Κάποιοι συνάδελφοι με πληροφόρησαν ότι κατά τη διόρθωση των θεμάτων βαθμολογήθηκαν στο 1ο θέμα που αφορά στις ορθές και κύριες τάσεις από τους διδάσκοντες, με μηδενικό βαθμό.
Υποστήριξαν ότι στο θέμα είχαν όλοι το ίδιο "λάθος" και ότι η μέθοδος που έλυσαν ήταν ίδια σε όλους, ενώ αυτό δεν είναι δυνατό κλπ.
Εκείνο που κάνω με αυτή την ανακοίνωση είναι να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση.
Στα παιδιά που έκαναν μάθημα μαζί μου και όχι "γενικά" στους φοιτητές έδωσα τις λύσεις του δεύτερου και τρίτου θέματος του διαγωνίσματος της 01/06/2010 εξέτασης της Μηχανικής ΙΙ, 2ου εξαμήνου.
Το 2ο θέμα του διαγωνίσματος της 01/06/2010 είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το 1ο θέμα του διαγωνίσματος της 18/06/2010.
Η επίλυση του θέματος έγινε από εκφώνηση που μου έφεραν τα παιδιά και η λύση βασίστηκε στις σχέσεις που περιλαμβάνονται στις σελίδες 38,63 και 87 του βιβλίου "ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ" του Ι. Βαρδουλάκη.
Ισχυρίζομαι δε ότι δεν έχω βρει λάθος στην επίλυση.
Αν έγιναν παράνομες ενέργειες κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος από - προς συναδέλφους ή από διδάσκοντες προς φοιτητές δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά.
Επίσης δεν σχολιάζω ότι κάποιοι από τους διδάσκοντες "επ΄ αμοιβή" παρέχουν διδασκαλία σε φοιτητές, στα μαθήματα Μηχανικής και όχι μόνο.
Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι σε γνώση ή ακόμη και σε συνεννόηση με τους κυρίους Θεοτόκογλου και Αναστασέλλου.
Αν πάντως κάποιος θέλει περαιτέρω διευκρινήσεις γι' αυτά που δεν σχολιάζω είμαι στη διάθεσή του.
ΛΕΦΑΝΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ