Συνάδελφοι αναρωτιέμαι τι συνέβη φέτος και η δαπ αποφάσισε να οργανώσει μία τόσο μεγάλου μεγέθους (απ' 'οτι γνωρίζω συμμετέχουν πολλές σχολές απ' όλη την Ελλάδα) εκδρομή στο εξωτερικό.
Το σκεπτικό μου είναι απλό. Αν όντως η χώρα περνάει τόσο μεγάλη και βαθιά κρίση όπως μας διαβεβαιώνουν οι ''ηγέτες'' αυτής της χώρας(τόσο από το πασοκ όσο και από τη νέα δημοκρατία) πώς είναι δυνατόν να αποφασίζεται μαζική εκδρομή φοιτητικής παράταξης(και δει της δαπ) σε χώρα εκτός Ελλάδας!!! Ξεμείναμε από προορισμούς για χειμερινές διακοπές και ήρθε η ''εξαιρετικά'' τουριστικά αναπτυγμένη Βουλγαρία για να γεμίσει το κενό?
Όλοι αυτοί που ''γνωρίζουν'' πως θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση δεν αντιλαμβάνονται το τι συνεπάγεται μια τέτοιου είδους κίνηση?
Γιατί να βγουν από τη χώρα τόσα χρήματα μέσα σε 5 μόλις μέρες?Κάντε μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς και θα δείτε πως το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο.
Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν είμαι αντίθετος με τα ταξίδια οπουδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό που με ενοχλεί είναι η απόφαση για μια τόσο μαζική εκδρομή από έναν φυτικό σύλλογο(ειδικά ενός συλλόγου που ''εκπροσωπεί'' μια πολιτική δύναμη όπως η νδ) χωρίς να λαμβάνει κανείς υπόψη τις συνέπειες. Για πόσο τα μικροκομματικά συμφέροντα θα είναι πάνω απ' όλα σ' αυτή τη χώρα?
Και μην μου πείτε πως η απόφαση πάρθηκε ώστε οι φοιτητές να ξοδέψουν λιγότερα. Δεν λες την Αράχοβα και την Μύκονο οικονομικούς προορισμούς τόσα χρόνια.
Ξέρω πως στα αυτιά πολλών ακούγομαι υπερβολικός και περίεργος αλλά ήταν κάτι που με ενόχλησε και ήθελα να το εκφράσω...