Ανακοίνωση: Αφορά στο διαγώνισμα της 18/06/2010 της Μηχανικής ΙΙ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Ανακοίνωση: Αφορά στο διαγώνισμα της 18/06/2010 της Μηχανικής ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Stamatina Lefantzi » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 8:48 am

Κάποιοι συνάδελφοι με πληροφόρησαν ότι κατά τη διόρθωση των θεμάτων βαθμολογήθηκαν στο 1ο θέμα που αφορά στις ορθές και κύριες τάσεις από τους διδάσκοντες, με μηδενικό βαθμό.
Υποστήριξαν ότι στο θέμα είχαν όλοι το ίδιο "λάθος" και ότι η μέθοδος που έλυσαν ήταν ίδια σε όλους, ενώ αυτό δεν είναι δυνατό κλπ.
Εκείνο που κάνω με αυτή την ανακοίνωση είναι να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση.
Στα παιδιά που έκαναν μάθημα μαζί μου και όχι "γενικά" στους φοιτητές έδωσα τις λύσεις του δεύτερου και τρίτου θέματος του διαγωνίσματος της 01/06/2010 εξέτασης της Μηχανικής ΙΙ, 2ου εξαμήνου.
Το 2ο θέμα του διαγωνίσματος της 01/06/2010 είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το 1ο θέμα του διαγωνίσματος της 18/06/2010.
Η επίλυση του θέματος έγινε από εκφώνηση που μου έφεραν τα παιδιά και η λύση βασίστηκε στις σχέσεις που περιλαμβάνονται στις σελίδες 38,63 και 87 του βιβλίου "ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ" του Ι. Βαρδουλάκη.
Ισχυρίζομαι δε ότι δεν έχω βρει λάθος στην επίλυση.
Αν έγιναν παράνομες ενέργειες κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος από - προς συναδέλφους ή από διδάσκοντες προς φοιτητές δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά.
Επίσης δεν σχολιάζω ότι κάποιοι από τους διδάσκοντες "επ΄ αμοιβή" παρέχουν διδασκαλία σε φοιτητές, στα μαθήματα Μηχανικής και όχι μόνο.
Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι σε γνώση ή ακόμη και σε συνεννόηση με τους κυρίους Θεοτόκογλου και Αναστασέλλου.
Αν πάντως κάποιος θέλει περαιτέρω διευκρινήσεις γι' αυτά που δεν σχολιάζω είμαι στη διάθεσή του.

ΛΕΦΑΝΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
Stamatina Lefantzi

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Ανακοίνωση: Αφορά στο διαγώνισμα της 18/06/2010 της Μηχανικής ΙΙ

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 2:54 pm

Και ποιός ο σκοπός της ανακοίνωσης εδώ; Γιατί φαντάζομαι αφορά κυρίως "τα παιδιά που έκαναν μάθημα μαζί σου" (με τα οποία σίγουρα υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας).
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 7:25 pm

Φαντάζομαι ότι το θέμα είναι ο εντοπισμός και η στοχοποίηση των μαθητών του φροντιστηρίου και η ταυτόχρονη επ' αμοιβή διδασκαλία από τους καθηγητές της σχολής μας.
Νομίζω ότι αν αυτά αληθεύουν, το θέμα αφορά όλο το φοιτητικό σύλλογο και το Πολυτεχνείο.
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 8:09 pm

Είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση:
1. Δεν με απασχολεί καταρχάς σε τι δραστηριοποιείται ο κάθε Διπλωματούχος Μηχανικός.
2. Δεν αισθάνομαι απειλούμενος σε μερίδιο αγοράς (με ή χωρίς εισαγωγικά) ούτε στην επαγγελματική ούτε στην ακαδημαϊκή μου δραστηριότητα.
3. Όμως, γραπτές κατηγορίες όπως: <διδάσκοντες "επ΄ αμοιβή" παρέχουν διδασκαλία σε φοιτητές, στα μαθήματα Μηχανικής και όχι μόνο.>, άπτονται πλέον του Πειθαρχικού του ΤΕΕ, εις το οποίο και θα παραπέμψω το θέμα.
Σημ. α) Οι παραπάνω επισημάνσεις είναι του γράφοντος. β) Αυτό το "επ' αμοιβή" σε εισαγωγικά τι άραγε να σηματοδοτεί;
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό pirlo » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 9:21 pm

Αν και βρισκομαστε σε περιοδο διακοπων,το θεμα σηκωνει αρκετη συζητηση και θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου...
Κατ΄αρχας καλο θα ηταν να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και να μην αντιδρουμε σαν να ανακαλυψαμε την...Αμερικη...!!!
Ειτε ευσταθουν αυτες οι κατηγοριες ειτε οχι,ολοι φανταζομαι γνωριζουμε οτι στη σχολη υπαρχουν φοιτητες δυο ταχυτητων.Μια πολυ μεγαλη μεριδα
φοιτητων η οποια τρεχει,παρακολουθει διαβαζει οσο μπορει,κοβεται ακομα και με τον πιο απιθανο τροπο,ξαναδινει,περναει κλπ. και μια ευτυχως πολυ
μικροτερη που μπορει να περασει χωρις ιδιαιτερη δυκολια σε μια εξεταστικη,αριθμο μαθηματων που υπο normal συνθηκες χρειαζονται δυο ή ακομα και τρεις εξεταστικες για να περαστουν.Γιατι τα λεω ολα αυτα??Για τον πολυ απλο λογο οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που εκτειθεται η σχολη μας.
Η σχολη μας βρισκεται καθημερινα εκτεθημενη απο αυθαιρεσιες,ομαδικα κοψιματα χωρις σοβαρο λογο,"περιεργα"θεματα και ορισμενες φορες απο αδιαφανεις διαδικασιες απο αυτους που καλως ή κακως κανουν το κουμαντο...τους καθηγητες..!!!
Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν αναφερομαι σε ολους.Υπαρχουν καθηγητες σοβαροι,δικαιοι,προθυμοι να βοηθησουν,ΚΥΡΙΟΙ με ολη την σημασια της λεξης και που
θελω να πιστευω πως ειναι και η πλειοψηφια...
Οσον αφορα τα "φροντιστηρια",οπως ολα τα "επαγγελματα" υπαρχουν γιατι...χρειαζονται!!!Τοσο απλο.Μας προβληματιζουν οι κατηγοριες ενος ανθρωπου που κανει μαθηματα και δεν μας προβληματιζει το γεγονος οτι τοσοι συναδελφοι μας καταφευγουν σε αυτον(ή και σε αλλους) με την ελπιδα να βοηθηθουν και περασουν καποιο(ή καποια) μαθημα που τους δυσκολευει??
Τα φροντιστηρια δεν ειναι χθεσινη υποθεση.Αυτη η ιστορια κραταει πολλα χρονια.Παρολα αυτα λιγοι απο τους καθηγητες ή τους διδασκοντες
(βλ. neaoktana ή theodore και ισως και καποιοι αλλοι και πρως τιμην τους) εχουν την θεληση να κανουν αυτο,το αυτονοητο για τη σχολη,το οποιο ελειπε για χρονια και αναγκαζε πολλους να πληρωνουν για να τους παρεχεται...Ποσα απο τα παιδια που εχουν τελειωσει ολα αυτα τα χρονια και ποσα απο τα παιδια που βρισκονται ακομα στη σχολη και πιθανον να διαβαζουν αυτο το topic δεν εχουν στη βιβλιοθηκη τους σημειωσεις απο το συγκεκριμενο "φροντηστηριο"??Φανταζομαι οι περισσοτεροι!!!Μεχρι και στα "τραπεζακια"πωλουνται.Γιατι αραγε?Το γιατι το ξερουμε ολοι.
Θελω να πω και κατι τελευταιο.Δεν ξερω τι ακριβως εγινε στην συγκεκριμενη εξεταση,αλλα αν δεν υπηρχε λαθος στην λυση της και η ασκηση ηταν αποδεκτη επιστημονικα με τυπους μεσα απο το διδακτικο βιβλιο και μηδενιστηκε μονο και μονο επειδη ενας μεγαλος αριθμος παιδιων την ελυσε με εναν συγκεκριμενο τροπο(εστω και απο φροντιστηριο)...τοτε τι να πω..το κομπλεξ περισσευει...Αυτη η αυθαιρεσια αραγε δεν εκθετει τη σχολη μας????
Το ξαναλεω γιατι αυτο εχει και σημασια.Η σχολη μας δεν κινδυνευει και δεν εκτειθεται απο την αποψη ή τις κατηγοριες ενος "εξωτερικου συνεργατη"(πως αλλιως να το πω).Η σχολη μας εκτειθεται και πολυ συχνα μαλιστα απο "μελη" της ιδιας μας της κοινοτητας...
Όταν θέλεις,ψάχνεις τρόπους,
Όταν δεν θέλεις,ψάχνεις δικαιολογίες...
pirlo

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 9:59 pm

Θα παραθέσω την άποψή μου χωρίς υστερίες ελπίζω και χωρίς να αδικήσω κάποιον. Αρχικά η συγκεκριμένη κυρία καθηγήτρια είπε στην ανακοίνωσή της για κάποιους συναδέλφους που την πληροφόρησαν, αφήνει υπονοούμενα περί παράνομης διόρθωσης και δεν σχολιάζει το γεγονός καθηγητές παρέχουν επ αμοιβή διδασκαλία σε φοιτητές. Και θα απαντήσω ευθέως στην κυρία για την οποία προφανώς δεν έχω κάτι επί του προσωπικού μαζί της αλλά έχω επί της ανακοίνωσής της η οποία έχει πολλούς κινδύνους. Τέτοια πράγματα που λέει η ανακοίνωση με τέτοια αοριστολογία και με γενικό κατηγορητήριο αν δεν ληφθεί από τους αρμόδιους διδάσκοντες ως ανάξια απάντησης θα ληφθούν ως συκοφαντία και θα κληθείτε με συγκεκριμένα στοιχεία να αποδείξετε αρχικά ποιοί σας πληροφόρησαν και μετά όντως αν έγινε τέτοια ακριβώς μηδενική βαθμολόγηση σε όλους και αν δεν το κάνετε νομίζω να υπάρξει η απαραίτητη ευθίξια να ζητήσετε και συγνώμη. Είναι πολύ αόριστο και αυθαίρετο αυτό το μηδενική βαθμολογία σε όλους γιατί και πρακτικά δεν υφίσταται. Και καλό είναι αφού λέτε πράγματα που δεν σχολιάζετε (αλλά τα αναφέρετε γιατί άραγε?) να τα σχολιάσετε δημόσια όπως δημόσια (γιατί άραγε?) καταγγέλετε με αοριστολογίες και γενικεύσεις. Τέλος να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενοχλεί κανένα επαγγελματικό ποιόν του οποιοδήποτε είτε καθηγητή είτε μηχανικού (όπως είπε και ο κ neaoktana) όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν αυτά τα πράγματα που ντροπιάζουν και τη σχολή και το επαγγελμά μας.Αυτά για αυτό το ζήτημα. Από κει και πέρα συμφωνώ απόλυτα με τον Pirlo,neaoktana,korfolatis. Και ειδικά στην τελευταία φράση του pirlo θέλω να πώ ναι έχεις δίκιο αλλά καμιά φορά δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Γιατί αν αληθεύει είναι μειζον θέμα για το ΕΜΠ αλλά ΑΝ ΔΕΝ αληθεύει τότε είναι μεγίστη συκοφαντία και ως τέτοια θα πρέπει να λογίζεται. Προσωπικά θεωρώ κάτι τέτοιο ως απίθανο όχι επειδή κατ ανάγκη θεωρώ τους συγκεκριμένους διδάσκοντες όχι τόσο τρελούς διεφθαρμένους ή όπως θέτε πείτε το αλλά επειδή το να πετύχουν το στόχο τους για να "δουν" τον φοιτητή του φροντηστηρίου γίνεται με 100000000000000000 τρόπους πολύ πιο κομψούς και όχι τόσο απροκάλυπτα. Και επειδή κανένας δεν θέλει να βάλει το κεφάλι του στον τορβά ( όπου τορβάς δυσφήμιση στην υποτιθέμενη ή και όχι πελατεία του) δεν θα ρισκάρει τόσο απροκάλυπτα να μηδενίσει όλο τον κόσμο ή όλους όσους έλυσαν κάτι με τη λύση του ιδιαιτερά ή του φροντηστηριά κλπ κλπ. και για να κλείσω αυτό το σεντόνι ( σε σχέση βέβαια με του μερδε τπτ) θα πω επι παραδείγματι του ότι αν θες όντως να βρεις "πελάτες" δεν χρειάζεται να αλλοιώσεις καν τις εξετάσεις. Αν είσαι καλός δημοσιοσχεσίτης καθηγητής άνετα βρίσκεις πελάτες,όπως θα έκαναν οι ιδιαιτεράδες και φροντηστηριάδες μέσης εκπαίδευσης ο τρόπος παραμένει ο ίδιος. Και για να κρατήσω τις ισορροπίες θα πώ αυτό που είπε και ο pirlo ότι υπάρχουν και καθηγητές που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους αλλα και καθηγητές που είναι και κύριοι σαν χαρακτήρες. Αυτά τα αιρετικά.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 10:01 pm

Προσωπικά έγραψα με σημειώσεις από Ματίνα και μια χαρά το πέρασα το μάθημα. Tι μηδέν και @@.
Παίρνουμε αλήθεια στα σοβαρά καταγγελία κατά των καθηγητών μας απ'τη Ματίνα; Σόρυ κι όλας αλλά νομίζω έχουμε ξεφύγει λίγο. Το είδαμε και αυτό :lol:

pirlo έγραψε:μηδενιστηκε μονο και μονο επειδη ενας μεγαλος αριθμος παιδιων την ελυσε με εναν συγκεκριμενο τροπο(εστω και απο φροντιστηριο)...τοτε τι να πω..το κομπλεξ περισσευει...Αυτη η αυθαιρεσια αραγε δεν εκθετει τη σχολη μας????

Θυμάμαι η Πατσαλιά τόνισε 15 φορές, "λύστε τις ασκήσεις με ΟΠΟΙΟ τρόπο θέλετε, δεν θα παίξει κανένα ρόλο".

Δημοσίευσηαπό pirlo » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 10:25 pm

Alexander έγραψε:Προσωπικά έγραψα με σημειώσεις από Ματίνα και μια χαρά το πέρασα το μάθημα. Tι μηδέν και @@.
Παίρνουμε αλήθεια στα σοβαρά καταγγελία κατά των καθηγητών μας απ'τη Ματίνα; Σόρυ κι όλας αλλά νομίζω έχουμε ξεφύγει λίγο. Το είδαμε και αυτό :lol:

pirlo έγραψε:μηδενιστηκε μονο και μονο επειδη ενας μεγαλος αριθμος παιδιων την ελυσε με εναν συγκεκριμενο τροπο(εστω και απο φροντιστηριο)...τοτε τι να πω..το κομπλεξ περισσευει...Αυτη η αυθαιρεσια αραγε δεν εκθετει τη σχολη μας????

Θυμάμαι η Πατσαλιά τόνισε 15 φορές, "λύστε τις ασκήσεις με ΟΠΟΙΟ τρόπο θέλετε, δεν θα παίξει κανένα ρόλο".

Ξεχασες να βαλεις το "αν" ,"αν μηδενιστηκε...."ειπα.Εφοσον ειναι ετσι τοτε οk..Θα ηταν "τρελα" να κοπει καποιος επειδη ακολουθησε εναν συγκεκριμενο τροπο επιλυσης(οχι οτι δεν εχει συμβει και αυτο σε αλλο μαθημα...).
Οπως και να χει εγω επιμενω οτι το πιο σημαντικο θεμα σε αυτο το topic πρεπει να ειναι η 'παραπαιδεια" που υπαρχει ακομα και στα φοιτητικα μας χρονια(σαν να μην εφταναν τα μαθητικα..)και οχι καποιες 'κατηγοριες'...
Θα μπορουσε και εκεινη,βεβαια.να ειναι λιγο πιο σαφης,αλλα δεν εχει και τοσο σημασια..
Δεν χρειαζεται ουτε παραπανω ψαξιμο,ουτε πειθαρχικα του ΤΕΕ,ουτε τιποτα...Αν ασχοληθουμμε με αυτο,πιστευω χανουμε την ουσια...
pirlo

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 10:29 pm

pirlo έγραψε:Ξεχασες να βαλεις το "αν" ,"αν μηδενιστηκε...."ειπα.Εφοσον ειναι ετσι τοτε οk..Θα ηταν "τρελα" να κοπει καποιος επειδη ακολουθησε εναν συγκεκριμενο τροπο επιλυσης(οχι οτι δεν εχει συμβει και αυτο σε αλλο μαθημα...).

Ναι ρε εννοείται, δεν την έλεγα σε σένα. Στο αρχικό post πήγαινε η επισήμανσή μου, με αφορμή το post σου.

Δημοσίευσηαπό pirlo » Πέμ, 22 Ιούλ 2010 10:44 pm

Alexander έγραψε:
pirlo έγραψε:Ξεχασες να βαλεις το "αν" ,"αν μηδενιστηκε...."ειπα.Εφοσον ειναι ετσι τοτε οk..Θα ηταν "τρελα" να κοπει καποιος επειδη ακολουθησε εναν συγκεκριμενο τροπο επιλυσης(οχι οτι δεν εχει συμβει και αυτο σε αλλο μαθημα...).

Ναι ρε εννοείται, δεν την έλεγα σε σένα. Στο αρχικό post πήγαινε η επισήμανσή μου, με αφορμή το post σου.

Δεν το πηρα στραβα ρε συ,απλα το ξεκαθαρισα...no problem...!!!
Τελικα ρε παιδια απο οσους εδωσαν το μαθημα γνωριζει κανεις για ποιο λογο "μηδενιστηκαν ολοι"στο πρωτο θεμα?
Το μονο που μου κανει εντυπωση σε αυτην την ανακοινωση ειναι οτι βγηκε σημερα,αρκετες μερες μετα τα αποτελεσματα...
Η Ματινα δεν εχει δωσει ξανα τετοια αφορμη(να γραφει σε site και να λεει τετοια)...
Κατι πρεπει να εγινε και "τα πηρε" ετσι χοντρα....
pirlo

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες