Job Fair Athens 2014: Workshop

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Job Fair Athens 2014: Workshop

Δημοσίευσηαπό Job Fair Athens » Τρί, 18 Μαρ 2014 12:12 am

Το Job Fair Athens 2014 διοργανώνει για πρώτη φορά exclusive συζήτηση, με στόχο να αποκαλύψει τη δυναμική και χρησιμότητα του LinkedIn, σε όσους νιώθουν έτοιμοι να χτυπήσουν την πόρτα “στο άγνωστο”, την αγορά εργασίας!

Την Παρασκευή 21/03/2014, μεταξύ 18:00-20:00, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αίθουσα Δ11, η κα. Έθελ Αγγελάτου θα μας εισάγει σε μια διαδραστική ομιλία που θα διαμορφώσει το ψηφιακό μας αποτύπωμα.

“Μυστικά” και τεχνικές που θα αναφερθούν, θα σας δώσουν την δυνατότητα να:
-Βγείτε με αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας!
-Προετοιμάσετε στρατηγικά το προφίλ σας!
-Προβάλετε αποτελεσματικά το personal brand σας!
-Δικτυωθείτε με στελέχη "κλειδιά" της αγοράς!

Σας περιμένουμε για μια συζήτηση εφ’ όλης της “ψηφιακής” ύλης. Μην αργείτε όμως, οι θέσεις είναι περιορισμένες: https://docs.google.com/forms/d/13DU6vs ... U/viewform
Job Fair Athens - Power your future
Job Fair Athens

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Job Fair Athens 2014: Workshop

Δημοσίευσηαπό teo » Τρί, 18 Μαρ 2014 12:28 am

'Αντε πάλι με τις παπαριές... Το LinkedIn θα μας σώσει. Βάλτε και WiFi σε ολη την ελλάδα να μπορούμε να μπαίνουμε από παντού, μην χάσουμε κ καμια ευκαιρία.
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Job Fair Athens » Τρί, 18 Μαρ 2014 12:52 am

To LinkedIn προσφέρει πολλές δυνατότητες, τις οποίες αν μάθει κανείς να χειρίζεται μπορεί να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο επαγγελματικό προφίλ. Αυτός είναι και ο στόχος του συγκεκριμένου workshop, το οποίο βέβαια απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου.
Job Fair Athens - Power your future
Job Fair Athens

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 18 Μαρ 2014 1:14 am

Εγώ νομίζω έχω ανάγκη να δομήσω λίγο παραπάνω τα skills μου. Χρειάζομαι κάτι που να μου κάνει motivate για να μπορέσω να βρω λίγο από το innovation που μπορεί να κρύβεται μέσα μου. Η αλήθεια είναι επίσης ότι με το enterpreneuership δεν τα πάω και τόσο καλά και προσπαθώ εδώ και καιρό να χτίσω ένα PB (Personal Brand), αξιόλογο, αξιόπιστο, αξιέπαινο και αξιολάτρευτο, που μπορεί να φέρει τις κατάλληλες επενδύσεις και ευκαιρίες για να κάνω και γω τη μπάζα μου, αν και μου λείπει λίγο creativity.

Έχεις κάτι που να ταιριάζει στα δικά μου needs, Job Fair Athens?

Υ.Γ. Job Fair, θα ψηφίσεις το Ποτάμι, ή το Τζήμερο;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Jakarta » Τρί, 18 Μαρ 2014 2:37 pm

Στα τρολλαρισματα εισαι πολύ καλός , μπραβο. Κάτσε να διαβάσεις και κανένα μάθημα και άσε τα Ποτάμια (πιάσε καλύτερα τα ρευστά πρωτα)
Jakarta

Δημοσίευσηαπό Shi » Τρί, 18 Μαρ 2014 5:04 pm

Κύριοι του (blow)job fair, ειδικά εσείς που δουλεύετε άμισθα για την προώθηση αυτού του πανηγυριού, καταλάβετε ότι η πραγματικότητα είναι αντεστραμένη. Δυστυχώς, η "αγορά εργασίας" χτυπάει την δικη μας πόρτα. Και το τι αυτή επιφιλάσει για μας δεν είναι καθόλου "άγνωστο". Το βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας στους "ωφελούμενους", στα voucher, στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις. Οπότε σταματήστε να παραμυθιάζετε τον κόσμο εδώ μέσα με καριεριστικές αυταπάτες.
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Τρί, 18 Μαρ 2014 10:14 pm

Είχα παρακολουθήσει και το προηγούμενο ποστ αλλά μια αόρατη δύναμη με συγκράτησε από το να σχολιάσω.
Συνάδελφοι για να είμαστε και ειλικρινείς ο φίλος Job τη δουλειά του κάνει. Και μια χαρούλα την κάνει, κ καλά κάνει και την κάνει. Δεν νομίζω πως έχει και τόσο νόημα να τον κράζουμε για αυτό. Και πιστεύω πως ο ίδιος ο Job μα και σχεδόν όλοι όσοι συμμετέχουν σε ανάλογες κινήσεις (γιατί κοινωνικό δίκτυο δεν είσαι Job μη χαίρεσαι) πιστεύουν πως ναι μπορεί αυτές οι κινήσεις να συνεισφέρουν στην πάλη με το τέρας της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης σε 5μηνα και voucher.

Και προφανώς και μπορούν θα πω εγώ μιας και η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα είναι πάντα έτσι όσο κυριαρχούν και ορίζουν τα πάντα τα κέρδη των μονοπωλίων και των εταιρικών ομίλων. Είναι ολοφάνερο για εμένα, και νομίζω πως και μπορεί να το αντιληφθεί και ο κοινός νους, πως αν αποφασίσεις να παίξεις με τους συγκεκριμένους όρους αυτό το παιχνίδι, είτε θες να το λες Φιλελεύθερη οικονομία είτε θες να το λες Κυβερνητική πολιτική, είτε ακόμα και Monopoly θα είσαι χαμένος από την πρώτη ζαριά. Γιατί πάντα θα είσαι δέσμιος εκείνων που κάνουν κουμάντο στην παραγωγή και την οικονομία, εκείνων που ορίζουν εξ αρχής τους όρους του παιχνιδιού. Πολυεθνικών εταιρειών, Ομίλων, Οικονομικοπολιτικών και νομισματικών ολοκληρώσεων τύπου ΕΕ κτλ κτλ. Γιατί ο καπιταλισμός δε γεννήθηκε χθες και οι κεφαλαιοκράτες και η αστική τάξη έχουν μελετήσει μια χαρούλα το παιχνιδάκι τους τόσα χρόνια. Χαζοί δεν είναι, ξέρουν πως μπορούν να σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο όποια στροφή και να πάρεις. Όσο κατέχουν τα μέσα παραγωγής και την οικονομική εξουσία θα ορίζουν αυτοί τους όρους είτε τα πιόνια είναι οι κυβερνήσεις είτε τα φασισταριά είτε εμείς οι ίδιοι. Το θέμα λοιπόν είναι για μένα κατά πόσο όλοι οι ''εμείς οι ίδιοι'' έχουμε να προτάξουμε κάτι άλλο, κάποια άλλη διέξοδο και λύση απέναντι σε αυτό. Κατά πόσο μπορούμε να απαντήσουμε επί της ουσίας σε όσα προωθεί ο φίλος Job.

Tο ένα κομμάτι της κοινοβουλευτικής Αριστεράς προτείνει εκλογές. Με έντονο «άρωμα» κινητοποιήσεων για κυβερνητική ανάθεση, σε ένα «Σταθάκειο» πρόγραμμα όλο και πιο διαχειρίσιμο για να είναι εντός της ΕΕ και της καπιταλιστικής νομιμότητας.Tο άλλο κομμάτι; Διαζύγιο με τον αποφασιστικό αγώνα και ένας λαός που πρέπει να «βγάζει συμπεράσματα» για να δικαιωθεί στο μέλλον, όταν ωριμάσει. Αυτές οι λογικές δεν μπορούν να υπηρετήσουν για εμένα να υπηρετήσουν μια στρατηγική νίκης στο σήμερα.

Άρα έχει δίκιο ο φίλος Job προτείνοντας αυτό ως λύση;
Προφανώς όχι. Είπαμε τη δουλειά του κάνει, μα η δουλειά του δεν είναι να μας βρει δουλειά μα να εξυπηρετήσει έστω και έμμεσα τα συμφέροντα όσων κερδίζουν από το υπάρχον πλαίσιο οικονομικής εκμετάλλευσης. Μας δείχνει έκδηλα πως είναι γεγονός πως για να μην καταλήξουμε σε ανάλογο εξευτελισμό, πως για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να εργαστούμε, για να σπουδάζουμε χρειάζεται αντικαπιταλιστική ανατροπή στο σήμερα.Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, κάνοντας την οργή συνείδηση και επιλογή. Μέσα από συνελεύσεις και συντονισμό των συλλόγων και των σωματείων, μέσα από έναν απεργιακό αγώνα σύγκρουσης και διάρκειας περνάει η λύση για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, η εξαθλίωση, η ΕΕ, η κυβέρνηση, ο καπιταλισμός.
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 19 Μαρ 2014 12:40 am

Ayo & Youssoupha - "Fire"
https://www.youtube.com/watch?v=cqxU8FcsR2g

Άσχετο, αλλά θυμήθηκα ότι στο Μεταπτυχιακό της κόρης μου Μυρσίνης στη Μαρσίλια (συνδιοργάνωση Σχολών Πολυτεχνείου και Διοίκησης Επιχειρήσεων), ο Youssoupha ήταν "προσκεκλημένος Διδάσκων" στο μάθημα "Επικοινωνία". Τους έβαλε να "ραπάρουν" ανά ζεύγη.
Βεβαίως, στόχος του Μεταπτυχιακού δεν ήταν να προετοιμάσει "ανατροπείς του καπιταλισμού" - μελλοντικούς απαράτσκι...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Τετ, 19 Μαρ 2014 1:56 am

Off topic:
Αν υπήρχε τέτοιο μεταπτυχιακό δάσκαλε το πιο πιθανό είναι ούτε εγώ να μην το επέλεγα, άλλωστε και ο ίδιος ο όρος ''ανατροπείς που προετοιμάζονται'' νομίζω είναι αδόκιμος, τουλάχιστον για αυτά που πιστεύω. Άλλωστε άμα βρισκότανε εκεί το μυστικό και πίστευα σε ανάλογα πράγματα μάλλον θα παρατούσα το Πολυτεχνείο πριν καν εισαχθώ και θα έκανα άλλη δουλειά τώρα. Ούτε να γίνω απαράτσικ (όχι απαρατσκι) στοχεύω. Άλλο αυτό όμως και άλλο να χειροκροτάω και να ευγνωμονώ που τα μεταπτυχιακά μου πάνε αγκαλίτσα με τις επιχειρήσεις, που μου μεταδίδουν μια γνώση κατακερματισμένη και στείρα, μια εξειδίκευση στην ουσία, γιατί αλλιώς ο καπιταλισμός (που σε όλους άμα τον χρησιμοποιείς ακούγεται γραφικός και βρίσκουν πάτημα για το απαρατσικ κ άλλα) που θρέφεται με τη σάρκα μου δεν θα έχει κέρδη και άρα δεν θα μου αφήσει ούτε τα ψίχουλα που άφηνε κάποτε.
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Shi » Τετ, 19 Μαρ 2014 2:39 am

Ωραίο κείμενο, ένα πράγμα μόνο -εκτός αν το λες ειρωνικά και δεν κατάλαβα. Ακόμη και αν δεχτώ ότι ο "κύριος Job" αποτελείται μόνο από εθελοντές που πιστεύουν οτι έτσι θα λυθεί η ανεργία και άλλα παραμύθια της χαλιμάς (που δεν το δέχομαι υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις που στηρίζουν αυτό το πράγμα και η διατήρηση και επέκταση του αφορά τα συμφέροντα τους άμεσα), μόνο και μόνο η δράση του καλλιεργεί το ιδεολογικό υπόβαθρο για την υποτίμηση της εργασίας. Αυτό που σου λέει ότι είσαι άνεργος γιάτι δεν είσαι αρκετά εξύπνος, εφευρετικός, δεν έχεις το 1001 πτυχίο, δεν έχεις linkedn (τι είναι παλι τουτο :P?), έχουμε και κρίση αυτό που το πας, και να τσουπ ένα μαγικό κράτος/επιχειρήσεις που σου απλώνουν το χέρι για να σε σώσουν από την ανεργία. Πλέον είσαι ωφελούμενος απο αυτούς (ούτε εργάτης, ούτε εργαζόμενος) που σου χαρίσαν γενναιόδωρα το 5μηνο πρόγραμμα.
Έτσι όσο προωθούνται "κινήσεις" σαν και αυτή τόσο πιο δυσπρόσιτη (ακόμη και στα αυτιά του πιο φτωχού) θα είναι η ιδέα ότι η ανεργία δεν είναι τίποτε άλλο από μια τακτική των αφεντικών για την υποτίμηση της εργασίας, την πτώση των μισθών και την κατάργηση των κεκτημένων.
Ας μην αφήνει το mqn να διαφημίζονται τετοιες πίπες εδω πέρα.
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Έτος εισαγωγής: 2012

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες