Εγώ μία απορία έχω και θα ήθελα αν κάποιος υποστηρικτής του σύριζα γνωρίζει, να μου απαντήσει.
Όταν κάποιος πάρει δάνειο από μία τράπεζα, ανεξάρτητα αν είναι με καλούς ή κακούς όρους, μετά καθώς έχει υπογράψει είναι υποχρεωμένος να αποπληρώσει τις δόσεις. Αν γυρίσει κ πει, ότι δεν θέλει να πληρώσει, υπάρχουν συνέπειες. Και σίγουρα αν μετά από κάποια χρόνια πάει στην ίδια τράπεζα για δάνειο, η τράπεζα θα του δείξει την πόρτα και δεν θα του δώσει τίποτα.
Αν σαν κράτος πούμε στην Ευρώπη ότι ξέρετε, μπορεί να τρώγαμε τόσα χρόνια τα λεφτά των επιχορηγήσεων που στέλνατε με τελείως διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που προορίζονταν, μπορεί αυτήν την στιγμή τα λεφτά που μας στέλνετε να προέρχονται από την φορολογία των κρατών της ΕΕ (που να μην ξεχνιόμαστε, δεν είναι μόνο η Γερμανία), μπορεί να τα έχουμε κάνει σκατά ως χώρα (Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάποιος την στήριζε τόσα χρόνια και ευνοούταν από αυτήν την κατάσταση), αλλά εμείς τις δόσεις δεν τις πληρώνουμε και σας γράφουμε εκεί που ξέρετε.
Περιμένετε αφενός ότι θα μας πούνε, οκ, δεν βαριέσαι;
Υπάρχουν και άλλες χώρες αντιμέτωπες με κρίση, και αν αφήσουν να περάσει σε εμάς, δημιουργούν προηγούμενο και για αυτές και πρακτικά δεν τους συμφέρει.
2ον, αν για κάποιον λόγο στο μέλλον κάτι άλλο δεν πάει καλά και παρουσιαστεί η ανάγκη να ζητήσουμε πάλι δανικά, γιατί να μας τα δώσουν;
Οι παραπάνω απορίες δεν εκφράζονται προκλητικά, και προς θεού να μην παρεξηγηθεί το ύφος μου. Είναι προσωπικές ανησυχίες, και αν κάποιος του σύριζα ξέρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, θα παρακαλούσα να απαντήσει, για να καταλάβω και εγώ τί ακριβώς προτείνει.