουν την παθητικοτητα...!

http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php? ... 575#p86575
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό gandalf » Σάβ, 24 Ιαν 2009 9:51 pm

Οι καθηγητες...Δεν καταλαβαινετε αν καταλαβαινουμε...!
Ο φοιτητης μεσα απο απο τον φοβο μηπως κανει χαζη ερωτηση(και χλευαστει απο καθηγητη και φοιτητες..) μεσα απο το κακο κλιμα στις αιθουσες μεσα απο την ανωνυμια των ανθρωπων μεσα απο το επικριτικο βλεμμα του καθηγητη.. και ισως και απο και λιγο η απαθεια των φοιτητων(δεν βαριεσαι θα παρω βοηθημα..) αδυνατουν να εκδηλωσουν την διαθεση μας για ερωτηση..!
Για παραδειγμα στο εμπ ηλεκτρολογικο σχεδιο πρωτο μαθημα ειμαστε 600 φοιτητες και ενας καθηγητης..!
Μερκοι καθονται στα σκαλια...!
Απο τη μεση του αμφιθεατρου ανοιγουμε τα κυαλια.. γιατι δεν φαινεται τιποτα...!
Ο καθηγητης δεν ακουγεται πισω καθουλου κλπ..)
Ο καθηγητης παραδιδει και δεν ξερει αν καταλαβαινουμε τι κενα εχουμε ποιο ειναι το επιπεδο μας...!
Το λεω με βαση τα βιωματα τα δικα μου και των συμφοιτητων μου...!
Υστερα στο μαθημα ακουγεται απο τον καθηγητη καταλαβατε παιδια..?
σιγη απο κατω...!συνεχιζει ο καθητης...
Να προχωρησω αν το καταλαβατε...?
σιγη απο καιτω...!συνεχιζει ο καθηγητης...
(και δεν προχωραω...)

Πάντως στην δικιά μας τη σχολή μια χαρά ερωτήσεις γίνονται και μες το μαθημα (συχνά σε υπερβολικό βαθμό κιόλας) και στο διάλειμμα κτλ, και γενικά μικρά τμήματα έχουμε (η γενικώς γίνεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση) και τέλος πάντων η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως την πέριγράφεις, όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, εννοείται ότι υπάρχουν, αλλά προφανώς όχι σε τέτοιο βαθμό...σε κάθε περίπτωση ο μηδενισμός αυτός δεν χρησιμεύει πουθενά...

Κατα τ' άλλα όταν είναι για σημειώσεις, παρτάκια, 5χ5, παρέες, καμιά γνωριμία, οργάνωση εκδρομών, κτλ κτλ σας αρέσουν οι παρατάξεις (και μάλιστα συγκεκριμένες) (για να μην παω παραπέρα σε ρουσφέτια, διορισμούς, μέσα, κτλ κτλ), χειραφετηθείτε πρώτα απο αυτά και μετά τα λέμε... Μιλάμε λες και τα κόμματα είναι τίποτα απρόσωποι καφκικοί μηχανισμοί που λειτουργόυν απο μόνοι τους, πρώτα και κύρια το κακό το κεφάλι των ανθρώπων φταίει που έχει κάνει τα κόμματα να λειτουργούν έτσι, και για την ακρίβεια τα συγκεκριμένα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να λέμε και τα σύκα συκα... Και όταν είναι να συζητήσουμε για τις πολιτικές που εφαρμόζει το κάθε κόμμα τότε σφυρίζουμε αδιάφορα, στην απολιτικ ακομματιλα είμαστε πρώτοι...(στο μπλαμπλα τσαμπουκας και στη δουλειά μλκας για να παραφράσω και μια άλλη φράση...)
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Gerber » Σάβ, 24 Ιαν 2009 10:42 pm

περίμενα πως και πως την απάντηση ενός κομματικοποιημένου συμφοιτητή... πάντως γενικά βλέπω ότι κάποιοι τρομάζουν στην ιδέα μιας σχολής χωρίς κατευθυνόμενες ιδέες και φοβούνται μια σχολή στην οποία το ένα κόμμα δε θα ρίχνει την ευθύνη στο άλλο.τελικα παραδεχτείτε ότι σας αρέσει αυτή η κατάσταση,αισθάνεστε ότι είστε σημαντικοι.γουστάρετε να αράζετε στα τραπεζάκια σας πουλώντας την ιδεολογία του κόμματος ,δεν είναι ντροπη απλά πείτε το!
η ζωή είναι ταξίδι και όχι προορισμός...
Άβαταρ μέλους
Gerber Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 25 Ιαν 2009 12:05 am

Καλησπέρα παιδιά. ειδα το θεμα εδω και ημερες και ομολογω πως μου τραβηξε την προσοχη.μαλιστα ελαβα μερος και στην ψηφοφορια. ειμαι ο μοναδικος μεχρι στιγμης που ψηφισε "δεν ξερω". Επιτρεψτε μου να αναλυσω το λογο αυτης μου της επιλογης. ειμαι εκτο ετος. δεν ανηκω σε κανενα κομμα. για να μην κρυβομαι και να μη λανσαρω ενα απολιτικ προφιλ δηλωνω εξαρχης οτι οι πεποιθησεις μου κλινουν προς τα αριστερα σε αρκετα θεματα, σε ορισμενα δε πολυ αριστερα.εντουτοις η κατασταση αυτη με τα κομματα ομολογω οτι με εχει κουρασει και απογοητευσει απο το πρωτο ετος των σπουδων μου. Πολλοι ειναι οι λογοι αυτης της απογοητευσης.Ενας λογος ειναι η γενικοτερη επιρροη των κομματων στις κοινωνικες σχεσεις, κατι που αποτελει βεβαια αντιγραφη της καταστασης που επικρατει στην κοινωνια. ειμαι σιγουρος οτι ολοι οσοι ερχονται σε επαφη με καποιο μελος παραταξης φυλαγονται καθως δεν ειναι σιγουροι για την πραγματικη προθεση και αιτια της ευγενεια και της καλοσυνης τους,ακομα και σε περιπτωσεις οπου πραγματι οι συμπεριφορες δεν διεπονται απο ιδιοτελεια. Βεβαια στα τελευταια ετη οι μασκες πεφτουν. Μου τη δινει επισης οτι συνηθως (με τις εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα) οι δαπιτες θα κανουν παρεα με τους δαπιτες, οι πασπιτες με τους πασπιτες κτλ (αν και μεταξυ μας τωρα τα εσωκομματικα μιση ειναι πολυ πιο θανασιμα ο,τι κι αν ισχυριστει καποιος). Μου τη δινει ακομα η ομοιομορφια στη συμπεριφορα, στις συνηθειες και στο ντυσιμο των μελων των παραταξεων, ειδικα στην παραταξη των εαακ (μονο οι στολες τους λειπουν) ,την οποία παραταξη ψηφισα σε καποιες εκλογες και υποστηριξα την περιοδο των καταληψεων. Ακομα περισσοτερο μου τη δινουν οι βλεψεις (και πολλες φορες επιτευξεις) των δαπιτων και των πασπιτων για πολιτικη καριερα,για συναλλαγη με τους καθηγητες (κατι που στη σχολη μας γινεται σε, συγκριτικα, πολυ μικρο βαθμο), για πώληση μουρης σε μπουζουκια,κλαμπ και καθε ειδους κοινωνικες συναναστροφες). συνεχιζω
lasa

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 25 Ιαν 2009 12:49 am

Μου τι δίνει το υπερβολικά χαλαρό και ανέμελο στυλάκι των εαακιτων-εγκελαδιτων(οχι όλων βεβαια) κυρίως που έχουν αναγάγει σε τοτέμ την κατάληψη ,τις αντιεξουσιαστικές ιδέες, την επαναστατική δράση, το αλά τσε γκεβάρα στυλάκι. Το δε ντύσιμό τους και είναι σε μεγάλο βαθμό ομοιόμορφο (οι στολές τους λείπουν). Αυτό όμως που με εξοργίζει είναι ότι γι αυτούς η εφαρμογή του νόμου στις εξεταστικές, η αυστηρή επιτήρηση και βαθμολόγηση είναι απλά δείγματα καθηγητικής αυθαιρεσίας και καταπίεσης των φτωχών πλην τίμιων φοιτητων. Γι αυτούς φταιει παντα ο καθηγητης που βαζει 4 στον φοιτητη και οχι οι ελλειψεις του φοιτητη. Δεν καταλαβαινουν οτι αντιθετως ο καθηγητης προστατευει τον φοιτητη απο το να βγει ασχετος απο το πανεπιστήμιο και κατοχυρωνει το πτυχιο του οταν ειναι αυστηρος (το πτυχιο καποια στιγμη θα το παρει,οποτε ας εχει και λιγη ιδεα απο το αντικειμενο).Αν ηταν στο χερι τους, θα καταργουσαν τις εξεταστικες (ή μάλλον θα καταργούσαν τις παραδόσεις και θα διεξάγονταν μόνο εξεταστικές, όπου οι απαντήσεις των θεμάτων θα δίνονταν ομαδικά από όλους τους φοιτητες και οι καθηγητες δε θα μπορουσαν να τους κοψουν). Ο ιδεαλισμος ειναι σιγουρα πολυ σημαντικος, ομως η ζωη έχει και την πεζη της πλευρα, τις δυσκολίες της, την καθημερινη ρουτινα αλλά και τις εναλλαγές της ,χωρίς τις οποίες ο ιδεαλισμός είναι άχρηστος και βαρετός. Παρόλα αυτά ζηλεύω το θάρρος, την τόλμη αλλά και την καλλιέργεια πολλών εαακιτων (σε αντίθεση με τους παραδοσιακά ακουλτούριαστους δαπίτες).
Μου τη δίνουν επίσης οι "και καλά" απολιτίκ καθωσπρεπει,υποκριτές πολλές φορές, νοικοκυραιοι, φιλησυχοι φοιτητες που παθαινουν αμοκ σε καθε διαταραξη του κανονικου προγραμματος και της κοινης ησυχιας. Ορισμένοι από αυτούς μου θυμιζουν κατι σοβαροφανείς κυρατζες που είναι έτοιμες να κατακεραυνώσουν οποιονδήποτε διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη και σηκώνοντας το φρύδι αναφωνούν "o mon dieu" ,έτοιμες να χαρακτηρίσουν αργόσχολο και παράσιτο οποινδήποτε διαμαρτύρεται για κάτι ή τέλος πάντων έχει μια 'αποψη πάνω σε κάποιο θέμα ενώ πολλές φορές είναι οι ίδιες τα μεγαλύτερα λαμόγια και τα μεγαλύτερα τσιράκια. συνεχίζω
lasa

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 25 Ιαν 2009 1:04 am

Θα σκεφτεί κάποιος: "Ρε φίλε αφού σου τη δίνουν όλοι αυτοί πως αντέχεις τόσα χρόνια;Και πως γίνεται να σου τη δίνουν όλοι.Μήπως έχεις εσύ το πρόβλημα;" Μου τη δίνουν επίσης κάποιοι σπασίκλες σαν και του λόγου μου.
Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο κάποιες φορές τη γουστάρω όλη αυτή τη φάση. Όταν δεν τσαντίζομαι μου αρέσει όλοι αυτή η πανσπερμία. Άλλωστε δεν ειμαστε όλοι ίδιοι (αλοιμονο αν ημασταν). Πόλλές φορές αποκτά ενδιαφέρον. Βέβαια θα μου άρεσε σε κάποια πράγματα να εμοιαζε το πανεπιστιμιο με το σχολειο.Να υπηρχαν υποχρεωτικές παρουσιες (φανταζεστε τί γαμάτος χαβαλές θα γινόταν;) ,να μην υπήρχαν τραπεζάκια, γενικοτερα να μην υπηρχερ τοσο εντονη αυτη η διακριση σε πασπιτες,δαπιτες κτλ. Πιστεύω ότι η το πανεπιστιμιο και σε μεγαλο βαθμο η σχολή μας πάσχει από "σκηνικά" , τα οποία αποτελούν το αλατοπίπερο της καθημερινότητας (μην πάει το μυαλό σας αποκλειστικά σε ερωτικά σκηνικά, το λέω με την ευρύτερη έννοια του όρου). Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο βεβαρυμένο πρόγραμμα της (ομολογουμένως πολύ υψηλού επιπέδου σε διδασκαλία, πρόγραμμα σπουδών, καθηγητές και φοιτητές) σχολής μας και στο κλίμα ανταγωνισμού (στο οποιο συμμετέχω σε μεγάλο βαθμό) που είναι διάχυτο και εχει καλλιεργηθει σε μεγαλο βαθμο απο τους καθηγητες αλλα και απο εμας (χωρις να ειναι απαραιτητο οτι απο μονος του ο ανταγωνισμος ειναι κακο πραγμα). συνεχιζω
lasa

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες