Well,
Θεωρώ ότι ο αφοπλισμός δεν είναι λύση... ούτε και η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. (διότι τουλάχιστον η Γερμανία θα πήξει από τους πολλούς Τούρκους που θα μαζευτούν εκεί

- λόγω της ελεύθερης διακίνησης εντός συνόρων που θα υπάρχει...!)
Είμαστε οι <<Ακρίτες>> της Ευρώπης. Για αυτό το λόγο, επειδή δηλαδή φυλάττουμε τα σύνορα εξ Ανατολής, θα πρέπει οι υπόλοιπες χώρες-μέλη να έχουν μια οικονομική συμμετοχή στα έξοδα των εξοπλισμών και στην εκπαίδευση των στρατιωτών.
Ενας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος για την μη-ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. (τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια - προσωπική εκτίμηση ο χρόνος που αναφέρω), είναι η κακή οικονομική και κοινωνική κατάστασή της. Το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο του μέσου Τούρκου είναι εξαιρετικά χαμηλό. Εξυπακούεται ότι δεν αναφέρομαι στα μεγάλα αστικά κέντρα (βλ. Κωνσταντινούπολη).
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι η ένταξη μιας χώρας μέλους προϋποθέτει και την απόδοση σε αυτήν ενός συγκεκριμένου πακέτου οικονομικών ενισχύσεων (βλ. κοινοτικά πλαίσια στήριξης), τα οποία, στην περίπτωση της Τουρκίας θα είναι τόσο υψηλά (λόγω του μεγάλου πληθυσμού της), τα οποία θα καθηλώσουν την οικονομία της Ευρωζώνης. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος γιατί από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού "πιέζουν" για την "Ευρωπαϊκή Προοπτική" της Τουρκίας...!

Αυτά και για τους "φίλους" μας τους Τούρκους...!

Σε ό,τι αφορά τα "impossible achievements" (το παραφράζω έτσι, διότι θεωρώ ότι είναι πολλά...!!!):
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα καταφέρουμε να έχουμε οικονομική σταθερότητα όταν οι τόκοι των δανείων μας είναι 5%, όσο δηλαδή και το ΑΕΠ μας, με βάση τον ετήσιο προϋπολογισμό...!

Μία στραβή να γίνει δηλαδή, την βάψαμε, αφού δεν θα έχουμε απόθεμα για έκτακτες καταστάσεις...!
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνονται επενδύσεις σε νέους τομείς της βιομηχανίας, στην έρευνα και στην ανάπτυξη (βλ. πανεπιστήμια), σε νέες πηγές ενέργειας, στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας μας (ακόμη και το πετρέλαιο είναι μια επιλογή - εξάλλου, υπάρχουν περιοχές από τις οποίες μπορεί να γίνει εξόρυξη, χωρίς να προκληθούν φυσικές καταστροφές, όπως θα γινόταν από υποθαλλάσεις γεωτρήσεις στην περιοχή του Αιγαίου).
Και, ναι, το ασφαλιστικό είναι πρόβλημα, διότι δεν λειτουργεί ως κράτος πρόνοιας, όταν πρέπει εμείς να πληρώνουμε συμμετοχή κλπ <<φέσια>> για την περίθαλψή μας. Τί νόημα έχουν οι εισφορές; Επίσης, με το να βάζουν "χέρι" στα ταμεία επί τόσα χρόνια, δημιούργησαν αυτά τα τεράστια προβλήματα, και τώρα εμείς, ως νέοι άνθρωποι, που θα έπρεπε να μας γεμίζουν με ελπίδα για το μέλλον, μας λένε ότι δεν ξέρουν αν στο μέλλον θα μπορούν τα ταμεία να δώσουν συντάξεις...!!!

(απεικόνιση του κοινού αισθήματος περί των δρώμενων)