Βιβλια Αρχιτεκτονικης

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Βιβλια Αρχιτεκτονικης

Δημοσίευσηαπό blink » Κυρ, 14 Φεβ 2010 10:24 pm

Σκεφτομαι να παρω κανα δυο καλα βιβλια που να αφορουν στην ιστορια της αρχιτεκτονικης και την συγχρονη αρχιτεκτονικη. Δεν ξερω ακριβως απο τι ειναι καλο να αρχισω οποτε αν το'χει ψαξει καποιος ας μου προτεινει!!
Ευχαριστω εκ των προτερων!! :mrgreen:
blink

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Βιβλια Αρχιτεκτονικης

Δημοσίευσηαπό morisson » Δευτ, 15 Φεβ 2010 3:07 pm

Κοίτα γενικά απο αρχιτεκτονικά βιβλία,οι εκδόσεις Taschen έχουν βγάλει πολύ προσεγμένες σειρές βιβλίων. Πχ μία απο τις πιό διαδεδομένες σειρές είναι η architecture now (Architecture Now! 3 ) που αναφέρονται κυρίως σε μεγάλα αρχιτεκτονικά οικοδομήματα/

Τώρα αναφορικά με την ιστορία της αρχιτεκτονικής, απο τις ίδιες εκδόσεις θα σου πρότεινα το World Architecture - International Style που αναφέρεται στην μοντέρνα αρχιτεκτονική (απο το 1925 μεχρι 1965).Τώρα αυτά στα προτείνω γιατι τα έχω δεί προσωπικά και έχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.Απο εκέι και πέρα αν ψάξεις στη σελίδα των εκδόσεων θα βρείς περισσότερα πράγματα.

Και ένα τελευταίο οι συγκεκριμένες εκδόσεις έχουν, απο ότι θα παρατηρήσεις κάποιες επετειακές εκδόσεις για τα 25 χρόνια του εκδοτικού οίκου, οι οποίες είναι και αρκετά οικονομικές :D
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Βιβλια Αρχιτεκτονικης

Δημοσίευσηαπό blink » Δευτ, 15 Φεβ 2010 8:28 pm

Ναι συμφερει οπωσδηποτε!! :lol:
Ενδιαφεροντα τα βιβλια που μου προτεινες, ευχαριστω! θα μ'αρεσε και να βρω κατι που να εχει και πρασινη αρχιτεκτονικη (μεθοδοι κατασκευων, προσανατολισμοι δωματιων, υλικα κτλ) αν ξερει καποιος καποιο καλο ας πει. Νομιζω πως ειναι κατι που θα ενδιαφερει και αλλους, αφου ειναι κατι που στη σχολη δεν πολυδιδασκομαστε. :problem:
blink

Έτος εισαγωγής: 2007

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες