Καταγγελία για συμμετοχή Καθηγητή ΕΜΠ σε ιδιωτικό κολλέγιο

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Καταγγελία για συμμετοχή Καθηγητή ΕΜΠ σε ιδιωτικό κολλέγιο

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 31 Αύγ 2010 6:20 pm

Δεν ξερω αν εχει ηδη αναφερθει αλλα μιλαμε για μια προσφατη εξελιξη αφου η υποθεση του Κουρκουλη εξεταστηκε τελευταια φορα στις 18 Ιουλη το 2010. Για οσους δεν ξερουνε, ο Κουρκουλης κανει μαθημα στο ΣΕΜΦΕ αλλα και στη σχολη μας μεσω της Πειραματικης Αντοχης Υλικων του 4ου εξαμηνου.

Απο οσο φαινεται μετα απο καποια εισοδο φοιτητων του ΣΕΜΦΕ στο γραφειο του για να μαθουν τον βαθμο τους στο μαθημα της Μηχανικης, ανακαλυφθηκε φακελος με γραπτα του Ελληνοβρετανικου Κολλεγιου, βαθμολογημενα, και αρκετα με αρκετα μεγαλους βαθμους, βαθμους που δεν βαζει σχεδον ποτε στη ΣΕΜΦΕ ο ιδιος "κυριος".. Η κατηγορια οτι ο εν λογω "κυριος" εργαζεται παρανομα και στο Ελληνοβρετανικο Κολλεγιο (αφου εργαζεται και στο ΕΜΠ ταυτοχρονα) τελικως ευσταθει αφου το ονομα του διασταυρωνεται και απο πολλες ανακοινωσεις, εντυπα φυλλαδια που παρεχει το εν λογω Κολλεγιο.

Προφανως οταν στο μαθημα της Μηχανικης στο ΣΕΜΦΕ το χρωστανε 1300 ατομα και συμβαινει και απο πανω η υποκρισια του "κυριου" για την εγνοια του για το υψηλο επιπεδο σπουδων - παραλληλα με τη θεσουλα στο Κολλεγιο φυσικα - η υποθεση οδηγηθηκε στη Συγκλητο του ΕΜΠ, οπου και εκει εγινε ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ η μη παραπομπη του σε πειθαρχικο συμβουλιο με εντολη του Πρυτανη Μουτζουρη (ετσι για να βλεπουμε τι κατεστημενα υπαρχουν!!) μπας και σωθει ο κυριος..

Περισσοτερα στα παρακατω Link:
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=3506
http://www.kourdistoportocali.com/defau ... ageid=2250
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1186568

Ελπιζω στην ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ τιμωρια του, γιατι θα ειναι μεγα λαθος η δικαιωση του απο μεριας του ΕΜΠ, να ενδιδει σε Κολλεγια και σκληρους καριεριστες σαν και του λογου του, που ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ στην κυριολεξια το δυσμοιρο φοιτητικο σωμα με το προσχημα του "ηθικου φρουρου της Επιστημης", για να προμοταρουν παραλληλα "τις επιτυχιες των Κολλεγιων"!! Αλλωστε τον ξερω και απο προσωπικη εμπειρια και ηταν ενας απο τους πιο εμπαθεις, ειρωνικους και αλλαζονες καθηγητες (ουτε την υλη που ειχαμε διδαχτει δεν ηξερε!) που εχω συναντησει στη σχολη και μαλλον ενα απο τα μεγαλυτερα λαμογια που κυκλοφορουν εξω.

Και για καποιους ΑΛΛΟΥΣ καθηγητες στη ΣΕΜΦΕ οι οποιοι λυμαινονται τις καθηγητικες εδρες που τους εχουν δωθει, οι τιμωριες τους ερχονται συντομα..
Τελευταία επεξεργασία από dimos και Τρί, 31 Αύγ 2010 9:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αλλαγή τίτλου
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Μέγα σκάνδαλο στο Πολυτεχνείο με τον καθηγητή της ΣΕΜΦΕ Κουρκουλή

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 31 Αύγ 2010 6:38 pm

Το είχα ακούσει πριν αρκετό καιρό, αλλά δεν ήταν διασταυρωμένο,οπότε ήμουν επιφυλακτικός.Το θέμα είναι ότι δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση.Πάντως ντροπή ρε γαμώτο να ενισχύει με την συμμετοχή του τα κωλ-έγια σε βάρος της δημόσιας-και-δωρεάν-εκπαίδευσης που αν τον ρωτούσε ένας από εμάς για αυτήν, είμαι σίγουρος ότι θα την προάσπιζε.

Κρίμα και είχε μεταδοτικότητα ,παρά τα κακά χαρακτηριστικά που του προσάπτεις 3, γιατί παίζουν και αυτά σε κάποιο βαθμό.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 31 Αύγ 2010 7:09 pm

3 η προσωπική σου άποψη για τον χαρακτήρα του κυρίου Κουρκουλή δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και θα μπορούσες να είσαι πιο κόσμιος στους χαρακτηρισμούς σου. Άλλωστε, όσο παρακολουθούσα το μάθημα δεν είχα ακούσει κακό λόγο για τον κ. Κουρκουλή από τους συμφοιτητές μου, ίσα ίσα ήταν πολύ μεταδοτικός, συνεπής, απαντούσε σε όλες τις απορίες (σπάνιο στο ΕΜΠ) και φαινόταν να ενδιαφέρεται για το μάθημα του. Αυτά για να είμαστε δίκαιοι. Κατά τ΄ άλλα το θέμα θα πρέπει να ερευνηθεί και να υπάρξει η ανάλογη τιμωρία. Από ότι βλέπω έχει γίνει γνωστό από τον Ιούνιο, πάει καιρός δηλαδή και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 31 Αύγ 2010 7:16 pm

Ingenieurin σε ευχαριστώ γιατί με πρόλαβες και είχα ακριβώς να πώ τα ίδια πράγματα. Είμαι από τους ανθρώπους που τον συμπαθούσαν ακριβώς για αυτά που είπες όσον αφορά τον χαρακτήρα του ως καθηγητή. Προφανώς εαν απόδειχτεί βέβαια η κατηγορία θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να τιμωρηθεί. Βέβαια βασικό αποδεικτικό στοιχείο είναι η μαρτυρία για τον φάκελο με τα γραπτά και ο φάκελος αυτός. Με αυτό φτάνει και περισσεύει να τον ενοχοποιήσεις. Το φυλλάδιο όμως δεν αποδεικνύει κάτι από μόνο του γιατί απλά επισημαίνει την παρουσία του σε συνέδριο και θα μπορούσε απλά να έχουν άλλου είδους εμπορική συμφωνία και να το διαφημίζει το εν λόγω κολλέγιο (σπάνιο μεν αλλά μπορεί να το ισχυριστεί). Και ακριβώς αυτή η μεγάλη "σιωπηση" του γεγονότος λέει πολλά που μπορεί να ναι εκ του πονηρού μπορεί όμως και όχι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πούνε την αλήθεια και αν ευσταθεί τιμωρία αυτή να υπάρξει. Εγώ πάντως ένα αναρωτιέμαι. Τόσο μπούφος είναι κανείς ώστε να έχει φάκελο με γραπτά του κολλεγίου στο γραφείο του στο ΕΜΠ? Εγώ για τόσο μπούφο δεν τον κόβω. Οψόμεθα.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Re: Σκάνδαλο στο Ε.Μ.Π. με τον Καθηγητή της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. κ. Κουρκουλή

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:06 pm

Και γω συμφωνώ ότι ο κ. Κουρκουλής είναι από τους λίγους καθηγητές που έχω συναντήσει μέχρι τώρα που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μάθημά τους και μάλιστα το κάνουν και καλά, ενώ δέχεται συχνά φοιτητές στο γραφείο του για απορίες. Όσο για τους βαθμούς που ειπώθηκε, πιστεύω ότι αν κάποιος παρακολουθεί το μάθημά του και δείχνει ότι ενδιαφέρεται, όχι μόνο δεν του βάζει κακό βαθμό, αλλά ίσα ίσα που τον πριμοδοτεί κι όλας... Άλλωστε φέτος όλα τα θέματα που έπεσαν στις εξετάσεις τα είχαμε κάνει σχεδόν ίδια μέσα στην τάξη!
Τώρα, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει, τι να πω, έχω πέσει από τα σύννεφα!!! Δεν το περίμενα ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο... Θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:08 pm

ingenieurin26 έγραψε:3 η προσωπική σου άποψη για τον χαρακτήρα του κυρίου Κουρκουλή δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και θα μπορούσες να είσαι πιο κόσμιος στους χαρακτηρισμούς σου. Άλλωστε, όσο παρακολουθούσα το μάθημα δεν είχα ακούσει κακό λόγο για τον κ. Κουρκουλή από τους συμφοιτητές μου, ίσα ίσα ήταν πολύ μεταδοτικός, συνεπής, απαντούσε σε όλες τις απορίες (σπάνιο στο ΕΜΠ) και φαινόταν να ενδιαφέρεται για το μάθημα του. ..

Επειδή και γω το παρακολουθούσα το μάθημα, το μόνο που θυμάμαι είναι το κράξιμο που τρώγαμε κάθε φορά επειδή όπως έλεγε "δεν ξέρουμε μηχανική".. όση μεταδοτικότητα και να έχεις (εντάξει, είχε αρκετή) δε γίνεται από τη μία να υποτιμάς τους φοιτητές σου έτσι (με ειρωνικά σχολιάκια,προσβολές κλπ) και από την άλλη να πηγαίνεις και να διδάσκεις σε κολλέγιο!!! τρέλα είναι αυτό το πράγμα!!!
Θυμάμαι τότε δεν είχε ανακοινώσει τα γραπτά (είχε γίνει ολόκληρο "σκάνδαλο" με κάτι υπογραφές και άργησαν 1 χρόνο να περαστούν τα αποτελέσματα στη γραμματεία) και έπρεπε να πας στο γραφείο του για να σου ανακοινώσει ο ίδιος το βαθμό, να δει τα λάθη σου, να σε περάσει από ιερά εξέταση και να στην πει για ό,τι είχες κάνει!!Είχα νιώσει πολύ άσχημα - και εγώ και οι φίλες μου. Ήταν προσβλητικός...

"Πολιτικοί μηχανικοί και δεν ξέρετε λυγισμό? Πολιτικοί μηχανικοί θα βγείτε εσείς?" Έτσι μας είχε πει(4ο εξάμηνο τότε!!!!!!!!!) γιατί είχαμε κάνει λάθος στο λυγισμό, που καλά καλά δεν είχαμε ακούσει ποτέ και δεν τον καλοδιαβάσαμε ποτέ πριν τα σίδερα και το μπετόν2 (στη μηχανική ήταν εκτός ύλης τότε).. Και πάει ο κύριος Κουρκουλής τώρα και μαθαίνει το λυγισμό και τον κάθε λυγισμό στα κολλέγια :clap: :clap: :thumbdown: ..Τι να πεις...
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:21 pm

Στα θέματα ενημέρωσης είναι καλό η άποψη να παρατίθεται χωριστά από την παρουσίαση του γεγονότος, για λόγους εγκυρότητας της είδησης. Αυτό θέλει να πει η ingenieurin26. Πέραν αυτού, οι απόψεις του καθενός, όση χολή και αν στάζουν, είναι σεβαστές.

Ωστόσο, οι πηγές που παραθέτεις 3 δίνουν μία πρώτη γεύση, αλλά δεν βλέπω το θέμα να έχει διασταυρωθεί σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Υπάρχει κάποιο link από άρθρο για εφημερίδα; κάτι πιο επίσημο; κινείται δικαστικά το θέμα ή θεωρείται λήξαν;

Σίγουρα εφ'όσον αληθεύει αυτή η...παράλληλη δράση θα πρέπει παραδειγματικά να υπάρξουν ποινές, τις οποίες να καθορίσει με σαφήνεια και αυστηρότητα το ίδιο το καθηγητικό σώμα. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε μάχη για την ποιότητα μας έναντι του κάθε AUA και να υπάρχουν εμπλοκές καθηγητών με αυτά. Πιστεύω πρώτα απ'όλα εκθέτει τους ίδιους τους καθηγητές του Πολυτεχνείου και κατόπιν το ΕΜΠ ως σύνολο.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Re: Σκάνδαλο στο Ε.Μ.Π. με τον Καθηγητή της ΣΕΜΦΕ κ. Κουρκουλή

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:32 pm

ingenieurin26 έγραψε: θα μπορούσες να είσαι πιο κόσμιος στους χαρακτηρισμούς σου.
Θα μπορουσα, αλλα ο τυπος δεν το αξιζει μια. Μεσα στην αιθουσα ειχε οντως κοσμια εικονα και γενικως ειχε μια καποια μεταδοτικοτητα (την οποια μπορω και να την αμφισβητησω, γιατι απο οσο θυμαμαι η διαδρομη του μαθηματος ηταν παντα χαοτικη -και σε αυτο ισως φταινε και τα βιβλια- και γενικως ΠΟΤΕ δεν εβαζε ενα κεντρο στο σε τι συνισταται αυτο το οποιο επρεπε να συγκρατησει κανεις απο αυτο το μαθημα. Δεν ειναι τυχαιο που ελαχιστοι θυμουνται το τι περιλαμβανει αυτο το μαθημα, μετα το 4ο εξαμηνο! Ουτε ειναι τυχαιο το πως καποιος κοσμος δεν κατανοει τι γινεται στα εργαστηρια), αλλα απο κει και περα ειλικρινα... το χαος! Απο θεματα εξετασεων (για να πιασουμε το τελευταιο..) ηταν παντοτε ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ και υπερβολικα. Θεματα που επρεπε να κανεις τις δικες σου παραδοχες ΤΕΛΕΙΩΣ, θεματα που επρεπε να χειριζεσαι παρα πολυ καλα διαφορικα μεγεθη, θεματα που τα ελεινε μονο το "εξειδικευμενο" κοινο και απαιτουσαν εργαστηριακη εμπειρια καποιων χρονων, θεματα που ζητουσαν να ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ την εργαστηριακη διαδικασια ακομα και αν ελειπες, την ειχες κανει περσυ, και φυσικα θεματα πολυ μακρια απο το βιβλιο και τις σημειωσεις. Ισως κοντινοτερα στις παραδοσεις, αλλα με τις σημειωσεις δεν εβγαζες ακρη, οποτε σημαινει οτι το μαθημα ειχε καποιο "σωμα" θεωριας και ασκησεων, αλλα αυτο μεταδιδονταν μονο στις παραδοσεις και στις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ερωτησεις, αλλα δεν μεταδιδονταν στα βιβλια, σε σημειωσεις, σε παλια θεματα (που ειναι απαραδεκτο να μην υπαρχουν!) κλπ κλπ.

Τωρα απο θεμα βαθμων, ε τι να πω.. Μην κοιτατε μονο 10 γνωστους που το περασαν με 7 και πανω. Υπαρχει πολυς κοσμος που το περασε με το ζορι, το εδωσε απειρες φορες, ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ (που λεει πολλα), που αλλαξε επιλογη, που εγραψε για λιγο.. αλλα τον περασανε - κι αυτο λαθος ειναι κλπ κλπ. Ε και τωρα σαν προσωπικοτητα, ασε με να ξερω καλυτερα.. Εν τελει αυτη ειναι η υποκειμενικη μου γνωμη και να σου πω και την αληθεια, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ, που οταν ημουν 2ο ετος τον ειχα κοψει τι ανθρωπος ειναι - ενω ημουν μικρος και θα μπορουσα ευκολα να εχω κανει λαθος- και 4 χρονια μετα μπορω και αποδεικνυω οτι δεν ειχα πεσει εξω και οτι εγω δεν "έχω πέσει από τα σύννεφα!!" οπως λεει και ο Lost.In.Athens.

Και γενικα αν θελετε να εξετασετε το θεμα Κουρκουλης, να παιρνετε υποψιν σας και το "ποιος ειναι" στο ΣΕΜΦΕ.. Εκει φαινονται περισσοτερα.

paktomenos έγραψε:που αν τον ρωτούσε ένας από εμάς για αυτήν, είμαι σίγουρος ότι θα την προάσπιζε.
Αυτο ακριβως! Ε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕ ΒΙΔΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ....

airetikos έγραψε:όσο μπούφος είναι κανείς ώστε να έχει φάκελο με γραπτά του κολλεγίου στο γραφείο του στο ΕΜΠ?
Μην θεοποιεις κανεναν. Ολοι κανουν λαθη. Παντως η Giorgitseli εχει δικιο, τα γραπτα σου τα ελεγε απο το γραφειο του και μαλιστα (μια μικρη λεπτομερεια..) σου τα ελεγε απο το συρταρι του γραφειου του, και σου το εδειχνε δυσκολα..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:43 pm

έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία; Αυτό το φυλλάδιο που αναφέρεται στην πηγή σου (μία είναι η πηγή και τα άλλα δύο sites απλά αναπαράγουν) αρκεί, αλλά δεν είδα να το έχουν ανεβάσει. Ή μισές δουλειές κάνουν ή ράδιο αρβύλα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό akis » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:44 pm

Εντάξει απλά διίστανται οι απόψεις για το αν είναι καλός καθηγητής... Εγώ προσωπικά τον εκτίμησα φέτος είναι μεταδοτικός, έδειχνε ότι ενδιαφερόταν, πολύ συζητήσιμος και πρόθυμος ΑΛΛΑ αν απόδειχθεί αυτό το πράγμα μιλάμε για κάτι το εξωφρενικό. Μιλάμε για έναν τύπο ο οποίος δεν έχει καταλάβει τι ρόλο επιτελεί, τι σημαίνει δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, τι σημαίνει διδάσκω γενικότερα...

Απλά ντροπή... Οι εξελίξεις που θα έχουμε στο εν λόγω ζήτημα τον επόμενο καιρό πρέπει να μας απασχολήσουν όλους. Είναι ένα ζήτημα πέρα από ηθικό και αντιδεοντολογικό που θίγει με τον πιο προκλητικό τρόπο τους αγώνες των φοιτητών κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και προσβάλλει τον ελευθεριακό χαρακτήρα που υποτίθεται δίνουν οι πανεπιστημιακοί στη μετάδοση της γνώσης. Ακόμα αν τελικά δεν φτάσει το θέμα εκεί που πρέπει και δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία θα πρέπει να μας απασχολήσουν και οι δομές του πανεπιστημίου που λειτουργούν σε όφελος κάποιων και εις βάρος κάποιων άλλων...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες